Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Turning Point 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gala srednia i w dodatku ME zostal zepsuty. Troche zasmierdzialo kurnikiem (indys) na gali. Tak to bywa w federacjach niezaleznych ze czesto ktos sie nie pojawia na gali, wtedy go besztaja i daja zastepstwo. W TNA no showy zdazaja sie czesto (Hardy, Hall nie raz, Nash, Rikishi itd) i samo to swiadczy o niskiej renomie federacji, niestety. Speech Joe mimo ze work fajnie brzmial. Eric Young w Main evencie to pomylka, popsulo to cala otoczke walki i wydawalo mi sie ze ogladam Impact a nie PPV... Chyba lepszym pomyslem byloby wystawienie Lethala(jako mistrza x div i tego ktory spinowal Kurta) lub Stinga (ale pewnie go na gali nie bylo i nie zdazylby przyleciec tak szybko).

Ocena gali 6,5/10

Podsumowujac TNA zle zaczelo i zle skonczylo rok 2007 (jesli chodzi o poziom PPV) wiec to nie wrozy za dobrze na przyszlosc.

A co do dywagacji na temat walizek...Walzki "dostali" BG James, Petey Wiliams, S.Steiner i Senshi. Liczylem ze bedzie ciekawe rozwiazanie typu zwolnienie BG i feud jego i Kipa (bo on mu rzucil walizke) ale jednak nie...Po gali odbylo sie walne zgromadzenie rosteru (w zwiazku z Halla zachowaniem i cala afera z Joe i jego pseudo shootem) i szefowa TNA zaproponowalo ze ktomu sie nie podoba moze odejsc z federacji Bischoff style:P I

Senshi

jako jedyny sie zglosil wiec to on dostanie walizke ze zwolnieniem. Z tego prostego rachunku wynika ze jesli pozostali 3 dostaja shoty o pasy to

Steiner dostanie o World, VKM o tag a Wiliams o X div

(to sa moje domysly, nie znam wynikow tapingu Impacta)

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Viruss

3

• xero

3

• IIL

3

• maly619

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Gali jeszcze nie widzialem ale z ciekawości musialem zobaczyc speech Joe. Trzeba przyznać że speech był niezły, ale też bardzo odważny. Według mnie Joe zrobil to, poniewaz widział jakie są morale w szatni i chciał pokazać, że inwestycja w stare "super gwiazdy" nie musi wyjść federacji na dobre. Jak dla mnie zrobił dobrze, może teraz TNA zmądrzeje i da więcej miejsca w TV swym prawdziwym talentom, a nie wypalonym gwiadom.

Zauważyliście jak Joe mówi w publicznośc do Dixie Carter: "Chcesz mnie zwolnić? Więc zwolnij mnie, nie zależy mi". To było coś :twisted:

Pssss, to byl work ;]

Ta walka z walizkami byla jak dla mnie niedorzeczna, kiedy w koncu TNA przestanie wymyslac coraz to bardziej dziwne stypulacje?

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Jasne ze to byl work ale ponoc niektore slowa nie byly uzgodnione ;)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

o walizeczkach:

steiner - x division, petey - whc, bg james - tag team, daniels zostal zwolniony

129287286446c8a666924a3.jpg

o walizeczkach:

steiner - x division, petey - whc, bg james - tag team, daniels zostal zwolniony

Jakim cudem Daniels, jak przecież on nie zgarnął żadnej walizki??

• Urządzenie:  Android

Daniels wygral walizke od Senshiego na Impactcie z tego czwartku

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Co do speechu Joe. Mial on tylko powiedziec fanom ze na gali nie pojawi sie Hall i ze wybral zamiast niego Younga. Cala reszta nie byla ustaloona i Joe powiedzial ja "od serca". (swoja droga bardzo odwazna decyzja ale jego slowa byly w wiekszosci prawdziwe).

Dodam jeszcze ze segment trwal okolo 5 minut dluzej niz mial trwac. Tak wiec duzy szacunek dla Joe za odwazna decyzje, oby tylko nie miala ona powaznych skutkow.

Po gali na backstagu doszlo do klotni Joe z Nashem. Zanosilo sie na bojke miedzy nimi jednak Joe "zrezygnowal" i sie wycofal.

Ogolnie gala byla bardzo slaba. Jedyne co mnie ciekawilo to kto zgarnie jakie walizki jednak TNA calkowicie skopalo z nimi sprawe. (co widac po tapingach impactow).

Edytowane przez spooki

Trovhe dziwne sa decyzje z tymi walizkami, przecież:

Senshi skorzystał z opcji zwolnienia z TNA, wiec walizka z zwolnieniem powinna być jego, a nie zmieniac wlasciciela

Trovhe dziwne sa decyzje z tymi walizkami, przecież:

Senshi skorzystał z opcji zwolnienia z TNA, wiec walizka z zwolnieniem powinna być jego, a nie zmieniac wlasciciela

Dokladnie tak samo uwazam jednak niezbadane sa wyroki bookerow :?

Powinno byc tak i wszyscy byliby zadowoleni:

Petey - X title, Steiner - Heavyweight, VKM - Tag, Senshi - fired.

Pewnie bedzie jakis storyline w wyniku ktorego Daniels zostanie w TNA, tylko nie wiem po co tak komplikowac sprawe

No ja tez nie ogladalem ale musialem zobaczyc speech Joe i zupelnie zgadzam sie z malym619 co do slow Joe: "Are you mad? No,go and fire me, I don't care" czy cos podobnego.Sens zostal zachowany. To bylo swietne i Joe pokazal ze tak naprawde nie tyle on potrzebuje TNA co TNA potrzebuje Joe.

11210267854ec833ae4df82.jpg

Dla mnie gala wypadła nieźle. Opener był naprawdę solidną walką, mecz Storma z Youngiem bardzo mile zaskoczył i zdecydowanie różnił się od nudnych walk które Erick toczył z Roodem. Było po prostu ciekawiej, Young fajnie grał kontuzję ręki. Feast or Fired battle było miejscami nudne, no i zabrakło jakiegoś większego dramatyzmu, dłuższej walki o walizki które zostały ściągnięte ze słupka, jednak nie znalazły się jeszcze poza ringiem. Walka Gail King z Awesome Kong nie była zła. Kobiecy power-wrestling w wykonaniu Kong potrafi przypaść do gustu. Match of 10.000 tacks był dużo lepszy od bezpłciowego Monster’s Ball z tegorocznego BfG. Walka Booker T & Kaz vs Cage & Roode była bardzo przeciętna. Booker zdaje się bardzo przykładać do walk, na pewno prezentuje się w ringu lepiej niż podczas ostatniego roku w WWE. Main Event okazał się małym niewypałem ze względu na nieobecność Halla. Bezsensem było sprowadzić do walki Younga. Sytuacja wydawała się idealna do małego wypromowania kogoś z dywizji X. Właściwe byłoby umieszczenie Peteya Williamsa, zwłaszcza że dostał title shota po wielu miesiącach jobbowania. Taki main eventowy występ z pewnością uwiarygodniłby go nieco jako godnego przeciwnika dla Black Machismo.
DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

• Reputacja:   396
  • Status:  Online

Za nami Turning Point... Przyznam szczerze, że dawno TNA nie wypuściła tak cholernie słabego PPV, no bo jak inaczej można nazwać imprezę podczas której jedyną walką, która spełniła w miarę moje oczekiwania, był pojedynek w obronie pasa kobiet? Po kolei:

1. Angelina Love & Velvet Sky vs. ODB & Roxxi Laveaux. Kurwa, tak dennej walki pań to nie widziałem już dawno, nawet w WWE. Nie dość, że kobiety nie prezentowały w ringu nic ciekawego, to jeszcze walka była tak debilnie zabookowana, że aż w dupie boli. Dawanie sobie klapsów??? Podciąganie na chama gaci, żeby wlazły w dupsko??? Stosowanie tego typu zagrywek na sędziującym gościu??? Świecenie co chwilę rozlazłym dupskiem ODB??? Walenie łbem przeciwniczki w narożnik, pomiędzy szeroko rozłożonymi nogami ODB, mające sugerować zabawianie się po francusku??? Geeeez, normalnie brak mi słów...

2. Eric Young vs. James Storm - kiepska, nudna i trącąca dłużyzną walka. Jedyny w niej pozytyw, to Storm robiący wszystko by machnąć w końcu browara:))) To było jeszcze zabawane, sama walka już nie. Nie działo się podczas niej nic ciekawego. Kolejny pojedynek bez historii. Poza tym - zajobbować Storma Young'owi??? Give me a break!

3. Abyss & Raven vs. Black Reign & Rellik - kolejna walka która mnie rozczarowała. Jak na pojedynek mający być kwintesencją hardcore'u, to było cholernie słabo. Walka bardzo chaotyczna, bez jakichś widowiskowych bumps'ów. Ogólnie niewiele się w niej działo, a ten motyw, kiedy to Raven pociągnął Reign'a za to jego "berło" a ten cyrkowo fiknął kozła z narożnika wlatując na stół z pinezkami to było po prostu mistrzostwo świata - dawno się tak nie uśmiałem (kto to "reżyserował"??? Ed Wood?). Jedyny pozytyw to Black Hole Slam na pinezki, ale to widzieliśmy już tyle razy, że z pewnością nawet taki akcent nie był w stanie uratować tej kiepskiej walki.

4. Team 3D & Johnny Devine vs. Alex Shelly & Chris Sabin & Jay Lethal. Kolejne z rozczarowań, ponieważ po tej walce obiecywałem sobie dość dużo a dostałem cholernie mało. Następna walka bez historii - chaotyczna, ze słabym użyciem stołów (w końcu to miał być Table Match), bez jakichś ciekawszych spotów jak na taki gimmick match. Poza tym - debilnie zabookowany finish, "uśpiony" sędzia dający "po przebudzeniu" zwycięstwo gościowi, który leży na górze, pomimo że nie widział akcji "rozwalania stołu"... No comments. Jedyny pozytyw, to Bubba Rey, który na prawdę świetnie sprawdza się w heelowej roli, te jego kłótnie z fanami były całkiem niezłe:)))

5. Gail Kim vs. Awesome Kong - tak jak pisałem na początku, była to jedyna walka, która spełniła moje oczekiwania. Po raz kolejny Gail udowodniła, że nie dostała pasa za friko i zmontowała całkiem niezły pojedynek z babo-chłopem. Walka była zabookowana tak jak powinna - monster heelka niszczyła Gail power moves'ami a Mistrzyni robiła wszystko, by pokonać King Konga z kontry. Trochę się obawiałam, że mogą zapodać pas Godzilli a Kim będzie ją ścigać, ale na szczęście tak się nie stało (obawiam się, że tylko "na razie się tak nie stało"...). Gail wygrała przez DQ (całkiem logiczne, jeśli feud ma być dalej kontynuowany), ale to pretendentka bardzo wyraźnie zaznaczyła kto tu rządzi, dominując przez większość walki (niezłe podgrzanie feudu, mistrzyni jako under dog) i robiąc na koniec totalną rozpierduchę w ringu. Jak na walkę kobiet - baaardzo solidny i niegłupio zabookowany pojedynek.

6. Booker T & Kaz vs. Christian Cage & Robert Roode - nienajgorsza walka, ale jak na taki skład, to nie mogę powiedzieć by spełniła moje oczekiwania. Tak na prawdę to z dobrej strony pokazał się tu (jak zwykle ostatnio) Kaz. Bardzo mało wyraźny był Christian i Booker (Roode miał stanowić tło i to właśnie robił). Sama walka była niezła, choć bez większych fajerwerków. Coś mi się wydaję że face turn Christiana zbliża się (niestety) coraz większymi krokami... Gdyby się uprzeć, można by na chama powiedzieć, że ta walka była najlepsza na Turning Point, choć wynika to z pewnością nie z jej "jakości", ale z tego że pozostałe były po prostu tak chujowe. Dla mnie ten tag match pozostawił jednak spory niedosyt (pojedynek miał o wiele większy potencjał).

7. Feast Or Fired - o tej "walce" można napisać tylko jedno: CHAOS. Działo się tam na raz zbyt wiele, by w tym mętliku wyłapać coś ciekawego. Nie nadążali nawet kamerzyści:))) Poza tym - beznadziejny booking (again...). Nie wystarczyło zdjąć walizki z haka tylko trzeba było ją jeszcze wytachać poza ring? Co za bazdura! Kip zdejmuje walizę i rzuca ją do swojego partnera będącego poza ringiem i to co w walizce należy do ex-Road Doga? Co za bzdura! Poza tym - totalną głupotą było to, że od razu po walce nie okazało się kto dostał shota a kto spada z TNA. Otworzenie walizek dopiero na Impact'cie??? Co za bzdura! W ogóle mi się to nie podobało.

8. Kevin Nash & Eric Young & Samoa Joe vs. Kurt Angle & AJ Styles & Tomko - słabiutko jak na main event... Niezły numer odstawił Hall nie pojawiając się w ogóle:))) Fajne promo Samoa Joe na początku przed walką - nieźle promowało X-Division i nieźle dojabało starym prykom:))) Nie rozumiem dla czego Joe "wybrał" do tej walki właśnie Young'a (chociaż trzeba uczciwie przyznać, że nie wypadł on wcale źle), bo w X-Division jest multum ciekawszych wrestlerów. Z dobrej strony pokazał się tradycyjnie Joe, nienajgorzej wypadał też Young (chociaż jego "wiarygodność" w takiej main event'owej walce to już zupełnie inna sprawa). Nash zdecydowanie nie powinien już walczyć, no chyba że na para-olimpiadzie. Walka totalnie jednostronna, pisana typowo pod face'ów. Team heeli stanowił grupę chłopców do bicia i większość ich roli sprowadzała się do sprzedawania akcji rywali. Trochę głupio to wyglądało jak Eric, którego była to przecież druga walka tego wieczoru, dominował Kurta:))) Głupi booking (mecz do jednej bramki) zabił tą walkę, po prostu dramaturgii było tam tyle co w filmach z Adamem Sandlerem. Słabiutki main event na zwieńczenie tego słabiutkiego PPV...

Reasumując - straszna kicha jak na poziom do którego przyzwyczaiło nas TNA swoimi PPV's, zwłaszcza po dwóch tak zajebistych imprezach jak Bound For Glory i Genesis. Kijowy akcent jak na koniec roku i zdecydowanie najsłabsze TNA PPV w 2007... Denny booking, słaby i naznaczony chaosem poziom walk, to niedokładnie to czego oczekuję po TNA. Moja ocena to 2+ w 6-cio stopnowej skali (za tego plusa Dixie powinna odpalić jakąś premię dla Gail Kim, bo tylko jej to PPV go zawdzięcza...)

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Ja wypowiem się tylko o Raven & Abyss vs Reign & Rellik. Zgodzę się z Ravenem - walka kiczowata i w ogóle źle zabookowana. Myślałem, że ten match będzie wyglądał jak w federacjach ultraviolentowych - pinezki będą porozsypywane po całym ringu. A tu kicha, dwa bed of thumbtacks i worek, stanowczo za mało. Do tego wszystkie segmenty (poza potarciem pinezkami ust Ravena przez Rellika, elbow dropem Ravena na stół i Black Hole slamem) wyglądały komicznie (zwłaszcza ten fikołek Reigna na stół z pinezkami). Za o plusem byla prezencja Ravena, Widać, że jest coraz w lepszej dyspozycji (choć dużo w walce się nie naudzielał, ale może takie były pierwotne zalożenia, że ciężar matchu ma być skupiony na Abyssie jako największej gwieździe w ringu) i dobrze wykonał bulldoga, elbow dropa z second rope oraz dwa russian leg sweapy, a nawet slingshot planche, tylko Raveneffect trochę nie wyszło, ale to bardziej wina Dustina. Mam nadzieje, że TNA da Ravenowi jakiś solidny run, bo forma coraz wyzsza, mic skilzy nadal ma świetne a i prezentuje się tez nieźle jak na swój wiek.

P.S. W gimmicku Rellika zauwazyłem wiele nawiażań do Grat Muty - maska podobna do tej, w jakiej występuje Muta obecnie i te splunięcie pod koniec walki dobitne o tym swiadczą.