Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series: WarGames 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 139
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wow. Aż chciałoby się napisać – Nic dodać, nic ująć, bo mam właściwie identyczne podejście w kwestii wyniku i tego, jak to nastąpiło, ale użytkownik wyżej ma zdecydowanie lepsze pióro do pisania – Tutaj nie ma co ukrywać. Zawsze byłem pod tym względem daleki od ideału.

Trzy cytaty:

2 godziny temu, VictorV2 napisał(a):

On i tak będzie uważał że pokonał Cenę uczciwie

Dokładnie tak. Dom już po walce w post-show powiedział jasno, że pokonał Cenę clean/fair and square. Co idealnie oddaje jego obecną postać.

Raquel i Roxxi i nie były tam 100% niezbędne

Tutaj mam delikatnie inny pogląd, który postaram się jakoś opisać.

Moim zdaniem jednak dziewczyny z The Judgment Day musiały się jednak w takiej roli w tej walce pojawić. Nie ma co ukrywać, że zdecydowana większość z nas oglądających doskonale zdawała sobie sprawę z tego, że Dom czysto tej walki nie wygra. Dostajemy dwie zawodniczki, które starają się mu pomóc za co zostały ukarane. Jest pierwiastek niepewności co dalej? Dalej chłopaki z The Judgment Day, którzy nic nie ugrali. Co teraz? Jak ten Dominik niby ma wygrać? Cyk zaskoczenie, bo jest Liv Morgan. Dla mnie ten ciąg zdarzeń był dobrze rozpisany i w pełni mi pasował. Oczywiście każdy może to widzieć inaczej.

To jest Cena. Gdyby Cena powiedział "Nie, nie chcę dostawać wpierdolu od kobiet" to by go nie dostał. Ewidentnie widział w tym sens i nie widział w tym nic złego - może po prostu stwierdził że będzie śmiesznie. 

Dokładnie tak. Niektórzy chyba zapomnieli, z kim mają do czynienia. To, że Cena jest lojalny w stosunku do WWE i tak dalej to nie znaczy, że gdyby ktoś zaproponował mu do zrobienia coś, co mu wyraźnie nie leży ten po prostu by to olał albo jego zdania nikt nie wziąłby pod rozwagę. W to nie uwierzę. Najwidoczniej dla Ceny dwa finishery od kobiet to nie był w tym momencie jakiś wstyd, czy ujma.

• Lubię to 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   614
  • Urządzenie:  Android

Było minęło, ja chce jak najszybciej zapomnieć ten paździerz, wam może się ten gniot podobać gustów się nie wybiera :P Opinie w sieci mówią co innego, ale co ja tam się znam, booking i tak nie ulegnie zmianie, nie wiem jak można w jakikolwiek sposób bronić cokolwiek z tej gali, ciężko mi to pojąć opinie wśród fanów są jednoznaczne w sieci że to było najgorsze SSeries od dekad, Cena na tak dużej gali powinien walczyć ze Stylesem, Ortonem, Punkiem czy nawet Rusevem a nawet Blacka można było tam wcisnąć albo Uncle Howyd'ego jakby go dobrze poprowadzili tak aby to starcie utkwiło w pamięci i nawet to musieli zjebać na sam koniec że na dodatek chcą nam wcisnąć gówno na sam koniec to musieli nawet przedostatnią walkę zjebać, do Dominika byłem zawsze sceptycznie nastawiony nie widzę w nim żadnego Eddie'ego tak jak próbują z niego zrobić, nie widzę w nim nic z Rey'a są lepsi w głównym rosterze którzy zasługują na taki push a siedzą na zapleczu i nic nie robią... 

Możecie się z moją opinią nie zgadzać, ale cóż WWE zaserwowało chłam i to nie ostatni raz za pewnie bo coś czuje że będą jeszcze gorsze gale bo oni nawet się nie starają aby coś zmienić, mnie po prostu boli to jak cały ten run Cena został poprowadzony chujowo, aż jakoś w środku się boje o ten pożegnalny run Stylesa albo pożegnalny Ortona w przyszłości, tragicznie to wygląda. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   60

1 hour ago, Grins said:

Możecie się z moją opinią nie zgadzać, ale cóż WWE zaserwowało chłam i to nie ostatni raz za pewnie bo coś czuje że będą jeszcze gorsze gale bo oni nawet się nie starają aby coś zmienić, mnie po prostu boli to jak cały ten run Cena został poprowadzony chujowo, aż jakoś w środku się boje o ten pożegnalny run Stylesa albo pożegnalny Ortona w przyszłości, tragicznie to wygląda. 

I to jest najbardziej interesujące w tym wszystkim.

Nikt nie twierdzi że jest inaczej - a przynajmniej ja nie pamiętam żebym widział gdzieś opinię że ten run Ceny był super, zajebisty i wgl. Mam wrażenie że opinia na ten temat jest jednogłośna w całym fandomie - nikomu się to nie podobało.

Jedyne z czym się nie zgadzamy to opinia na temat tego konkretnego matchu z Survivor Series, gdzie udało się raz chociaż zrobić coś co ma sens w kontekście kolejnych miesięcy.

Ujmę to w ten sposób. Ten pociąg gna z pełną prędkością w dół zbocza, ku przepaści. Nie zatrzymamy go, nie zwolnimy go, nie unikniemy tej katastrofy. Jedyne co możemy spróbować, to uratować ile się da. Ten run został zniszczony już dawno temu i szczerze? Nawet gdyby ostatnim rywalem Ceny był R-Truth i odstawili Finger Poke of Doom 2, to i tak nie wiele by zmieniło. Nawet gdyby Cena wskoczył w wehikuł czasu z Punk'iem, Orton'em czy kimkolwiek innym i zrobił 10* Match na SNME, to i tak nie wiele by zmieniło. 

Jedyny powód dla którego uważam że SS nie było tragedią jest taki że wchodząc do show spodziewałem się 0/10, dostałem 3/10. Dlatego z moje punktu widzenia i tak poszło lepiej niż się spodziewałem. Ale wciąż to marne 3/10 i tak - jedno z najgorszych, jeśli nie najgorsze, PLE tego roku. 

32 minuty temu, VictorV2 napisał(a):

I to jest najbardziej interesujące w tym wszystkim.

Nikt nie twierdzi że jest inaczej - a przynajmniej ja nie pamiętam żebym widział gdzieś opinię że ten run Ceny był super, zajebisty i wgl. Mam wrażenie że opinia na ten temat jest jednogłośna w całym fandomie - nikomu się to nie podobało.

Jedyne z czym się nie zgadzamy to opinia na temat tego konkretnego matchu z Survivor Series, gdzie udało się raz chociaż zrobić coś co ma sens w kontekście kolejnych miesięcy.

Ujmę to w ten sposób. Ten pociąg gna z pełną prędkością w dół zbocza, ku przepaści. Nie zatrzymamy go, nie zwolnimy go, nie unikniemy tej katastrofy. Jedyne co możemy spróbować, to uratować ile się da. Ten run został zniszczony już dawno temu i szczerze? Nawet gdyby ostatnim rywalem Ceny był R-Truth i odstawili Finger Poke of Doom 2, to i tak nie wiele by zmieniło. Nawet gdyby Cena wskoczył w wehikuł czasu z Punk'iem, Orton'em czy kimkolwiek innym i zrobił 10* Match na SNME, to i tak nie wiele by zmieniło. 

Jedyny powód dla którego uważam że SS nie było tragedią jest taki że wchodząc do show spodziewałem się 0/10, dostałem 3/10. Dlatego z moje punktu widzenia i tak poszło lepiej niż się spodziewałem. Ale wciąż to marne 3/10 i tak - jedno z najgorszych, jeśli nie najgorsze, PLE tego roku. 

Ogólnie odkąd oglądam WWE to było najgorsze SS jakie kiedykolwiek oglądałem, były lata że była chujnia i jakoś człowiek to akceptował, ale tutaj to całkowicie się poddałem już jak była końcówka to byłem tak wymęczony jakbym był na jakieś wojnie, po ostatniej gali od AEW to smacznie poszedłem spać bez zażenowania itd. a tutaj... No już mogli chociaż się wysilić w tym main evencie ale oni tam odwalili też paździerz że ciężko to w jakikolwiek sposób opisać terminator Lesnar, obijany Bron przez całą walkę i wbija jakiś masked man który musi pomagać takim koksom jak Lesnar, Bron, Bronson wygrać z drużyną face'ów, taki kibel że aż ciężko było się połapać co do czego, przyznam że u mnie w WWE 2k25 nie ma takiego chaosu co był tutaj XDDDD Człowiek się tam łudzi że zrobią coś konkretnego że będzie jakiś pstryczek w stronę AEW a tu nic...

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1 139

3 godziny temu, Grins napisał(a):

wam może się ten gniot podobać gustów się nie wybiera

Nie wiem, czy komuś w całości podobała się ta gala. Dla mnie to była najgorsza gala Premium w tym roku od WWE.

Opinie w sieci mówią co innego

Aha. Czyli na zasadzie lud zdecydował – Ktoś ma się do tego dostosować. Czyli na przykładzie:

Lud na Cagematch dał jakiejś walce 4na10 to ja nie mogę dać 9, bo opinie w sieci mówią coś innego? To ja jednak chyba wolę wyrażać swoje zdanie. Nawet jak jest inne od tych dominujących.

nie ulegnie zmianie, nie wiem jak można w jakikolwiek sposób bronić cokolwiek z tej gali

Można co pokazał jeden użytkownik i po trochu ja. Ostatecznie koniec końców do wszystkich tych argumentów, jednak nikt się nie odniósł.

ciężko mi to pojąć opinie wśród fanów są jednoznaczne w sieci że to było najgorsze SSeries od dekad,

Tak to była najgorsza gala Premium od WWE w tym roku. Nie widzę tutaj nikogo, kto by całości tej gali bronił. Nie widzę też nikogo piszącego, że to była kapitalna gala i inne się chowają. To, że komuś podobała się jedna walka czy jedna decyzja podjęta przez WWE to nie znaczy, że uważa całość gali za szałową.

są lepsi w głównym rosterze którzy zasługują na taki push a siedzą na zapleczu i nic nie robią... 

Masz prawo do tego zdania. Poproszę, żebyś napisał już tak od siebie, skoro sam o to zahaczyłeś, żebyś wymienił tych lepszych w podobnym wieku do Dominika, którzy zasługują zdecydowanie na więcej i się WWE przydadzą na teraz i w przyszłości bardziej niż Dom. Chętnie zobaczyłbym tą długą listę.

Możecie się z moją opinią nie zgadzać, ale cóż WWE zaserwowało chłam i to nie ostatni raz

Tak to była przeciętna gala. Tak pewnie najgorsza od WWE w tym roku. W sumie już to pisałem. Nigdy nie broniłem całej gali.

Jasne, że to nie był ostatni raz. Hunter jest zadowolony z rekordu i mówi, że było Epic, więc jak niby ma się czymś przejmować? Robią te gale, aby robić, a hajs i tak się zgadza.

22 minuty temu, Grins napisał(a):

Człowiek się tam łudzi że zrobią coś konkretnego że będzie jakiś pstryczek w stronę AEW a tu nic

To chyba ktoś tutaj pomylił produkty, jeżeli myślał, że WWE wymyśli jakiś w chuj kozacki spot, bo Blood and Guts rozjebało po całości. WWE miało swoje do zaserwowania. Bezpieczne i bezpłciowe. Po prostu przeciętna gala. Nie będą nagle zmieniać swojej ścieżki, bo przeciwna fedka zrobiła swoje WarGames, które wyszło o klasę lepiej. Nie wiem, jak ktoś, kto ogląda WWE na co dzień może oczekiwać, że Ci nagle pod wpływem chwili, czy czegoś innego zrobią coś ostrzej albo jakoś się przesadnie wysilą w tym temacie.

Możecie się z moją opinią nie zgadzać

No, z tym że ja się zgadzam, że jako gala to była zła gala.

• Lubię to 2

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

6 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Masz prawo do tego zdania. Poproszę, żebyś napisał już tak od siebie, skoro sam o to zahaczyłeś, żebyś wymienił tych lepszych w podobnym wieku do Dominika, którzy zasługują zdecydowanie na więcej i się WWE przydadzą na teraz i w przyszłości bardziej niż Dom. Chętnie zobaczyłbym tą długą listę.

Oj uwierz jest sporo zawodników chociażby z NXT wymienię także takich co mimo wieku są lepsi od Dominika ringowo ale są chujowo prowadzeni przez co nie mogą się wykazać. 

Aleister Black: Odkąd wrócił do WWE to jest prowadzony nijako, pół roku prowadził swoją potyczkę z Damianem Priestem jest to świetny zawodnik któremu taka walka dałaby boosta i przy okazji dałaby większego powera jego postaci, no chyba nie sądzisz że Dominik pod względem ringowym jest lepszy niż Black? Wystarczyłoby dać dobre story i więcej luzu a śmiałoby wyczarował z Cena dobre starcie i przynajmniej zostałoby zapamiętane. 

Bo Dallas: Spieprzyli tak dobry projekt człowiek się łudził że jednak Bo znajdzie się gdzieś wyżej w karcie, tutaj to nawet historia sama na papierze by się pisała bo można byłoby tu przytoczyć wątek z Bray'em co dodałoby jeszcze lepszego smaczku, ringowo nie powala ale pod względem gmmicku Bo jest świetny i szkoda że nawet w zasranym turnieju go nie uwzględnili, no i ma 35 lat i nie jest jeszcze taki stary śmiało można byłoby go wypromować ale po co... 

