Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 361
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Świeży emeryt na ig

G_l1q0VbAAAKQrh?format=jpg&name=900x900

...

• Reputacja:   224
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Gunther może zostać ostrym mega heelem, jeszcze większym niż obecnie.

Wiadomo że jeśli pokona AJ'a to wielu fanów mu tego nie wybaczy po tym co było z Ceną, ale wyobraźcie sobie co jakby WWE poszło na całość, czyli w RR Matchu muzyka Ceny, wielka wrzawa a tu Gunther wbija przy muzyce Ceny 😅. Nie wiem czy WWE odważyło by się tak zrobić ale byłoby mocne 😄

• Reputacja:   137

Mam nadzieję, że nie. W ogóle jeśli już Gunther ma być tym career killerem, to musi być bardziej poważny. Te uśmieszki, podśmiechujki i zachowanie typowego cipoheela wcale mu nie pomogą być monster heelem. Niech będzie taki jak przy debiucie w NXT UK albo ten stary dobry WALTER z indysów. Ciężko go będzie brać na poważnie jak będzie sobie robił jaja a przy tym dostawał wciry albo dał się poniewierać jakimś Otisom i Tozawom.

• Lubię to 1

32 minuty temu, Nialler napisał(a):

Mam nadzieję, że nie. W ogóle jeśli już Gunther ma być tym career killerem, to musi być bardziej poważny. Te uśmieszki, podśmiechujki i zachowanie typowego cipoheela wcale mu nie pomogą być monster heelem. Niech będzie taki jak przy debiucie w NXT UK albo ten stary dobry WALTER z indysów. Ciężko go będzie brać na poważnie jak będzie sobie robił jaja a przy tym dostawał wciry albo dał się poniewierać jakimś Otisom i Tozawom.

No tak, pełna zgoda. Mi chodziło o samą heelową zagrywkę z wejściem przy muzyce Ceny ale fakt, że obecny jego gimnick polegający na tym że się śmieje nie pasuje do niego. Myślałem że szybko przestanie i znowu będzie sobą a tu już od tygodni chodzi i się śmieje bez powodu co jest kiepskim gimnickiem i jest słabe.

To mnie uspokoił:D

...

• Reputacja:   885

Triple H i niespodzianki, więc jak to jest w jego zwyczaju szykujmy się na najzwyklejsze show na świecie i mega przewidywalne, więc Gunther kończy karierę AJ'a, Drew broni tytułu z Samim w czystej walce, Pianek powraca i wygrywa RR Match, a Roman wbija z nr. 30 i też wygrywa RR Match :D 

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

23 minuty temu, Kaczy316 napisał(a):

Triple H i niespodzianki

Już chyba wiem kto otworzy show w ringu:diabel:

• Lubię to 1

...

Tak też mi niespodzianki, Belair, AJ Lee, Lesnar, LA Knight, Dom, pewnie ten nowy arab saudyjski którego wzięli. 

Ja zawsze na Royal Rumble przyjmuję sobie że chcę co najmniej jedną niespodziankę ale taką której się nie spodziewam. Te wymienione się nie liczą bo i tak prawie pewne że będą i to żadna niespodzianka.

Choćby to był nie wiem Hornswoggle to i tak dam na plus bo będę zdziwiony a o to chodzi w Royal Rumble. Chyba na 60 wrestlerów da się zarezerwować 1 miejsce dla kogoś kogo się nikt nie spodziewa...

Edytowane przez GGGGG9707
  • Lubię to 3

Kompletnie mnie te RR nie interesuje, ale będę musiał rzucić okiem na walkę Stylesa to też przy okazji zobaczę pewnie oba RR matche. Nie przekonują mnie jednak te zapowiedzi i obiecanki za pięć dwunasta:icon_wink:

...

• Administratorzy

• Reputacja:   967

Cieszy fakt, że będzie można to obejrzeć o normalnej porze. Niestety jestem umówiony na sobotę, ale Styles/Gunther i główny RR match spróbuję obejrzeć. 

Wygląda na to, że Tama Tonga w relacji na swoich socjalach zaspoilerował uczestnika RR:

Spoiler

Siedzi za nim Mr. Iguana :P

20260130_160343.jpg

Podczas live stream ogłoszono m.in. uczestnictwo Gunthera w RR matchu, wyjawiono Punka na okładce gry WWE 2K16 i pokazano wygląd sceny jutrzejszego Royal Rumble 

20260130_155955.jpg

3 godziny temu, IIL napisał(a):

wyjawiono Punka na okładce gry WWE 2K16

2k26, czas leci:D

G_6tD7RW0AEaBeW?format=jpg&name=small

Swoją drogą ostatnie 2k, które ogrywałem to była 13 i też z Punkiem. Tam Attitude Era też była jednym z głównych wątków.

• Lubię to 1

...

• Reputacja:   119

Nie chcę za bardzo czytać - tylko z powodu tego że Royal Rumble to moje all-time favorite show i chce uniknąć spoilerów odnośnie tego kto może się pojawić i co się może wydarzyć, żeby jak najbardziej cieszyć się ulubionym show. Ale chciałem podzielić się dzikim pomysłem. Nie koniecznie uważam że to bardzo prawdopodobny scenariusz, najpewniej nikomu w WWE nawet nie przeszło to przez myśl, ale...

