Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline

Autor: Noah Leatherland

TJPW przyciągnęło 3089 fanów do Ryogoku Kokugikan na coroczną galę GRAND PRINCESS, co czyni ją wydarzeniem z największą frekwencją w historii federacji. Ogromny tłum był świadkiem historycznych zmian na szczycie, gdy nowe mistrzynie przejęły pasy.

Yuki Arai wspięła się na szczyt TJPW na GRAND PRINCESS. Pokonała Miu Watanabe, zostając nową Princess of Princess Champion. Decydujący cios zadała swoim Finally axe kickiem po zaciętym starciu z Watanabe.

Arai została 17. Princess of Princess Champion, dołączając do elitarnego grona topowych Joshi TJPW. Obie wrestlerki były wzruszone po walce – objęły się na scenie największej gali w historii TJPW. Chwytając mikrofon, Yuki Arai spojrzała w przyszłość federacji:

Cytat

Marzę o tym, by Tokyo Joshi Pro Wrestling było kochane przez wielu, wielu ludzi, i byśmy wszyscy razem zorganizowali galę w Tokyo Dome! To wymaga wielkiej odwagi, by to powiedzieć, ale skoro zrobiłam to przed wszystkimi... Chcę śmiało, prawie głupio marzyć i pokazać wszystkim widok, który wydaje się niemożliwy. Proszę, kontynuujcie wsparcie dla Tokyo Joshi Pro Wrestling!

(Cytat przetłumaczony za meraWRESTLING na X)

W powymeczowym wywiadzie Arai podzieliła się osobistymi refleksjami po triumfie:

Cytat

Trzymając pas w rękach, czuję się jak we śnie, ale fakt, że zdobyłam go w walce z Miu, czyni to jeszcze bardziej znaczącym. Chcę, byśmy wszyscy razem parli do przodu na jeszcze większe sceny z tym pasem. Na pewno czekają nas różne wyzwania, ale wierzę, że z tym pasem damy radę je pokonać.

Tymczasem Miu Watanabe zmierzyła się ze swoimi mieszanymi uczuciami po porażce:

Cytat

To było świetne mieć mój pierwszy singles match z Arai, walczyć o Princess of Princess title i zrobić to w Ryogoku. Ale jestem sfrustrowana. Sfrustrowana, ale jednocześnie zdaję sobie sprawę, że jednak lubię Arai; z jednej strony jej nie nie lubię, więc irytujące jest, że teraz ją znienawidziłam. Co to za uczucie?

International Princess Title również zmieniło ręce na TJPW GRAND PRINCESS. Suzume pokonała swoją byłą partnerkę z tag teamu, MIRAI. Po przyjęciu wielu ciosów od MIRAI, Suzume zapewniła sobie zwycięstwo dzięki dwóm Ring-a-bell cutterom.

Suzume nie zdążyła długo świętować, zanim pojawiła się pretendentka. Jej powymeczowy wywiad przerwała Sakura Hattori, wręczając Suzume zwój z wyzwaniem. Podczas gdy Suzume już rusza z kopyta z nowymi pretendentkami, MIRAI nie uważa ich rywalizacji za zakończoną:

Cytat

Pas jest teraz w rękach Suzume. To nie tylko frustracja. Uświadamia mi to, że przez te cztery lata się rozwinęłam i udało mi się tu wrócić. Nasz bilans bezpośredni to po jednym zwycięstwie, ale na pewno chwycę kolejną szansę na walkę z nią, i następnym razem to ja chcę wygrać...!

Princess Tag Team Championships również zmieniły posiadaczki w Ryogoku Kokugikan. The IInspiration pokonały Oedo Tai, dodając Princess belts do swojej listy osiągnięć w tag teamach. To Wakana Uehara poniosła pinfall dla Oedo Tai, nie dając rady wykopać się z Idolizera The IInspiration.

Gdy Uehara była niepocieszona w powymeczowych komentarzach, Kamifuku potrafiła docenić okazję przed rekordową publicznością mimo frustracji:

Cytat

Przegrałyśmy, prawda? Ale te blondynki mogły sobie wygrać. Pojawiły się ubrane, jakby szły do baru w Roppongi! ... Naprawdę czułam miłość od tych ludzi. Czy to nie sprawia, że warto być w pro wrestlingu?

(Cytaty przetłumaczone za DeepL)

Wyniki TJPW Grand Princess 2026

Pełne wyniki TJPW Grand Princess 2026, za purolove.com:

• Uta Takami def. Shion Kanzaki (5:43)
  • DDT Iron Man Heavy Metal Weight Title, Delayed Entry Battle Royal: Sumire Uesaka def. Mahiro Kiryu (c), Minimo Chan, Momo Sato, Raku, Chika Nanase, Sakura Hattori, Kira Summer, Matcha, Mifu Ashida, Rika Tatsumi (as Great Wakabayashi-kun) and Antonio Honda (26:55)
  • HIMAWARI & Shino Suzuki def. Toga & Ren Konatsu (10:46)
  • Shoko Nakajima, Yuki Aino & Haru Kazashiro def. Aja Kong, VENY & Pom Harajuku (13:08)
  • Mizuki def. Andreza Giant Panda (8:04)
  • Sareee & Takumi Iroha def. Miyu Yamashita & Arisu Endo (18:44)
  • Yuka Sakazaki & Konosuke Takeshita def. Hyper Misao & Super Sasadango Machine (21:29)
  • International Princess Title: Suzume def. MIRAI (c) (15:24)
  • Princess Tag Team Title: Jessie McKay & Cassie Lee def. Yuki Kamifuku & Wakana Uehara (c) (12:14)
  • Princess of Princess Title: Yuki Arai def. Miu Watanabe (c) (21:20)

Źródło: Yuki Arai, Suzume and The IInspiration All Claim Gold at TJPW GRAND PRINCESS

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie