Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   126
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

4 hours ago, Grins said:

nie dla Arabów a po prostu dla fanów którzy wykupują galę Premium i chcą ją obejrzeć, już pisałem tutaj to wielokrotnie że to zachowanie jest absurdalne z ich strony a ludzie i tak dalej kupują i inwestują w to gówno hajs, na głupich łbach łatwo można zarobić to więc po co mają się starać ale przejdźmy już do gali...

Gdzieś chyba o tym wspomniałem, że historycznie jakość poszła w dół w momencie kiedy PLE pojawiły się na Network.

Wcześniej musieli przekonać widzów że warto wydać 40-60USD na PPV, więc karty i walki *musiały* być dobre, żeby ludzie uznali że warto. Kiedy z kosztu ~500USD rocznie, zrobiło się ~120USD i wszystkie show były w jednym miejscu, nie musieli się już tak starać i mogli ciąć koszty (mniej występów, prostsze karty etc). Wciąż jakość się trzymała tu i ówdzie, bo ciągle musieli przekonać ludzi żeby kupili Network a przy okazji utrzymać oglądalność dla sponsorów.

W momencie kiedy weszli na Netflixa - hulaj dusza, piekła nie ma. Nie interesuje ich czy widzowie kupią show czy nie, bo mają gwarantowane 10 lat na Netflixie, za który dostaną 500 milionów rocznie. Ciężko teraz o dane, bo TKO robi magie księgowe pokroju 9 kręgu piekła, żeby schować co się da, ale w 2022 mieli wydatki ok. 430-440milionów. Podejrzewam że po ucięciu live eventów i Network, koszty spadły bardzo, ale nawet jeśli zostały podobne (Wątpliwe) to sam Netflix deal wystarczy żeby zarabiali pieniądze. Poza tym, Saudi wydali 300-350 milionów za RR i WM 2027 u siebie. W tym momencie to już nie ma znaczenia czy ludzie oglądają, czy nie. TKO jest ustawione tak, że biznes bedzie przynosił zyski. UFC już gdzieś wspominało że docelowo chcą robić więcej gal w Apex w Vegas, żeby zaoszczędzić na jeżdzeniu po świecie bo dla widzów to i tak nie ma znaczenia czy show jest na stadionie czy nie. Nie widzę powodu dlaczego nie mielibyśmy dostać Thunderdome 2.0 za jakiś czas w WWE też. Fan experience będzie o wiele gorszy, ale TKO już udowodniło nie raz że Fan Experience nie ma dla nich znaczenia (Patrząc np. po cenach biletów, które według nich wciąż są zbyt tanie). 

Więc TLDR: Tak, jakość produktu nie ma już dla nich znaczenia, bo jakość produktu nie ma już tak dużego wpływu na ich zyski jak kiedyś. Oglądalność uderzy w sponsorów, ale nie wiem na ile to by miało dla nich znaczenie. Pamiętajmy że internet to zazwyczaj wokalna mniejszość.

4 hours ago, Grins said:

oba Royal Rumble Match były po prostu cienkie jak dla mnie, ogólnie RR babek lepiej wypadł niż męski, to samo mówi za siebie na jakim poziomie była ta gala

To akurat nie dziwi. Zaskakująco często ostatnimi czasy kobiety radzą sobie lepiej. Na Survivor Series było to samo. 

2 hours ago, KyRenLo said:

– Bianca chyba dalej nie w pełni zdrowia albo decydowały inne czynniki. 

Luźne pytanie - jak bardzo jest możliwe że była gotowa, ale powiedziała im że nie chce występować w Saudi? Nie znam jej prywatnych odczuć, ale jestem w stanie uwierzyć że część kobiet może nie być fanem tej lokacji. Co prawda Bianca była dużą częścią WWE ale czy po takiej nieobecności jej słowo miałoby znaczenie? 

3 hours ago, KyRenLo said:

– Debiut byłego zawodnika AEW, który teraz nazywa się Royce Keys nie ruszył mnie, choćby w małym stopniu. Fanów na trybunach również.

Akurat ich to nie ruszyło nic, poza służbą bezpieczeństwa która pilnowała żeby czasami było głośno, pod karą więzienia jeśli przyniosą wstyd swoim właścicielom :D

1 hour ago, yahoomlody said:

mówię to jako obecnie kompletny każual:

- zero ciekawego powrotu/entrance. jak zaczynałem w 2010 oglądać WWE to wbijali emeryci, randomy czy nawet michael cole. zanim się ktoś zesra, że oni zajmują miejsce poważnym wrestlerom to liczy się podobno "entertainment", a co mi po jakimś randomie co wejdzie do ringu i po 5 minutach go wyrzucą. myślałem, że jak RR u arabów to na 3 minuty do ringu wejdzie jakiś undertaker, a tu kompletnie nic

- zero dziwnych eliminacji czy uników w stylu kofiego kingstona

-zero beki. nie było r-trutha z wariatkowa, który by zrobił coś śmiesznego

Jako mniejszy casual, zgodzę się. To zawsze był urok Royal Rumble, zawsze były chociaż 2-3 spoty dla zabawy, Hurricane, IShowSpeed, komentatorzy, celebryci...tak, fakt że fajnie byłoby dostać 30 poważnych zawodników, ale nie od tego jest Rumble gdzie i tak minimum 20 z nich jest tam tylko po to, żeby wylecieć z ringu, 1 żeby wygrał i kilku żeby zacząć kolejne storyline'y dla siebie. Zarówno kiedy weszła Sol jak i Je'von, czekałem i czekałem mocno na Kofi Moment of The Year...i ta tradycja też dostała w łeb. Nie mówię tego jako obelgę, ale myślę że też nie przyjmiesz tak tego - ale jeśli ktos z punktu widzenia casuala ma takie problemy z tym, to jest najlepszy dowód że wszystko jest w bardzo złym stanie. Zazwyczaj to "marki" i nerdy miały problemy ze wszystkim a casuale po prostu dobrze się bawiły. Jeśli już nawet casuali to nie bawi, to jest pokaz tego jak bardzo poziom upadł. W dodatku bardzo długo w obu walkach były moment gdzie było 8-12 osób i ani nie mieli miejsca żeby coś zrobić, ani nie wiadomo na co mamy patrzeć. Producenci od obu walk powinni dostać w łeb za to. 

• Reputacja:   721

3 minuty temu, VictorV2 napisał(a):

Gdzieś chyba o tym wspomniałem, że historycznie jakość poszła w dół w momencie kiedy PLE pojawiły się na Network.

Wcześniej musieli przekonać widzów że warto wydać 40-60USD na PPV, więc karty i walki *musiały* być dobre, żeby ludzie uznali że warto. Kiedy z kosztu ~500USD rocznie, zrobiło się ~120USD i wszystkie show były w jednym miejscu, nie musieli się już tak starać i mogli ciąć koszty (mniej występów, prostsze karty etc). Wciąż jakość się trzymała tu i ówdzie, bo ciągle musieli przekonać ludzi żeby kupili Network a przy okazji utrzymać oglądalność dla sponsorów.

W momencie kiedy weszli na Netflixa - hulaj dusza, piekła nie ma. Nie interesuje ich czy widzowie kupią show czy nie, bo mają gwarantowane 10 lat na Netflixie, za który dostaną 500 milionów rocznie. Ciężko teraz o dane, bo TKO robi magie księgowe pokroju 9 kręgu piekła, żeby schować co się da, ale w 2022 mieli wydatki ok. 430-440milionów. Podejrzewam że po ucięciu live eventów i Network, koszty spadły bardzo, ale nawet jeśli zostały podobne (Wątpliwe) to sam Netflix deal wystarczy żeby zarabiali pieniądze. Poza tym, Saudi wydali 300-350 milionów za RR i WM 2027 u siebie. W tym momencie to już nie ma znaczenia czy ludzie oglądają, czy nie. TKO jest ustawione tak, że biznes bedzie przynosił zyski. UFC już gdzieś wspominało że docelowo chcą robić więcej gal w Apex w Vegas, żeby zaoszczędzić na jeżdzeniu po świecie bo dla widzów to i tak nie ma znaczenia czy show jest na stadionie czy nie. Nie widzę powodu dlaczego nie mielibyśmy dostać Thunderdome 2.0 za jakiś czas w WWE też. Fan experience będzie o wiele gorszy, ale TKO już udowodniło nie raz że Fan Experience nie ma dla nich znaczenia (Patrząc np. po cenach biletów, które według nich wciąż są zbyt tanie). 

Więc TLDR: Tak, jakość produktu nie ma już dla nich znaczenia, bo jakość produktu nie ma już tak dużego wpływu na ich zyski jak kiedyś. Oglądalność uderzy w sponsorów, ale nie wiem na ile to by miało dla nich znaczenie. Pamiętajmy że internet to zazwyczaj wokalna mniejszość.

Ogólnie uważam tak, przyjdzie czas w którym sprzedaż zacznie spadać teraz póki co jest z tego zysk ale później może się okazać że fani postanowią dać sobie spokój z wykupowaniem tego shitu, nic nie trwa wiecznie ale w sumie mi to bez różnicy jak lubią gdy ktoś dyma ich na kasę to niech dalej kupują. 

6 minut temu, VictorV2 napisał(a):

To akurat nie dziwi. Zaskakująco często ostatnimi czasy kobiety radzą sobie lepiej. Na Survivor Series było to samo. 

No prawdą, sama zwyciężczyni nikomu nie przeszkadza a samo RR kobiet było nawet okej, ale tutaj mogli się postarać o lepsze powroty i przy okazji wykorzystać AJ Lee a nie że ją trzymają w szafie. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

4 godziny temu, yahoomlody napisał(a):

był jericho? xD

Po prostu widocznie nie ma tematu powrotu. Ludzie to jest jakaś patologia amerykańskich pseudo dziennikarzy wrestlingowych. Europejskie nie mają takich kontaktów i normalka że podłapują newsy z usa no ale co wszyscy eksperci amerykańscy którzy mają wszędzie kontakty, co jest ? Potrafią ustalić parę tygodni wcześniej kto wróci, kto z kim będzie feudował, czy jakiś zawodnik przedłuża kontrakt, czy zmienia miejsce czy coś a ciężko im od 1.5 miesiąca zadzwonić do Jericho lub do kogoś z jego otoczenia i spytać jak sprawa wygląda? Lub użyć wtyk w AEW żeby spytać jak długo jeszcze ma kontrakt skoro jest w ich rosterze na stronie ? AEW byłoby na rękę gdyby te plotki ucichły. A ci napewno mają odpowiednie kontakty więc nie wiem po co robią ludzi w balona nakręcając na Raw Stranger Things a potem na RR...

Ja się Y2J nie spodziewałem i się nie zawiodłem 

• Reputacja:   721

Właśnie czytam sobie o tej aferze z Jeffrey Epsteinem, wiadomo coś czy nasi celebryci z WWE nie bujali się w tym środowisku, słyszałem że niby Ashley była coś tam powiązana z tym... O może nasz Austriak Gunta ma haki na Huntera że też tam latał na tą wsypę XDDDDD Stąd taki push :D Ale dobra koniec żartów.

Jericho raczej chyba nie wróci do WWE no chyba że planują jego powrót po WM, ale teraz no jakoś zbytnio nie widzę tego powrotu, no chyba że ten Masked Man to był on a nie Rollins bo niby wypatrzeli blond brodę pod maską, tak czy siak nie widzę sensu aby Chris wracał tylko po to żeby Gunta mógł kolejną legendę pochować. 

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1
  • Status:  Online
  • Styl:  Klasyczny

Jak zwykle wracam do WWE tylko na Royal Rumble Matche i czasami też tu coś o tym napiszę.

Po pierwsze, damski Royal Rumble Match. Nie był ani porywający, ani też nie zły, ale został doszczętnie zniszczony przez publiczność, której przez większość czasu nawet nie chciało się odliczać (!) oraz przez błędy w emisji, jak na przykład "next entrant #31", gdzie się o mało nie udławiłem piwem jak to zobaczyłem, bo myślałem że dobiją do 40 albo pojawi się "surprise entrant". Panie rzecz jasna nie były ubrane tak skromnie jak na galach poza Arabią, ale było po prostu widać różnice kulturowe - zarówno szeroko pojętą nudę, żeby i nie powiedzieć pogardę przez część publiki, jak i przez to, że kobitki na tym ringu robiły słynne walaszkowe 30%... Wygrana Liv mi odpowiada, szczególnie że przy Tiffany pojawiło się, że żadna kobitka nie wygrała z numerem 30, więc aż do końca uznawałem to za spoiler. Charlotte ma 2 wygrane i niech starczą - liczę, że łącznie tylko Austin będzie miał 3 zwycięstwa w RR, bo to coś na miarę streaku Takera. Ciekawe też czy tam Nia dostanie jakąś reprymendę za gest "suck it" w takim kraju.

Po drugie, męski Royal Rumble Match. Jak Paul Heyman się mądrzył o braku różnicy między numerem 1 i numerem 2 (i miał rację) to obstawiałem, że Oba i Bron wytrzymają do końca no i szybko złapał mnie zonk. Femi na początku też kosił i wiele akcji po prostu nie sprzedawał, więc uważałem, że serio jest dobrym i wiarygodnym kandydatem na zwycięstwo, a że mi jeszcze przed galą mignęło o Brocku, to obstawiałem, że finał się rozstrzygnie między nimi... no ale Oba jakoś przygasł i od jakiegoś tam 8-10 numeru już nic nie pokazał. Wrestlerów z AAA raczej można pominąć, to było to samo co w Royal Rumble 1997, chociaż La Parka (aka Arnold Boczek "Ponury Grabarz") zawsze na plus. Poza tym, Solo Sikoa wyleciał jak jobber, Fenix jak jobber, Jacob Fatu (a imho byłby dobrym zwycięzcą) też jak jobber, BA, BROCK LESNAR wyleciał jak jobber! Przecież to śmiechu warte. Dobrze że nie wygrał i on i Cody - coś chyba mówiłem o Austinie? - ale jego eliminacja po prostu mignęła, kiedy Jey sobie na ringu tańcował... No niedopuszczalne. Na dodatek jak chyba nigdy, zamiast kogoś tam przy okazji skosić z frustracji czy rozwalić stolik komentatorski albo odepchnąć sędziego, to Lesnar sobie spokojnie obszedł ring i grzecznie wrócił na zaplecze. Tak, to jest ten moment, o którym się mówi "Lesnar broke character live". Końcówka natomiast nudna, choć liczyłem na Gunthera. Logan nie jest wiarygodny bo to raczej showman, Ortona mam serdecznie dosyć i mi się rzygać chce jak go widzę w RRM (dobrze że nie oglądam innych gal, bo na jego walki musiałbym sobie wiadro podstawić), o Romanie zresztą nie wspominając... No i jak zwykle, jak tylko się blisko zwycięstwa nie kręci, to to zwycięstwo zdobyć musi, WWE by chyba z nudów zbankrutowało, jakby postąpiło inaczej. Nie wiem i nawet mnie nie interesuje co się zdarzy na WM-ce bo oglądać jej nie będę, ale jakby jakimś cudem walczył z Jacobem Fatu albo Oba Femim, to uznałbym po prostu, że ukradł jednemu z nich życiowy push i ogromną szansę.

No ale poza martwą publicznością w damskim RRM i końcówką męskiego RRM, to oba wyszły, mimo wszystko, nawet w porządku, nie miałem jakiegoś wkurwa (btw, można przeklinać na forum czy nie?), nudzić się nudziłem momentami w pierwszym turnieju, ale oglądało mi się to całkiem przyjemnie i, o dziwo, nie mam poczucia straconego czasu... ot tam kilkunastu minut może, nie więcej.

Edytowane przez master71

!!!FIRE DAMIAN PRIEST!!!
!!!FIRE SETH ROLLINS!!!
!!!FIRE UGLI-EST BELAIR!!!

19206047157224d1ceee4a.jpg