Damian Priest: Parę lat temu kompletnie mi nie siadał Priest jako zawodnik ale jak w zeszłym roku zdobył tytuł to na prawdę dobrze mi się go oglądało jest kompletnym zawodnikiem i jestem w szoku że nie dostał walki z Cena a SSeries to była idealna okazja do takiego starcia, co stało na przeszkodzie? Czy jest lepszy od Dominika, tak jest lepszy może move-stem nie powala bo w końcu duże gabaryty to jest dość interesującym zawodnikiem i moim zdaniem dałby większego overalla i śmiałoby się nadawał na przed ostatniego zawodnika dla Cena. 

Joe Hendry: Facet podpisał kontrakt z WWE i nawet wymieniało się go jako potencjalnego zawodnika który stoczy walkę z Cena podczas pożegnalnego runu, jednakże się tak nie stało, no tutaj gość póki co jest mocno na topie i śmiało dałoby mu to porządnego kopniaka na start, czy jest lepszy od Dominika? Są na równym poziomie ale zawsze to dałoby lepszy start dla Hendry'ego. 

Tommaso Ciampa: Tutaj nawet nie ma dyskusji jestem w szoku co oni robią z Ciampa a facet mógłby śmiało się bujać przy pasie IC i walczyć z takim Cena, wiek tutaj nie odgrywa jakieś znaczącej roli bo Ciampa mimo wieku dalej jest w zajebistej formie. 

Rey Fenix: Jak już chcieli podpromować jakiegoś meksykanina to mogli postawić na Fenixa, jest konkretnym zawodnikiem z bardzo bogatym move-stem więc z Cena by wyczarował świetne starcie i dałoby mu to konkretnego kopa na start, ale po co promować luchiadorów, ważne że jest Rey Mysterio.  

Ricky Saints: ex-Starks też śmiałoby się nadawał na przed ostatniego rywala dla Johna, ale cóż on ma w posiadaniu pas w NXT więc odpadałby na starcie... 

Patrząc na ten roster, no póki co nie ma żadnego młodszego zawodnika prócz Brona, Dominika więc ciężko kogokolwiek wypromować prócz ich, nie myśl że ja cie jakoś atakuje czy coś żeby tu jakaś gęsta atmosfera się nie zrobiła, moim zdaniem ta walka mogłaby się odbyć całkowicie na innej zasadzie, mogli zrobić z tego open challenge zrobić z tego jakąś niespodziankę, wgl ogólnie to była świetna okazja aby przedstawić Dominika w zajebistym świetle że bez pomocy przydupasów może wygrać pas gdzie zyskał by uznanie od swojej publiczności, w tej całej walce najbardziej wkurwiło mnie ta akcja z tymi laskami to było kompletnie nie potrzebne ta Liv jeszcze pal licho ale ta akcja z Raquel i Roxanne to był paskudny shit, Cena oczywiście się na to zgodził bo z jednej strony dało to dziewczynom jakieś pierdolnięcie ale z drugiej strony przykro się na to patrzy i to jest tylko i wyłącznie moja opinia bo nie chce żeby ktoś tu pisał że komuś coś narzucam... 

WWE to wgl za nie długo obudzi się w totalnym gównie jak nie zaczną sprowadzać młodszych zawodników do WWE, widać że totalna wyjebka na scenę niezależną a później będzie zdziwienie że w rosterze sami starzy i nie będzie żadnego młodego zawodnika prócz Brona i Dominika.

6 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

To chyba ktoś tutaj pomylił produkty, jeżeli myślał, że WWE wymyśli jakiś w chuj kozacki spot, bo Blood and Guts rozjebało po całości. WWE miało swoje do zaserwowania. Bezpieczne i bezpłciowe. Po prostu przeciętna gala. Nie będą nagle zmieniać swojej ścieżki, bo przeciwna fedka zrobiła swoje WarGames, które wyszło o klasę lepiej. Nie wiem, jak ktoś, kto ogląda WWE na co dzień może oczekiwać, że Ci nagle pod wpływem chwili, czy czegoś innego zrobią coś ostrzej albo jakoś się przesadnie wysilą w tym temacie.

Oj kolego cofnij się do czasów gdy między sobą prowadzili wojenkę potrafili się jakoś odgryźć nie było tak że nie było odpowiedzi, teraz widać że mają to w dupie kasa płynie z czegoś innego i nie muszą się zbytnio wysilać, a jeśli tak robią to niech robią jak pisałem powyżej mnie ta sytuacja nie dołuje tylko cieszy bo to da większego boosta AEW a ich produkt na tym nie straci, wręcz zyska, zaczną coś robić jak pewnego razu fanów zacznie ubywać co raz więcej bo ludzie stwierdzą że nie będą płacić za ten szrot bo nie jest warty tych pieniędzy. 

Edytowane przez Grins