Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

25 rocznica powstania Extreme Wrestling Federation – to nie koniec?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   57
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Dziś, pierwszego kwietnia, przypada rocznica powstania Extreme Wrestling Federation – najdłużej działającego klasycznego e-fedu. Dwadzieścia pięć lat temu, 1ego kwietnia 2001 roku, świat wyglądał zupełnie inaczej. Ćwierć wieku to naprawdę kawał czasu, a EWF (z krótszymi i często dłuższymi przerwami) funkcjonowało w latach 2001–2015, wypuszczając przy tym ponad sto różnych gal. Mogło się wydawać, że nic nie trwa wiecznie i że także dla EWF przyszedł ostateczny koniec. Rocznica to jednak rocznica – i do tego taka okrągła (bo 25ta!) zdarza się nieczęsto, że warto spróbować jeszcze raz, choćby po to, by godnie zamknąć tę historię.

https://ewf.wrestling.pl

Istnieje wiele różnych typów e-fedów, jednak klasyczny e-fed to nic innego jak tekstowa gra RPG osadzona w świecie wrestlingu. Uczestnicy tworzą własnych, fikcyjnych zawodników i walczą w fikcyjnej federacji, w tym przypadku EWF. Rywalizacja odbywa się poprzez pisanie role-playów, w których gracze odgrywają swoje postacie. O wyniku walk na galach decyduje jakość tych tekstów – lepszy RP oznacza zwycięstwo na gali.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do działu EWF na forum, gdzie w najbliższych dniach pojawią się kolejne informacje.

https://forum.wrestling.pl/forum/103-extreme-wrestling-federation/

Podpisano: Robespierre aka The Game

25 years and still breathing…

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Recent Posts

• PercAngle
      Napisałem komentarz, ale brzmiał mi jakoś nie na miejscu. W trosce o podtrzymanie lore Białego Diabła wrzuciłem go w Google Gemini żeby mi go przeredagował na styl użytkownika BENGAL z forum slizgawka.eu: ogolnie calosc mi mega siadla i wjechala jak zloto jest ten caly strumien swiadomosci ale to w ogole nie meczy buły i nie zamula bo tekst ma konkretna strukture i fabula sie klei jak nalezy te doslowne cytaty z polskich filmow i seriali na poczatku byly nawet spoko ale potem kurwa troche p
    • IIL
      Zarwałem nockę oglądając Double or Nothing i muszę przyznać, że dawno nie oglądałem show, które tak bardzo dowiozło na wielu polach. Chyba ostatnie tego typu, to All In 2025. Buy In skupiał się głównie wokół Micka Foleya. Na początku dosyć niemrawo, widać było, że Renée weszła mu w zdanie, ale jego następny segment z MJFem i Allinem to była poezja. Tak się sprzedaje PPV! 😋 FTR vs E&C w zdaje się kulminacyjnej walce ich feudu przebiło moje oczekiwania. FTR dwoiło się i troiło, nawet
    • PercAngle
      Podoba mi się ta stylówa. Te wszystkie dziwacznie kwieciste i kreatywne groźby najpierw robią wrażenie, potem trochę powszednieją, a potem robią jeszcze większe wrażenie, bo całość ze zwyczajnego promo przekształca się z każdą kolejną linijką w niekomfortowy (ale w tym dobrym sensie), psychodeliczny performens w wykonaniu zawodnika, który zdaje się nie robić tego z obowiązku, tylko dla jakiejś perwersyjnej przyjemności. Trzeba mieć talent, żeby tak przeciągnąć strunę.  Jeśli chodzi o same p
    • PercAngle
      Saga o Rzeźniku trwa. Bardzo lubię czytać o Franko, bo nie dość, że masz świetne pióro, to jeszcze Twoje RPy zawsze są przesiąknięte jakąś taką szczególną atmosferą. Fajnie się ze sobą łączy ten skrajny życiowy pragmatyzm Zamaskowanego z kapką melancholii i etosem twardziela w starym stylu: na takim gruncie wszystkie pancze wybrzmiewają ze dwa razy mocniej, część z nich nadchodzi jakby z zaskoczenia. Jak Franko zadeklarował, że łeb urwie nepownuczce, to ta groźba zostawiła po sobie echo. Na
    • MattDevitto
      Nie oglądam AEW, ale też żeby nie spoilerować powiem jedynie, że średnia na cagematch robi wrażenie
  • Dodaj nową pozycję...