Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Autor: Lewis Carlan

STARDOM zorganizowało swoją najnowszą dużą galę 7 lutego, prezentując STARDOM SUPREME FIGHT IN OSAKA 2026 w Osaka Edion Arena. Frekwencja wyniosła 2563 kibiców, co świadczy o rosnącej popularności eventów tej federacji.

Main eventem była długo oczekiwana walka o World of STARDOM Championship pomiędzy obecną mistrzynią Sayą Kamitani a pretendentką Starlight Kid. Kamitani weszła do ringu z pasem po 405 dniach panowania Red Beltem, podczas gdy Starlight Kid była zdeterminowana, by zakończyć ten imponujący run.

Zgodnie z przewidywaniami, Kamitani i Starlight Kid stoczyły epicką wojnę przed kibicami w Osace. Obie dały z siebie wszystko w starciu, które okrzyknięto arcydziełem main eventu.

W trakcie walki Kamitani zwichnęła palec, co wymusiło dłuższą przerwę. Po badaniu lekarza przy ringu pozwolono jej kontynuować z kontuzjowanym palcem.

Kredyt zdjęcia: STARDOM

Kamitani walczyła mimo urazu i zakończyła pojedynek po 27:26, finiszując Starlight Kid Revolution Style Star Crusherem. Dzięki temu obroniła Red Belta – to jej dziewiąta udana obrona, która przedłuża imponujące 405-dniowe panowanie jako mistrzyni World of STARDOM.

Saya Kamitani i Starlight Kid wymieniły promo zaraz po tej intensywnej walce:

Saya Kamitani:

Cytat

„Hej, kiedy złapałam kontuzję w połowie walki, pomyślałaś, że stracę Red Belta? Słuchaj, Saya-sama nie nosi tego pasa na pół gwizdka! Nawet jakby mi pękł jeden czy dwa palce, Saya-sama była zdeterminowana, by go bronić! Zrobiłam wszystko, żeby go ochronić – to znaczy być mistrzynią Red Belta!”

Starlight Kid:

Cytat

„Nawet gdybyś pokonała Kamitani z powodu takiego wypadku, nie przyniosłoby mi to radości! Ale taka jest siła Kamitani, prawda? Ach, wiem. Myślę, że mam największą obsesję na punkcie Kamitani! Zdecydowanie stanę przed tobą ponownie, Kamitani! Poczekaj na mnie!”

Saya Kamitani:

Cytat

„Hej, Kid. Przepraszam, ale pozwól, że powiem to z mojej strony. To wydaje się trochę niedokończone. Zróbmy to jeszcze raz, z Red Beltem na szali.”

Gdy kurz opadł, Kamitani zapytała, czy ktoś jeszcze chce rzucić jej wyzwanie. Odpowiedziała Sayaka Kurara, która weszła na ring i skonfrontowała się z mistrzynią. Kurara rzuciła wyzwanie o Red Belta, ale przypomniano jej, że miała już szansę w zeszłym roku i przegrała.

W backstage'owym promo po walce Kamitani oświadczyła, że nie przyjmie wyzwania Kurary.

Słowa Sayi Kamitani:

Cytat

„W połowie zwichnęłam palec i nie wiedziałam, co będzie, ale teraz Red Belt jest na pewno na mojej talii! Nie broniłam go na pół gwizdka. Nie chroniłam go byle jak. Przez ostatni rok, jakie emocje towarzyszyły mi podczas tych obron, biegnąc na czele STARDOM? Nie pozwolę, żeby to się tu skończyło! Jestem wrestlerką! Ale Kid, ty za bardzo lubisz Saya-samę, co? Ta dziewczyna ciągle 'Kamitani, Kamitani', to naprawdę irytujące. No ale niepoddawanie się to typowe dla Kid, nie? Ale pozwól, że powiem z mojej strony. Dzisiaj nie dokończyłam wszystkiego, co chciałam, więc lepiej zróbmy rewanż o Red Belta, Kid! Na koniec, kto to był... Nie pamiętam. Kurara? A, Sayaka Kurara. Pamięta, że przegrała w zeszłym roku? Nie wiem, co jej strzeliło do głowy pojawić się po tej walce, ale na pewno z nią nie zawalczę. Czy ona mnie drwi?” Saya-sama ma jeszcze mnóstwo koszmarów do pokazania wam wszystkim. Absolutnie nie pozwolę, by to się tu skończyło! Wszyscy lepiej mnie śledźcie!”

W innej walce Konami pokonała Ami Sohrei, broniąc Wonder of STARDOM Title po raz trzeci. Po meczu Hina pojawiła się i rzuciła wyzwanie Konami o White Belta.

W walce o Goddesses of STARDOM Title mistrzynie Natsuko Tora & Ruaka obroniły pasy, pokonując Hanan & Bea Priestley.

To był wielki wieczór dla frakcji H.A.T.E., bo Saya Kamitani, Konami oraz Natsuko Tora & Ruaka odniosły zwycięstwa, potwierdzając dominację grupy w STARDOM.

Wyniki pełne gali STARDOM SUPREME FIGHT IN OSAKA 2026 (źródło: purolove.com)

• High Speed 5 Way Battle: Momo Kohgo pokonała Yuna Mizumori, Lady C, Kiyoka Kotatsu & Azusa Inaba (6:27) z bakuten Momo Arashi na Mizumori.
  • Hina, Tomoka Inaba & Ranna Yagami pokonały Sayaka Kurara, Anne Kanaya & Kikyo Furusawa (11:29) po Mad Splash Hiny na Kurarze.
  • Special Singles Match: Rina pokonała Fuwa-chan (13:22) z Pink♡Devil.
  • Kawaii of Kawaii Title: Maki Itoh (c) pokonała Aya Sakura (12:06) z Itoh Deluxe.
  • 4 Way Battle: AZM & Miyu Amasaki pokonały Saya Iida & Yuria Hime, Natsupoi & Saori Anou oraz Kuidaore Hazuki & Billiken☆ (9:21) po Amanohashidate Amasaki na Hime.
  • Special Singles Match: Syuri pokonała Saki Kashima (7:06) z Okuyaburi no Kishikaisei.
  • Unit Opposition War E neXus V vs. Mi Vida Loca Singles Elimination Match: Suzu Suzuki, Rina Yamashita, Itsuki Aoki & Akira Kurogane pokonały Maika, HANAKO, Xena, Waka Tsukiyama & Rian (34:34).
    1) Itsuki Aoki pokonała Waka Tsukiyama (4:00) z Rasha Hasami.
    2) Itsuki Aoki pokonała Xena (5:39) z Dust Ring Shiki.
    3) HANAKO wyeliminowała Itsuki Aoki rzutem poza ring (3:23).
    4) HANAKO & Rina Yamashita wypadły poza ring (5:54).
    5) Maika vs. Suzu Suzuki – Remis na skutek limitu czasu (10:00).
    6) Akira Kurogane pokonała Rian z Yokubari☆Lock (5:38).
  • Goddesses of Stardom Title: Natsuko Tora & Ruaka (c) pokonały Hanan & Bea Priestley (15:04) po Swanton Bomb Tory na Hanan (5. obrona).
  • Wonder of Stardom Title: Konami (c) pokonała Ami Sohrei (19:04) z doujime sleeper hold (3. obrona).
  • World of Stardom Title: Saya Kamitani (c) pokonała Starlight Kid (27:26) z revolution-style Star Crusher (9. obrona).

(Podziękowania dla meraWRESTLING za tłumaczenia cytatów na angielski)

Źródło: Saya Kamitani Retains World of STARDOM Title at STARDOM SUPREME FIGHT IN OSAKA 2026, New Challenger Materializes

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie