Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW: Revolution 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 002
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

12 godzin temu, Tomos napisał(a):

Najwyraźniej każda federacja musi teraz mieć swojego transfoba.
Normę kolegów osób wykorzystujących nieletnich już wyrobili (Ospreay i niestety Hangman), więc odhaczają kolejne punkty.

Czy w ogóle warto mieszać w pro wrestling politykę i prywatne przekonania wrestlerów? 

Poza tym nie wiem skąd wziąłeś te zarzuty w kierunku Ospreaya i Hangmana. :Thinking:

Gala sama w sobie wyszła świetnie i siadła na wielu polach. Były super walki, powroty, podbudowa pod następne programy oraz świetna produkcja show i gorąca, wyprzedana do ostatniego miejsca arena. Śledziłem pobieżnie tygodniówki, także nie miałem pełnego obrazu podbudowy show, ale AEW jak zwykle dowiozło na PPV i kolejny raz udowodniło, że można brać je w ciemno. 

FTR vs Bucks zajebiste i to jak dla mnie ich najlepsza walka dotychczas. Bukcsi w końcu wyglądają dobrze w faceowej roli. Powrót Copelanda i Christiana zwiastuje ich pożegnalny run z pasem Tag Team. Fajny byłby jakiś TLC match przed emeryturą Copelanda pod koniec roku na linii: FTR vs E&C vs Bucks :P

Mox i Takeshita nie zawiedli, ale deserem jest tutaj powrót Willa Ospreaya który od razu zabrał się do roboty wykonując ten skok poza ring gdzie niemalże nie obrócił się do samego końca przed upadkiem. Ten taunt z przekręcaniem karku i reakcja publiki na koniec mega. Gościu powinien być twarzą federacji.

Swerve i Brody wypadło nieźle. Wynik niestety znany z góry. Brody mógłby dostać szansę na coś więcej w tym roku. Jest teraz w swoim prime. Kenny wrócił i szykuje się kontynuacja programu. 

Main event to typowa rozpierducha jaka tylko AEW potrafi puścić na main streamowej scenie. Jest moc, ale strzykawki w policzkach, itd to czasami aż za dużo. Ciężko taki produkt oglądać z rodziną. :P Hangman odcina się od głównego pasa? Dziwna decyzja, ale ponoć był to jego wybór. Wybija to Maxa wyżej i ciekawa jest jego dalszą droga jako mistrza. Nie mam jednak pojęcia jak Hangman będzie prowadzony przez to dalej. To jedna z największych gwiazd w federacji.

Końcowy kadr z krwią Hangmana na obiektywie kamery nieziemski. :diabel:

FB_IMG_1773742112069.jpg

• Reputacja:   192

2 godziny temu, IIL napisał(a):

Czy w ogóle warto mieszać w pro wrestling politykę

jeśli uderza ona w sytuację zawodową (i powiązaną z nią prywatną) samych wrestlerów, współpracowników itp, to oczywiście

i prywatne przekonania wrestlerów? 

jak wyżej

Poza tym nie wiem skąd wziąłeś te zarzuty w kierunku Ospreaya i Hangmana. :Thinking:

Ospreay koleguje się z Paulem Robinsonem i aktywnie go wspiera - ostatnio przy okazji gali Pro Wrestling EVE, wcześniej ponoć zapowiedział federacji Progress, że nie będzie z nimi współpracował, jeśli nie przywrócą Robinsona do roboty. No i jakoś wewnętrzne śledztwo w Progress szybciutko się zakończyło.

Hangman jest kolegą Marty'ego Scurlla, wrzucili niedawno wspólne zdjęcie. A Hangman swoim tłumaczeniem za bardzo sprawie nie pomógł, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak lubił moralizować na twitterze.

Sprawy obu panów noszą znamiona groomingu, chociaż tu to można dyskutować nad definicjami - na pewno upijanie 16-latek i jakieś bliższe kontakty z nimi, kiedy ma się pod 30 lat, jest co najmniej godne potępienia.

I może dajmy sobie spokój z określaniem tego jako "polityka", bo to zwykłe kwestie ludzkiej przyzwoitości. Gdybym miał się strzępić z powodu poglądów politycznych tego i tamtego, to bym sobie musiał założyć osobny temat i dałoby się tam natrzaskać z 50 postów samych opisów.

• Haha 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   1 002

Tak myślałem, że chodzi tylko o to, że po prostu przyjaźnią się z kimś komu wyszły jakieś brudy podczas speaking out movement, itd. Trochę to dziwne, że zwykła znajomość z kimś takim od razu ma nich odciskać na kimś piętno.

Cena cały czas np bardzo przychylnie wypowiada się na temat Vince McMahona. Idąc tym tokiem myślenia też powinien zostać uwalony. Trochę to bez sensu. ;)

• Lubię to 2

• Reputacja:   192

7 minut temu, IIL napisał(a):

Trochę to dziwne, że zwykła znajomość z kimś takim od razu ma nich odciskać na kimś piętno.

Jeśli kolegowałbym się - i dodawał wspólne zdjęcia, pisząc że to taka świetna osoba - z kimś, kto w wieku dwudziestu kilku lat upił i próbował wykorzystać (albo wykorzystał) szesnastolatkę, to nie świadczyłoby to o mnie za dobrze.

9 minut temu, IIL napisał(a):

Cena cały czas np bardzo przychylnie wypowiada się na temat Vince McMahona. Idąc tym tokiem myślenia też powinien zostać uwalony.

Nie wiem o jakie konkretnie uwalanie Ci chodzi. Jeśli chodzi o krytykę, jak to zrobiłem w przypadku Ospreaya i Hangmana - to chyba można.

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   1 307
  • Urządzenie:  Windows

Do tematów około-wrestlingowych nie będę się odnosił. Jak słusznie parę dni temu zauważył jeden z użytkowników w temacie poświęconym innej fedce to jest forum o wrestlingu i my tutaj gadamy o wrestlingu.

Do wpisu pewnego użytkownika z wiadomych względów również się nie odniosę, aczkolwiek z szacunku do forum ów wpis przeczytałem.

6 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

i na pewno nie zaszkodzi federacji

To się jeszcze okaże. Nigdy nie wiadomo. I nie. W tym wypadku zupełnie mi nie chodzi o jakieś sprawy dookoła niej.

6 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

a zawsze może przyciągnąć jakiś swoich fanów

To ona ma jeszcze swoich wiernych fanów, których nie zraziła do siebie i specjalnie dla niej przełączą się na AEW, żeby daną fedkę oglądać? Myślałem, że czasy, kiedy Ronda to jakiś magnes i mocny Draw minęły.

Cóż, ja swojego poglądu i zdania nie zmieniam. Dalej nie rozumiem sięgnięcia przez AEW akurat po Rondę. Nie sądzę, żeby AEW zbiło na tym ruchu jakieś kosmiczne kokosy, a wszelkie komentarze, które latają po necie raczej nie pokazują wielkiej radości fanów AEW, że Ronda zadebiutowała w lubianej przez nich fedce. Pewnie Ronda nie zagości w AEW na jakoś specjalnie długo. Po prostu wykorzysta swoją sytuację da coś od siebie i tyle. I wtedy Ci fani, o ile ich rzeczywiście ma, którzy będą odpalać dla niej AEW po prostu odejdą razem z nią. I tyle z zysku nowej widowni. Chciałbym się mylić, bo AEW życzę jak najlepiej.

Pozdro dla Wszystkich.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   1 423
  • Styl:  Ciemny

3 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

To ona ma jeszcze swoich wiernych fanów, których nie zraziła do siebie i specjalnie dla niej przełączą się na AEW, żeby daną fedkę oglądać? Myślałem, że czasy, kiedy Ronda to jakiś magnes i mocny Draw minęły.

W obecnych czasach starczy, że ma te 17 mln obserwujących na ig - ktoś tam zawsze jej będzie kibicował, choćby na wzgląd na stare czasy. Poza walka z Giną też sprawi, że o Rondzie sporo się bedzie mówić/pisać - a wtedy na Netflixie miliony fanów zobaczą, że jest w AEW. Niech chociaż jakiś mały procent sprawdzi wtedy co to jest, o czym mowa. Takie WWE nie musi się przejmować podobnymi rzeczami, ale AEW jest jeszcze na tyle krótko w tym biznesie, że musi szukać alternatyw by dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców.

• Dzięki 1

...

• Reputacja:   666
  • Status:  Online
  • Styl:  Ciemny

Kolejne świetnie PPV od AEW. Dziwna walka o pasy TT pań. Nie wiem czy tak miało być czy coś się stało.
Zadebiutowała jakaś Ronda. Nie znam typiary poza tym, że chyba w mma walczyła. Totalnie po mnie spływa jej obecność. Bardzo się ucieszyłem z powrotu Willa. Skakałem z radości jak małe dziecko. Will ma w sobie to coś. Brody King to nigdy nie powinien trafić tak wysoko w AEW. Wepchanie polityki do wrestlingu = dno.Nigdy nie kibicowałem Stricklandowi tak jak na Revolution.Pomoc Omegi szczekaczowi na minus. Co do pasów trójek głupia decyzja, Horse Cock przegrywa pasy po to by za 11 dni wygrać je ponownie tylko, że z Mistico. Mistico kolejnym zawodnikiem z CMLL z podwójnym kontraktem. Ogólnie Mistico jest bardzo spoko, ale mam do niego jedno ale. Podczas Revolution tego nie było lecz w przeszłości praktycznie po każdym ruchu klaskał, zagrzewał publiczność. Spamował tym klaskaniem xD Wielki plus dla Bandido za maskę Super Dragona. Sama walka także świetna. Moją walką numer jeden z całego PPV jest main event. Jakby odjąć krew, przedmioty itd. To dla mnie była by to walka na 4. Natomiast dzięki krwi, przedmiotom walka wskoczyła na wyższy level. Nie był to Texas Death Match tylko w nazwie jak bywało w wrestlingu. Był to death match na gali PPV main streamowej federacji. Super się to oglądało. A jeszcze bo wyleciało mi z głowy. Super, że Edge i Christian wrócili. Nie trawię FTR.
A co do wpisów jednego z użytkowników. Szkoda gadać, nie ma sensu głupoty komentować.

Edytowane przez Mr_Hardy

AEW | STARDOM | TJPWNJPW MARIGOLD | ROH |

JyQLfcwm_o.png