Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Royal Rumble 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Hehehehehe... Jasiu wygrał RR :D To będzie śmiesznie. HHH wygra pas kiedyś no i na WM mamy Main Event jak na WM 22 (o ile dobrze pamiętam). Myślałem że wygra CM Punk, ale CM wygra pas ECW bo Chavo jest troche naciągany jako mistrz ... No poza tym RR nieźle wypadło.
  • Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Biggmac

13

• AX

9

• hcrusher

8

• xero

5

Top użytkownicy w tym temacie

Ja myśle że EC wygra Hunter, a Orton obroni pas (przez dq) i na WM zobaczymy triple threat. Rzecz jasna nie zdziwie się jak JC pokona Ortona a potem znów wygra na WM.

A wedlug mnie moze tak byc ze pas juz teraz wygra Cena i na Wrestlemanii zobaczymy

"Dream Match' (wedlug WWE) - czyli Cena vs Batista :D

A HHH na WM bedzie mial rewanz z Randy Ortonem :wink:

Ludzie widze ze strasznie serio traktuja federacje dla dzieci :roll: no ale ja swego czasu niestety na serio potraktowalem TNA (mialem nadzieje w tej fed.) i dlatego juz jej nie ogladam :grin:

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Haha, Jasiu bedzie pierwsza osoba w historii, ktora wygrywajac na Royal Rumble pojdzie na Wrestlemanie z pasem :D

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ric Flair vs MVP

Słaba walka, ale niczego się po niej nie spodziewałem, bo najważniejszy był wynik. Przed walką chciałem żeby Nature Boy wygrał, a jego kariera zakończyła się na WM, po walce pozostał pewien niesmak, bo MVP przegrał po Figure 4 którym Ric kończy walki bardzo, bardzo rzadko, tym bardziej dziwne, że Montel powinien z gali na gale umacniać swoją pozycję w WWE...

JBL vs Y2J

Mimo, że nie wymagałem po nich dużo, bo zarówno Chris jak i JBL mieli dość długi rozbrat z ringiem to walka zawiodła. Skoro żadna z walk na RR nie miała specjalnej stypulacji to spokojnie można było zabookować w tej walce jakiś No DQ, bo nie od dziś wiadomo, że JBL właśnie w tego typu walkach radzi sobie najlepiej.

Edge vs Mysterio

Spodziewałem się takiego przebiegu walki, która nie była wcale jakoś specjalnie słaba, szkoda tylko, że zbyt przewidywalna nie tylko dla mnie z tego co wiem. Bardzo mocno zdziwiłem się reakcją publiki na Rey'a, ale to już nie pierwszy raz publika WWE która zajmuje miejsca na galach PPV pokazuje, że wie o co chodzi w tym biznesie ;)

Orton vs Hardy

Walka nie najgorsza, ale mogła być o wiele lepsza, szkoda, że po takim znakomicie przeprowadzonym pushu Hardy został czyściutko pokonany przez Ortona, cóż nadzieja matką głupich ;)

RR Match

Już przed walką było słabo kiedy Buffer doszedł do mikrofonu (HHH coś o tym wspomniał na RAW ;) :) , a później było jeszcze słabiej, zapaśnik któremu markuje wychodzi z numerem 2, cały match jakoś dziwnie zabookowany jakby bez pomysłu no i na koniec ta muzyczka...a później jeszcze raz...bez komentarza...

Ogólnie PPV wyszło jak dla mnie bardzo słabo, ale śmieszą mnie niektóre komentarze. Nie mówcie, że serio zostawilibyście federację z taką historią i w dalszym ciągu z bardzo dużą ilością znakomitych zapaśników tylko dlatego, że RR wygrał Cena, bez żartów.

15974308365193fac7b7921.jpg

Xero, pierwsza taka sytuacja miała miejsce w 1990 roku. Hulk Hogan wygrał Royal Rumble (co prawda będąc już mistrzem) i wystąpił w jego obronie na WM 6. Tylko tyle, ze wtedy nie istniała jeszcze idea, ze mistrz federacji nie bierze udziału w Royal Rumble Match.

Jesli Cena wygra pas do wiadomo ze do wrzesnia bedziemy go ogladac jako champa, bo wtedy wejdzie do kin jego nowy film. Ehh.

AX - wiem o tym dlatego tej sytuacji nie uwzglednilem, liczymy od roku 93 (chyba dobrze pamietam :D) gdzie wlasnie zwyczaj 'wygrywasz rumble - idziesz na manie' zostal wprowadzony.

To sorry w takim razie.

Miejmy nadzieje ze nie dojdzie do takiej sytuacji jak piszesz. (Cena z pasem przed WM), no chyba ze miałby go stracic na tej gali to jestem jak najbardziej za.

ja swoja przygode z WWE niemalze zakonczylem , a zrobilem to z powodu gal gorszych niz to Royal Rumble. Niemalze w moim przypadku oznacza ze zamierzam sciagac tylko pozycje obowiazkowe czyl Royal Rumble, Wrestlemania i Summerslam, Survivor serries juz nie.

W swoim zyciu widzialem juz gorsze gale.

Co mi sie podobało.

Koncówka walki Edge'a i Reya MIsterio.

Royal Rumble nie bylo takie złe. W sumie nie widziałem aby Lepricant przekroczyl over the top rope ring i sadzilem ze wroci na sam koniec i to on wygra RR. Wygral John Cena. Powinniescie sie do tego przyzwyczaic przeciez jestescie razem ze mna karmieni Johnem Ceną od czasów Wrestelamnii 20. Czyli 4 lata. LUdzie ktorzy ogladaja WWE RAW czy SD powinni sie juz do niego przyzwyczaic. Ja sie przyzwyczailem i musze przyznac ze zwyciestwo Johna Ceny mnie nie drazni. Drazni mnie ogolny poziom wrestlingu w wydaniu najpotezniejszej federacji swiata. Jak johna nie bylo z powodu kontuzi nie zaobserwowalem w WWE jakichs ruchów które mógłbym uznac za interesujace czy przełomowe WWE jest takie same czyli kiepskie.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Ric Flair vs MVP

Walka powolna i mało zajmująca, ale trudno się dziwić. Chodziło przecież nie o five-star calssic, tylko o to, żeby Ric utarł nosa kolejnemu młodemu brysiowi. Szkoda że wszystko musiało odbyć się kosztem MVP, umacniającego swoją pozycję w federacji. Jednym słowem - opener słaby, ale przeciez chodziło tylko o to żeby publiczność porobiła sobie "wooo" ;P

JBL vs Jericho

Przyłącze się do narzekań - walka dużo poniżej oczekiwań, a na pewno jeśli chodzi o Y2J-a. Nieudany bulldog to chyba najbardziej wymowna materializacja problemu. Wyłamię się jednak i pochwalę JBL-a - biorąc pod uwagę niezborność ruchów podczas kilku ostatnich run - inów, myślałem że kowboj wypadnie jeszcze gorzej.

Edge vs Rey

Bardzo przeciętna walka jak na tych zawodników (czy się lubi czy nie lubi Reya, trzeba przyznać, że nawet w chwili obcenej stać go na dużo więcej) - brak jakichś znaczących spotów, cała masa nieudanych ruchów. Walka zyskała rzeczywiście dzięki kocówce, jednakże nie powalała całokształtem.

Randy Orton vs Jeff Hardy

Jak dla mnie walka wieczoru, co wcale nie oznacza, że była w jakimkolwiek stopniu wyjątkowa. Randy i Jeff pokazali sporo, jednakże i tak pozostawili duży niedosyt. Skokiem z

rusztowania jaki wykonał niedawno Jeff narobił apetytu, ale w Rumblowym pojedynku brakło jakichkolwiek karkołomnych spotów - Hardy nie wyszedł wcale poza schemat. Koncówka niedomagała - ok. podkreślono fakt "ringowej świadomości" Randy`ego i to, że RKO może "przytrafić się" w dowolnym momencie, ale brakło konkretniejszego built upu, większej dramaturgii.

Royal Rumble match

To było nieczym jakiś perfidny żart - ni z tąd ni z owąd jako 30 uczestnik na rampie zjawia się Cenaminator z miną tak radosną jakby zwariował mu system wydzielania endorfiny. Rachu, ciachu i za ringiem lądują wszystkie pionki. Zwyczajowa wymiana uprzejmości z Davem i Tryplem, po czym John triumfuje. I w ten sposób WWE zatacza wielkie koło...

Jeśli chodzi o resztę matchu to rzeczywiscie był on taki... przeciętny. Jedyne co zwracało uwagę to spory momentami tłok na ringu.

Reasumując:

WWE odwaliło na początek 2008 - roku sporą kichę. Pominę żartobliwy finalik, bo tu już nie ma co komentować. Nie to żeby odbyte walki były tragiczne. Były takie nijakie, mdłe, bez pazura. A gdy zbierze się to wszystko do kupy, wzmocni rangą jaką posiada RR, to z tego wszystkiego wychodzi słabiutkie ppv. Tak naprawdę jedynym czynnikiem działającym na korzysć tegorocznego Rumble była kumata publiczność. :).

Słowem wstępu. Mogli zbudować rampę w stylu WM XX, tak to małe możliwości pirotechniczne i strasznie szybkie wejścia. Dodatkowo plus dla publiczności w MSG. Reakcja na Rey'a i wymianę ciosów Trypla z Jaśkiem była świetna. :-)

Ric Flair vs MVP

Walka cienka, niezbyt wiele się działo. MVP prowadził walkę ale bez jakichś efektownych akcji. Flair co jakiś czas odpowiadał chopami (Wooooo i te sprawy :P) i te dwa kilka rollup'ów. Dodatkowo Flair wyglądał jakby się pogubił przy zakładaniu figure 4 no i ten ekspresowy tap out mnie zdziwił. Ogólnie słaby opener.

JBL vs Y2J

Nudno i mało co się działo. Najciekawszymi akcjami były Lionsault i ten Flapjack na liny. No i ten bulldog - i nagle JBL sam upada :roll: . Ale jedno Chrisowi przyznam, rozciął się nieźle(jak na warunki WWE ofkoz :razz: ) .

Edge vs Rey Mysterio

Rozpoczęli niezbyt dobrze tą spiepszoną hurracanranną. Kilka fajnych spotów, ale bez rewelacji. I jeszcze ten double foot stomp wyglądał tak jakoś asekurancko. Końcówka mi się podobała, ten spear w powietrzu. I cieszy, że Edge nadal mistrzem. Moim zdaniem walka wieczoru (głównie za końcówkę)

Randy Orton vs Jeff Hardy

Po wszystkich tych akcjach Jeffa z poprzednich tygodni spodziewałem się czegoś ciekawego. Trochę się zawiodłem. Było kilka dobrych akcji ale żadnych pamiętnych. Walka miała swoje lepsze i gorsze momenty. Końcówka trochę znikąd "bach, bach, bach RKO 1, 2, 3" przypomniała mi Summerslam 04. Nie liczyłem na zwycięstwo Jeffa, to jeszcze nie ta liga.

Royal Rumble

Z początku było całkiem ciekawie, leciały finishery, coś się działo. Potem zaczęli się gromadzić i w pewnym momencie zaczęło być tłocznie i chaotycznie. Dopiero jak wszedł Triple H zaczęło się robić luźniej. Ale przy numerze 30 byłem zdziwiony. Wpada Jan, banan od ucha do ucha i już wiemy kto wygra.Wpadł na ring wywalił paru i zostali sami z Tryplem.

Te przerzuty z Pedigree do FU i na odwrót po chwili stały się nudne. Poza tym, no po prostu

nie mógł HHH normalnie wyrzucić musiał polecieć z FU. Ogólnie średniawy był ten RR.

Poza tym uwagi do RR. Snuka i Piper - nie mogli dać komuś z rozwojówki szansę by się pozakać?; Hornswoggle - wyszedł nad środkową liną i sam się wyeliminował? wtf? (no chyba że karłów tyczą się inne reguły); Cena - może i niespodzianka, że wrócił i wygrał ale ja się czuje jakbym kopa dostał a nie niespodziankę.;

Walki dość słabe szczególnie, że po RR spodziewałbym się co najmniej dobrych walk. Ogólnie PPV wypadło dość blado, WWE słabo rozpoczęło nowy rok. I ta perspektywa "My time is now" na koniec Wrestlemania 24 nie jest zbyt optymistyczna.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Skoro mowa o wpadkach, to chyba Hardcore Holly wrócił na ring, choć po zepsutym spocie dotknął obiema nogami ziemi ;).

Poza tym uwagi do RR. Snuka i Piper - nie mogli dać komuś z rozwojówki szansę by się pozakać?

A ja się ucieszyłem gdy zobaczyłem Roddy'ego Pipera ;). Wprawdzie wygląda fatalnie, a jego forma jest poniżej krytyki, jednak wszyscy wiemy, że WWE nie po to wpuściło go na ring aby zrobił show. Fani wrestlingu są sentymentalni, dlatego wolą zobaczyć legendę niż zapaśnika z rozwojówki, którego nazwisko wyleci im z głów po minucie.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Występ Morrisona uważam za całkiem udany. Porównanie go do młodego Michalesa, hmm ciekawe ;) Szkoda wielka że Sheltona i Marelle tak urządzili....a Snuka i Rowdy? Troche to żenujące że Hall of Famerzy musieli się pojawić ale z drugiej fakt, fajnie ich było znów zobaczyć .
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

wczesniej wypowiadalem sie nie ogladajac calej gali, teraz juz obejrzalem i jestem jeszcze bardziej zazenowany poziomem

flair vs mvp walka fatalna a juz to ze 60letni dziad wygral z 1 z wiekszych nadzieji wwe to jakas kpina

jbl vs y2j obaj bez formy, jbl bardzo dobrze radzil sobie jako komentator i zaluje ze wrocil do walk

rey vs edge kolejna slabiutka walka, rey jak na to co pokazywal kiedys walczy na obecna chwile fatalnie, jedyne co bylo fajne to reakcje publiki na niego:)

orton vs hardy- fajne zakonczenie, no i dobrze ze orton wygral ale poza tym slabiutko

royal rumble match- Z E N A D A

wnerwilem sie juz widzac ze taker i hbk maja nr 1 i 2, od razu sie domyslilem ze wielkiej roli nie odegraja

great khali- nie trawie goscia, 0 skilli, no ale skoro to wielki potwor, przez dlugi czas niszczacy pol rosteru wwe to czemu wylecial po kilku minutach nikogo nie eliminujac?

shelton- typowali go na czarnego konia a tymczasem zrobil 2 fajne akcje i wylecial...

snuka i piper- znowu jakies dziady, jakby nie mieli kogo dawac do walki

nie dosyc ze obaj bez formy i wygladu to jeszcze dobilo mnie jak snuka wygladajacy jakby mial zaraz umrzec obijal takera i batiste...

foley- nic nie pokazal i to raczej nie ze swojej winy, w ogole po co go tam dali

no i na koniec cene

jak zobaczylem jego kwadratowa pape smiejaca sie od ucha do ucha to az mi sie slabo zrobilo;p

nawet nie znajac wyniku bylbym w 100% pewien ze to on wygra

ZENADA!

2/10 (a nie 1) tylko i wylacznie za publicznosc

Nieeeeeeeeeeeeeeeeee nooooooooooooooooooooooooooooo Jasiek kurrrrrrrrrr!!!!!!!!waaaaaaaa musiales nam to zrobic ://///////////////////

8604393746a7059822ca3.jpg

ehh, powrót Jasia Zbawcy Świata zaskoczył wszystkich ... musiał wpaść na ring i pozrzucać wszystkich , bo w końcu to Jasiu. Ten mecz RR był jednym z nudniejszych w ostatnich latach, mimo bardzo dobrze dobranych zawodników. Walka MVP - Flair także niezbyt ciekawa, no ale czego można się spodziewać po Ricu w tym wieku ... Walka Edga z Reyem przypominała walkę z cotygodniowego SD!, dawnego nie widziałem tak słabej walki o WHC na PPV ... JBL - Jericho także bez rewelacji, ale czego można się spodziewać po wracającym na ring JBLu ... w całym tym feudzie Y2J nie pokazuje nic i promuje słabego obecnie JBLa... no i jedyna dobra walka na tym PPV - Orton vs. Jeff Hardy, szkoda, że nie był to mecz o oba pasy , bo było by ciekawiej... ogólnie całe PPV oceniam poniżej oczekiwań i w skali 1-10 dostaje tylko 4. Było by 5, gdyby nie zwycięstwo Ceny w Rumble Matchu. szkoda, bo oprócz WM jest to moje ulubione PPV i naprawdę szczerze się zawiodłem.

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!