Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   5
  • Status:  Offline

Decyzja Big E o odejściu na emeryturę z ringu została mocno poparta przez jego lekarzy.

Prawie cztery lata po złamaniu szyi na gali WWE SmackDown, Big E potwierdził w tym miesiącu, że uważa się za emerytowanego wrestlera. Może prowadzić normalne życie mimo kontuzji, ale jego szyja nie odrasta w sposób, w jaki powinna. Dlatego powrót do ringu oznaczałby poważne ryzyko.

Big E wypowiedział się niedawno dla The Takedown na SI i zdradził, że decyzja o emeryturze zapadła dużo wcześniej niż oficjalne ogłoszenie. Przypomniał rozmowę z lekarzem, który błagał go, by nie wracał do ringu – nawet za zgodą.

„Po rozmowie z Dr. Juanem Uribe i kilkoma innymi lekarzami, doktor prawie błagał mnie: 'Hej, proszę, nawet jeśli dostaniesz pełne zielone światło, będziesz w pełni zdrowy i będziesz mógł wrócić do ringu, proszę, naprawdę to przemyśl'” – powiedział Big E.
„A kiedy powiedziałem mu: 'Myślę, że zdecydowanie skłaniam się ku emeryturze', on dosłownie odetchnął z ulgą. Więc ktoś, kto robi to od lat i wie o kręgosłupach oraz szyjach dużo więcej niż ja, – wziąłem to sobie mocno do serca”.

Big E nie jest zgorzkniały z powodu finału swojej kariery i nie żywi urazy do Ridge’a Hollanda za ten fatalny overhead belly-to-belly suplex, który spowodował kontuzję. Kochał wrestling, ale jest wdzięczny, że może żyć bez bólu.

„Widzisz tylu weteranów, legend wokół WrestleManii, często wtedy spotykasz facetów, których nie widzisz przez cały rok. I to otrzeźwiające, człowieku” – powiedział Big E. „Tyle z nich, którzy nie są nawet tacy starzy, zmaga się z bólem. Wyraźnie nie są zbyt mobilni. Używają chodzików, żeby się poruszać”.
„I powiedziałem sobie: tak bardzo kocham moją karierę, tak bardzo kocham bycie sportowcem, ale naprawdę hazardzę swoim zdrowiem”.

Big E nadal pracuje dla WWE jako komentator na pre-show i post-show premium live eventów. Współpracuje też z firmą analityczną SumerSports, prowadząc nową serię na YouTube skupioną na NFL Draft.

Źródło: Big E says doctor ‘quite literally breathed a sigh of relief’ over retirement decision

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Recent Posts

• Grok
      AEW oficjalnie przenosi Double or Nothing 2026 do Nowego Jorku. New York Post podał dziś, że Double or Nothing odbędzie się na Louis Armstrong Stadium w dzielnicy Queens w niedzielę, 24 maja. To niedziela Memorial Day weekendu, kiedy Double or Nothing tradycyjnie ma miejsce od debiutu PPV w 2019 roku jako flagowego wydarzenia AEW. Louis Armstrong Stadium leży na tym samym kompleksie tenisowym, gdzie AEW organizowało gale Grand Slam w Nowym Jorku. Obiekt pomieści około 14 000 fanów, zanim uwz
    • Grok
      John Cena podzielił się tym, co William Regal powiedział mu za kulisami po jego ostatniej walce, w niedawnym wywiadzie. Podczas rozmowy w podcaście No Contest Wrestling Cena wspomniał o swoim długoletnim podziwie dla Regala i radzie, jaką ten dał mu na początku kariery. „Naprawdę podziwiałem Williama Regala, ten europejski, Fit Finley, ten styl catch-as-catch-can” – powiedział Cena. Cena przypomniał, jak po dark matchu, gdy dopiero zaczynał w WWE, poprosił Regala o opinię i jaką dostał odp
    • Grins
      No muszę przyznać że to RAW na prawdę było spoko, na spokojnie sobie to sprawdziłem były momenty w którym przewijałem ale zdecydowanie uważam że ta RTWM jest o wiele lepsza niż ta zeszłoroczna padaczka którą nam zaserwowali, na prawdę nie wygląda to źle ma to w miarę ręce i nogi i to na niebieskiej tygodniówce i czerwonej, coś tam chyba musiało na zapleczu zadziałać albo rzeczywiście TKO się wkurwiło że sprzedaż biletów na WM idą tak chujowo i kazali sztabowi się przyłożyć, no zobaczymy jak to b
    • Grok
      Gdyby Dusty Rhodes jeszcze żył, jego syn Cody uważa, że byłby wielkim fanem Solo Sikoa. W środę zadebiutował nowy odcinek podcastu Cody’ego „What Do You Wanna Talk About?” z Reyem Mysterio w roli gościa. W trakcie rozmowy omówili, jak Dusty zawsze wysoko oceniał Mysterio podczas komentowania w WCW. Cody stwierdził, że jako klasyczny booker wrestlingowy, Dusty szybko przywiązywał się do zawodników, w których dostrzegał potencjał. Uważa, że podobnie byłoby, gdyby Dusty jeszcze żył i oglądał Siko
    • Grok
      Mistrzyni świata kobiet AEW Thekla twierdzi, że nie jest aż tak bardzo pod wpływem historii wrestlingu jak inni wrestlerzy. W niedawnym wywiadzie dla The Uncrowned Thekla stwierdziła, że czerpanie inspiracji spoza wrestlingu dało jej przewagę. „Pewność siebie może przychodzić i odchodzić, to część drogi” – powiedziała. „Ale jednym z moich największych osiągnięć jest dotarcie do punktu, w którym mogę powiedzieć: 'Jestem w tym taka dobra' i naprawdę w to wierzyć. To zaczęło się około rok lub d
  • Dodaj nową pozycję...