Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   886
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

To lecimy z predykcjami Royal Rumble, o promocji nawet nie będę się rozpisywał, bo nie ma co, około 2 tygodnie przed galą każdy sobie przypomniał, że za chwilę Royal Rumble, jak ja nie lubię takiego przypominania sobie o gali na ostatnią chwilę, jestem zawiedziony tegoroczną promocją tak wielkiej gali, ale przejdźmy do ważniejszych rzeczy czyli do karty walk.

Women's Royal Rumble Match - Co tu można napisać, pierwsza niewypromowana walka, nie ma co się rozpisywać o promocji tego pojedynku, bo jej nie było, zawodniczki na ostatnią chwilę przypomniały sobie o tej gali i zadeklarowały udział i tyle niezbyt ciekawie to wyglądało, ale jest jak jest, co do samej walki, uważam, że skład jest giga mocny w tym roku, jest sporo fajnie wypromowanych zawodniczek, spodziewam się powrotu Tiffany oraz Bianci, która jest moją faworytką mimo wszystko, ale to chyba tyle z niespodzianek, pewnie pojawi się ktoś z NXT, może z TNA lub AAA, ale ogólnie zapowiada się ciekawie, bo nie jestem pewny zwyciężczyni, moimi faworytkami są Pianek i Liv na ten moment, ale czy to któraś z nich wygra? Żadnej nie jestem pewny na 100%, ringowo powinno być bardzo dobrze jak co roku, w sumie dla mnie czarnym koniem tak trochę jest Jordynne Grace, która obecnie feuduję z Jade, ale czy WWE odważy się na taki duży ruch przy zawodniczce, która dopiero co weszła do main rosteru? No powiem tak zapowiada się mega ciekawie, osobiście bardziej bym chciał Liv i nawet chciałbym jej walkę ze Stephanie, ogólnie ze Stephanie to cała masa zawodniczek może zawalczyć na WM, Roxanne, Liv, Ripley, Iyo, Lyra, Bayley, dzięki temu, że mamy mistrzynie, która jest krótko w main rosterze jak na ten moment, to wiele walk jeszcze przed nami i jest sporo właśnie takich, które mogą wyjść bardzo dobrze, jest cała masa możliwości moim zdaniem, Tiffany vs Stephanie też bym przyjął, no zobaczymy na co WWE postawi, ale mój typ leci na Pianka pomimo wszystko.

Typ: Bianca Belair

Drew McIntyre vs Sami Zayn for Undisputed WWE Title - Walka, która też nie miała większego feudu przed tą galą, zawodnicy mają ze sobą historię, Sami cały czas podąża za Undisputed WWE Title oraz nigdy nie wygrał z Drew o czym wspominał, ale także nigdy nie przegrał w Arabii Saudyjskiej, jak to WWE rozwiąże? Ciężko powiedzieć, ale nie zdziwi mnie nic w tej walce, bo spodziewam się wszystkiego, czystej wygranej Drew, czystej wygranej Samiego czy jakiegoś No Contestu poprzez wyliczenie poza ringowe albo DQ, żeby nie psuć bilansu Samiego, ale żeby też Drew nie tracił tytułu, ciężko mi stwierdzić co tutaj dostaniemy, ale wydaję mi się, że postawią na jakieś DQ, dlatego typ leci na Samiego, chociaż jak będzie DQ, to pewnie zrobią z tego No Contest, więc jednak na Drew będzie bezpieczniej postawić.

Typ: Drew McIntyre

Gunther vs AJ Styles - Jedyna walka, która miała dobrą podbudowę, odpowiedni feud i jest godna bycia w tej karcie AJ vs Gunther, pomimo tego co odwalili w ich ostatniej walce i jak bardzo mi się to nie podobało, tak uważam, że przez to, że Gunther nie zwraca na to uwagi, raz się wytłumaczył i dalej ma to już gdzieś, a bardziej fanów, którzy go nękają o odklepanie zarówno przy walce z Jeyem jak i z AJ'em, podoba mi się, że Gunther wywołuję naturalny heat i właśnie mało zwraca się typowo do fanów, żeby wywołać sztuczny heat, mówi co ma do powiedzenia, mówi co zrobił i że jest z tego dumny i za to zbiera heat, naturalnie według mnie, dlatego jego postać mi się podoba pod tym względem, inna sprawa, że psują go takimi rzeczami jak odklepanie i low blow przy walce z AJ'em, ale dalej jakoś z tego wychodzi i moim zdaniem dobrze się go ogląda, tylko żeby w tej walce nie odwalili czegoś słabego i normalnie niech Gunther poskłada AJ'a, żadne DQ czy No Contesty albo wygrywa AJ albo Gunther, skoro już się w to wpakowali i naważyli piwa to niech teraz je wypiją i albo AJ wygrywa i niszczymy postać Gunthera zanim się dobrze rozkręciła albo Gunther wygrywa i Styles kończy karierę, w sumie tak teraz myślę, że jedyna rzecz jaką bym tu zaakceptował to ewentualnie wyliczenie poza ringowe po tym jak Panowie solidnie się nawzajem rozwalają poza ringiem, jakieś mocne akcję na krawędź ringu czy stół komentatorski lub nawet Gunther, który wkurzy się na tyle, że zamiast myśleć o wygraniu walki to chcę definitywnie i osobiście zakończyć karierę Stylesa niszcząc go poza ringiem przez co dostajemy właśnie wyliczenie, bo Gunther by nie zwracał na to uwagi, zobaczymy w co pójdą, osobiście stawiam tutaj na Gunthera.

Typ: Gunther

Men's Royal Rumble Match - Drugi Royal Rumble Match i drugi praktycznie niewypromowany, a szkoda, wielka szkoda, lubię tę galę, ale w tym roku promocja została zawalona po całości, ale już nie będę się użalał tylko lecimy z tym co uważam o tej walce, jest zapowiedzianych sporo zawodników, nie wiem czemu wczoraj jak patrzyłem to około 21-22, a dzisiaj zleciało do 19, patrzę na wikipedii, więc nie wiem, może ktoś tak o sobie zmienił czy coś ogólnie się zmieniło, niemniej jednak odpowiednia liczba, w zależności ilu zawodników jest zapowiedzianych czy 19 czy 21-22 to jest miejsce na od 8 do 11 niespodzianek lub ciekawych powrotów, liczę na powrót Jericho z numerem 30 to na pewno, podoba mi się mój zamysł, który wymyśliłem jak zobaczyłem spoiler kto może wejść z numerem 1, bo WWE ładnie to zapodało i ponoć Bron ma wejść z numerem 1, więc moje fantasy wygląda tak, że z numerem 2 wbija Rollins, ale to chyba mocne fantasy z mojej strony i na kogo tu jeszcze liczę? W sumie ta dwójka mi najbardziej pasuję, ale może jakiegoś Hobbsa tu jeszcze zobaczymy, no może być ciekawie, ale skład jest przyjemny tej walki i star power w niej też jest mocny, co do zwycięzcy, ja mam 3 typy takie osobiste Roman Reigns, Bron Breakker i Sami Zayn, wątpię, że Cody wygra Rumble 3 raz, nawet Araby buczały go na SD kiedy o tym wspomniał, Rollins raczej nie powróci, chociaż cicha nadzieja jest na to, Lesnar? Nie wydaję mi się, raczej planowane jest jego starcie z Guntherem na WM, a przynajmniej na to liczę, nie widzę nikogo innego jako zwycięzcy, fantasy w sumie może być takie, że Sami wygrywa tytuł Undisputed WWE od Drew, a KO powraca i wygrywa Rumble, ale KO chyba jeszcze nie jest gotowy na powrót, więc też raczej odpada, chociaż nie jestem pewny, ale nawet jakby był gotowy na powrót to bardzo wątpię w taki scenariusz, niemniej jednak muszę powiedzieć, że z tych trzech osób, które mają największa szanse to żaden z nich mi nie wadzi, Roman czemu nie, jeśli będzie walczył z Punkiem albo Drew, a nie z Codym to mi to nie wadzi, wadziła mi tylko potencjalna walka z Codym i dlatego nie chciałem, żeby wygrywał, ale jak ma to być pojedynek z Drew czy Punkiem to jak najbardziej jest to git pomysł, z oboma ma historię i potrafi poprowadzić fajny feud, chętnie bym to zobaczył, Bron może wygrać, żeby dostać kolejnego shota na walkę z Punkiem, chociaż trochę powtórka z rozrywki by była, bo rok temu było coś podobnego z Jeyem i Guntherem, ale no zobaczymy jakby to rozpisali, dalej Bron może to wygrać i nie jest złym wyborem, z kolei Sami Zayn jest u swoich i od dawna zasługuję na wygranie Royal Rumble lub walizki Money In The Bank, a jemu bardziej pasuję wygranie Royal Rumble Matchu jako underdogowemu babyface'owi, ale też uważam, że ma najmniejsze szanse z tej trójki, gdyż jest w walce o tytuł, więc jak wygra tytuł to nie będzie w Royal Rumble Matchu, a jak przegra to rzadko kiedy pretendenci do World Title lub byli mistrzowie uczestniczyli właśnie w Royal Rumble Matchu tego samego wieczoru, także mój typ leci.....na Romana Reignsa.

Typ: Roman Reigns

Czego można oczekiwać po takiej gali? W sumie wiele, ale nie nastawiam się na nic wyjątkowego, mimo, że promocja leżała i teoretycznie według niepisanej zasady WWE, jeśli gala jest kiepsko wypromowana to zazwyczaj wychodzi dobrze lub bardzo dobrze, nie zawsze się to sprawdza, ale mam wrażenie, że dość często i może tutaj też to zadziała, ale zobaczymy, niemniej jednak lepiej się nastawiać na standardowe show i być mile zaskoczonym niespodziankami i ja mam taki plan, więc bawmy się dobrze i niech nasi faworyci wygrają!

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)