"What if I could book Royal Rumble" 2k26 Edition

Co gdyby Gunther pokonał AJ'a i wykorzystać "loophole" że Royal Rumble to ostatni event AJ'a - więc do końca show ciągle jest zawodnikiem i dołącza do RR Matchu, wygrywa go i tworzy się kolejny loophole że niby AJ powinien przejść na emeryturę ale wygrał sobie prawo do walki wieczoru an WMce, więc jeszcze na WMce będzie. Tylko że na WMce wygrywa pas od Drew/Punk'a i...zostaje w WWE do momentu aż go straci. Jeśli dać mu odpowiednich rywali, typu Finn Balor, Drew, Punk, Roman, Shin, Orton etc i za każdym razem była realna szansa że przegra match, tworząc pytanie kto go pokona. Zrobiłby się prawidziwy farewell tour z tego i kto wie...moze nawet na Summerslam/Survivor Series Gunther mógłby przejąć od niego pas i dokończyć to co zaczął na Royal Rumble? 

Wygrana kogoś takiego jak Bron Breakker w RR nie ma sensu - Breakker nie potrzebuje wygranej w RR żeby realnie dostać walkę z Punk'iem. Jest w takiej pozycji że spokojnie może sobie wygrać albo nawet dostać ten match. Royal Rumble powinno być użyte jako narzędzie do zrobienia walki, która w inny sposób nie miałaby wiele sensu, typu "Dlaczego Jey Uso znowu walczy z Guntherem o pas skoro właśnie przegrał na SNME?" - bez wygranej w RR ciężko byłoby zrobić wiarygodny scenariusz a ta wygrana otworzyła ku temu drzwi, nie niszcząc imersji. Dlatego właśnie nie jestem fanem tych "oczywistych" pick'ów. Royal Rumble jest unikatową szansą gdzie każdy może dostać bilet na WMke - dawanie tego osobom które i tak wiemy że będą na WMce mija się z celem. Czy Bron wygra czy nie, będzie na WMce tak czy owak, więc wygrana w RR daje mu nic moim zdaniem. Użyjmy RR żeby zacząć duży storyline - o ile mój pomysł wydaje się być przesadzony nawet dla mnie, stworzyłby właśnie ten motyw przewodni na cały rok 2026.  

Zobaczymy co się wydarzy. Do usłyszenia po show! 

• Lubię to 1

• Reputacja:   324
  • Status:  Online
  • Styl:  Klasyczny

Royal Rumble lada chwila. Zdań kilka o jednej z moich ulubionych gal od WWE.

Pierwsze, co rzuca się w oczy w karcie to tylko jedna mistrzowska walka. Ja wiem, że najważniejsze tutaj są RR, że Hunter stawia na 4-5 walk w karcie, że RR trwa ponad godzinę, ale przydałoby się tu wcisnąć nawet rewanż Punka z Balorem lub dać coś wreszcie do roboty Jade Cargill. Vaquer i Rodriguez są na kosie od miesięcy. Mogli Arabowie dostać ten Street Fight o pas.

Z mistrzowskich walk mamy tylko starcie Drew McIntyre - Sami Zayn. Sam ciekaw, w jakim kierunku to pójdzie. Drew z pasem, Zayn chce go wreszcie zdobyć, Cody chce złoto odzyskać, a mamy w tej układance jeszcze Fatu. Sporo w tym programie mówi się o tym, że Zayn ma bilans 0-11 ze Szkotem. Może to zasłona dymna, a może zapowiedź, że Zayn WRESZCIE pokona Drew. Gdzie, jak nie w Arabii? I dlatego bardzo chciałbym, żeby McIntyre po jakiejś srogiej heelowej akcji uwalił Zayna. I taki scenariusz jest chyba najbardziej prawdopodobny. Co do samej walki to albo Sami zdominuje Drew (i przegra) lub będzie heroicznie przyjmować kolejne razy (i wygra).

Czy to koniec "The Phenomenal One" w WWE? Na to pytanie odpowie walka AJ Styles - Gunther. Wszystko wskazuje na to, że Austriak zakończy kolejną karierę, która... kontynuowana będzie w TNA. :D Po tym jak Gunther poddał Cenę, WWE oczywiście trochę rozmiękcza postać Austriaka. "Ring General" powinien czysto, po długiej i wyczerpującej walce poddać AJ'a. Oby tylko WWE nie wymyśliło, że Gunther wygra kantem, AJ w odwecie przyczyni się do wyrzucenia Gunthera z RR, a na prawdziwe "pożegnanie" Stylesa poczekamy aż do WM42. Co do ich arabskiej walki to spodziewam się, że dominować będzie Gunther, co mocno obniży jej poziom. AJ będzie się odgryzać, ale finalnie to nie wystarczy.

Royal Rumble kobiet i mężczyzn w jednym wątku, bo od obu starć mam podobne oczekiwania. Lubię RR, choć ringowej maestrii tutaj nie uświadczymy. 95% czasu to udawanie, że jeden próbuje wyrzucić drugiego. Pod kątem samego starcia to mam nadzieję, że WWE nie zabookuje "mrowiska" w ringu, tj. 10-12 ludzi naraz. 5 to max, z korzyścią dla płynności wydarzeń. Będą pewnie jakieś zdrady, zakończone sojusze, za dużo prawdopodobnych zdarzeń, aby analizować każde.

22 potwierdzonych nazwisk u mężczyzn, 17 u kobiet. Kto wypełni luki? Na pewno część rosteru NXT (Jayne, Sol i Vice u kobiet, u mężczyzn może Page i Saints?). Spodziewam się powrotu Jericho, debiutu Hobbsa i komediowego epizodu Iguany. RR wygląda jak idealny moment na powrót Knighta. Może pojawi się Leon Slater z TNA? Mało robi się tych niewiadomych u mężczyzn, a pamiętajmy, że są jeszcze w obwodzie te wszystkie Sheamusy, Rusevy, Blacki i cała masa jobberów :D Jest na tej liście trochę kozaków i nazwisk, które WWE będzie chciało mocno wyeksponować (Oba Femi, Breakker), więc pewnie te brakujące spoty wypełni głównie low card, aby te wszystkie powerhouse' y mieli kim miotać po ringu :D 

U kobiet na liście nie ma AJ Lee, ale po mojemu to pewniak. Do tego Natalya, Kairi Sane, Ivy Nile, Kiana James, Alba Fyre. A kto ogląda wrestling dla walorów kobiecego rosteru ten za wiele podczas RR nie zobaczy, bo wszystkie tyłki i dekolty muszą być szczelnie zakryte. :P 

Co do zwycięzców to życzyłbym sobie, żeby byli nowi. Żadnych tam hat-tricków Flair, Rhodesa, Ortona czy Lesnara. Chciałbym, żeby u panów wygrał ktoś z dwójki Bron Breakker - LA Knight, ale szanse na to są znikome. Trzymam się koncepcji, że skoro gala jest w Arabii Saudyjskiej to WWE postawi na mocne nazwiska, pokroju Reignsa czy Morgan i nie będzie żadnego shockera. Typy? Roman Reigns u mężczyzn, który dołączy to elitarnego grona dwukrotnych zwycięzców (CM Punk na WM?) i Bianca Belair, bo nie ma co zrobić z Jade Cargill.

• Lubię to 2

Cena.jpg

• Reputacja:   1 190

card-for-todays-royal-rumble-2-pm-et-sta

Choroba w tym tygodniu mocno dała mi się we znaki, ale skoro RR2026 już dziś to trzeba stanąć na nogi i coś napisać.

Royal Rumble 2026:

Royal Rumble match Panów:

Za wiele nowego napisać nie mogę, bo wciąż obstawiam te same osoby co ponad miesiąc temu.
Główni moi faworyci Roman i Bron. A gdybym miał na siłę poszukać jeszcze kogoś innego, to moje top 4 wyglądałoby jakoś tak:

1. Roman
2. Bron
3. Cody
4. Sami

Ostateczny typ: Roman Reigns.

Royal Rumble match Pań:

Najważniejsza dla mnie walka tego show. W kwestii faworytek to też się u mnie nic nie zmieniło, bo dalej są te same osoby: Liv i Bianca. Natomiast po ostatnich wydarzeniach, gdzie Morgan na przestrzeni krótkiego czasu ma trzy walki z rzędu przegrane napawa mnie optymizmem i przekonaniem, że to właśnie ona zgarnie zwycięstwo.

Top 4: 

1. Liv
2. Bianca
3. Rhea
4. Roxanne

Ostateczny typ: Liv Morgan.

Drew vs. Sami:

Waleczny Sami przegrywający starcie o pas, żeby później nadludzkim wysiłkiem wygrać RR? Obrywający całą walkę Sami, żeby na koniec skraść wygraną i zdobyć złoto? Drew wygrywający jakimś zmysłowym heelowym sposobem? Prawda jest taka, że w mojej ocenie każda z tych wersji jest mniej lub bardziej możliwa.
Chcę, żeby na WrestleManię Drew wychodził jako mistrz, więc jego obstawię.

Ostateczny typ: Drew McIntyre

AJ Styles vs. Gunther:

Ostatnia walka AJ w karierze? Ostatnia walka AJ w WWE? Chciałbym, żeby AJ pociągnął to dalej. Czy porażka to definitywnie przekreśla? Moim zdaniem nie. WWE może wpaść na różne pomysły jeden, chociażby przedstawił użytkownik wyżej.
Życzę sobie, żeby to była świetna walka po prostu. Myślę, że jakoś Gunther pojedynek ugra.

Ostateczny typ: Gunther.

Świetnej zabawy dla każdego, kto będzie to oglądał na żywo, czy jakoś później. Niech wygrają wasi ulubieńcy, a WWE nie zawiedzie naszego zaufania.
Liv po wygraną. Wygraj wreszcie ten RR.

• Lubię to 2

WeAreSoBack.png