Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Saturday Night's Main Event XLII [2025]

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   11
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Cześć, @IIL 

WWE SATURDAY NIGHT'S MAIN EVENT #42 - JOHN CENA'S FINAL MATCH

WASHINGTON • Capital One Arena • 13.12.2025
ŚREDNIA OCENA WYDARZENIA
7.38
(102 głosów)

WWE Saturday Night's Main Event #42 - John Cena's Final Match

Szczegóły Wydarzenia

Data:13.12.2025
Promocja:World Wrestling Entertainment
Typ:Online Stream
Arena:Capital One Arena
Typ transmisji:Live
Data transmisji:13.12.2025
Platforma:Peacock
Komentatorzy:Michael Cole & Wade Barrett

KARTA WALK

Non Title Match
Cody Rhodes vs. Oba Femi - No Contest
Ocena: 5.58 (154 głosów)

Pokaż recenzje fanów
Wrestlingfan0808[8.00] "Świetny, świetny opener. To są te mecze, na które czekałem, by zobaczyć Cody'ego w więcej. Walki z większymi, potężnymi facetami jak Oba i mieszanie się z młodymi chłopakami. Mecz WWE Champion kontra NXT Champion. Tłum był ekstremalnie gorący dla tego starcia, wybuchają chanty dla Oba, niedługo potem chanty dla Cody'ego. Oba dał Cody'emu do zrozumienia przed zablokowaniem, że jego czas nadszedł teraz, na cześć tej specjalnej okazji. Walka toczyła się dalej przy duelujących chantach Cody-Oba, co jest całkiem szalone, biorąc pod uwagę, że Oba nawet nie jest jeszcze talentem z głównego rosteru. Cody próbował zacząć mecz od chain wrestlingu, ale Oba dał mu do zrozumienia, że to nie będzie taki rodzaj walki, po tym jak prawie urwał mu głowę łokciem. Cody potem próbuje wykorzystać swoją przewagę szybkości, wchodząc w ofensywę w ruchu, aż Oba zablokował jego próbę drop down uppercutu Irish curse backbreakerem, oddając hołd Sheamusowi, który walczył z Ceną mnóstwo razy i też trenował z nim na swoim kanale YouTube. Oba potem zaczyna pokazywać swoją dominację z kilkoma chorymi ciosami w korpus i łokciem w tył głowy, który Cody sprzedaje genialnie. Oba ostrzegł Cody'ego przed dzwonkiem, że nie będziesz patrzył na potencjał, będziesz patrzył na nieuniknioność. Cody potem próbuje wrócić do meczu, trafiając Oba kilkoma forearams, ale Oba go odcina, rzucając nim przez ring. To samo dzieje się znowu, gdy Cody próbuje trafić powerslam, ale Oba go blokuje i kontruje body slamem. Świetna historia, którą opowiadali na początku, z Oba mającym Cody'ego zdezorientowanego na każdym kroku. Oba sprawiał, że to wyglądało tak bez wysiłku, piekielnie dobry showcase dla niego do tej pory. Potem Cody wreszcie zaczyna kontratak po próbie speara od Oba w narożniku, którą ominął, wplatając swoją sygnaturową ofensywę po tym, jak był zdominowany przez większość meczu. Potem Cody próbuje kontynuować momentum, które miał w tamtej chwili, idąc na tope suicida, które Oba zablokował miażdżącym łokciem/forearmem, który na chwilę wstrząsnął Cody'm, idealne timing tam. Potem Oba próbuje oddać przysługę, ale Cody znowu go omija i wreszcie trafia tope tym razem. Jest moment w meczu, gdzie Oba posyła Cody'ego przez stół komentatorski i jego ucho zostaje rozcięte po tym, jak Oba trafia go uppercutem. Wchodzą w miłe back and forth, podkręcając większe ruchy, które obaj Cody i Oba trafiają na siebie nawzajem. Potem niestety Drew ingeruje i psuje mecz, prowadząc do no contest. Aktualna ocena, którą widzę tutaj, zdecydowanie odzwierciedla to z powodu tego, i to wstyd, bo mecz był naprawdę dobry przed finiszem. To było przewidziane w pewnym stopniu, gdy ten mecz został ogłoszony, ale jednak, wy wciąż dajecie, by to, co się stało, wpływało na wasze opinie o samym meczu. Cholerny wstyd, szczerze mówiąc. Oba i Cody dzielą miły moment po wyeliminowaniu Drew. Nawet słyszysz, jak tłum chantuje "run it back", i zdecydowanie powinni to zrobić po tym, z właściwym finiszem, to może być całkiem boskie. ***3/4"
Jordan[4.00] "To mogło być o wiele lepsze niż to, co dostaliśmy. Nie jestem pewien, kto miał skorzystać na tym meczu, Oba wyglądał mocno, ale nie wydaje się, żeby na tym zyskał, a WWE nadal źle radzi sobie z McIntyrem."
PsyducksGambit — "6 To był świetny początek meczu, dopóki Drew nie wkroczył. Rozumiem, dlaczego to zrobili, ale uważam, że było to zbyt wcześnie i pokazało, że nie lubią podejmować ryzyka. Żałuję, że nie było więcej od tych dwóch facetów i nie mogę się doczekać, by zobaczyć właściwy mecz pomiędzy nimi dalej w linii."
Singles Match
Sol Ruca vs. Bayley
Zwycięzca: Sol Ruca
Ocena: 6.87 (142 głosów)

Pokaż recenzje fanów
Ifxfa[9.00] "Miałem trudności z uwierzeniem, że ten mecz trwał poniżej 10 minut. To było niesamowite i upakowane w tyle akcji w tak krótkim czasie, wszystko to przy near fall, po near fall, po near fall. Ruca jest teraźniejszością i przyszłością dywizji, a Bayley pozostaje jedną z najbardziej niedocenianych wszech czasów."
PR[2.00] "To było okropne. Sol Ruca jest waaay zbyt przesadna we wszystkim, co robi. Losowy szpagat, salto lub coś innego niepotrzebnego przed każdym ruchem po prostu wyglądało głupio. Bayley musiała czekać na jakiś zawiły spot w wielu okazjach. Kiedy chodziło o absolutne podstawy na macie, Bayley musiała wykonać całą robotę. Zakończenie też było głupie, dlaczego potrzebowałabyś roll-upa zaraz po trafieniu swoim finishing move?"
MarkCarnochan97[7.00] "Naprawdę solidny mecz. Kilka wpadek i niezręcznie wyglądających momentów, ale ostatecznie Sol Ruca wyglądała niesamowicie imponująco. Zdobyć zwycięstwo nad Bayley to też wielki sukces dla niej, który sprawia, że wygląda naprawdę świetnie."
Non Title Tag Team Match
AJ Styles & Dragon Lee vs. Je'Von Evans & Leon Slater
Zwycięzca: AJ Styles & Dragon Lee
Ocena: 7.08 (141 głosów)

Pokaż recenzje fanów
Wrestlingfan0808[8.00] "Uff, kumplu. Wyobraź sobie, gdyby ten mecz dostał odpowiedni czas. To było niesamowite. Zarówno Leon, jak i Je'Von zaskakując Dragon Lee i AJ, wiedząc o ogromnej okazji, jaka stoi przed nimi – bycie częścią ostatniego wrestlingowego show Ceny i fakt, że walczą z dwoma z najbardziej utytułowanych wrestlerów wszech czasów. Od razu sprzedali pilność i znaczenie/rozpaczliwość tego meczu. Weterani znaleźli sposób, by wrócić do gry, bo oczywiście, pokazując, że oni też mają swoje sztuczki. Akcja nigdy nie zwalnia tempa, sublime praca zespołowa w tag teamie z obu stron, działając w unisonie, by wygrać mecz. Nawet skandowania „This is awesome” wybuchają. Leon pospieszył się, gdy próbował zakończyć AJ-a styles clashem, zanim AJ skontrował to, prowadząc do szarpaniny między nimi. AJ niestety wyślizgnął się z phenomenal forearm, ale to nie zaszkodziło meczowi, Leon nie zawahał się po tym, co się stało, i udało im się ładnie z tego wyjść, prowadząc do miłego finiszu z AJ-em wygrywającym, kończąc Leon-a styles clashem. Miły moment na końcu meczu, z obiema drużynami składającymi swoje saluty Cenie. Świetny sprint. To są właśnie typy meczów, które WWE powinno robić na ppv. ****"
PR[0.00] "Jeśli jesteś wielkim fanem nurków, które nie trafiają w przeciwnika i po prostu lubisz patrzeć, jak ludzie ledwo muskają przeciwnika swoim buttcheckiem, to ten mecz jest dla ciebie! Nie mam nic przeciwko stylowi Lucha Libre w wrestlingu i właściwie polubiłem go dzięki niektórym meksykańskim firmom, które nie są powiązane z WWE. Ale to było nic. Flippy rzeczy dla samego flippy. Brak sellingu, brak rymu ani powodu dla czegokolwiek. Jeśli to jest przyszłość tego sportu lub WWE, to absolutnie NIE CZEKAM NA TO Z NIECIERPLIWOŚCIĄ."
Ifxfa[8.00] "Kolejny mecz, który zaskakuje mnie po fakcie, że trwał jakoś poniżej 10 minut. Tyle akcji upakowane w tak krótkim czasie i sprawiło, że J'Evon i Slater wyglądali jak rówieśnicy Stylesa i Dragon Lee. Jedyna rzecz, która powstrzymuje ten mecz przed wyższą oceną, to błąd AJ-a w phenomenal fore-arm pod koniec."
Singles Match
Gunther vs. John Cena
Zwycięzca: Gunther
Ocena: 8.32 (211 głosów) 🏆 Match of the Night 🏆

Pokaż recenzje fanów
BigDave123[10.00] "Prawie idealne zakończenie kariery Johna Ceny przeciwko idealnemu przeciwnikowi. John Cena (jako super Cena) w końcu odklepuje nie dlatego, że się poddał, ale dlatego, że jest z tym pogodzony jako z końcem. Chociaż jego ostatnia passa była mieszana, było tam świetne połączenie tego, że wciąż miał w sobie walkę wielkiego meczu Johna, ale też został zhumanizowany, i to było idealnym przykładem."
VINCEoWrestling[5.00] "Ten mecz jest idealnym przykładem tego, jak run Ceny zakończył się porażką. Ponownie, gratulacje, Paul, za danie nam złego meczu od początku do końca. To jest po prostu obraźliwe. Serio, oni naprawdę odważyli się zniszczyć catchphrase i postać. Do samego końca obsrali Johna, do samego końca, każdą pojedynczą decyzją, jaką podjęli. Po prostu spierdalaj, Paul."
BasuraNocturna — "W tym momencie Cena nie ma żadnego ataku na poziomie średnim i to bardzo szkodzi temu meczowi. Nie jest tak, że Gunther daje najbardziej inspirujące przedstawienie w swojej karierze, ale Cena po prostu rzucający bombami od samego początku i to trwające ponad dwadzieścia minut nie tworzy największego poczucia eskalacji. Próba Cenę z dźwignią sleeper była zabawna, ale jego interakcja z publicznością wydawała się trochę płaska biorąc pod uwagę układ. Całkowity brak blasku i prosto bombastyczny powrót nie wydawał się uzasadniony. Szkoda, że miał tak kiepski ostatni rok, ale nie był blisko wielki przez siedem lat."
OGÓLNE RECENZJE WYDARZENIA
Taibhse — [10.00] "Myślałem, że to było świetne, a sposób, w jaki się skończyło, był idealny. Podejrzewam, że ludzie są zdenerwowani i reagują emocjonalnie w danym momencie, ale z czasem zdadzą sobie sprawę, że to była słuszna decyzja (i dlaczego to była słuszna decyzja) dla Ceny, by odejść. Myślałem, że reszta wieczoru świetnie poradziła sobie z zaprezentowaniem przyszłości WWE w Oba, Sol (i Zaria i Lyra), Je'Von i Leon, i że wszystkie mecze dostarczyły, nawet jeśli otwierający musiał zakończyć się bez rozstrzygnięcia, a w tag teamowym meczu był poważny błąd (z którego przynajmniej szybko się otrząsnęli). Ludzie będą wariować zaraz po wszystkim, ale rozsądniejsze umysły wezmą górę."
PR — [3.00] "Jak oczekiwano, głównym punktem skupienia był ostatni mecz Ceny. Reszta programu była – przynajmniej dla mnie osobiście – okropnym znakiem dla przyszłości WWE, jeśli TO ma być najlepszą rzeczą, która obecnie nadchodzi."
MarkCarnochan97 — [9.00] "Wspaniała wystawa dla nowych gwiazd WWE i cudowne pożegnanie dla Ceny. Od tych obecnych na widowni po pakiety wideo po samą finałową walkę Ceny, to było genialne przypomnienie o tym, jak wiele Cena znaczy nie tylko dla tego sportu, ale dla popkultury jako całości. Cholera, jestem wzruszony."
Rossg17 — [7.00] "Solidne show z przyzwoitą ilością czasu na hołdy dla Johna Ceny, co było odpowiednim pożegnaniem dla jednego z, jeśli nie samego GOAT-a, segment z The Mizem, R-Truthem i Joe Hendrym był komediowy, co było miłe do obejrzenia. Cody Rhodes vs Oba Femi: Femi stanął na wysokości zadania przeciwko Rhodesowi, co było dobre do zobaczenia, to był przypadek szybkości Rhodesa kontra siła i moc Femi, co sprawiło interesujące oglądanie aż do wątpliwego zakończenia, kiedy zaangażował się Drew McIntyre, trzeba powtórzyć Rhodes vs Femi w przyszłości, ale dać im więcej czasu następnym razem [***]. Sol Ruca vs Bayley: Ruca wygrywająca było dobre do zobaczenia, ale trochę mnie zaskoczyło, Bayley dobrze sobie poradziła w pomaganiu Ruca wyglądać solidnie, miały parę niezłych, pamiętnych momentów, jak Ruca trafiająca cartwheel DDT z górnej liny [***]. AJ Styles & Dragon Lee vs Je'Von Evans & Leon Slater: Chociaż trwało to tylko nieco ponad 7 minut, było szybkie i z kilkoma pamiętnymi momentami, i poradzili sobie dobrze z tym małym czasem, jaki mieli, Evans i Slater mający tylko 21 lat pokazali, że mają jasną przyszłość, czy to w WWE dla Evansa, czy w TNA dla Slatera, nawet jeśli przegrali, wygrana Stylesa i Lee była trochę oczywista [***]. Gunther vs John Cena: Jaki to był mecz na zakończenie kariery GOAT-a jak Cena, tłum dopingujący Cenę i mocno gwiżdżący Gunthera było interesujące, ale też odpowiednie, Cena klepiący się było szokujące, ale też podnosi Gunthera, nawet jeśli reakcja nie była tak dobra, obaj dali odważny występ w tym main evencie, jeden z moich ulubionych meczów nie tylko z trasy emerytalnej Ceny, ale też z całej jego kariery [*****]."

• Reputacja:   1 228
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Saturday Night's Main Event: John Cena's Final Match:

Cody vs. Oba

Bardzo przyjemny pojedynek, ale mam wrażenie, że gdy wchodził on na jeszcze wyższy bieg to zabawa została zakończona. Za krótko było. WWE postanowiło chronić obu mistrzów, więc wykorzystano do tego Drew.
Zdziwony przesadnie nie jestem. Oba pokazał, że jest gotowy. Myślę, że się jeszcze z Blondasem spotkają w przyszłości.

7,5/10 – Był potencjał na więcej, ale zabrakło dodatkowych minut.

Bayley vs. Sol

Sol pokazała swój talent. Dostała w nagrodę wygraną nad znaną zawodniczką. Pojedynek był bardzo dobry. Same plusy na minusy przymykamy oko. Prawda jest taka, że Sol już powinna być na Smackdown i mam nadzieję, że to wkrótce nastąpi, bo trzeba dopakować niebieskich, skoro będą, aż trzy godziny do wykorzystania.

8/10

AJ Lee vs. Evans i zawodnik TNA Slater:

Spodziewanie dobry pojedynek, czego można było się po takim składzie spodziewać. W sumie to myślałem, że WWE pokusi się o to, że Evans odliczy Dragona, bo w sumie wielkiej straty by nie było przy tym, ale zdecydowano inaczej, bo zawodnik TNA był po ręką.
Kolejne naprawdę dobre starcie na tej gali, chociaż ja bym zmienił wynik.

7,5/10

John vs. Gunther:

Publika się spisała i za to im Dzięki. Myślę, że naprawdę dodali od siebie sporo, żeby odbiór był jeszcze lepszy. Mimo że może to była typowa walka Ceny, czy również typowa walka Gunthera to mi się podobało. Trochę za długie to przeciąganie z poddaniem się Ceny, ale rozumiem, dlaczego tak to wyglądało.
John przegrał, co było oczywiste i dodatkowo został poddany nie chciałem tego, ale gdy zobaczyłem jego minę przy poddawaniu się to złość momentalnie zanikła.

10/10 – Bardziej za całokształt kariery plus to pożegnanie, więc niechaj będzie.

Podobała mi się ta gala. To była najlepsza w oglądaniu gala Saturday Night's Main Event od powrotu tego wydarzenia do kalendarza WWE.
Ocena ogólna gali 8/10.

Dziękuję John za wszystko, co zrobiłeś dla WWE.

• Lubię to 1

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   342

0ff3e9d149cc806f97988ef2d8fc5151ac060439

,,Ej, ciekawe czy bardzo się odjebie jak teraz odklepię?"

• Haha 4

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   291

Koniec pewnej epoki... Jasiek zawiesił buty na kołku i tyle. Można mieć wiele do zarzucenia temu jak wyglądała ta trasa emerytalna, ale chyba zamiast zabawy w memy i obrzucania błotem warto się zatrzymać na moment i podumać nad karierą Ceny. On nie miał wpływu na to jak to zostało rozegrane...John Cena GIF

Dziękuje mu za to, że chciało mu się w ogóle to jeszcze bawić i zrobić pożegnanie dla fanów. 🫡

• Lubię to 4

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   347
  • Urządzenie:  Android

Godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

Wolne od wrestlingu, można zagrać w kolejnej części Diuny. :D 485160467_1057959086366072_3452312692036429188_n.jpg.faacdcbe94f47ecf0f194e30afcc37d2.jpg

• Haha 1

Cena.jpg

• Reputacja:   985

Gunther musiał być eskortowany przez ochronę po SNME:

:diabel:

2 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

Z tego byłaby dobra nowa emotka na forum... :P 

• Reputacja:   191
  • Styl:  Jasny

Humorek po walce:

spacer.png

Skończyło się tak, jak się musiało skończyć. I dobrze. Na temat samej walki w sumie się nie wypowiem, średnio mi się podobała. Ale końcówka miodzio, może tylko można było nieco inaczej zagrać tę końcową rezygnację.

Nie było wątpliwości, że Cena musi na koniec odklepać - motyw całego jego pożegnalnego roku to było "ile jeszcze jestem w stanie?" - a któż do tego lepszy niż Gunther?

Szkoda tylko, że cały ten ostatni rok Jaśka był... no, słaby, nie bójmy się tego powiedzieć. Przez to naprawdę ciężko było się nastawić emocjonalnie na to pożegnanie.

Jeszcze małe addendum: Oba jest gotowy na główny roster, fajna ta walka z Codym, ciekawy jestem czy finisz tak szybki przez ucho blondasa, czy po prostu tyle zaplanowali? W ogóle bezsens totalny, że w obecnym WWE nikt z main eventu nie może po prostu przegrać, albo no contest albo jakiś wjazd trzeciej osoby. Kodiemu przegrana nic by nie ujęła.

Edytowane przez Tomos
  • Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   734

17 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Wgl mam wrażenie że to właśnie o to chodziło wiedział co się zaraz odpierdoli i jak wszyscy zareagują :D Stąd ten uśmiech bo dobrze wiedział jak publika zareaguje i jaki to wywoła smród na arenie, potem jak już się podniósł i słyszał " Bullshit " to też się śmiał, ale później mu nie co mina opadła, moim zdaniem John wiedział że wywoła to taką reakcję, możliwe że na zapleczu było coś takiego że Triple H do Cena " dobra zróbmy to, odklepiesz w chujowy sposób wywołasz smród na cały świat " a Cena jak to Cena podszedł do tego profesjonalnie i to zrobił :D Ale nie myślałem że zrobi to w tak chujowy sposób jakby mu się chciało a nie chciało odklepać a póżniej na samym końcu zamiast odejść z uśmiechem na twarzy to wyglądał tak jakby chciał stamtąd spierdolić i że Hunter i reszta mają się od niego odjebać... 

Trzeba przyznać że wywołali emocję i wkurwienie ale żeby to się nie okazało obusieczne i fani już nie będą tacy skłoni inwestować w ten ich produkt, jak oglądalność spadnie to się srogo zdziwią chociaż na chwilę obecną wygląda to tak jakby mieli w to wyjebane, ale w końcu ludzie za to kurwa płacą i to nie małe pieniądze. 

Jedno jest pewne Triple H raczej teraz nie będzie propsowany przez publiczność zamieszał patykiem w gównie i poniesie za to konsekwencje no chyba że to część czegoś większego i Triple H wróci do WWE TV i będzie heelował może nie bez powodu jest na tym plakacie WM 42 ;) 

Wgl widzieliście reakcje Punka XD haha ten to jest, jak wchodził na ring i jak fani zaczęli buczeć na Huntera ten się spojrzał z litością na Triple H'a i z taką miną dziwną w stylu patrz jakie gówno zaserwowałeś w stylu Vince McMahona :D Albo reakcje jak z Bayley stał i kamery ich uchwyciły i było widać ze Punk się srogo zdziwił co tu się odjebało. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   342

spacer.png

Mimo wszystko i w sumie lekkiej ulgi, że cały ten tour dobiegł końca - Thank You Cena.

• Dzięki 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   347
  • Urządzenie:  Android

Memy memami, ale im dłużej myślę nad końcówką walki Ceny z Guntherem, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Jachu spartolił robotę. Zamiast do końca trzymać się scenariusza starego mistrza, który bardzo chce, ale niespecjalnie potrafi uporać się z młodszym, silniejszym rywalem i zachować powagę lub wręcz frustrację przy poddaniu, Cena zrobił minę w stylu "a chuj, odklepię, co mi tam..." :D To jest wręcz niezrozumiałe, jak często wzięty aktor Hollywood w osobie Ceny nie potrafi oddać emocji gębą w kinie klasy Z, jakim jest wrestling.

Cena.jpg