Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE w Polsce @ Ergo Arena, Gdańsk 17/01/2026

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   313
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Kojarzy ktoś miejscówkę? Pobiegnę tam xd 

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   105
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Attitude

Ja już pobiegłem. Spotkałem go, poszliśmy do żabki, wypiliśmy po setce żołądkowej gorzkiej. Mega równy gość. 

• Lubię to 2

11419143584d2847a0e25f5.jpg

To dawaj na drugą nóżkę w centrum ze mną 

• Administratorzy

• Reputacja:   950

19 minut temu, StuPH napisał(a):

Ja już pobiegłem. Spotkałem go, poszliśmy do żabki, wypiliśmy po setce żołądkowej gorzkiej. Mega równy gość. 

Dorastanie w Chicago z największą Polonią poza krajem zobowiązuje :P

• Administratorzy

Dobra, człowiek wyspany, wypadałoby zrobić jakieś miłe podsumowanie dla tych co nie byli (tak @ Kaczy316 , to do Ciebie leniu śmierdzący,  następnym razem Ci nie odpuszczę i choćbym miał Ci kupić bilet osobiście, żebyś ruszył zada, to to zrobię ;P) Dopiero odespałem, boli mnie tyłek od siedzenia jak nie na arenie, to w pociągu, jak nie w pociągu to na Dworcu, i tak dalej, i tak dalej. Ale wiecie co? Było k...a warto, po to człowiek poświęca tyle czasu od 17 lat na oglądanie tego biznesu, żeby właśnie taki dzień jak wczorajszy nadszedł. I cholera, podczas walki Je'Von vs. Breakker nie docierało do mnie gdzie ja jestem, co ja tu robię i tak dalej. Nie oglądam tego na ekranie - to się dzieje na żywo, jestem tu i oglądam to - uczucie nie do opisania, z rozemocjonowania oprócz dreszczy aż się trząsłem jak dziecko, ale przeszło szybko :D Wracając na ziemię, myślę że mogę już przejść do omówienia, bo czemu nie?

Je'Von Evans vs. Bron Breakker: Okej, na wstępie powiem, że moja narzeczona po tym jak uruchomiłem szczekanie przy wejściu Breakkera bo byłem jednym z pierwszych który to zaczął robić stwierdziła, że mam coś z głową (żeby to pierwszy raz), ale jakie było moje zadowolenie na twarzy jak popatrzyłem na nią kiedy Ergo Arena poszła za mną w tej kwestii. ,,Wy macie coś z głowami" XD Dużo takich momentów było na gali, ale może sobie odpuszcze xD Nie poczułem się ani na chwilę urażony, a wręcz przeciwnie :D Co do walki? Ciesze się, że testują Je'Vona po Europejskim tourze, nie odstawał bardzo od młodego Steinera, chciałem mocno zobaczyć Speara, ale nie było nam to dane. Dobrze się Je'Vona ogląda w ringu, Breakkera zresztą też, więc to nie mogło się nie udać, mnie się podobało. Później wybiegł Reed co dla mnie jest dobrym krokiem w stronę bookingu Je'Vona, byłem pewny że Breakker go zdepta, a potem wybiegł Punk i już wiedziałem, że z tego zrobi się Tag Team Match. Może jakiś mikrouraz Brooksa?

WH Champion CM Punk & Je'Von Evans vs. The Vision: No ewidentnie był widać, że Punkster był oszczędzany i zlitowali się nad nim. Szkoda, że nie zlitował się nade mną pod hotelem w okolicy Areny haha :D Choć tez biorę to z uśmiechem, wtedy byłem wkurzony. Pisałem już na czacie, że idąc na galę tak może z 40 minut przed otwarciem bramek widziałem, że pod jeden z hoteli podjeżdżają dwa autokary i jest mocna obstawa wokół nich - wniosek był jeden. No będą tędy iść zaraz. Czekam z 5-10 minut i widzę z walizkami idą kolejno Lumis, Lyra, Maxxine, która była wyraźnie niezadowolona chyba z pobytu tutaj, ze śniegu, nie wiem, była ubrana w futro i wniosek mojej narzeczonej był jeden ,,Ta to chyba jest tu za karę" - chociaż tyle że występ oddał, ale to potem. Chciałem porobić zdjęcia z każdym po kolei na spokojnie, zwłaszcza że Dexter i Lyra było widać, że są uśmiechnięci w naszą stronę, myślę że miałbym zdjęcia, gdyby nie to ze za nimi wyszedł właśnie Brooks do którego podszedłem faktycznie dość szybkim krokiem z pytaniem czy jest możliwe zrobienie jednego zdjęci i I'm Out. Punkster z tego wszystkiego zapomniał gdzie są drzwi do autokaru, bo poszedł totalnie w drugą stronę, żeby tylko na mnie nie wpaść. I myślał, że problem z głowy xD No ale wciąż za nim szedłem, bez jakiejś wielkiej nachalności z myślą, że możliwość zrobienia takiej foty zdarza się pewnie pierwszy i ostatni raz. I słyszę ,,Guys" i widzę ochronę jak idzie do mnie. ,,Please, go enjoy the show, we're already late" na co odpowiedziałem ,,Sorry Phil, didn't mean to bother". I dopiero wtedy podszedł do autokaru od dobrej strony xD No szkoda, całą galę byłem zawiedziony tym faktem, jako tyluletni fan Punka. Tak wiem, zaraz mi ktoś napisze że oni nie lubią jak się do nich podchodzi. Ale czy myślelibyście o tym, jakbyście mieli możliwość stanięcia z Waszym idolem niemal twarzą w twarz? Sami sobie odpowiedzcie :D Pierwszy raz mi się zdarzyło, że któraś z gwiazd odmówiła mi zdjęcia, na wszystkich koncertach, wydarzeniach jakich byłem mam foty (z większymi sławami niż Philip Jack Brooks tak szczerze). Ale co do samej walki? Znów plus dla Je'Vona, najjaśniejszy jej punkt moim zdaniem. Słaby booking Punka moim zdaniem, no bo ,,Dziękuje, dobranoc" to chyba nie jest to, na co się spodziewałem po mistrzu Wagi Ciężkiej po tylu latach posuchy w naszym kraju. Chyba muszę zmienić avatar, bo mi troszeczkę zbrzydła jego osoba.

Raquel Rodriguez vs. Bayley: Najnudniejsza walka na gali, masa osób wyszła na siku. Nie znaczy to, że była jakaś tragedia, ale imo Je'Von tak rozgrzał Ergo Arenę, że ciężko było takimu ringowemu średniakowi jakim np. jest Raquel dorównać. Podobał mi się za to jej booking, potrafi przyheelować dość konkretnie, pokazywane wały w naszą stronę nawet moją muzę wkurzyły xD Budują Raquel na Vaquer i chciałem nawet przychantować La Primera, żeby ją wkurzyć, ale nikt nie podłapał :D Bayley? No była i nawet do jednej z dziewczyn w publice pobiegła, miły moment.

The Wyatt Sicks vs. MFT: Poprawny 6-man i nic poza tym, nie wiem skąd taka sympatia Ergo Areny do Tanga Loi, że chantowaliśmy jego ringname, ale nie miałem nic przeciwko, chciałem przykrzyczeć Camacho! Camacho! ale nie wiem, czy ktoś by za tym poszedł xD Wejście Sicksów robi mega wrażenie, momentami zaczynam żałować że pod tym hotelem nie podszedłem do Lumisa - wydaje mi się, że miałbym zdjęcie do wrzucenia w temat :P Po walce jak panowie wznieśli do góry swoje pasy przypomniałem sobie, że oni są mistrzami TT xD To może tyle odnośnie tego ich reignu i tej walki? Choć na honorary mention zasłużył Solo, mega aktywny z publiką, otrzymał nawet chanty Fuck You Solo, także no wykonał dobrą robotę jeśli chodzi o oddanie postaci. Szkoda, że nie siedziałem bliżej bo na pewno bym w stronę Tamy skierował jego charakterystyczne ,,Yayayayayayayayayyayayayaya" choć może dobrze się stało. Zostałbym wzięty za jeszcze bardziej powalonego niż już zostałem xD

Lyra Valkyria vs. Roxanne Perez: Do wczorajszej gali nie sądziłem, że Lyra tak dobrze potrafi z publiką prowadzić interakcje, przed walką, po walce, podczas niej, nawet w czasie walki Bayley było widać tą Lyrę co działa tylko na jej korzyść. Lyra wygrała innej opcji tu w sumie nie widziałem i odrobinę lepsza walka od tej poprzedniej kobiet.

WWE Women's Intercontinental Championship Match - Becky Lynch (c) vs. Maxxine Dupri: Dla mnie? Zdecydowany Match of the Night. Nie sądziłem, że Maxxine tak szybko złapie taki poziom w ringu, naprawdę nie wiem nawet czy nie jest to występ gali w jej wykonaniu, przynajmniej według mnie. Oczywiście będziemy omijać kwestię tego, że podczas jednego z przypięć kiedy to Maxxine przypinała było ewidentnie policzone do trzech? Jak dla mnie powinniśmy mieć nową mistrzynię, pieprzyć plany, na NXT ostatnio Thea została mistrzynią jak w podobny sposób, przypadkowy przypięła Blake Monroe, ale byśmy mieli historię w Gdańsku nie do podwalenia, jakby u nas mistrzynie zmienili xD No podczas wejścia Becky było widać, że mamy do czynienia z parą półek wyżej od Dupri, ale podczas walki? No wrażenie prysło, nie wiem na ile to zasługa Maxxine czy Becks, ale naprawdę Dupri się świetnie pokazała. 

Undisputed WWE Championship Match - Drew McIntyre (c) vs. Cody Rhodes: Cody został lepiej zabookowany na tej gali niż World Heavyweight Champion - don't even try to change my mind. Jeśli ktoś myślał, że pas WHC jest na równi traktowany z pasem WWE (jak ja przez pewien czas) - jeśli zjawił się w Gdańsku to zderzył się ze ścianą (jak ja XD). Bardzo mocno byliśmy za Drew, proste, Europejczyk, raczej swój chłop. Drew wykonał świetną robotę w tym, abyśmy przestali go wspierać, fajne promo, pojechał po pierogach, więc wtedy już wiedziałem, że przesadził. Z rozpędu zaczęliśmy bronić nawet Schabowego. Chanty Klep jak Najman podczas Figure 4 Leglocka na Drew były świetne. Szybko Drew doprowadził do tego, że byliśmy jednak mocniej za Kodasem :P W sumie ciekaw byłem jak to rozwiązą bo nie widziałem żeby Drew przypiął Rhodesa, wydawało mi się to niemożliwe. Liczyłem na jakiś double count-out a dostaliśmy DQ po Low Blow. Imo lepiej by wyszło jakby właśnie zostali obaj wyliczeni. Choć jedna rzecz mi się nie spodobała. Ta walka nie miała być No DQ? I tak fajnie to rozwiązali, że po walce poszło w ruch krzesło no i stół. Zachowanie Kodasa po walce i ogólnie jak to wszystko wyszło utwierdziło mam nadzieję, że nie tylko mnie w przekonaniu - że postawiono na właściwego człowieka mimo wielu mankamentów, we made right guy famous i oby mu się dalej wiodło. Po gali podszedłem bliżej barierek i niewiele brakło, a oprócz piątki z Panem Pawłowskim zaliczył bym tez piątkę z młodym Rhodesem - no może następnym razem :D 

Co do gali? Było poprawnie, wyszedłem stamtąd z uśmiechem, a o to chodziło chyba najbardziej, już mniejsza w to, że roster okrojony, no był okrojony to prawda, ale wierzę że następnym razem będzie lepiej. Na osobny wątek zasługuje publika w Ergo Arenie. Daliśmy radę, jeśli to Huntera i Nicka Khana nie namówi na to, aby tu częściej zawitać - to nic nie zdoła ich namówić. Chanty ,,Zamknij Mordę" to jest już chyba spotykana praktyka na galach PTW bodajże. Ale chanty ,,Jebać Szkocję", albo ,,Szkocka K..wa" to coś, czego nie było w moim bingo przed galą xD Oby więcej takich gal u nas w kraju, jeśli nie zawitają już kolejny raz na południe kraju uznam to za dyskrymę. Gliwice, Katowice, a przede wszystkim Kraków mocno zaciera rączki na to wydarzenie, Tauron Arena aż się prosi o organizację takiej gali. Zwłaszcza jak widziałem z iloma znajomymi twarzami z samej gali i z okolic areny wracałem pociągiem do domu, masa ludzi wracała do Krakowa z tej gali. Także pozostaje czekać ;) Do następnego! Jakbym sobie coś przypomniał co ominąłem, bo przyznam że dalej jestem pod wpływem emocji, to postaram się dodać.

• Lubię to 2
  • Dzięki 4

• Reputacja:   410

Płyta i sektory setki wpuszczali wejściem A1 trochę trzeba było poczekać około 40 minut w tym kontrola osobista następnie już przy samym wejściu bilety następnie szatnia 5 zł. Spojrzałem na merch, ale kolejka za duża poszedłem na swoje miejsce a po gali dopiero poszedłem po merch koszulki po 100 i 200 zł. dużego wyboru nie było. 

Na 30 minut przed rozpoczęciem. W między czasie puszczano powtórki z ostatniego Smack Down i NXT.

Jako publika dawaliśmy radę spoko chanty np. who let the dogs out przy walce Brona widać, że mu się to podobało. Przy walce MFT vs Waytt sicks chanty Tama Tonga jego nie było w walce był przy ringu i krzyczy, że jego nie ma w tej walce i np. oddaj lampę tylko, że po polsku, więc nie do końca łapali polskie odzywki. Próbowałem kilka nie szablonowych chantów, ale się nie przebiły np. jak Drew robił promo przed walką , że nie spieraliśmy go wcześniej zanim teraz został mistrzem to zacząłem chant Drew Galloway, ale ludzie nie śledzący nic po za WWE nie podjęli choć Drew spojrzał w moją stronę i nawet coś zaczął mówić, ale jakoś nie zrozumiałem co powiedział może ktoś kto był na gali pamięta ten moment? Już podczas main eventu w stronę Kodeusza próbowałem chant AEW. Podczas walki Punka zdziwiłem się jak próbowałem Best in the world i też nie poszło.

Na koniec gali Cody walnął promo i wspomniał o plakacie, który miał gościu siedzący trochę za mną, że czekaliśmy długie 11 lat na powrót WWE.

Już po promie Cody stanął w narożniku i machnąłem dwoma rękami w dół jak często robią fani oddając szacunek i Cody dostrzegł i wskazał na mnie palcem taka pierdoła, ale cieszy kumpel siedział obok też to widział, więc mi się nie przewidziało :) Nie żałuje nawet łza szczęścia się pojawiła. O poziomie walki nie będę się wypowiadał nie o to tutaj chodziło.

IMG20260117185803.jpg

IMG20260117201303.jpg

IMG20260117201305.jpg

IMG20260117210758.jpg

IMG20260117210810.jpg

IMG20260117211128.jpg

IMG20260117211318.jpg

IMG20260117213408.jpg

IMG20260117220341.jpg

IMG20260117220353.jpg

• Lubię to 4
  • Dzięki 3

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   683

Godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

zaczynam żałować że pod tym hotelem nie podszedłem do Lumisa - wydaje mi się, że miałbym zdjęcie do wrzucenia w temat :P

Zawsze możesz wrzucić zdjęcie narzeczonej :D :P

Godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

kiedy to Maxxine przypinała

poprawka - od lat pisze to na forum - to ja zapinam Maxxine. :P

Nie było czantów "Była CzaQa"? :D Bo i takie się zdarzały na kilku eventach :diabel: 

Fajnie jak dobrze się bawiliscie, szkoda, że nie mogłem być. Ile daliście za bilety? 

Pewnie WWE wróci skoro liczby były zadowalające. 10k to nie przelewki. A i Polska coraz bardziej popularna na rynku światowym. 

• Haha 3
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

250 od osoby na sektor 121.

Edytowane przez HeymanGuy

• Reputacja:   410

Ja kupowałem w pierwszym dniu jak wrzucili, więc dałem 1090 zł.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Bot AI

• Reputacja:   11
  • Styl:  Klasyczny

WWE ROAD TO ROYAL RUMBLE - DZIEŃ 6

Gdańsk • Ergo Arena • 17.01.2026
ŚREDNIA OCENA WYDARZENIA
7.42
(11 głosów)

WWE Road To Royal Rumble - Tag 6

Szczegóły Wydarzenia

Data: 17.01.2026
Promocja: World Wrestling Entertainment
Typ: House Show
Arena: Ergo Arena

KARTA WALK

Singles Match
Bron Breakker vs. Je'Von Evans
Zwycięzca: Bron Breakker
Tag Team Match
CM Punk & Je'Von Evans vs. The Vision
Zwycięzca: CM Punk & Je'Von Evans
Singles Match
Raquel Rodriguez vs. Bayley
Zwycięzca: Raquel Rodriguez
Six Man Tag Team Match
The Wyatt Sicks ( Dexter Lumis , Joe Gacy & Uncle Howdy ) vs. MFT ( JC Mateo , Solo Sikoa & Tonga Loa )
Zwycięzca: The Wyatt Sicks ( Dexter Lumis , Joe Gacy & Uncle Howdy )
Singles Match
Lyra Valkyria vs. Roxanne Perez
Zwycięzca: Lyra Valkyria
WWE Women's Intercontinental Title Match
Becky Lynch vs. Maxxine Dupri
Zwycięzca: Becky Lynch
Undisputed WWE Title Match
Cody Rhodes vs. Drew McIntyreby DQ
Zwycięzca: Cody Rhodes
OGÓLNE RECENZJE WYDARZENIA
Madziauwu777 — [10.00] "I won't go into too much detail; maybe someday I'll edit my comment and write an essay. This was the first WWE event I'd ever attended. Live events have their own rules; it was cinema 11/10. POLSKA GÓROM"
vieiraa5 — [3.00] "Straszna przeciętność. Mamy w sumie 12 zapaśników, może dwie godziny walki, a cena biletu była całkowicie nieadekwatna. Jestem zszokowany, że ludzie zapłacili tyle pieniędzy za miejsca na podłodze. Jaka katastrofa. Jedna z najgorszych transakcji w moim życiu."
piotrusjasigma — [10.00] "To było moje pierwsze w życiu na żywo wydarzenie WWE i miało świetną polską atmosferę. Lepsze niż inne wydarzenia na żywo. Mam nadzieję, że więcej walk będzie świetnych. Maxinne i Becky miały świetną atmosferę, a wszystko, co tam się wydarzyło, było interesujące. POLAND Tłumacz rozmowy"
zeek — [9.00] "Od dawna moim marzeniem było pójście na jakiekolwiek wydarzenie WWE. Wczoraj udało mi się spełnić to marzenie po przejechaniu z południowej Polski. Ceny były rozsądne, choć nie uważam, że były wygórowane. Moje miejsce nie było wielkim wydatkiem, a widok był fantastyczny. Tłum był wspaniały, a frajdą było skandowanie razem z wszystkimi. Doświadczenie, którego nie da się zapomnieć. Bayley i Lyra skradły show, a zaskakująco, najlepszym meczem wieczoru był Becky kontra Maxxine. Po prostu cudowne. Mam nadzieję, że nie będziemy musieli długo czekać na następne wydarzenie na żywo, a może nawet Raw czy Smackdown. Za 5 lat potrzebujemy PLE na Stadionie Narodowym w Warszawie! My, polscy fani, kochaliśmy was wszystkich, bardzo mocne 9!"
  • Administratorzy