Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Autor: Noah Leatherland

STARDOM wróciło do hali Korakuen na ćwierćfinały turnieju Cinderella Tournament oraz obronę tytułu przez HANAKO. Turniej wchodzi w decydującą fazę, bo liczba uczestniczek topnieje, a Hanan, Aya Sakura, Rina i Miyu Amasaki to cztery wrestlerki, które przetrwały rywalizację.

Pierwszy z czterech ćwierćfinałów to pojedynek Hanan z Maki Itoh. Itoh walczyła zaciekle, ale nie sprostała sile Hanan. W pomeczowych komentarzach Itoh przyznała, że trochę się zapędziła, planując swoje życzenie Cinderelli:

Cytat

Maki Itoh: Kurwa! Kurwa! Co mam robić! Co robić! Co robić! Przegrałam! Co teraz! Co mam zrobić!

Kikyo Furusawa: Co… nawet jeśli pytasz mnie, co robić… Ale tak ciężko pracowałaś! Ponownie byłam wzruszona dzisiaj!

Itoh: To nie o to chodzi! Bo Itoh myślała, że wygra turniej, to już zamówiła 1000 koszulek „Itoh Respect Army” wyższej jakości!

Furusawa: 1… 1000 koszulek?!?!

Itoh: Jak mam za nie zapłacić, Kikyo! Jak! Itoh nie może nawet zapłacić czynszu za ten miesiąc! Co robić, Kikyo! Pozwól mi u ciebie mieszkać! Kikyo, pozwól mi u ciebie mieszkać!

Furusawa: To, no… mój pokój, nie mam pokoju!

Itoh: Kurwa! Cholera! Jak mam za to zapłacić! Itoh nie chce mieszkać w parku czy czymś! Co robić! …No, skoro tak wyszło, jedyna opcja to sprzedać te „koszulki Itoh Respect Army wyższej jakości” na Yokohama Budokan! Kikyo!

Furusawa: Tak!

Itoh: Słuchaj? Pro wrestling to w 100 procentach sprzedaż gadżetów! Kikyo!

Furusawa: Tak!

Itoh: Yokohama Budokan! Sprzedamy te koszulki Itoh Respect Army własnoręcznie!

(Cytaty przetłumaczone za pośrednictwem meraWRESTLING na X)

Następny intensywny brawl to starcie Aya Sakura z Rian. Rian weszła w ten mecz po imponującej serii w turnieju – pokonała mistrzynię High Speed Yuna Mizumori w pierwszej rundzie, a potem sprawiła wielką niespodziankę, eliminując Natsupoi. Ostatecznie padła po kopniakach Sakury i german suplexie. Sakura awansuje do półfinału z myślą o odkupieniu:

Cytat

Rok temu odpadłam w pierwszej rundzie, a patrzenie, jak moja partnerka Kurara błyszczy jako Cinderella podczas ceremonii zza kulis, było absolutnie rozdzierające serce. Jestem zdeterminowana, by nadrobić ten ból w tym roku. Mam dwie rzeczy, które chcę osiągnąć jako Cinderella. Zdecydowanie spełnię swoje życzenie. Czułam rozwój Rian i właśnie dlatego, że pcha się z dołu, mogę stać się jeszcze silniejsza. Wygląda na to, że celujesz w High Speed, ale przyjdź i zabierz też ten pas NEW BLOOD. Będę czekać.

Cel Rian na High Speed Championship stał się jeszcze bardziej wyraźny po porażce z Sakurą. Gdy Rian udzielała pomeczowych komentarzy, przerwała jej Yuna Mizumori i zaproponowała pojedynek o tytuł 31 marca.

Trzeci ćwierćfinał to starcie Sayaka Kurara, kontynuującej dążenie do wyzwania Saya Kamitani, z Rina. Rina zakończyła nadzieje Kurary na dwa kolejne zwycięstwa w turnieju Cinderella, pieczętując awans Gory Special. Po meczu Rina z przyjemnością zgasiła plany Kurary:

Cytat

Tylko na wygranie turnieju Cinderella Tournament się skupiam. To wszystko. Chcieliście zobaczyć drugie z rzędu zwycięstwo Kurary? Kurarę, Amasaki, Hanan, Hinę czy którąś z tamtych? W sukienkach? No to pech. Rozwalę to wszystko na kawałki. Czekajcie z niecierpliwością.

