Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Autor: Noah Leatherland

Turniej Cinderella w STARDOM rozegrał drugą rundę w Korakuen Hall. Pole walki zawęziło się do ośmiu najlepszych, a pary ćwierćfinałowe zostały wyłonione – do walki o główną nagrodę pozostały już tylko najsilniejsze zawodniczki.

Akcja turniejowa wieczoru ruszyła z kopyta, gdy Ranna Yagami zaatakowała swoją rywalkę z drugiej rundy, Hanan, jeszcze przed gongiem. Chociaż podstępny atak dał Yagami wczesną przewagę, Hanan wróciła do gry. Zastosowała backdrop, który zapewnił jej wygraną w pierwszej rundzie, i tym razem też przyniósł sukces, gwarantując awans do ćwierćfinału. Po walce Hanan podzieliła się swoimi ożywionymi wrażeniami:

Cytat

Niesamowite, Yagami. Czyż nie taki momentum miałam w roku, kiedy po raz pierwszy wygrałam Cinderella Cup? Wtedy czułam się po prostu niepokonana, bez żadnego konkretnego powodu. Minęło masa czasu, odkąd walczyłam w singlu, który sprawiał taką frajdę i satysfakcję.

W następnym starciu doszło do wielkiej sensacji. Natsupoi była faworytką w pojedynku z Rian w drugiej rundzie. Rian jednak wyeliminowała ją dzięki zasadom turniejowym over-the-top-rope. Z wielkim upsetem na koncie awansowała do ćwierćfinału i ma jasny cel przed oczami:

Cytat

Pokonałam Natsupoi! Walczyłam z nią tyle razy, ale nigdy wcześniej jej nie pokonałam sama. Ale w tym turnieju Cinderella Tournament wyrzuciłam Natsupoi-san poza górną linę i wygrałam. Zdobyję półfinał, potem finał, zostanę Cinderella i zgarnę pas High Speed!

Mimo porażki Natsupoi teraz kibicuje Rian, choć komplikuje to jej plany ślubne:

Cytat

Poważnie? To sen? Prawda? Wow, niemożliwe. Skoro tak wyszło, Rian musi wygrać ten turniej Cinderella za wszelką cenę, zgoda? Chce walczyć o High Speed, prawda? Czekam na to z niecierpliwością. Jestem wkurzona po tej przegranej z Rian, ale boli też, że nie będzie publicznego wesela... Nie powinnam gadać o kasie firmy, co? Wolelibyśmy ciche przyjęcie tylko z rodziną i przyjaciółmi. To cholernie wkurzające! Rian, musisz zostać Cinderella!

Następny turniejowy bój to starcie Hiny z Azusą Inabą. Walka zaczęła się od bijatyki poza ringiem, która w końcu wróciła między liny. Hina zwyciężyła potężnym splash'em z górnej liny. Komentarze Inaby sprzed meczu sprawiły, że triumf smakował jeszcze lepiej:

Cytat

Nazywała mnie „czytającą starą babą”, ale ona ma tylko 18 lat, więc różnimy się o rok. Ale po dzisiejszej walce rozumiesz, prawda? Ta „różnica roku” jest ogromna. Zwycięstwo w turnieju daleko, więc kto następny? Amasaki czy Iida. Która wygra dzisiaj, ta będzie następna, i chcę ją pokonać. A potem cały turniej.

Wciąż polująca na title shot z Sayą Kamitani o World of Stardom Title, Sayaka Kurara zmierzyła się z Tomoką Inabą w drugiej rundzie. Kurara przetrwała target na nogę i odniosła zwycięstwo. Niesie ogromne nadzieje do ćwierćfinału:

Cytat

Nie mogę tu skończyć, bo celuję w kolejne mistrzostwa. A poza nimi jest przyszłość, którą chcę zobaczyć i pokazać. Na razie idę tą drogą, wierząc tylko w siebie... absolutnie tylko w siebie.

Zachwiana po porażce Inaba dokonała śmiałego porównania Kurary:

Cytat

Mam jeden żal w karierze wrestlingowej. Że nigdy nie miałam singla z Tam Nakano. Ale walcząc dzisiaj z Kurarą... jej spojrzenie czy coś... przypominało mi Tam Nakano. Przegrałam, ale pokonałam ją na 5★STAR GP. Nasz bilans singlowy to po jednym winie. ...Nie przegram z tą laską po raz drugi.

Ami Sohrei stawiła czoła Rinie w drugiej rundzie. Mimo przewagi przez większość meczu, Sohrei padła po Jackknife pinie. Z porażką z zeszłego roku w pamięci Rina jest zdeterminowana, by zgarnąć turniej:

Cytat

W zeszłym roku byłam wicemistrzynią... Dotarcie do finału i przegrana o włos bolała jak cholera. To zrozumieją tylko ci, co przez to przeszli. Więc nawet wicemistrzyni Ami Sohrei zna ten ból, ja też... Dlatego postanowiłam wygrać w tym roku za wszelką cenę. Nie mogłam odpaść w drugiej rundzie, i to tutaj. Turniej Cinderella pełen jest leniuchów, więc wygram to jak trzeba i postawię STARDOM do pionu.

Main eventem wieczoru było starcie Sayi Iidy z Miyu Amasaki. Pod blaskami Korakuen Hall obie dały z siebie wszystko, by awansować do ćwierćfinału.

Ostatecznie Amasaki wyrwała wygraną, uwięziwszy Iidę w Amanohashidate pinie. Po meczu, zwracając się do publiki, zwycięstwo było dla niej czymś więcej niż awans:

Cytat

Pokonałam Sayę Iidę!! Iida... Minęło prawie pięć lat odkąd zostałam stażystką. Teraz, po pięciu latach, w końcu cię pokonałam. W tych latach było tyle frustracji, bólu i rozczarowań, ale wierzę, że ten moment jest właśnie dlatego, że nigdy nie uciekłam, nie zrezygnowałam. A ty cały czas na mnie patrzyłaś, wspierałaś jako wielka senpai... Dziękuję.

Iida też odniosła się do drogi Amasaki i co to znaczy dla reszty turnieju:

Cytat

Od debiutu wszyscy oczekiwali od ciebie sukcesu, nie było ciężko? Jesteś zupełnie inna ode mnie. Rozkwitnij na szczycie. Tak zadebiutowałaś na tym ringu. Ta Cinderella... czy nie jesteś do tego stworzona?

Pary ćwierćfinałowe turnieju STARDOM Cinderella Tournament zostały ustalone. Oto zestawienia:

• Hanan vs. Maki Itoh
  • Aya Sakura vs. Rian
  • Sayaka Kurara vs. Rina
  • Hina vs. Miyu Amasaki

W konsekwencji otwartego tag team matchu ogłoszono inne ważne starcia. HANAKO bronić będzie Future of Stardom Title przeciwko Yurii Hime 11 marca. Następnie Hazuki zmierzy się z India Sioux w obronie CMLL Japan Women’s Title 15 marca.

Oto pełne wyniki z trzeciego dnia STARDOM Cinderella Tournament, za purolove.com:

• Bea Priestley, Momo Kohgo, Yuria Hime, India Sioux & Tabata def. Hazuki, HANAKO, Xena, Rina Yamashita & Akira Kurogane (6:40)
  • Saori Anou, Yuna Mizumori & Aya Sakura def. Maki Itoh, Kikyo Furusawa & Fuwa-chan i Saki Kashima, Lady C & Anne Kanaya (6:55)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Hanan def. Ranna Yagami (7:43)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Rian def. Natsupoi (10:40)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Hina def. Azusa Inaba (12:51)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Sayaka Kurara def. Tomoka Inaba (12:44)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Rina def. Ami Sohrei (13:10)
  • Cinderella Tournament – Round 2: Miyu Amasaki def. Saya Iida (9:52)

Źródło: STARDOM Cinderella Tournament Second Round Takes Place in Korakuen Hall, Quarter Finals Set

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie