Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Propozycje dotyczące forum

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   7
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

SixKiller, Więc w czym problem, taki zabieg zastosować? Pod belką "Rozmowy na luzie" jest sporo miejsca, taki aneks na pewno się zmieści ;)

Co do tego tematu:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=248257#248257

Proponuje wgrać tą modyfikację

http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=45108,highlight,zmiana+d%B3ugo%B6ci+postu

Moderator dzięki powodowi zgłoszenia postu, będzie mógł się szybciej zająć dajmy na to tymi ważniejszymi - trollowaniem itd itp.

screen:

http://i52.tinypic.com/b7c7r5.jpg

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

• Odpowiedzi 198
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

16

• Przemk0

15

• Euz

7

• nekrophage

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Podanie powodu nie jest raczej potrzebne - wystarczy spojrzeć na zgłoszony post, aby wiedzieć, co z nim nie tak. Działamy najszybciej jak można.

Jeżeli zaś chodzi o shoutbox, to ja jako moderator takich aneksów w takich miejscach nie mogę dodawać. Ale i w tym przypadku powinna wystarczyć zwykła nowelizacja regulaminu, którą jednak ja osobiście się raczej nie zajmę w najbliższym czasie, tym bardziej, że są osoby odpowiedzialne za shoutbox.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Reputacja:   7

wystarczy spojrzeć na zgłoszony post

Może i tak, ale powód zgłoszenia posta może być wykorzystany również jako komunikacja z moderującymi dane działy osobami lub chociażby do zgłaszania podejrzeń o MK danych userów, które będzie wtedy sprawdzone przez Administratora.

ja jako moderator takich aneksów w takich miejscach nie mogę dodawać

Jestem tego świadomy ;)

powinna wystarczyć zwykła nowelizacja regulaminu

Może i tak, ale z doświadczenia (jestem Vice Administratorem na forum o GTA z 28 tysięczną "świtą" osób zarejestrowanych) wiem, że nowi użytkownicy regulaminów nie czytają.

A propo tego, proponuje dodatkowo zainstalowanie ZAKAZU PISANIA, który (pierwszy był właśnie na forum GTAO) jest dostępny na forum przema. Pozwala to uciszyć na kilka godziń/dni/a nawet miesięcy! użytkownika, sprowadzając go do parteru - np w sytacjach nieprzestrzegania regulaminu - często zdarza się że nowy użytkownik (jak wspomniałem wcześniej) regulaminu nie przeczytał, lami, spami, łamie go jak leci, taki odpoczynek od pisania pozwala mu zająć się czytaniem regulaminu... (zwłaszcza gdy w powodzie jest punkt regulaminu za który został uciszony - a że ciekawość każdego zżera, na pewno do owego regulaminu zajrzy, bo w końcu nie będzie mógł zapytać "dlaczego?!" ). To zawszę alternatywa dla WARNÓW, które jak wiadomo ciężko (powiedzmy) odrobić, a łatwiej je złapać.

@down:

Kto do jasnej cholery mówił coś o zmianie stylu ?!

Edytowane przez Psychol

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

• 1 rok później...

• Reputacja:   0

Moją propozycją jest zamknięcie tematu: "Oceń numer osoby wyżej", z kilku powodów:

1. Nie wnosi on nic na forum; jeżeli ktoś chce zaproponować innym jakiś kawałek był kiedyś taki temat temat: "Posłuchaj- fajny kawałek"

2. O gustach się nie dyskutuje, każdy ma prawo słuchać tego na co ma ochotę czy są to arie operowe, disko polo czy power metal.

3. Sama zabawa ogranicza się do wstawiania linków z jutuba, oraz oceny, czasami z krótkim wyjaśnieniem jej, w stylu: "Nie podchodzi mi ten kawałek...", "Nienawidzę takiej muzyki", "Bardzo fajny utwór". Można z tego łatwo wywnioskować, iż większość piosenek i tak nie jest słuchanych (pewnie pierwsze 30 sekund), a zabawa polega na tym: Teraz ja!, Teraz ja!

4. 517 odpowiedzi w ciągu 30 dni daje ok. 17 postów dziennie. Postów z samymi linkami, bez żadnej inteligentnej dyskusji, kulturalnej wymiany poglądów muzycznych.

5. O gustach się nie dyskutuje, może tym kierują się osoby w tym temacie stawiając 0/10 G N' R Paradise City, argumentując tym, że nienawidzę takiej muzyki.

6. Temat zaniża poziom forum, smutno się robi patrząc na tą, w ostatnim czasie najaktywniejszą "dyskusję" na Attitude.

Mam nadzieję, że napisałem to w dobrym miejscu, nie chciałem offtopować w ww. temacie.

Ponawiam prośbę Lynxa, która jakoś przeszła bez echa.

Podpisuje się pod tym.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Na dobra sprawe, jestesmy wielce przeczuleni na nic nie wnoszace wyliczanki, a wlasnie ta funkcjonuje od dluzszego czasu i nie ma reakcji. Ja tez jestem za zamknieciem. Zbedny spam na forum. Coz z tego, ze na Atti mam kilkadziesiat nieczytanych postow, jak wiekszosc pochodzi z tego tematu.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Zamknąć i usunąć. :) Szkoda miejsca na serwerze na tego typu rzeczy.

16476371734edf391100c30.jpg

Ja już dawno chciałem to zrobić dlatego wprowadziłem tam dodatkowe zasady z nadzieją, że ktoś się wyłoży :) Jednak skoro mamy tutaj generalną akceptacje dla tego pomysłu to na co czekamy?

Skoro tylu z nas jest na nie, do dzieła panowie administratorzy!

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Urządzenie:  Macintosh

Dział Celebrities - nie, żebym miał problemy z orientacją, ale opis działu mówi:

Nie spodziewajcie się materiałów dla dorosłych. Prosimy jednocześnie, aby nie umieszczać takich na naszym forum.

A w każdym temacie są gołe panienki.

Sam miałem o tym pisać, ale widzę, że kolega wyręczył, dziękuję. :)

Anyway, dział sam w sobie może nie jest zły, ale bez przesady, skoro pełno tam tematów z nagimi paniami, których większość ludzi nawet nie zna. Jeśli ktoś chce zobaczyć nagie kobiety, to niech sobie poszuka partnerki, albo wejdzie na strony XXX.

Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

Trzymamy rękę na pulsie i wszelkie naruszenia regulaminu są natychmiast wywalane. Także prawdopodobnie niedługo dział ten przejdzie małą rewolucję więc na razie nie ma powodu do niepokojów.
  • 3 miesiące temu...

Skoro zostałem tutaj skierowany z ShoutBoxa, to powtórzę swój postulat. Mianowicie chciałbym się zapytać czy jest jakaś możliwość wyłączenia naliczania postów w typerach? Nie wiem czy istnieje taka opcja, ale zdaje mi się, że coś w tym stylu powinno być. Przykładowa sytuacja - niedziela, kilka godzin przed jakimś PPV, nie ma mnie na forum cały dzień. Wracam do domu, odpalam Attitude i mam jakieś 200 nowych, nieprzeczytanych postów... z czego połowa (jak nie więcej) to zwykłe typy. Może nie jest to jakoś bardzo ważne, ale mimo wszystko wydaje mi się, że można by było ten mały, dość irytujący przynajmniej mnie mankament, wyeliminować.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

• 2 tygodnie później...

hadaszyszek - Twoja uwaga wydaje mi się zasadna, wyłączyłem naliczanie postów w tym dziale.