Chociaż Kurara odpadła z turnieju, Saya Kamitani pojawiła się w ringu, by z nią porozmawiać. Kamitani otworzyła Kurarze kolejną drogę do walki o World of Stardom, ale Kurara musi najpierw postawić własną stawkę.

Ostatni ćwierćfinał to zacięty brawl Hina z Miyu Amasaki. W wyrównanej walce Amasaki wyszła na swoje, zdobywając ostatnie miejsce w półfinałach. W pomeczowych komentarzach Amasaki wyjaśniła, jak wielkim zwycięstwem było to dla niej:

Cytat

To nasz pierwszy singles match odkąd zabrała mi tytuł Future rok temu. Cieszę się, że dotarliśmy do tego punktu, i wierzę, że historia jeszcze się nie skończyła. Szczerze, gdy debiutowałam, niosłam ogromne oczekiwania i presję. Nigdy nie zapomnę, jak moja rywalka z debiutu powiedziała mi: „Czy przekujesz to w siłę, zależy tylko od ciebie, Miyu”. Wierzę, że to nastawienie pomogło mi zwyciężyć dzisiaj. Wiem, że wszyscy czekają, by zobaczyć mnie w sukience, więc do czasu wygrania Cinderelli, proszę, wspierajcie Miyu Amasaki.

Mimo porażki Hina trzyma głowę wysoko i jest gotowa na dalszy rozwój:

Cytat

Gdyby to była ja sprzed roku, pewnie bym się załamała. Ale ta osoba już nie istnieje. Przegrałam dzisiaj, ale to nie koniec. Chcę znaleźć następny cel i znów ku niemu pobiec.

(Cytaty przetłumaczone za pośrednictwem DeepL)

15 marca Hanan zmierzy się z Aya Sakura w pierwszym półfinale, podczas gdy Rina i Miyu Amasaki spotkają się w drugim. Zwyciężczynie powalczą w finale tej samej nocy, by wyłonić triumfatorkę turnieju STARDOM Cinderella Tournament 2026.

W innym pojedynku gali HANAKO skutecznie obroniła Future of Stardom Title przed Yuria Hime, kładąc pretendentkę na łopatki JP Coasterem. HANAKO wkrótce została wyzwana przez kolejną pretendentkę, Ranna Yagami. Nigdy nie uciekająca przed walką, HANAKO zmierzy się z Yagami 15 marca.

Oto pełne wyniki gali STARDOM Cinderella Tournament Quarter Finals, za purolove.com:

• Starlight Kid, Mei Seira, Maika, Xena, India Sioux & Tabata pokonały Hazuki, Saori Anou, Yuna Mizumori, Anne Kanaya, Kikyo Furusawa & Fuwa-chan (7:56)
  • Suzu Suzuki, Rina Yamashita & Akira Kurogane pokonali Saya Iida, Bea Priestley & Momo Kohgo (8:38)
  • Ami Sohrei, Saki Kashima, Lady C, Tomoka Inaba & Ranna Yagami pokonały Konami, Natsuko Tora, Ruaka, Azusa Inaba & Fukigen Death★ (8:14)
  • Cinderella Tournament – Quarter Final: Hanan pokonała Maki Itoh (11:22)
  • Cinderella Tournament – Quarter Final: Aya Sakura pokonała Rian (13:17)
  • Future of Stardom Title: HANAKO (c) pokonała Yuria Hime (12:03)
  • Cinderella Tournament – Quarter Final: Rina pokonała Sayaka Kurara (15:14)
  • Cinderella Tournament – Quarter Final: Miyu Amasaki pokonała Hina (14:39)

Źródło: Hanan, Aya Sakura, Rina and Miyu Amasaki Advance to STARDOM Cinderella Tournament Semi-Finals

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie