Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline

Autor: Noah Leatherland

Druga połowa drabinki turnieju STARDOM Cinderella Tournament rozegrała walki pierwszej rundy w Aichi. Podczas gdy pierwszy dzień przyniósł kilka remisów, ten drugi zakończył się jasnymi rozstrzygnięciami w każdym starciu.

Siostry Inaba obie odniosły sukces w swoich meczach pierwszej rundy. Tomoka Inaba pokonała Anne Kanaya w pierwszym starciu, a Azusa Inaba zwyciężyła nad Lady C w drugim.

Saya Iida zmierzyła się z Kiyoka Kotatsu. Mimo solidnych strike'ów Kotatsu, potężna Iida wyszła górą. Po walce, chwyciwszy mikrofon, Iida skierowała do rywalki kilka ostrych słów:

Cytat

Co ty, do diabła, robisz w ringu STARDOM? Dlatego mówię, że jesteś niekonsekwentna – to po prostu nie dociera. Zawsze wyglądasz na taką niepewną siebie, co sprawia, że reszta z nas, obserwatorów, też czuje się niepewnie. Dziś walczyłaś ze mną i powaliłaś mnie tym kopnięciem. Więc pokaż więcej pewności siebie! Nie gadaj o nienawidzeniu siebie czy czymś takim – nie waż się więcej wchodzić do ringu z taką miną.

W następnym starciu Hina zmierzyła się z Xena. Po niedawnym niepowodzeniu w walce o Wonder of Stardom Title, Hina wróciła na zwycięską ścieżkę, wygrywając przez roll-up i awansując do drugiej rundy.

Miyu Amasaki trafiła na Rina Yamashita w pierwszej rundzie. Chociaż Yamashita wyglądała obiecująco na starcie, popełniła krytyczny błąd. Weszła na górną linę, co pozwoliło Amasaki zepchnąć ją na podłogę. Ponieważ turniej obejmuje count-outy poza ringiem, Amasaki odniosła zwycięstwo i awansowała dalej.

Sayaka Kurara i Saki Kashima zmierzyły się w pierwszej rundzie. Przed galą Kurara znów pojawiła się na evencie związanym z książką Sayi Kamitani. Ponownie przebrała się za fana i tym razem wręczyła Kamitani kwiaty, mając nadzieję na walkę o World of Stardom Title. Kurara zamachnęła się kwiatami na Kamitani, ale te zostały jej odebrane i rozbite na jej własnej głowie. Kamitani nakazała jej posprzątać, po czym odeszła.

Kashima żywiła urazę do Kurary. Kurara odegrała dużą rolę w zaaranżowaniu singlowego meczu Kashimy z Bozilla w zeszłym roku, w którym Kashima przegrała z niemiecką olbrzymką. Kurara przez całą walkę w turnieju Cinderella przepraszała Kashimę, nawet trzymając ją w sleeperze.

Kurara odniosła zwycięstwo, a po walce otrzymała ciepłe uściski od Kashimy. Kashima opisała drogę do przebaczenia w swoich komentarzach pomeczowych:

Cytat

Do tej pory czułam do Kurary intensywną nienawiść, a raczej przytłaczające poczucie zdrady… Ale po faktycznej walce singlowej zdałam sobie sprawę, że są rzeczy, które rozumie się tylko poprzez doświadczenie. Naprawdę nie ufałam jej aż do samego końca, ale potem… Nie wiem… Kiedy spojrzała na mnie tą uroczą minką, po prostu nie mogłam jej nie wybaczyć!

Po nieudanej próbie zdobycia Future of Stardom Title od HANAKO, Akira Kurogane chciała odbudować impet w pierwszej rundzie przeciwko Rinie. Jednak to Rina zwyciężyła i awansowała dalej. W komentarzach pomeczowych Kurogane sugeruje, że sprawa z Riną jeszcze się nie skończyła:

Cytat

Pierwszy mecz Cinderella, przeciwko Rinie. Ta potężna ściana okazała się zbyt wysoka do pokonania – po prostu nie dałam rady jej przeskoczyć. Ale nie jestem typem, który załamuje się tutaj. Jeśli Rina będzie wspinać się coraz wyżej, ja będę pełzać za nią na czworakach. Proszę, nadal zdobywaj te wyżyny. Wejdę na szczyt razem z tobą i pewnego dnia cię prześcignę.

Główne starcie wieczoru

Głównym starciem wieczoru był pojedynek Bea Priestley z Ami Sohrei o ostatnie miejsce w drugiej rundzie. Sohrei wyszła zwycięsko z zaciętej batalii i zakończyła wydarzenie pełną pasji obietnicą dla fanów na widowni:

Cytat

Przeszłam pierwszą rundę Cinderella! Moja rywalka na otwarcie, Bea Priestley, była idealnym matchupem dla mnie w tym momencie. Dziękuję! Są rywalki z drugiej połowy drabinki, z którymi chcę się zmierzyć, ale na razie dam z siebie wszystko w każdym meczu, wspinając się szczebel po szczeblu do finału.

Sohrei zmierzy się z Riną w drugiej rundzie. Sayaka Kurara powalczy z Tomoką Inabą. Hina czeka starcie z Azusą Inabą. Saya Iida zmierzy się z Miyu Amasaki, zamykając drugą rundę.

Oto pełne wyniki drugiego dnia STARDOM Cinderella Tournament, za purolove.com:

• Cinderella Tournament – Round 1: Tomoka Inaba def. Anne Kanaya (7:12)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Azusa Inaba def. Lady C (8:07)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Saya Iida def. Kiyoka Kotatsu (7:25)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Hina def. Xena (10:32)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Miyu Amasaki def. Rina Yamashita (6:40)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Sayaka Kurara def. Saki Kashima (6:46)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Rina def. Akira Kurogane (12:37)
  • Cinderella Tournament – Round 1: Ami Sohrei def. Bea Priestley (11:28)

Źródło: STARDOM Cinderella Tournament First Round Completed in Second Day of Action

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie