Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   124
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

4 hours ago, Grins said:

nie dla Arabów a po prostu dla fanów którzy wykupują galę Premium i chcą ją obejrzeć, już pisałem tutaj to wielokrotnie że to zachowanie jest absurdalne z ich strony a ludzie i tak dalej kupują i inwestują w to gówno hajs, na głupich łbach łatwo można zarobić to więc po co mają się starać ale przejdźmy już do gali...

Gdzieś chyba o tym wspomniałem, że historycznie jakość poszła w dół w momencie kiedy PLE pojawiły się na Network.

Wcześniej musieli przekonać widzów że warto wydać 40-60USD na PPV, więc karty i walki *musiały* być dobre, żeby ludzie uznali że warto. Kiedy z kosztu ~500USD rocznie, zrobiło się ~120USD i wszystkie show były w jednym miejscu, nie musieli się już tak starać i mogli ciąć koszty (mniej występów, prostsze karty etc). Wciąż jakość się trzymała tu i ówdzie, bo ciągle musieli przekonać ludzi żeby kupili Network a przy okazji utrzymać oglądalność dla sponsorów.

W momencie kiedy weszli na Netflixa - hulaj dusza, piekła nie ma. Nie interesuje ich czy widzowie kupią show czy nie, bo mają gwarantowane 10 lat na Netflixie, za który dostaną 500 milionów rocznie. Ciężko teraz o dane, bo TKO robi magie księgowe pokroju 9 kręgu piekła, żeby schować co się da, ale w 2022 mieli wydatki ok. 430-440milionów. Podejrzewam że po ucięciu live eventów i Network, koszty spadły bardzo, ale nawet jeśli zostały podobne (Wątpliwe) to sam Netflix deal wystarczy żeby zarabiali pieniądze. Poza tym, Saudi wydali 300-350 milionów za RR i WM 2027 u siebie. W tym momencie to już nie ma znaczenia czy ludzie oglądają, czy nie. TKO jest ustawione tak, że biznes bedzie przynosił zyski. UFC już gdzieś wspominało że docelowo chcą robić więcej gal w Apex w Vegas, żeby zaoszczędzić na jeżdzeniu po świecie bo dla widzów to i tak nie ma znaczenia czy show jest na stadionie czy nie. Nie widzę powodu dlaczego nie mielibyśmy dostać Thunderdome 2.0 za jakiś czas w WWE też. Fan experience będzie o wiele gorszy, ale TKO już udowodniło nie raz że Fan Experience nie ma dla nich znaczenia (Patrząc np. po cenach biletów, które według nich wciąż są zbyt tanie). 

Więc TLDR: Tak, jakość produktu nie ma już dla nich znaczenia, bo jakość produktu nie ma już tak dużego wpływu na ich zyski jak kiedyś. Oglądalność uderzy w sponsorów, ale nie wiem na ile to by miało dla nich znaczenie. Pamiętajmy że internet to zazwyczaj wokalna mniejszość.

4 hours ago, Grins said:

oba Royal Rumble Match były po prostu cienkie jak dla mnie, ogólnie RR babek lepiej wypadł niż męski, to samo mówi za siebie na jakim poziomie była ta gala

To akurat nie dziwi. Zaskakująco często ostatnimi czasy kobiety radzą sobie lepiej. Na Survivor Series było to samo. 

2 hours ago, KyRenLo said:

– Bianca chyba dalej nie w pełni zdrowia albo decydowały inne czynniki. 

Luźne pytanie - jak bardzo jest możliwe że była gotowa, ale powiedziała im że nie chce występować w Saudi? Nie znam jej prywatnych odczuć, ale jestem w stanie uwierzyć że część kobiet może nie być fanem tej lokacji. Co prawda Bianca była dużą częścią WWE ale czy po takiej nieobecności jej słowo miałoby znaczenie? 

3 hours ago, KyRenLo said:

– Debiut byłego zawodnika AEW, który teraz nazywa się Royce Keys nie ruszył mnie, choćby w małym stopniu. Fanów na trybunach również.

Akurat ich to nie ruszyło nic, poza służbą bezpieczeństwa która pilnowała żeby czasami było głośno, pod karą więzienia jeśli przyniosą wstyd swoim właścicielom :D

1 hour ago, yahoomlody said:

mówię to jako obecnie kompletny każual:

- zero ciekawego powrotu/entrance. jak zaczynałem w 2010 oglądać WWE to wbijali emeryci, randomy czy nawet michael cole. zanim się ktoś zesra, że oni zajmują miejsce poważnym wrestlerom to liczy się podobno "entertainment", a co mi po jakimś randomie co wejdzie do ringu i po 5 minutach go wyrzucą. myślałem, że jak RR u arabów to na 3 minuty do ringu wejdzie jakiś undertaker, a tu kompletnie nic

- zero dziwnych eliminacji czy uników w stylu kofiego kingstona

-zero beki. nie było r-trutha z wariatkowa, który by zrobił coś śmiesznego

Jako mniejszy casual, zgodzę się. To zawsze był urok Royal Rumble, zawsze były chociaż 2-3 spoty dla zabawy, Hurricane, IShowSpeed, komentatorzy, celebryci...tak, fakt że fajnie byłoby dostać 30 poważnych zawodników, ale nie od tego jest Rumble gdzie i tak minimum 20 z nich jest tam tylko po to, żeby wylecieć z ringu, 1 żeby wygrał i kilku żeby zacząć kolejne storyline'y dla siebie. Zarówno kiedy weszła Sol jak i Je'von, czekałem i czekałem mocno na Kofi Moment of The Year...i ta tradycja też dostała w łeb. Nie mówię tego jako obelgę, ale myślę że też nie przyjmiesz tak tego - ale jeśli ktos z punktu widzenia casuala ma takie problemy z tym, to jest najlepszy dowód że wszystko jest w bardzo złym stanie. Zazwyczaj to "marki" i nerdy miały problemy ze wszystkim a casuale po prostu dobrze się bawiły. Jeśli już nawet casuali to nie bawi, to jest pokaz tego jak bardzo poziom upadł. W dodatku bardzo długo w obu walkach były moment gdzie było 8-12 osób i ani nie mieli miejsca żeby coś zrobić, ani nie wiadomo na co mamy patrzeć. Producenci od obu walk powinni dostać w łeb za to. 

• Reputacja:   721
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

3 minuty temu, VictorV2 napisał(a):

Gdzieś chyba o tym wspomniałem, że historycznie jakość poszła w dół w momencie kiedy PLE pojawiły się na Network.

Wcześniej musieli przekonać widzów że warto wydać 40-60USD na PPV, więc karty i walki *musiały* być dobre, żeby ludzie uznali że warto. Kiedy z kosztu ~500USD rocznie, zrobiło się ~120USD i wszystkie show były w jednym miejscu, nie musieli się już tak starać i mogli ciąć koszty (mniej występów, prostsze karty etc). Wciąż jakość się trzymała tu i ówdzie, bo ciągle musieli przekonać ludzi żeby kupili Network a przy okazji utrzymać oglądalność dla sponsorów.

W momencie kiedy weszli na Netflixa - hulaj dusza, piekła nie ma. Nie interesuje ich czy widzowie kupią show czy nie, bo mają gwarantowane 10 lat na Netflixie, za który dostaną 500 milionów rocznie. Ciężko teraz o dane, bo TKO robi magie księgowe pokroju 9 kręgu piekła, żeby schować co się da, ale w 2022 mieli wydatki ok. 430-440milionów. Podejrzewam że po ucięciu live eventów i Network, koszty spadły bardzo, ale nawet jeśli zostały podobne (Wątpliwe) to sam Netflix deal wystarczy żeby zarabiali pieniądze. Poza tym, Saudi wydali 300-350 milionów za RR i WM 2027 u siebie. W tym momencie to już nie ma znaczenia czy ludzie oglądają, czy nie. TKO jest ustawione tak, że biznes bedzie przynosił zyski. UFC już gdzieś wspominało że docelowo chcą robić więcej gal w Apex w Vegas, żeby zaoszczędzić na jeżdzeniu po świecie bo dla widzów to i tak nie ma znaczenia czy show jest na stadionie czy nie. Nie widzę powodu dlaczego nie mielibyśmy dostać Thunderdome 2.0 za jakiś czas w WWE też. Fan experience będzie o wiele gorszy, ale TKO już udowodniło nie raz że Fan Experience nie ma dla nich znaczenia (Patrząc np. po cenach biletów, które według nich wciąż są zbyt tanie). 

Więc TLDR: Tak, jakość produktu nie ma już dla nich znaczenia, bo jakość produktu nie ma już tak dużego wpływu na ich zyski jak kiedyś. Oglądalność uderzy w sponsorów, ale nie wiem na ile to by miało dla nich znaczenie. Pamiętajmy że internet to zazwyczaj wokalna mniejszość.

Ogólnie uważam tak, przyjdzie czas w którym sprzedaż zacznie spadać teraz póki co jest z tego zysk ale później może się okazać że fani postanowią dać sobie spokój z wykupowaniem tego shitu, nic nie trwa wiecznie ale w sumie mi to bez różnicy jak lubią gdy ktoś dyma ich na kasę to niech dalej kupują. 

6 minut temu, VictorV2 napisał(a):

To akurat nie dziwi. Zaskakująco często ostatnimi czasy kobiety radzą sobie lepiej. Na Survivor Series było to samo. 

No prawdą, sama zwyciężczyni nikomu nie przeszkadza a samo RR kobiet było nawet okej, ale tutaj mogli się postarać o lepsze powroty i przy okazji wykorzystać AJ Lee a nie że ją trzymają w szafie. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg