Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Prześwietlenie TNA: rozwój czy zastój?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=13160

Mam nadzieję, że tam, gdzie mowa jest tylko o TNA i WWE, temat indy nie pojawi się w ogóle ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/8759-prze%C5%9Bwietlenie-tna-rozw%C3%B3j-czy-zast%C3%B3j/page/4/#findComment-80029

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Scythe

9

• SixKiller

8

• majonez

6

• DDP

4

Top użytkownicy w tym temacie

Polecam przeczytać mój felieton pt.: "Coraz słabszy produkt CZW". Dla przypomnienia - "specjalisto" od indys - powiem, że CZW to też Indys, więc gdzie ta gloryfikacja? Gdybym chciał ślepo wielbić CZW to nie napisałbym tego tekstu. Nikt mi nie kazał tego robić. I jak masz pisać jakieś truizmy czy ogólniki to w ogóle nic nie pisz.

Czytałem ten felieton i nie dziwi mnie, że CZW powoli upada (to na serio też fed indy? Kurcze, nie wiedziałem), bo to naturalna kolej rzeczy dla każdej federacji, która stoi w miejscu, a jej jedynym priorytetem jest "poziom wrestlingowy" :)

Ty ciągle piszesz ogólniki, albo te same nudne teksty o WWE dla przykładu. Halo Halo panie Hardcore! Każdy już słyszał, że WWE robi lipne walki i nie musimy tego czytać w dosłownie KAŻDYM poście fana indys, który nawiązuje tematem do mainstreamowych federacji :D

A co ma jedno do drugiego? Nie trzeba być znawcą, żeby wiedzieć, że Indys nie stawia na segmenty + wywiady itd tylko na poziom wrestlingu. Co wcale nie zmienia faktu, że o indys nie masz pojęcia. A jeżeli całą swoją wiedzę na ten temat sprowadzasz do tezy, że indys są "no-show" i że robią gale w salach gimnastycznych (szkoda, że nie wspomniałeś o ECW Arena... ale nie wymagajmy za dużo) to po prostu brak słów.

Widzę, że takiej osobie jak Ty, trzeba wszystko wytłumaczyć od podstaw. Okej, więc jedziemy:

Zastojem jest to, co robią niezależne federacje. Fed, którego nie stać na wykupienie nawet 2 zawodników na wyłączność jest czystą parodią, a nie poważną federacją. TNA wykupiło większość wrestlerów tylko dla siebie

Ja nazwałbym parodią to, że wypowiadasz się na temat, o którym jak widac nie masz bladego pojęcia. Wybacz brutlaną prawdę. Z miejsca wymienię Ci kilkunastu wrestlerów, których nie zobaczysz nigdzie indziej niż w danym fedzie. I mówię tu o zawodowcach, których chce się oglądać

Jeżeli nie mam pojęcia na ten temat, to powiedz mi, dlaczego właśnie fedy indys słyną z pojęcia "no-show", huh?

A co ma jedno do drugiego? Nie trzeba być znawcą, żeby wiedzieć, że Indys nie stawia na segmenty + wywiady itd tylko na poziom wrestlingu. Co wcale nie zmienia faktu, że o indys nie masz pojęcia

Więc jak to jest? Nie mam bladego pojęcia o tym, że federacje indys są wystawiane czasami do wiatru przez wrestlerów, którzy nie pojawiają się na eventach? Okej. Więc piszę o kwestii no-show, a TY, taki ZNAWCA, nie wiesz, co ma JEDNO DO DRUGIEGO? :/ Słabiutko...

Po drugie, przeczytałem już z 10 razy, że nie wiem nic o indys i okej, zgadzam się z tym, bo nie gustuję w podwórkowym wrestlingu i go nie oglądam, ale przyznaj, że Ty również posiadasz bardzo ograniczoną wiedzę o obecnym WWE, a przecież zawsze dokładnie wiesz, co dzieje się w federacji :)

szkoda, że nie wspomniałeś o ECW Arena... ale nie wymagajmy za dużo

a co to ECW Arena? :shock:

śledzić oficjalne strony federacji niezaleznych i

to oni mają swoje strony internetowe? :twisted: Wow!

Krew mnie zalewa jak czytam takie bzdury, na które odpisałem

Cieszę się, że udało mi się wywołać u Ciebie taki fatalny efekt :) Jeszcze niedawno mnie zalewała krew, czytając masowe ataki na WWE i TNA (uzasadnione, czy nie, ale pełne ironii, chamstwa i subiektywizmu). Jak to ktoś kiedyś świetnie napisał...oko za oko, ząb za ząb? 8)

Btw. Jeśli ktoś za chwilę przypierdzieli się oczywiście do mnie za offtop, to radziłbym mieć na uwadze, że to nie ja zacząłem pierdzielić o indys w temacie o TNA. Dziękuję za uwagę.

https://forum.wrestling.pl/topic/8759-prze%C5%9Bwietlenie-tna-rozw%C3%B3j-czy-zast%C3%B3j/page/4/#findComment-80038

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Alhambra_Arena - ECW Arena. Proponuję się dokształcić, bo słabiutko... oj, słabiutko :/ Dalej zdziwiony?

CZW jest obecnie w dołku, z tym że Ty po raz kolejny generalizujesz i nie wspominasz np. o ROH czy PWG, która zrobiła najlepsza galę turniejową w 2007 roku. Tylko, cholera, nie przeprowadzili podczas tej gali żadnego wywiadu :/ Spory minus.

"federacje indys są wystawiane czasami do wiatru przez wrestlerów" Mówisz o przypadku, który opisałem w felietonie? Możesz podać inny przykład wystawiania do wiatru federacji przez wrestlerów? Oczywiście, że nie, ale jeden przykład może robić za mega argument.

"przeczytałem już z 10 razy, że nie wiem nic o indys i okej, zgadzam się z tym, bo nie gustuję w podwórkowym wrestlingu i go nie oglądam"

Więc po jaką cholerę wypowiadasz się na temat czegoś czego nie oglądasz? To jest jakieś totalne nieporozumienie i pomyłka.

Oglądnięcie Smacka czy RAWa to nie sztuka. Właściwego oglądania jest na 10 - 15 minut. Acha, zapomniałem, że jesteś fanem segmentów i uwielbiasz oglądać jak Vince siedzi w narożniku przez 15 minut :twisted: Też pozdrawiam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/8759-prze%C5%9Bwietlenie-tna-rozw%C3%B3j-czy-zast%C3%B3j/page/4/#findComment-80046

Kogo w tym temacie obchodzi indy? Znowu mam coś wydzielić z dyskusji? Pozdrowiliście się obaj, więc skończcie temat, który nie jest związany z tym tematem. Jest gdzieś Independent Zone, wystarczy poszukać i można gadać do woli.
https://forum.wrestling.pl/topic/8759-prze%C5%9Bwietlenie-tna-rozw%C3%B3j-czy-zast%C3%B3j/page/4/#findComment-80048