Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2026

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 179
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

image.png

WWE Royal Rumble 2026

Data: 31/01/2026

Riyadh, Saudi Arabia

• Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   876
  • Styl:  Jasny

spacer.png

Jak co roku lecimy z fake'owymi przeciekami dotyczącymi RR Matchu, Roman jako zwycięzca to bardzo prawdopodobne, ale naprawdę WWE byłoby zdolne do tego, żeby Samiego wywalać na końcu w Arabii Saudyjskiej? Przecież to spotka się z giga buczeniem na face'owego Romana, nie w tym miejscu, nie jako face, Samiego na końcu mógłby wywalić zawodnik, który jest lub ma być mocarnym heelem na dłuższy okres czyli w taki sposób to wygrać mógłby Breakker albo Gunther, ale nie face'owy Romuald, chyba, że chcą powtórki z RR 2015 co jest możliwe w takim wypadku, jak Roman ma wygrać to niech wywali Gunthera na koniec albo właśnie Breakkera, chociaż uważam, że przy wywaleniu Gunthera jako ostatniego dostałby mega pop, w sumie każdy by dostał wtedy, ale no imo to byłoby najlepsze wyjście jak ma wygrać Roman to ostatnia dwójka to Roman i Gunther/Breakker ewentualnie Lesnar jeśli oczywiście ta lista się sprawdzi co jest raczej mało prawdopodobne, ale tak mówię na jej podstawie.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   206
  • Urządzenie:  Android

Takie listy są co roku i zawsze ściema także bym nie patrzył na to.

Wydaje mi się że RR w Arabii znając ich podejście do legend to co najmniej jeden nie aktywny HOF będzie w walce.

Mimo że nie widzi mi się ta gala u nich i aż nie chce się oglądać 30 kobiet w kombinezonach zamiast w normalnych strojach to czekam na to, że może wreszcie będą jakieś niespodzianki, takie prawdziwe a nie że każdy się tego spodziewa jak w ostatnich latach bywało.

Co do faworytów, u facetów

- Zayn : praktycznie u siebie, bardzo mocno promowany, nie przepadam za nim ale widzę go jako faworyta.

- Lesnar : drugi faworyt jak dla mnie, wygra, zdobędzie pas i porządzi do SummerSlam gdzie Gunther go na emeryturę wyśle. Nie chcę go ale myślę że obok Zayn'a faworyt walki.

- Reigns : mniejsze szanse mu daje a wyrzuci go moim zdaniem... Jey Uso. Było już parę nieporozumień między nimi w ostatnich miesiącach i coś czuję niestety taką walkę na WM.

- Rollins : jeśli się wykuruje do RR w co wątpię, może wygrać i finałowa walka z Punk'iem

- Jericho (skoro jest na tej liście) : nie sądzę żeby faktycznie wrócił ale jak tak to fajnie by było zobaczyć jego walkę z Punk'iem na WM o pas (to by już chyba była ich trzecia walka ze sobą na WM)

- Breakker : też byłoby spoko w sumie, talent ma, dobry jest.

To są chyba moi główni faworyci, u kobiet nie mam pojęcia kto może wygrać.

• Lubię to 1

• Reputacja:   9

Początkowo też zakładałem, że są wysokie szanse na wygraną Zayna, skoro będzie u siebie, ale z drugiej coraz mniej mi tu pasuje storyline'owo + prawdopodobnie lepszy timing będzie w 2027, gdzie Wrestlemania będzie w Arabii Saudyjskiej. W '27 Sami wygrywa RR, a potem zdobywa W KOŃCU główne złoto na islamskiej Wrestlemanii.

Edytowane przez Kejrol
  • Lubię to 2

• Reputacja:   9

W dniu 25.12.2025 o 12:11, GGGGG9707 napisał(a):

- Zayn : praktycznie u siebie, bardzo mocno promowany, nie przepadam za nim ale widzę go jako faworyta.

Początkowo też zakładałem, że są wysokie szanse na wygraną Zayna, skoro będzie u siebie, ale z drugiej strony coraz mniej mi tu pasuje storyline'owo + prawdopodobnie lepszy timing odbędzie w 2027, gdzie Wrestlemania będzie w Arabii Saudyjskiej. W '27 Sami wygrywa RR, a potem zdobywa W KOŃCU główne złoto na islamskiej Wrestlemanii.

Edytowane przez Kejrol
  • Lubię to 3

• Reputacja:   711

15 godzin temu, Kejrol napisał(a):

Początkowo też zakładałem, że są wysokie szanse na wygraną Zayna, skoro będzie u siebie, ale z drugiej strony coraz mniej mi tu pasuje storyline'owo + prawdopodobnie lepszy timing odbędzie w 2027, gdzie Wrestlemania będzie w Arabii Saudyjskiej. W '27 Sami wygrywa RR, a potem zdobywa W KOŃCU główne złoto na islamskiej Wrestlemanii.

Też tak myślę, w sumie tam można dać powrót Owensa, ogólnie w 2026 roku wszystko będzie skupione na Lesnarze jeśli to jego ostatni run to na bank dadzą mu wygrać ten RR Match, jak nie on to pewnie Roman wygra nie widzę tutaj żadnych rewelacji jeśli chodzi o mężczyzn, to samo tyczy się kobiet Bianca murowana zwyciężczyni czy bez zbędnych rewelacji.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   936

Chris Jericho raczej wróci właśnie na tej gali i wszyscy nagle ponownie zapałają do niego miłością :P

Wygrać mógłby L.A Knight. Mogą też pójść w nowych jak Breakker czy Oba Femi. 

• Reputacja:   375

Godzinę temu, IIL napisał(a):

Wygrać mógłby L.A Knight. Mogą też pójść w nowych jak Breakker czy Oba Femi. 

Mogliby wygrać (zwłaszcza Bronek, którego mocno promują), a skończy się pewnie bez zaskoczenia (czyli wygraną Romka).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   711

Wygra Roman na rewelacje się tu proszę nie napalać ;) Pojawi się Brock ale jego pewnie jakiś Gunther wypchnie, ogólnie ja to się nie napalam na to Royal Rumble przecież to pewne że skończy się to walką Roman/Cody tylko ktoś tu z nich będzie musiał przejść turn i obstawiam właśnie że to będzie Cody, zbyt dużo się na gimnastykowali aby fani pokochali Romana a teraz nagle żeby go turnować z powrotem, wgl wątpię że jeszcze kiedyś zobaczymy Heelowego Romka. 

Co do babek to tutaj to jest pewne niemal niż sranie z rana, czyli walkę wygra Biancka ale fajnie by było jakby w końcu dali jej ten Heel Turn. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   0

Czy ta lista zawodnikow jest potwierdzona? Pytam bo gala w Polsce jest wcisnieta pomiedzy eventy w UK. Stad sie zastanawiam czy na pewno przyjada wszyscy ktorzy sa w reklamach Live Nation.

No dobrze. Do samej gali już znacznie mniej czasowo, niż gdy zakładałem ten temat, a jednak w głowie mam cały czas te same typy:

Roman/Bron u Panów

Bianca/Liv u Pań

Jak tam u was? Zmieniło się coś w tej kwestii? Czy WWE postawi bezpiecznie na przewidywalne nazwiska? Może nas zaskoczą tak jak, w wypadku gdy ostatnio Drew wygrywał złoto. W zeszłym roku Jey wygrał RR chociaż też nie był głównym faworytem.

WeAreSoBack.png

12 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Jak tam u was? Zmieniło się coś w tej kwestii? Czy WWE postawi bezpiecznie na przewidywalne nazwiska? Może nas zaskoczą tak jak, w wypadku gdy ostatnio Drew wygrywał złoto. W zeszłym roku Jey wygrał RR chociaż też nie był głównym faworytem.

W sumie też nic się nie zmieniło, nie obstawiałem nikogo, ale też uważałem, że wygra Bron lub Roman i raczej na to się zanosi, u kobietek uważam, że Pianek to ugra, chociaż jest masa ciekawych kandydatek ogólnie, widziałbym Liv, jest już na to pora według mnie, a swoją drogą do RR jeszcze 2 Raw i 3 SD i ani jeden zawodnik słowem nie wspomniał o gali, kiepsko idzie to promowanie Royal Rumble w kwestii podbudowy, ani żadnego feudu na tym nie ma jak na razie, bo Drew vs ktoś kto wygra F4W na SNME to tak o, żeby była obrona głównego złota i nie zdziwi mnie jak pójdą w Raquel vs Steph o Women's World Title albo Jade vs Jordynne o WWE Women's Title, to drugie zestawienie chętniej bym zobaczył, ale niemniej jednak gala już za chwilę mówiąc wprost, a promocja poza filmikami to leży i kwiczy.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

royal-rumble-arena-progress-v0-gyuqpg7uh

Jeszcze trochę czasu zostało. Może przygotują to na czas:classic_smile:

17 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

niemniej jednak gala już za chwilę mówiąc wprost, a promocja poza filmikami to leży i kwiczy.

Też jestem w tej kwestii trochę zawiedziony, aczkolwiek każda z oglądanych tygodniówek w tym roku mi się podobała, więc chociaż to na plus.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

50 minut temu, KyRenLo napisał(a):

aczkolwiek każda z oglądanych tygodniówek w tym roku mi się podobała, więc chociaż to na plus.

To prawda, tutaj się spisują, poziomowo wygląda to bardzo dobrze.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

• Reputacja:   936

Na RAW potwierdzono walkę Gunther vs. AJ Styles w której na szali stawia swoją karierę:

Czyżby to miałby już być koniec? Mam nadzieję, że AJ odpali ostatni run z głównym pasem... WHC wyglądałby na nim świetnie. To też w końcu coś, co mnie interesuje na tej gali. Podbudowa wypada blado.

Gunther z jego momentum "CarreerKiller" nie powinien tego w sumie uwalać, ale mogą zrobić rewanż w okolicy SummerSlam. :P