Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WPW Traffic Jam 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gala wstawiona tak wcześnie, bo chcę żeby ppv było na początku stycznia. Następne gale w odstęie tygodniowym. Miłego czytania ;)

Muzyka, fajerwerki, zadowoleni ludzie: Rozpoczyna się kolejna gala WPW: Traffic Jam 2. Na Ringu pojawia się Rob Van Dam. Wita publiczność, po czym opowiada co działo się tydzień temu. W tym momencie na telebimie pokazane jest laleczka VooDoo i fragmenty Main Event’u z przed tygodnia. Van Dam mówi, że zmienił zdanie, że nie jest sadystą i będzie Tag Team match, ale dalej Hell In A Cell. Publiczności się to nie zbyt podoba, chcą zemsty za poprzedni tydzień, ale mimo to Rob mówi że Vampiro Friend musi mieć jakieś szanse. Nagle Na rampie pojawia się Vampiro, mówi że naturalnie to on będzie partnerem swego kumpla, ale pyta się kto zostanie partnerem MVP ? Rob mówi że to niespodzianka która wyjaśni się tuż przed galą. A teraz zaprasza już na kolejny tournament match: Homicide vs Kenny Dykstra.

(tu uwaga do czytelników. Będę na przemian pisał opisy walk w formie z poprzedniej gali i w formie tradycyjnej, a wy zdecydujcie która podoba wam się bardziej.)

Tournament Match:

Homicide vs Kenny Dykstra

0:42- Dykstra odbija przeciwnika od lin robi back body drop

1:27- Kenny ma przewagę, robi top rope diving leg drop, ale Homicide odsuwa się

3:15- Homcide wykonuje na przeciwniku DVD, po czym cover, ale po dwóch Kenny wybija się

5:05- Dykstra jest na barkach Homcidie, jednak ześlizguje się i robi facebuster

7:17- Homicide wyrywa się z Hammerlock’a i robi da Cop killa dzięki czemu zwycięża

Backstage:

Widzimy jak w kierunku ringu zmierza CM Punk (cheer), idzie korytarzami backstage, ma mikrofon w ręku, poruszą się w kierunku rinug, kiedy jest na rampie ponownie nagradzany jest cheerem, staje na ringu z mikrofonem w ręku. Na telebimie pokazana jest sytuacja z przed tygodnia, kiedy to Burke dostał spear od Punkera.

Punk- Burke, jeśli masz jaja, wyjdź teraz na ring i zmierz się ze mną jak mężczyzna !

Nie mija kilka sekund, a słychać them Elijah’a i ten pojawia się na ringu. Już mają zacząć się bić, kiedy na rampie pojawia się…Theodor Long ! (mega cheer)

Long- Spokój panowie ! To nie jakiś podrzędny bar, tu walki są ustalane ze mną ! Ale, jeżeli tak bardzo pragniecie walki, to na pierwszym ppv, którego nazwę poznacie za tydzień, zmierzycie się w TLC matchu ! A teraz wynocha mi z ringu ! Ta wspaniała publiczność chce zobaczyć kolejny mecz turnieju (cheer) ! Dawać mi tu Sabu i Zandig’a !

Tournament Match:

Sabu vs Zandig

Końcówka: Sabu wykonuje na przeciwniku missile drop kick, ale ten odsuwa się i Sabu upada na ziemię. Zandig sprzedaje mu kilka punchy, po czym kilka razy uderza go knee to face i ciągnie za włosy w kierunku narożnika. Wchodzi z nim na secondo rope i chce wykonać superplex, ale Sabu spycha go z lin i robi flying Arabian facebuster, dzięki czemu zwycięża !

Po walce obaj zawodnicy brawlują w drodze do szatni.

Backstage:

MVP idzie do czyjejś szatni, puka, głos z za drzwi pozwala na wejście, Montel otwiera drzwi, na krześle siedzi Legend i popala cygaro (heat). MVP próbuje niezdarnie zagadać, Legend pyta się „do k**wy nędzy, o co chodzi ?!”, a MVP mówi wprost że chce aby Legend był jego partnerem w dzisiejszej walce. Legend mówi że zastanowi się, a na razie MVP może sobie pójść.

W innej część backstage Finlay w niesamowitym skupieniu robi pompki, gdy do szatni wchodzi dziennikarz WPW, z kilkoma pytaniami. Finlay tylko kiwa głową że zgadza się na wywiad.

WPW- Finlay, jakie uczucia przed walką

Finlay- A jak ma być ? My name is Finlay, and I love to fight ! Jestem czystej krwi Irlandczykiem, a dziś dowiodę że gumiem godnie reprezentować swój kraj !

WPW- Ron to jednak znakomity wrestler, publika go kocha, nie obawiasz się go ?

Finlay- Szanuję go, ale Irlandczyk nie może się nikogo bać. U nas mamy takie powiedzenie: Ciepłe…nie, zaraz… Spodnie… Nie, cholera, jak to szło… nie ważne, w każdym bądź razie wygram, choćby nie wiem co !

WPW- Dziękuje za rozmowę…

Finlay- Dobra, spadam na ring

Tournament match:

Finlay vs Ron Killings

0:08- Ostry brawl obu zawodników

1:59- Finlay wykonuje na przeciwniku green island clothesline (clothesline in to the elbow)

3:44- Killings wykonuje na przeciwniku top rope diving elbow drop

5:15- Na ringu pojawia się Elijah Burke, powala sędziego clotheslinem, przybija piątke Ron’owi i wykonują na Finlay’u double clothesline

6:02- Ale na narożniku pojawia się Littre bastard, skacze na Burke’a i w powietrzu uderza go swym berłem, a Killings’owi pluje w twarz jakąś zieloną cieczą i kopie go w jądra, następnie wchodzi na narożnik i splash. Kładzie finlay’a na Killingsie, cuci sędziego i ucieka. Sędzia liczy.1,2,3.

Backstage:

Widzimy AJ Styles’a, przygotowującego się do walki. Nagle jednak do jego szatni wchodzi Rob Van Dam.

Van Dam- Aj, jesteś w drugiej rundzie turnieju. Gratulacje-mówi, wyciągając ręke. Ale Styles tylko na niego patrzy.

Styles- Co z moją walką ?

Van Dam- Burke dostał urazu głowy, wyleczy się dopiero na ppv

W tym momencie wchodzi do szatni CM Punk

Punk- Co ja słyszę, to znaczy że Burke nie będzie gotowy na walkę ze mną ?

Van Dam- Zobaczymy…

Backstage:

Vampiro rozmawia ze swoim przyjacielem.

Friend- Nadal nie wiadomo kto będzie partnerem MVP ?

Vampiro (lakonicznie)-nie…

Friend- Damn, po co ja ci pomagałem…

Vampiro- Opanuj się ! Będzie to tag team match, już ja ich urządzę !

Friend- Mam nadzieję…

Tournament Match:

CM Punk vs Legend

Końcówka: Przewagę ma CM Punk, Obija przeciwnika, ten jest już bardzo zmęczony, odbija się do lin, Punk doskakuje do niego i powala super kickiem. Teraz Czeka ustawiony do spear’a aż przeciwnik wstanie, ale pojawia się MVP, uderzą w głowę sędziego krzesłem, rzuca krzesło Cm Punk’owi, i uderza w nie big bootem, tak że krzesło trafia w twarz przeciwnika. Następnie kładzie sobie krzesło na kolanie i robi knee to face, w tym czasie wstaje Legend i cuci sędziego.1,2,3 ! Wygrywa Legend (hel heat)

Po walce MVP ogłasza powstanie Tag team’u z Legendem (mega hell heat), jednak wstaje CM Punk i sprzedaje MVP low blow, następnie robi spear Legend’owi i tauntuje, po czym przy mega cheerze schodzi do szatni.

Commercial break

Widzimy że jest już zamontowana klatka, pojawia się w niej MVP, Legend, oraz Vampiro i jego przyjaciel i rozpoczyna się Main Event dzisiejszego wieczoru !

HELL IN A CELL TAG TEAM MATCH:

Vampiro & his friend vs MVP & Legend

0:00- Rozpoczyna Vampiro I MVP

1:27- Na ringu dalej Vampiro I Montel, Vampiro uzyskuje przewagę po powerbombie.

3:44- Montel zmienia się z Legendom, ten natychmiastowo rusza do ataku, powala przeciwnika Legendary ( tornado kick followed by roaring elbow), następnie zrzuca Vampiro’s Friend clotheslinem z ringu

5:42- Vampiro ostatkiem sił dociera do lin zamknięty w anakonda choke

7:01- Vampiro rzutem na taśmę zmienia się z swym przyjacielem, ten nie wie co ma robić, boi się wejść na ring, ale wyciąga go na niego legend i robi mu twist of kane, po czym zmienia się z MVP, ten robi the playmaker i pinuje.1,2,3 !

Koniec walki, widzimy radość Montela i Legend’a, leżącego półprzytomnie Vampiro i oszołomionego tajemniczego przyjaciela Wampira. Co będzie dalej, dowiecie się wkrótce !

8827320924727884526505.gif

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• JPP

1

• Falcony

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Gala fajne ;) może niedługo zacznę znowu swoje diary prowadzić :roll:

Finally, The Rock has come back to WWE !

The Rock take sledgehammer, turn it sideways and stick it straight up your candy ass!

If ya smell lalalalaluuu... what The Rock is cookin'!

Smackdown Hardcore Champion

1696301955482c89eb93082.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...