Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleFans (nie) zostanie zamknięte

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   942
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Piotr Gilewski, znany na forum jako Sabinq ogłosił na fanpage WrestleFans zakończenie działalności:

received_1363798182192706.png

Jak wspominacie serwis WrestleFans?

• Reputacja:   212
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Wielka szkoda, świetny serwis, jednak jedynie w momencie aktywności Sabinqa. 

Gdy wyjeżdżał czy coś strona była praktycznie martwa, forum od lat zaniedbane, a szkoda bo gdyby więcej osób się za to brało z równie dużym zaangażowaniem to inaczej by to wyglądało.

Do tego to była strona Pawła Borkowskiego, Sabina ją przejął ale widocznie nie chciał praktycznie sam wszystkiego robić zwłaszcza że musi teraz komentować WWE.

Trochę szkoda że tracimy dzieło Borkowskiego, jednak to może być też jeden z powodów dla których Sabinq zostawia tą stronę, mocno przeżył śmierć "Boryssa" i nie czuje się swoją działając na jego stronie.

Na WF wchodzę regularnie, mają fajnie napisane newsy bo jest ich dużo, wchodzą w szczegóły i (nie ujmując nic tej stronie ani jej redaktorom bo są donzi i robią dobrą pracę) jakość newsów na WF była dużo wyższa niż na innych stronach, włącznie z tą.

No i chyba będziemy tu mięli falę uchodźców z WF niedługo ;)

• Lubię to 4

• Reputacja:   10
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo mi szkoda WF, czytam tą stronę praktycznie od momentu kiedy zacząłem na poważnie oglądać wrestling, choć rozumiem decyzję Sabinqa.

Edytowane przez LionTamer

Tak to wyglądało, gdy w 2006 roku odkryłem serwis WrestleFans w kawiarence internetowej...

image.png

WEB.ARCHIVE.ORG

Najpopularniejszy polski serwis pro-wrestlingu

Aż przypomina się płacenie za godzinę korzystania z internetu i prowadzącego kawiarenkę rzucającego się o zawalanie łącza ściąganiem wrestlingu... Jeżeli się oczywiście dało znaleźć wolne sloty na Megaupload czy Rapidshare... :P 

Klimat internetu z tamtych lat to coś, co trzeba było przeżyć na własnej skórze. Polska scena wrestlingowa była podzielona przez główne serwisy WF i Attitude oraz fora BGZ i UWrestling i dedykowane im kanały IRC. Warto też wspomnieć o nieaktywnym od dawna hydeparku WrestleFans. 

Mimo takiej fragmentacji każdy zdawał się każdego znać, bo nie było nas aż tak dużo. WF było pierwszą stroną, gdzie przeczytałem newsy o pro wrestlingu w języku polskim. Attitude z kolei pierwszym polskim forum o wrestlingu. Nie przeglądałem tej strony regularnie od lat, ale przykro mi, że kolejny wielki filar dawnej społeczności fanów wrestlingu w Polsce zawija interes... 

• Dzięki 4

• Reputacja:   105
  • Styl:  Attitude

Ja trafiłem na portal WF jakoś w 2008 r. W każdym razie pamiętam końcówkę wakacji wspomnianego roku i newsy o pogarszającym się stanie zdrowia Killera Kowalskiego. Potężny kawał historii. Szkoda. Gilewskiemu pozostaje podziękować, bo gdyby nie on, to tej strony nie byłoby od kilku grubych lat. Co do forum WF, to nawet nie ma co się wypowiadać, bo powstało i po pewnym czasie jedyne co miało wspólnego z portalem, to nazwę. 

• Lubię to 1

11419143584d2847a0e25f5.jpg

• Reputacja:   318
  • Styl:  Klasyczny

Zawsze to zła wieść, gdy konczy się coś, co popularyzowalo wrestling w Polsce. Do WF mam sentyment, pisałem dla nich raporty z gal TNA, kilka notek biograficznych (m.in. Sheamusa jak pamiętam). To tam czytałem pierwsze newsy o wrestlingu po polsku.

Cena.jpg

• Reputacja:   713

Czytałem tam newsy od 15 lat w sumie tutaj też, ale tam zawsze z przyzwyczajenia zaglądałem, ogólnie szkoda nawet bardzo szkoda jest kawał dobrej historii, nie zapomnę ile tam trolli się przetoczyło typu Fenomenalny The Guy xD działo się tam grubo że aż moderator wyłączył komentarze na rok czy dwa haha, ale tak to ogólnie dobrze mi się czytało newsy od Sabinq szkoda... 

Ogólnie mam nadzieje że wy nie macie niczego takiego w planach aby zamknąć forum XD jakoś na facebookowych grupkach brakuje tego vibe'u a tutaj miła atmosfera ciekawe recenzję jeśli WWE zmajstruje jakieś gówno posty @ CzaQ  który wraca jak Brock Lesnar raz czy dwa razy w roku i zajebie interesującym komentarzem że zawsze mam zaciesza na ryju :D 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 4
  • Dzięki 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   105
  • Styl:  Attitude

8 minut temu, Grins napisał(a):

Ogólnie mam nadzieje że wy nie macie niczego takiego w planach aby zamknąć forum XD jakoś na facebookowych grupkach brakuje tego vibe'u

Stary, nawet nie wspominaj o czymś takim. Odpukać, odpukać, odpukać! A grupki fejsbukowe, to oczywiście o kant dupy rozbić. Jak trzeba będzie, to i z własnej kieszeni się dorzucę, byle tego forum nie zamknąć.

• Lubię to 6

11419143584d2847a0e25f5.jpg

• Reputacja:   877

Bardzo smutne wieści, dla mnie to był najlepszy portal z newsami, najwięcej tam wchodziłem, nie wrzucali zbędnych czy przeinaczonych newsów, wszystko fajnie napisane, czytelnie i dobrze przetłumaczone, często najwcześniej je wrzucali, szkoda, że to ostatecznie upadło, ale wszystko ma swój początek i koniec, "coś się kończy, coś się zaczyna" Jak to mawiał tytuł pewnego opowiadania o słynnym Białowłosym Wilku, ostatnio co prawda mało zaglądałem na portal bardzo mało, gdyż nie był zabezpieczony i jednak wolałem nie ryzykować, ale wciąż mocna strata, ja tam siedziałem od czasów gimnazjalnych czyli już około 10 lat albo ponad, wiem, że niektórzy o wiele więcej, bo sam portal ma o wiele więcej lat, ale dla mnie to i tak dużo i kawał życia, Sabinq był świetnym adminem tego wszystkiego, więc podziękowania ogromne dla niego, to dało bardzo wiele dla polskich fanów wrestlingu i wielu pewnie się dowiedziało o wrestlingu więcej dzięki temu portalowi.

• Lubię to 4

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   713

52 minuty temu, StuPH napisał(a):

Stary, nawet nie wspominaj o czymś takim. Odpukać, odpukać, odpukać! A grupki fejsbukowe, to oczywiście o kant dupy rozbić. Jak trzeba będzie, to i z własnej kieszeni się dorzucę, byle tego forum nie zamknąć.

Bez kitu ja też się wtedy dorzucę :D Zbyt dobrze mi się tu siedzi i czyta opinię aby to stracić, jakby attitude padło to ino to tak jakby ktoś wyciągnął cząstkę życia ze mnie. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Ogólnie chciałbym by WF zostało jakoś zarchiwizowane bo jest to co by nie powiedzieć swego rodzaju kapsuła czasu z uwagi na sam wiek tej strony, naprawdę szkoda mi tej strony bo czytało się tam raporty i newsy czy też relacje z gal jak ta z WM 25 przez naprawdę wiele lat, to jest poprostu kawał historii.

• Lubię to 1

Mam do tego forum jak i polskiej sceny wrestlingowej z tamtych lat ogromny sentyment. Wychowałem się na tym i przypomina mi to sielankę z dzieciństwa.

Trzy lata temu, gdy te forum miało zostać zamknięte nie mogłem przejść obok tego obojętnie i postanowiłem się nim zaopiekować. Mogę uspokoić wszystkich, że dopóki będę jeszcze jakoś dychać, to powinienem zawsze znaleźć czas na swoją pasję czyli nasz kochany wrestling i opiekę nad tym miejscem. :)

Co do dorzucenia się do forum - komercyjny skrypt itd trochę kosztuje, ale dajemy radę. Obiecałem sobie nie zaśmiecać forum ani jedną reklamą i póki co się to udaje. 

13 minut temu, LionTamer napisał(a):

Ogólnie chciałbym by WF zostało jakoś zarchiwizowane

Portal warto zapisać sobie na dysku. Powinno dać się to zrobić jakimś prostym programikiem z pomocą GPT. 

Forum WF bardzo chętnie przyłączyłbym do tego forum jako archiwum. To w końcu dopełnienie tej samej społeczności. Każdy po prostu wybierał inny obóz, ale pula userów była mniej więcej taka sama.

Podobnie funkcjonuje teraz na Attitude archiwum forum BGZ i zamknięty klub byłych userów BGZ:

https://forum.wrestling.pl/forum/194-archiwum-forum-bgz-wrestling/

• Lubię to 4
  • Dzięki 3

• Reputacja:   41

3 godziny temu, StuPH napisał(a):

Jak mnie przestanie być stać na utrzymywanie Attitude z własnej kasy (a robię to już od wieeeelu lat), to się odezwę XD Teraz @ IIL  dorzuca od Siebie na obecny skrypt. Może powinniśmy uruchomić jakiś profil na buycoffee.to ;-) Generalnie to moje podejście jest inne niż Sabinq. Nie dałbym chyba rady zamknąć definitywnie wszystkiego. Raczej byłoby to przejście w tryb archiwum elementów które nie są aktualizowane.

• Lubię to 2
  • Dzięki 1

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Też tak uważam mógłby on zmienić stronę na archiwum zamiast definitywnego zamknięcia, strona funkcjonuje od 1998 więc to jest kawał historii, szkoda to wszystko stracić.

• Reputacja:   313
  • Urządzenie:  iPhone

Chryste Panie, strona działa tyle ile ja zyje czyli dłużej niż żyje @ Kaczy316 . Faktycznie szkoda by było jakby to przepadło. 

• Lubię to 4

wrestlers-on-the-road.jpg