Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Saturday Night's Main Event XLIII [2026]

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 183
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

WWE_SNME_XLIII_Poster.jpeg

WWE Saturday Night's Main Event XLIII [2026]

Data: 24/01/2026

Bell Centre

Montreal, Quebec, Canada

Karta:

Randy Orton vs. Trick Williams vs. Damian Priest vs. Sami Zayn

Cody Rhodes vs. Jacob Fatu

WWE Women's Tag Team Championship:

Rhiyo (Rhea Ripley and Iyo Sky) (c) vs. The Judgment Day (Liv Morgan and Roxanne Perez)

AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   1 343

Pytam, bo nie śledzę - czyli co oni teraz promują tę nikomu niepotrzebną galę i zostaje im jakiś tydzień do RR? Czy RR też już jakoś próbują budować?

...

22 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

Pytam, bo nie śledzę - czyli co oni teraz promują tę nikomu niepotrzebną galę i zostaje im jakiś tydzień do RR? Czy RR też już jakoś próbują budować?

Tak/Nie :classic_smile: Do wyboru do koloru. 

Ja tam wiele tej podbudowy nie widzę. Aż chce się użyć słowa wcale. Gala już w następnym tygodniu, a tutaj lipa. Kiedyś się człowiek jarał jak głupi przed tak istotną galą jak Royal Rumble, a w tym roku tej istotności nie czuć i póki co nie widać.

Na samo Saturday Night's Main Event XLIII też jakoś mocno nie czekam, chociaż powinienem się cieszyć na taką fajnie zapowiadającą się walkę o pasy tag team kobiet, jednak tak nie jest. Cóż, tygodniówki oceniam pozytywnie, zwłaszcza Smackdown, gdzie jest naprawdę zadowalający skok jakościowy, a mimo to nie bardzo jestem nagrzany na Saturday Night's Main Event, czy Royal Rumble.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   877
  • Styl:  Jasny

47 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Nie ma żadnej podbudowy, poza tym, że na ostatnim SD Cody ogłosił udział w RR Matchu to ani widu ani słychu o tej gali i boję się, że podobnie może być z przyszłoroczną WM w Arabii, WWE nie zawsze pali się, żeby promować gale u kebabów i to jest jedna z tych sytuacji jak widać.

• Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   320
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

57 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Nie promują Royal Rumble :D Jedno nazwisko w męskim RR (Rhodes), w żeńskim zero i jeden zapowiedziany mecz poza tym (McIntyre kontra zwyciezca 4FW). :D 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Cena.jpg

Trzy walki, więc zakładam, że na Smackdown coś zostanie dorzucone do karty, ale trudno napiszę dwa zdania już teraz:

Cody Rhodes vs. Jacob Fatu

20260116_SNMEJan_CodyJacob_16x9_date.jpg

Jacob powrócił i zamieszał w walce o pas. Jeżeli WWE rzeczywiście ma zamiar dalej z tym pójść i Jacob ma zjawić się na WrestleManii, aby walczyć o tytuł to powinien tę walkę wygrać na moje. Pojedynek pewnie będzie dobry.

Ostateczny typ: Jacob Fatu.

Randy Orton vs. Trick Williams vs. Damian Priest vs. Sami Zayn

20260116_SNMEJan_4Way_16x9_Date.jpg

Zwycięzca tej walki zawalczy z Drew na Royal Rumble 2026, więc wygrany w tym wypadku nasuwa się sam. Gala w Montrealu, a RR w Arabii, więc wygrana Samiego tutaj, żeby później zawalczył ku uciesze fanów o pas jest logiczna. Może nawet zbyt, ale w końcu to jest WWE i bardzo często tutaj idzie się w oczywiste wybory.

Ostateczny typ: Sami Zayn.

WWE Women's Tag Team Championship:

Rhiyo (Rhea Ripley and Iyo Sky) (c) vs. The Judgment Day (Liv Morgan and Roxanne Perez)

20260112_SNMEJan_RheaIyo_vs_LivRox_16x9_

Zestawienie jak ze snów. Każda z czterech zawodniczek ma miejsce w moim sercu. Ringowo również każda z nich posiada wystarczająco dobre umiejętności, więc można liczyć na naprawdę kawał eleganckiego wrestlingu. Tak jak pisałem w temacie dotyczącym WrestleManii uważam, że albo Rhea, albo Liv ostatecznie zmierzą się ze Steph o pas na WM, więc nie jestem przekonany do tego, kto tutaj mógłby wygrać i co miałoby więcej sensu. W takim razie wygrywa bezpieczna pierwsza myśl, czyli Rhea i Iyo wychodzą z tego starcia zwycięsko, a Liv Morgan wygrywa Royal Rumble 2026. Prędko się przekonamy, czy to będzie prawda.

Ostateczny typ: RHIYO.

Średnio jestem napalony na galę, o czym już wspominałem, ale oczywiście obejrzeć trzeba. Oglądającym życzę tradycyjnie pozytywnych wrażeń.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   320
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsze SNME w tym roku, zdań kilka... Wymagań nie mam względem tego show żadnych. Zadowoli mnie przynajmniej jedna dobra walka. :D

AJ Styles kontra Shinsuke Nakamura - walka dodana na ostatnią chwilę, mająca chyba zbudować AJ' a przed walką z Guntherem. Szału w ringu tutaj nie będzie, to nie jest 2016 rok. Poza tym pewnie będą oszczędzać Stylesa, żeby nie wysypał się przed Royal Rumble.

Cody Rhodes kontra Jacob Fatu - ciekaw jestem, jak to rozwiążą. Po samej walce niewiele się spodziewam, tygodniówkowy poziom nas czeka, nic więcej. Po powrocie wypadałoby, aby to Fatu wygrał. Z drugiej strony Rhodes stracił niedawno pas i może będą mu chcieli to wynagrodzić. I to otwiera szansę na interwencję Drew, z którymi obaj mają na pieńku.

Rhea Ripley & Io Sky kontra Liv Morgan & Roxanne Perez - Australijsko-japońskie duo niedawno zdobyły pasy, więc chyba tak szybko tego nie stracą. Sądzę, że mistrzynie dociągną do WM42. Zwłaszcza, że Morgan może wygrać Royal Rumble i te midcardowe pasy byłyby tylko balastem.

Trick Williams kontra Randy Orton kontra Sami Zayn kontra Damian Priest - faworytami są tutaj Zayn i Orton (kolejność nieprzypadkowa). Dla Tricka chyba jeszcze za wcześnie na walki o złoto, choć wejście do głównego rosteru ma dobre. Priest jest tam chyba tylko po to, aby zostać przypięty. SNME w Kanadzie, Royal Rumble w Arabii, więc na logikę Sami powinien to ugrać. Ale Orton to Orton i mogą go wreszcie wrzucić do walki o złoto. Kandydat na najlepszą walkę gali, bo WWE umie w Fatal Four Way.

• Lubię to 1

Cena.jpg

• Reputacja:   713

Shinsuke Nakamura vs. AJ Styles: Ich pamiętne starcie na którejś z WM mnie jakoś nie porwało, tutaj pewnie będzie tak samo chociaż może dostaną szansę i dadzą im się wyszaleć, trochę chujnia że taka walka z dupy bez żadnej podbudowy się znalazła w karcie. 

IYO SKY & Rhea Ripley (c) vs. The Judgment Day for the WWE Women's Tag Team Championship: Nie no coś mi się wydaje że Sky i Ripley mogą potrzymać te pasy do WM 41, chyba Ripley nie będzie brana pod uwagę jeśli chodzi jakiś z głównych pasów, w sumie? Bardzo dobrze bo co za dużo to nie zdrowo, jeszcze przyjdzie czas w którym znowu będzie mistrzynią. 

Cody Rhodes vs. Jacob Fatu: Mam nadzieje że Cody tego nie wygra, chociaż to starcie może zakończyć się bez żadnego zwycięstwa lub przez jakieś DQ ale taka wygrana Fatu nad Cody'm byłaby mocnym paliwem dla Fatu który i tak obierze sobie za cel główne złoto

Randy Orton vs. Trick Williams vs. Damian Priest vs. Sami Zayn in a Fatal Four Way Match to become the #1 Contender for the WWE Championship: Mocno stawiają na Williamsa szkoda że Cardona musiał mu się podłożyć aby się tam znalazł, obstawiam że Randy wygra to starcie, Zayn będzie kluczowym zawodnikiem w RR Matchu, a Randy będzie miał co do roboty na RR bo RR Matchu i tak nie wygra, poza tym dawno już nie walczył o główny pas. 

Karta wygląda o wiele lepiej niż ta pożegnalna gala Cena sprzed miesiąca... 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Administratorzy

• Reputacja:   952

AJ Styles vs Shinsuke Nakamura @ NJPW Wrestle Kingdom 10 🔥

Spoiler

• Reputacja:   713

44 minuty temu, IIL napisał(a):

AJ Styles vs Shinsuke Nakamura @ NJPW Wrestle Kingdom 10 🔥

Ukryj zawartość

Czemu to tak nie pykło na WrestleManii 34... Nie wiem w WWE coś takiego jest że nawet najlepsze zestawienia czasami kończą się po prostu średnią walką albo po prostu normalną... 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Słusznie założyłem co nie było niczym odkrywczym, że na niebieskiej tygodniówce jeszcze jedno starcie zostanie dodane do karty. 

AJ Styles vs. Shinsuke Nakamura

20260123_SNMEJan_AJShin_16x9_Date.jpg

Starcie byłych rywali, bo zawodnicy stoczyli ze sobą w WWE parę walk. Miło będzie zobaczyć fenomenalnego w akcji, bo to zwykle przyjemność. Widzę sporo pisanych głosów, że takie zestawienie tutaj oznacza, iż rzeczywiście po RR 2026 AJ zakończy karierkę, ale moim zdaniem tak nie będzie. Walki pomiędzy Nakamurą i Stylesem w WWE jakoś mi mocno nie zapadły w pamięć mimo ich wspólnych umiejętności. Może ten ostatni raz wyjdzie najlepiej.

Ostateczny typ: AJ Styles.

Karta w obrazku:

G_Zi9i-XgAEanr0?format=jpg&name=medium

WeAreSoBack.png