Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWF: Attitude IX

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   24
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

WORLD WRESTLING FEDERATION: ATTITUDE IX

Na ringu jest już dowodzący federacją Shane McMahon!

Shane: Tydzień temu byliśmy świadkami konfrontacji pomiędzy Stevem Austinem, Kenem Kennedym oraz Edge'm i Christianem. Nasz były mistrz zapowiedział, że dziś zmierzy się z jednym tych trzech wrestlerów. Otóż ja jako prezes WWF wprowadzam pewne zmiany w tej koncepcji. Otóż dziś cała czwórka zmierzy się w Fatal-4-Way! (cheer) Tak jest! Będzie to pojedynek pierwszej rundy King of The Ring, ale do drugiej rundy awansują z tej walki dwaj zawodnicy! Dwóch pierwszych wrestlerów, którzy zaliczą pinfall przechodzą do drugiej rundy turnieju... gdzie będą walczyć przeciw sobie!

Monolog przerwywa Instant Classic: Christian!

Christian: Czy ja dobrze zrozumiałem? Mam walczyć przeciw Edge'owi? Upadłeś na głowę Shane?

Shane: Od kiedy to jesteśmy na ty? Tak, masz walczyć przeciw swojemu przyjacielowi, chyba, że nie chcesz zostać Championem?

Christian: Ja jestem The Champ! Jedyny w tym rosterze!

Shane: Tak, wiemy... więc udowodnij to dzisiaj!

SINGLE MATCH

Marcus Cor Von vs Ron 'The Truth' Killings

Opis:

- Killings unika Pounce w wykonaniu rywala i kontruje z Corkscrew axe kick

- Marcus aplikuje rywalowi Alpha Bomb, ale Killings wybija podczas liczenia

- Killings kończy walkę po Hang Time (450° splash)!

- Po walce obaj zawodnicy podają sobie dłoń!

Zwycięzca: Ron 'The Truth' Killings

Randy Orton siedzi w swojej szatni, do której wchodzi sędzia Mike Chioda!

Chioda: Randy, mam nadzieje, że mi pomożesz w dzisiejszym pojedynku, bo w przeciwnym razie Kane mnie zabije!

Randy: W sumie to sam nie wiem. Znaj konsekwencje swoich czynów.

Chioda: CO? Przecież to ty namówiłeś mnie do tego abym ci pomógł, masz wobec mnie dług wdzięczności!

Randy: No dobra, już spokojnie, zrobie co mogę.

W tym momencie do szatni wchodzi Johnatnan Coachman.

Coach: Panowie, mam dla was informację. Żeby wszystko było jasne. Jeśli dziś Randy Orton interweniuje podczas walki Kane vs Chioda, to i Randy i Chioda zostaną zwolnieni! Czy to jasne?

Randy (z szyderczym uśmiechem): Tak jest! Przecież ja zawsze gram fair!

Coach: No mam nadzieje! Powodzenia Mike (poklepując Chiodę po ramieniu)

Coach wychodzi z szatni, zostawiając Ortona i Chiodę, który jest wyraźnie załamany, twarz zakrywa rękoma!

Tym razem przenosimy się już na ring, pod który podjeżdzają mistrzowie Tag Team: Cryme Tyme. Mistrzowie jadą skradzioną tydzień temu Mexicoolsom kosiarką Juan Deere!

JTG: Yo yo yo yo yo... yo!

Shad: Witajcie w Cryme Tyme Shop Zone! Dziś mamy dla was wyjątkową ofertę! Proponujemy wam tą unikatową kosiarkę prosto z Meksyku!

JTG: Jest świetna, testowana przez Cryme Tyme na Brooklynie dzięki czemu zdobyła nasz specjalny atest!

Shad: Jest bezpieczna, nie zanieczyszcza środowiska! Jednym słowem mega okazja! Myśle, że aukcje zaczniemy od 100$, prawda J? Kto da stówe?

Shad i JTG wędrują wśród widowni zbierając oferty, przez co nie zauważają jak Psicosis i Super Crazy zakradają się do stolika komentatorskiego i kradną pasy Tag Team! Rozbrzmiewa theme Mexicools i na rampie pojawia się Attitude Champion Juventud Guerrera!

Juvi: Hej Gringos... Nie zapomnieliście o czymś? (Juvi wskazuje na swoich kompanów trzymających pasy Tag Team) Wszyscy wiemy, że nie ładnie jest kraść... ale... wy macie coś co należy do nas, my mamy coś co należy do was!

Shad: Wy mali podstępni Meksykanie! Na waszym miejscu oddałbym naszą własność!

Juvi: O nie, tak nie będzie! Mam dla was propozycje Gringos... za tydzień na gali Attitude, walka pomiędzy Cryme Tyme i Mexicools. Jak wygramy my, odzyskujemy kosiarkę, jak wygracie wy, odzyskujecie pasy! Zwycięzca zgarnia wszystko! Myśle, że to uczciwy układ!

Rozmowę przerywa Coachman!

Coach: Stop, stop! Ta walka to oczywiście dobry pomysł, ale nie na Attitude! Myśle, że przeniesiemy ją na zbliżający się King of The Ring PPV! Tym czasem panowie, zwolnijcie ring!

EXTREME RULES MATCH

Mike Chioda vs Kane

Opis:

- Zgodnie z zasadami Randy Orton nie może interweniować w walkę!

- Chioda zwlekał jak mógł z pojawieniem się na ringu, w końcu sam Kane wciągnął go na niego.

- Kane bardzo szybko zaserwował sędziemu Chiod'zie Chokeslam, ale zamiast pinować wykonał drugiego Chokeslama, tym razem na stół, który rozstawił! Dopiero po tym zszedł do pinu i wygrał!

- Gdy sędzia tego pojedynku unosił w górę ręke zwycięzcy, niespodziewanie pojawił się Randy Orton i zaserwował Kane'owi RKO!

- Mike Chioda został wyniesiony na noszach

Zwycięzca: Kane

Przenosimy się do gabinetu Shane'a McMahona, do którego wchodzi Coachman!

Coach: Szefie mam nienajlepsze wieści.

Shane: O co chodzi?

Coach: Doszły mnie słuchy, że pana ojciec Vince McMahon, jest niezadowolony z opini jakie pan wygłaszał podczas ostatnich gal.

Shane: Ale to przecież prawda. Mój ojciej nieudolnie kierował federacją, przez co o mały włos nie upadła całkowicie!

Coach: Zgadzam się, ale jemu się to bardzo nie spodobało, podobno ma się niebawem pojawić na naszym show!

Shane: Hm, nikt nie zabroni mu tu przyjść i zobaczyć jak się robi prawdziwy wrestling!

Przenosimy się na ring, gdzie będziemy świadkami Carlito's Cabana!

Carlito: Dziś moim gościem będzie osoba, która zdecydowanie nie jest cool! Prosze państwa, mój gość: Montel Vontavious Porter!

MVP pojawia się na ringu i na wstępie odmawia podania ręki gospodarzowi show.

Carlito: Hej, to nie było cool! Okaż troche szacunku, przecież to dzięki mnie pokonałeś tydzień temu Lashleya!

MVP: Po pierwsze nie okazuje szacunku, komuś kto jest ode mnie słabszy! Po drugie wygrałbym tą walkę bez twojej pomocy! Bo jestem lepszy od ciebie, od Lashleya, od każdego w tej federacji!

Carlito: Nie jesteś lepszy i przekonasz się o tym gdy tylko stoczysz walkę z Carlito!

MVP: Nie wydaje mi się. Bo ja aktualnie walcze w turnieju King of The Ring, a ty nie!

Carlito: No i tu się mylisz, bo będe walczył w tym turnieju, już za tydzień moja walka! Zresztą nie potrzebuje oficjalnej walki, Carlito może skopać ci tyłek, tu i teraz!

MVP: Nie zamierzam sobie brudzić rąk!

W tym momencie Carlito bierze gryza swojego jabłka i pluje w twarz Montela! MVP rzuca się na Portorykańczyka i dochodzi do bójki! W tym momencie w kierunku ringu kieruje się Bobby Lashley! Wbiega na ring, serwuje Spear Montelowi, a tym czasie Carlito ucieka z ringu i pokrzykuje coś w kierunku Lashleya!

EXTREME RULES MATCH

Sabu vs CM Punk ©

Opis:

- Sabu wkłada rywalowi śmietnik na głowę, wybija się z krzesła i uderza dropkickiem w śmietnik

- Punk serwuje rywalowi Powerbomb na stół!

- zawodnicy wymieniają się uderzeniami: Punk uderza pokrywą od śmietnika, Sabu znakiem stop. Obaj zaczynają krwawić!

- Sabu chce zrobić Arabian Facebuster z krzesłem ale Punk się odsuwa, Sabu ląduje na ringu.

- Rob Van Dam próbuje wkroczyć ale powstrzymuje go Colt Cabana

- Punk wygrywa walkę po GTS!

Zwycięzca: CM Punk

Todd Grisham przeprowadza rozmowę z Kenem Kennedym.

Kennedy: Nie traćmy czasu na twoje głupie pytania. Informacja dla moich rywali. Kennedy zgarnie dziś jedno miejsce w drugiej rundzie turnieju i na tym powinniśmy skończyć. Bo nikt z was trzech nie zasługuje by przejść do następnej rundy.

Grisham: nie boisz się Stone Colda? Przecież to legenda wrestlingu!

Kennedy: Może ty się go boisz! Dobrze, że podkreślasz że to legenda! Znaczy to, że on to przeszłość. Nie ma tu dla ciebie miejsca Steve. Powinieneś odejść zanim się zbłaźnisz.

Pojawia się Edge.

Edge: Święte słowa, ale... ja też tam będę! A to znaczy, że nie masz żadnych szans!

Zza pleców Rated-R Superstara wychodzi Christian.

Christian: Dokładnie! Bo ja i Edge jesteśmy zespołem i to my zgarniemy oba miejsca w następnej rundzie!

Edge: hej, ale to znaczy, że będziemy musieli walczyć przeciwko sobie!

Edge i Christian odchodzą dyskutując, zostawiają pewnego siebie Kennedy'ego!

ATTITUDE CHAMPIONSHIP MATCH

Juventud Guerrera © vs Kaz

Opis:

- Juvi zakłada Juvi Lock, ale Kaz się wyrywa

- Juventud próbuje Air Juvi (Suicide dive) poza ring, ale Kaz unika ciosu, przez co Juvi ląduje na ziemi

- Kaz próbuje Flux Capacitor, ale pojawiają się Psicosis i Super Crazy, co powoduje odwrócenie uwagi sędziego, wykorzystuje to Juventud, uderza rywala w krocze, zrzuca go z lin i skutecznie wykonuje 450 Splash! Pinuje i wygrywa!

- Po walce Kaz protestuje ale to nic nie daje, zostaje za to uderzony pasem przez Juventuda. Na pomoc wbiegają mu Cryme Tyme i czyszczą ring

Zwycięzca i wciąż Attitude Champion: Juventud Guerrera

Jesteśmy na backstage gdzie dyskutują X-Pac, Jay Lethal i Santino Marella.

X-Pac: Nie wiem jak wy, ale ja mam już dość czekania aż w końcu zorganizują nam jakąś walkę cruiserów.

Lethal: Uuuu.. yeah! Musimy coś z tym zrobić!

Santino: Mam pewien pomysł! Chodźcie.

SINGLE MATCH

Kurt Angle vs Booker T

Zanim pojawił się pierwszy z uczestników walki, na ringu pojawili się Marella, Black Machismo i X-Pac!

Santino: Shane McMahon, Coachman, domagamy się szacunku jako cruiserzy tej federacji! Konsekwentnie jesteśmy pomijaniu w ustalaniu walk! My siedzimy w szatni a wy wolicie robić walki takich kloców jak Angle i Booker T! Fani chcą widzieć szybkie i efektowne walki!

Pojawia się w końcu Johnathan Coachman!

Coach: Nie podoba mi się sposób w jaki wyrażacie swoje niezadowolenie! Przez was nie odbędzie się ta emocjonująca walka! Ale ok, chcecie walczyć, będziecie walczyć. Napewno coś wymyślimy dla was na następny tydzień!

MAIN EVENT

KING OF THE RING ROUND 1

FATAL 4 WAY

Mr. Kennedy vs Stone Cold Steve Austin vs Edge vs Christian

Opis:

- od początku Edge i Christian współpracują

- Christian przypadkowo powala sędziego próbując clothesline na Kennedym

- Edge chce uderzyć Austina krzesełkiem, ale ten się odsuwa i krzesełko uderza Christiana!

- Zdziwienie Edge'a wykorzystuje Kennedy, robi rollup i zalicza pinfall dzięki czemu kwalifikuje się do drugiej rundy

- Austin próbuje pinu na Edge'u ale ten wybija, Austin próbuje Stunnera, ale Rated-R Superstar rewersuje i egzekwuje Edge-O-Matic, pinuje ale przerywa mu Christian

- brawl między dwoma przyjaciółmi przerywa Austin serwując Stunnera Christianowi, sam jednak dostaje Spear od Edge'a, po czym Edge pinuje Rattlesnake'a i awansuje dalej!

- Po walce Edge i Christian wciąż się kłócą, wykorzystuje to Austin i serwuje Stunnery obu panom

- Na koniec Stone Cold, ku uciesze publiczności, w swoim stylu wypija kilka piwek

Zwycięzcy (kwalifikują się do drugiej rundy KoTR): Mr. Kennedy i Edge

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

1

• majonez

1

• JPP

1

• kondzio251

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Gala bardzo dobra ;] ... ciekawy system pisania walk :]

Finally, The Rock has come back to WWE !

The Rock take sledgehammer, turn it sideways and stick it straight up your candy ass!

If ya smell lalalalaluuu... what The Rock is cookin'!

Smackdown Hardcore Champion

1696301955482c89eb93082.jpg

Bardzo fajnie opisany backstage, ale opis walk osobiście średnio mi pasuje. Wolę standardowe opisy, które zachowują większą "płynność" wydarzeń na ringu.

4143166924a5dc43430e70.jpg

Fajna gala. Podoba mi się też system pisania walk.

Sposób pisania jest oryginalny i na pewno lepszy od 4 zdaniowych końcówek walk ;) A same wyniki ciekawe a backstage jest super :D Widać reprezentanta WWE Fantasy :P
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...