Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Świat wrestlingu składa hołd Dennisowi Condreyowi po jego śmierci.

W piątek wieczorem przyszła smutna wiadomość: założyciel The Midnight Express odszedł w wieku 74 lat.

William Regal napisał:

„Nie oglądałem amerykańskiego wrestlingu aż do prawie dwóch lat po tym, jak sam zostałem wrestlerem, bo nie był pokazywany w Wielkiej Brytanii. Pierwszy amerykański wrestling, jaki widziałem, to NWA, a na tej taśmie występowali The Midnight Express z moim późniejszym tag team partnerem Bobbym Eatonem i Dennisem Condreyem. Spotkałem Dennisa tylko kilka razy, ale zawsze byłem pod wrażeniem jego i umiejętności Midnight Express. Najgłębsze kondolencje dla rodziny i przyjaciół Dennisa. Odpoczywaj w pokoju.”

Nick Aldis napisał o Condreyu:

„RIP wielki Dennis Condrey: Kiedy myślę o tym biznesie jako o rzemiośle, Dennis Condrey jest jednym z najlepszych rzemieślników, jakich kiedykolwiek miało profesjonalne wrestling. Dla mnie pro wrestling jest najlepszy, gdy łączy techniczną umiejętność, idealne wyczucie czasu i surową, wiarygodną agresję; Dennis Condrey uosabiał to połączenie bezbłędnie. Mogę (i robię) oglądać klasyczne mecze Midnight Express raz za razem i za każdym razem zauważam coś nowego. Niuanse, detale, absolutne zaangażowanie w sprzedawanie ciosów przeciwnika.

„PhD z pro wrestlingu jest dostępne za darmo, oglądając pracę tego człowieka. Jestem wdzięczny, że miałem okazję poznać i spędzić trochę czasu z Dennisem Condreyem i innymi członkami Midnights w różnych okresach lat i powiedzieć im, że ich wkład jest głęboko doceniany. Najgłębsze kondolencje dla jego rodziny, przyjaciół i kolegów z zespołu dzisiaj. Żegnamy prawdziwego mistrza. Mój przyjaciel Dax Harwood założył zbiórkę GoFundMe, aby umożliwić ludziom wsparcie kosztów pogrzebu i pomocy żonie Dennisa, Theresie: Wszelkie wpłaty są bardzo mile widziane: Fundraiser by David Harwood: In Memory of Dennis Condrey

AEW napisało:

AEW i świat wrestlingu opłakują śmierć Loverboya Dennisa Condreya, jednej połowy legendarnego Midnight Express. Nasze najgłębsze wyrazy współczucia dla jego rodziny, przyjaciół i fanów w tym trudnym czasie.”

Nasz własny Dave Meltzer napisał:

„Bardzo mi przykro słyszeć o śmierci Dennisa Condreya. Condrey i Bobby Eaton byli najlepszym amerykańskim tag teamem swojej ery i wysoko na liście najlepszych tag teamów wszech czasów. Nie mogę powiedzieć o nich zbyt wiele dobrego, o tym, jak kompletnymi pro wrestlerami byli obaj – egzekucja, dramat, komedia, psychologia heelów, wzmacnianie babyfaces i element wywiadów Jima Cornette’a, który czynił ich wielkimi drawami w wielu miejscach. Chociaż ludzie mówią o Midnight Express z Eatonem, miał wielki tag team z Philem Hickersonem i silny zespół z Randym Rosem, Norvellem Austinem, Davidem Schultzem, a naprawdę był jednym z najlepszych tag team wrestlerów wszech czasów. Najlepszego dla jego rodziny i przyjaciół.”

Ricky Morton napisał:

„Trudno nawet znaleźć słowa teraz… bo utrata mojego drogiego przyjaciela Dennisa Condreya jest jak utrata kawałka mojego własnego życia. Dennis nie był tylko kimś, z kim dzieliłem ring. Był częścią ery, bratem w tej dzikiej podróży…”
„i człowiekiem, który pomógł ukształtować to, co profesjonalny wrestling znaczył dla tak wielu ludzi. Podróżowaliśmy po drogach, przeżywaliśmy wzloty i upadki, tworząc wspomnienia, które będę nosił ze sobą do końca dni.”
„Ludzie widzieli competitora, twardziela, prezencję… ale ja poznałem człowieka za tym wszystkim. Człowieka z sercem, z determinacją i z miłością do tego biznesu, która nigdy nie zgasła. Tego będę najbardziej tęsknił.”
„Rozmowy, śmiechy i po prostu wiedza, że wciąż jest tam na zewnątrz. Świat wrestlingu stracił kogoś naprawdę wyjątkowego… ale ja straciłem przyjaciela, którego nigdy nie zapomnę. Odpoczywaj spokojnie, Dennis. Dziękuję za wspomnienia, mile i chwile. Zawsze będziesz miał miejsce w moim sercu.”

National Wrestling Alliance napisało:

„𝙍𝙀𝙈𝙀𝙈𝘽𝙀𝙍𝙄𝙉𝙂 𝘿𝙀𝙉𝙉𝙄𝙎 𝘾𝙊𝙉𝘿𝙍𝙀𝙔
National Wrestling Alliance z smutkiem informuje o śmierci „LoverboyaDennisa Condreya, jednego z najbardziej utytułowanych tag team wrestlerów w historii. Założyciel legendarnego Midnight Express, najbardziej znany partnerem „BeautifulBobby’ego Eatona. Zarządzani przez Jima Cornette’a, Condrey i Eaton zdobyli tag team złoto na południu USA i panowali jako NWA World Tag Team Champions przez siedem miesięcy w 1986 roku. Rywalizacja Midnights z The Rock ‘n Roll Express zdefiniowała pokolenie i wyniosła tag team wrestling do main eventu. Jako jedna z najbardziej dochodowych rywalizacji lat 80., zespoły headlinowały niezliczone live eventy. Condrey i Eaton kontynuowali intensywną serię z The Road Warriors, kulminującą w infamous scaffold matchu na Starrcade ‘86: The Night of the Skywalkers. Niedługo potem, jako The Original Midnight Express, Paul E. Dangerously poprowadził „LoverboyaDennisa i partnera „RavishingaRandy’ego Rose’a do AWA World Tag Team Titles. Trio potem przeszło do NWA, by rozpocząć zaciętą rywalizację z byłym menedżerem Condreya Cornette’em z Eatonem i jego nowym partnerem „SweetStanem Lane’em. W karierze trwającej od 1973 do 2011 roku Condrey zdobył ponad 50 pro wrestling championshipów. Prawdziwa legenda sportu, jego dziedzictwo przetrwa pokolenia. National Wrestling Alliance składa najszczersze kondolencje rodzinie, przyjaciołom i fanom Dennisa Condreya. RIP „LoverboyDennis.”

Missy Hyatt napisała:

„Spoczywaj w pokoju Dennis Condrey. Rozbawił mnie jako Midnight Express z Norvellem Austinem i Randym Rosem, kiedy oglądałem Southeastern. Uwielbiałem mecz Midnight Express vs Midnight Express ze Starrcade 88. Dziękuję za wspomnienia i rozrywkę, do dziś.”

Tully Blanchard napisał:

„Zastanawiam się nad Dennisem Condreyem i Bobbym Eatonem w czasach JCP. Dwóch najlepszych w biznesie wrestlingowym. Dennis dołączył do Bobby’ego ponownie w wieczności.”

Adam Pearce napisał:

„Bóg z Tobą, Dennis Condrey. Tag Team Wrestling to sztuka w naszym przemyśle. Jego timing, tempo i psychologia to piękny mozaik na płótnie. Przez lata nie widziałem nikogo lepszego w posługiwaniu się pędzlem tag teamu niż „LoverboyDennis. Nie spędziłem z nim dużo czasu; tylko przypadkowe spotkania. Ale ludzie, na których mi zależy, darzą go głębokim szacunkiem, co mówi mi wiele. Moje serce kieruję do jego rodziny, przyjaciół i niezliczonych kolegów, którzy jak ja mogą czuć, że kluczowy kawałek układanki tag team wrestlingu zaginął w czasie. Odpoczywaj dobrze, sir. I dziękuję.”

Na chwilę obecną zbiórka GoFundMe zebrała 14 073 dolarów na pomoc rodzinie Condreya z rachunkami i kosztami pogrzebu.

Wśród głównych darczyńców znajdują się Chris Jericho, Matt Jackson, Cody Rhodes, Dax Harwood, Cash Wheeler, Brian Last, Nick Aldis, Steven New, Thomas Billington i sędzia Shawn Bennett, między innymi. Link do GoFundMe jest tutaj.

Źródło: Wrestling world pays tribute to Dennis Condrey

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie