Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Autor: Ian McCord

Pro Wrestling NOAH Junior Tag League 2026 wystartuje 6 lutego w Korakuen Hall. Turniej w formule round-robin z nagrodą w postaci szansy na walkę o Jr. Tag Team Championships zakończy się 1 marca, a wszystkie eventy będą streamowane na żywo na Wrestle Universe.

Skład Junior Tag League

• Daga i Daiki Odashima
  • Dragon Bane i Alejandro
  • Atsushi Kotoge i Hi69
  • AMAKUSA i Black Mensore
  • Mark Trew i Kieron Lacey
  • Tadasuke i Jun Masaoka
  • Alpha Wolf i Kai Fujimura
  • Eita i Katsumi Inahata

Otwierający match NOAH Junior Tag League 2026 pomiędzy reprezentantami Team 2000X, Tadasuke i Junem Masaoką, a duetem Eita i Katsumi Inahata odbędzie się 6 lutego w Korakuen Hall. Tadasuke i Masaoka niedawno udzielili wywiadu dla Pro Wrestling NOAH, w którym rzucili ostre słowa pod adresem rywali w tym turnieju.

Komentarze Tadasuke i Masaoki

Cytat

Tadasuke: „Poza ekipą Alpha Wolf i Kai Fujimury, reszta to słabeusze. Szczególnie ci Anglicy (Trew i Lacey) są słabi. W finale zeszłorocznej edycji było tak samo, ale oni szybko padają, prawda? Łatwe zwycięstwo. Będzie mi ich szkoda, jak znów stracą przytomność.”

Masaoka: „Dokładnie. Wszyscy poza Kailem i Wolfem to słabeusze.”

Tadasuke i Masaoka walczyli o GHC Junior Tag Team Championships w grudniu na gali NOAH Sunny Voyage 2025, ulegając mistrzom Dadze i Daiki Odashimie po 12:09. To ich pierwszy wspólny start w NOAH Junior Tag League.

Inna debiutująca w tym turnieju para to mistrz GHC Junior Heavyweight AMAKUSA i Black Mensore. AMAKUSA triumfował w zeszłorocznej edycji z Juntą Miyawakim, ale dla Black Mensore to debiut. W wywiadzie dla Pro Wrestling NOAH zapytano AMAKUSĘ, na które teamy zwraca uwagę – wskazał Marka Trewa i Kieron Laceya, z którymi bił się w finale poprzedniej NOAH Junior Tag League.

Komentarz AMAKUSY

Cytat

AMAKUSA: „Ci dwaj Brytyjczycy to mój jedyny cel. Od tamtego dnia rok temu... nasz czas się zatrzymał. Mimo różnych partnerów, pora go ruszyć. Rozstrzygnijmy to raz na zawsze.”

W wywiadzie dla Pro Wrestling NOAH obecni mistrzowie GHC Junior Tag Team Championships Daga i Daiki Odashima odpowiedzieli na to samo pytanie. Oto ich komentarze:

Cytat

DAGA: „To liga pełna topowych ekip. Możemy dać dobre walki z każdym, ale jeśli mam wybrać, to dwie drużyny TEAM 2000X. Mamy z nimi historię i nigdy nie stoczyliśmy czystego, fair meczu. Kluczowe będą starcia z nimi.”

ODASHIMA: „Szczerze? Interesują mnie wszystkie teamy. Jest Trew & Lacey, którym przegrałem zeszłego roku, i dwie ekipy T2000X, o których wspomniał Daga. Ale... najbardziej jara mnie duet Eity i Katsumiego (Inahaty) z „TBA”. Jako gość, który rok temu startował w parze z Eitą jako „TBA”, absolutnie nie mogę z nimi przegrać. Walcząc z nimi, zobaczę, ile zebrałem w tym roku. Chcę pokazać Eicie, jak się rozwinąłem – do tych dwóch z TBA mam najsilniejsze emocje.”

Pełna karta gali Legacy Rise 2026 (6 lutego)

• NOAH Jr. Tag League 2026 Official Match: Tadasuke & Jun Masaoka (TEAM 2000X) vs Eita & Katsumi Inahata
  • NOAH Jr. Tag League 2026 Official Match: Atsushi Kotoge & Hi69 (TEAM NOAH) vs AMAKUSA & Black Mensore
  • Naomichi Marufuji & Kenoh & Hajime Ohara & Hayato Koyanagi vs Kaito Kiyomiya & Harutoki & Hiroto Tsuruya & Aoi Takahashi
  • Tetsuya Naito & BUSHI & RYUSEI (LOS TRANQUILOS de JAPON) vs KENTA & HAYATA & Tetsuya Endo (White Raven Squad)
  • Yoshiki Inamura & Galeno & Manabu Soya vs OZAWA & Masa Kitamiya & Takashi Sugiura (TEAM 2000X)
  • NOAH Jr. Tag League 2026 Official Match: Daga & Daiki Odashima vs Alpha Wolf & Kai Fujimura (TEAM 2000X)
  • NOAH Jr. Tag League 2026 Official Match: Dragon Bane & Alejandro vs Mark Trew & Kieron Lacey

Całe wydarzenie będzie transmitowane na żywo na Wrestle Universe 6 lutego.

Źródło: NOAH Junior Tag League Kicks Off at Pro Wrestling NOAH’s Legacy Rise 2026 on February 6th

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Grok

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie