Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series: WarGames 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 061
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Survivor_Series_2025_poster.jpg

WWE Survivor Series: WarGames 2025

Data: 29/11/2025

Petco Park

San Diego, California

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/

• 2 tygodnie później...

• Zmieszany/a 1
https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-649607

• 2 tygodnie później...

Jest oficjalny poster gali:

mmd8t5j5n3zf1.jpeg

The Vision w roli głównej.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-650344

• Reputacja:   22
  • Status:  Online

Przeraża mnie liczba eventów. 

Jesteśmy 3 RAW od SS i w sumie...wiemy nic? SS należy do wielkiej czwórki i mimo to nie zasługuje na porządny storyline? Po raz kolejny dostaniemy zlepek różnych osób, bez wspólnego celu na zasadzie "Enemy of my enemy is my friend"? Bez Seth'a w tym momencie Vision nie jest czymś specjalnym. Dobrze że chcą pushować kogoś nowego, ale to wymaga czasu więc nic dziwnego że tydzień czy dwa po pozbyciu się lidera nie są jakoś specjalnie wyrobieni a obaj mają potencjał. Przez ostatnie kilka tygodni miałem wrażenie że MFT Vs Wyatt Sicks dostanie War Games match - MFT już mają piątke więc szukałem kogo możnaby dokleić do W6 żeby zrobić 5 na 5. Miałem nadzieję że po rozpadzie Profits któryś z nich dołączy tymczasowo skoro już Howdy mieszał między nimi? MFT Vs W6 zdecydowanie na tym etapie byłoby ciekawsze, szczególnie że próbują sprzedać MFT jako brutalną grupę - a jakie lepsze miejsce żeby to pokazać niż brutalny cage match? 

Duże stajnie zawsze są problematyczne - co widac po Judgement Day - bo nie ma rywali dla nich a rozbijanie ich i dawanie im osobych storyline'ów sprawia że idea dużej grupy traci sens, skoro każdy robi swoje tak czy owak. 3 tygodnie to moim skromnym zdanie za mało czasu żeby zbudować historię pomiędzy grupami które jeszcze nie istnieją. Jakie mamy prediction na ten moment

Team Roman - Roman, Punk, Jey, LA Knight i Rey

Team Vision - Bron, Bronson, Logan, Jimmy i Dom

W kwestii wyjaśnienia

Roman/Punk Vs Bron/Bronson chyba nie wymaga nic wiecej. Logan po ostatnim RAW to tez raczej lock dla teamu Vision. Z początku myślałem że Jimmy i Jey będą razem ale dalej mam nadzieję że zobaczymy porządny program pomiędzy nimi, szczególnie po ostatnich wydarzeniach - na zasadzie że tak jak Jey, który ma dość bycia porównywanym do Romana, tak Jimmy będzie miał dość bycia wykorzystywanym. Ewentualnie na odwrót i Heyman przekona Jey'a że najlepsze dla niego to pokonanie Roman'a i zamienimy ich miejscami - tak czy owak, myślę że bliźniaki Uso będą na przeciw siebie. LA Knight...bo kto inny, szczerze mówiąc? Nie ma nikogo więcej w rosterze jeśli chodzi o face'a żeby miał jakiekolwiek powiązanie z resztą.

Dom i Rey to też trochę "Hopium" z mojej strony, ale jeśli Rey jest zdrowy i rzeczywiście chcą zrobić program między nimi, to jak najbardziej pasuje. Szczególnie jeśli Judgement Day się wreszcie rozpadnie, bo ile można to ciągnąć? 

Jeśli chodzi o kobiecy War Games, to pewnie dostaniemy podobny miszmasz

Team Stephanie - Stephanie, Nikki Bella, Bayley, Lyra i Maxxine (??)

Team Asuka - Asuka, Kairi, Raquel, Roxxane i Becky (??)

Nazwy team'ów losowe, bo równie dobrze to może być Team Stephanie Vs Team Becky, czy Team Roxxane, różnica jest kosmetyczna bo i tak historii żadnej z tego nie będzie. Dodanie Maxxine i Becky to też tylko dziki strzał na zasadzie "Chciałbym to zobaczyć", ale skoro i tak nie ma żadnego sensu w tym match'u, ostatnie miejsca może dostać ktokolwiek kto ma akurat program ze sobą. Steph, Nikki, Lyra, Bayley, Asuka, Kairi, Roxxi i Raquel to raczej lock moim zdaniem. 

To co najbardziej mi się nie podoba w tym wszystkim tylko, to jak bardzo czerwono się zapowiada. Rozumiem że RAW jest "A-show", ale podobałby mi się podział że każdy brand dostaje jeden War Games match. Czy męski, czy kobiecy. Patrząc na sytuację, tym bardziej wolałbym męski War Games dla MFT Vs W6 i kobiecy War Games dla RAW, bo tam przynajmniej zestawienia mają większy sens.

Royal Rumble, Wrestlemania, Summerslam i Survivor Series jako Top 4 powinny utrzymać swój status i nie być traktowane jako "AllStars" tylko jako prawdziwe show do którego budujemy story przez dłuższy czas niż 3 tygodnie. Wszystkie SNME i inne Wrestlepaloozy które nie wnoszą nic konkretnego i marnują czas sprawiają że nie ma czasu zbudować historii do tych show które zawsze były i powinny być ważne w kalendarzu. 

------------------------------------------------------------------------------

Moja prywatna karta jaka chcialbym zobaczyć na SS 2025, idąc za formatem z ostatnich lat - War Games - 3 mecze - War Games

Female WG Match

Stephanie, Nikki, Bayley, Lyra & Maxxine Vs Asuka, Kairi, Roxxane, Raquel & Becky

US Triple Threat Match

Ilja [c] Vs Miz Vs Melo

"Some kind of brutal and fun" match

Alesiter Black Vs Damian Priest

Tag Team Match

Punk & Reigns Vs Brons 

Male WG Match
MFT Vs W6 & Montez Ford

War Games Match'e już rozpisałem wyżej, więc tylko odnośnie Monteza - myślę że większość ludzi zgodzi się że jeśli mamy wybrać jednego z Profitsów, to Montez ma większy potencjał na bycie solo gwiazdą. Nie chce trzymac go z W6 długo, potrzebny nam powód żeby się rozpadli a W6 potrzebuje piątej osoby. Chwilowy sojusz nie brzmi źle, po SS obowiązkowy program przeciwko Dawkinsowi.

Ilja Miz i Melo - w momencie kiedy Ilja wrócił, miałem nadzieję że wygra bo obecność Melo w pobliżu US title daje otwarcie na bardzo ciekawy program między nimi. Z czasów NXT wiemy że obaj potrafią zrobić wiele, jednocześnie Triple Threat można wykorzystać żeby zakończyć program z Miz'em. 

Punk/Reigns/Brons - jesli juz tak bardzo chca odgrzewac kotleta z Bad Blood to niech to zrobią w kolejnym Tag Team Matchu który nie ma znaczenia, zamiast marnować War Games które dostajemy raz w roku. Poza tym "mUsImY mIeC dUzE nAzWiSkO!!!". Nie, nie musicie. Ale rozumiem że czymś trzeba reklamować show, więc albo oni, albo Cody. Z dwojga złego, wolę odświeżyć Bad Blood '24 niż zmuszać biednych ludzi do oglądania Cody Vs Drew po raz nie wiem który już. 

Alesiter Vs Damian...wiem że nie szło im ostatnio najlepiej, ale...Survivor Series? Dwóch mrocznych psycholi? Sure, brzmi fajnie. Steel Cage, I Quit, Falls Count Anywhere...stypulacja nie ma znaczenia prawdę mówiąc. Myślę że ich finał pasowałby tutaj całkiem fajnie. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-650431

• Reputacja:   555

Zgadzam się z kolegą powyżej to jest nie porozumienie że taka gala jak Survivor Series nie ma konkretniejsze podbudowy to w końcu jedna z najważniejszych gal w roku od razu po SummerSlam, chyba że szykują tam jakąś większą niespodziankę powrót jakieś gwiazdy tak jak dwa lata temu więc na podbudowę tej gali będzie można przymknąć oko... Cała gala będzie się skupiać włoku The Vision ale ciężko mi wytypować jak będzie wyglądać tegoroczny War Games Match, bo skład można złożyć z wielu zawodników, chyba że Punk nie będzie bronił mistrzostwa na tej gali i przy okazji sklei swoją drużynę gdzie dostaniemy Heel Turn Jey'a na SS ale to będzie oznaczać ich dalszą potyczkę co mi nie zbytnio nie siedzi... 

Co do Cody'ego... Eh już pisałem wiele razy on jest tak nudny że nawet SD zaliczało totalny spadek możliwe że to przez to że było Halloween ale no najniższa oglądalność w historii zaliczyli... Jego run może uratować tylko odświeżenie jego postaci, bo ja nie muszę nawet odpalać SD bo wiem że Cody wleci i będzie terminatorzył albo wygłosi jakieś tam swoje promo, ogólnie zauważyłem że fani są już zmęczeni bookingem że ktoś kisi pas przez rok lub dwa lata, powinni przywrócić booking z Ery Attitude gdzie zawodnik trzymał pas parę miesięcy dzięki temu można było rozpisać historię na wiele sposobów co by przykuło uwagę publiczności... I chodzi mu tu o główny pas bo fani są znudzeni po prostu takim bookingem gdzie zawodnik trzyma pas rok albo dwa lata, mam nadzieje że Cody nie dostanie takiego długiego runu, Roman to był wyjątek i miało to sens i historię a tutaj jakoś zbytnio tego nie widzę... Szkoda takich zawodników jak Drew że muszą się podkładać a ich pozycja na tym cierpi no ale z kimś ten Cody jednak musi walczyć. 

Jade wygrała pas więc spodziewajcie się powrotu Biancki na Royal Rumble i jej zwycięstwa, moje przeczucia co do tego nie będą mylne.

1 godzinę temu, VictorV2 napisał(a):

Alesiter Vs Damian...wiem że nie szło im ostatnio najlepiej, ale...Survivor Series? Dwóch mrocznych psycholi? Sure, brzmi fajnie. Steel Cage, I Quit, Falls Count Anywhere...stypulacja nie ma znaczenia prawdę mówiąc. Myślę że ich finał pasowałby tutaj całkiem fajnie. 

Kurde nie znowu ten odgrzewany kotlet? No może jeśli rzeczywiście dostaną jakąś stypulacje I Quit będzie najlepsze... Wgl w tym roku odbył się jakiś Hell in a Cell Match? Oni sobie jaja robią? To co roczna tradycja była i fani zawsze czekali na tą stypulację, jak już chcą odgrzewać ten kotlet to niech im dadzą tą stypulacje urozmaiciło by to jakoś. 

1 godzinę temu, VictorV2 napisał(a):

Ilja Miz i Melo - w momencie kiedy Ilja wrócił, miałem nadzieję że wygra bo obecność Melo w pobliżu US title daje otwarcie na bardzo ciekawy program między nimi. Z czasów NXT wiemy że obaj potrafią zrobić wiele, jednocześnie Triple Threat można wykorzystać żeby zakończyć program z Miz'em. 

Co jak co ale zobaczył bym jeszcze jeden run Miza z pasem US'a... Ale wiem że są na to marne szansę. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-650433

• Reputacja:   207
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Godzinę temu, Grins napisał(a):

Cała gala będzie się skupiać włoku The Vision ale ciężko mi wytypować jak będzie wyglądać tegoroczny War Games Match, bo skład można złożyć z wielu zawodników, chyba że Punk nie będzie bronił mistrzostwa na tej gali i przy okazji sklei swoją drużynę gdzie dostaniemy Heel Turn Jey'a na SS ale to będzie oznaczać ich dalszą potyczkę co mi nie zbytnio nie siedzi... 

Właśnie po tym, co stało się na RAW, skład męskiego War Games mocno się wyklarował. Mało tego, odkąd istnieje Vision było niemal pewne, że oni plus jacyś goście na doczepkę zmierzą się w War Games z frakcją najpoważniejszych face' ów na RAW, tj. Punkiem, Reignsem i Jeyem Uso. Na ten moment mamy trzech złych (Breakker, Reed, Paul) kontra trzech dobrych (Punk, Uso i prawdopodobnie Reigns, który będzie żądny rewanżu na Vision za Crown Jewel). Zostają po dwa spoty. U face' ów będzie to prawdopodobnie Jimmy, LA Knight, może nawet Cena (legendarni rywale się kończą, a Dom Mysterio o IC Title chyba będzie walczyć z Reyem, gala w San Diego). A do heeli dołączą prawdopodobnie Lesnar i może ten łączony podobno z Vision Theory. :D 

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-650436

3 godziny temu, VictorV2 napisał(a):

Jesteśmy 3 RAW od SS i w sumie...wiemy nic?

Coś tam jednak wiemy. Napisałeś o drużynach. Pewnie parę nazwisk się sprawdzi może nawet więcej niż parę. Gdybym ja miał typować, to wytypowałbym dokładnie tak, jak kolega wyżej co w sumie po ostatnim RAW nasuwa się samo.

SS należy do wielkiej czwórki i mimo to nie zasługuje na porządny storyline?

Po co się wysilać? Skoro po prostu można tak jak zresztą sam napisałeś:

Wrzucić zlepek osób bez wspólnego celu i starczy (To też nie jest tak do końca prawda, ale nie ma co się spierać).

MFT Vs W6 zdecydowanie na tym etapie byłoby ciekawsze

Może, ale to nie Roman/Punk, czy Jey, więc nie można być jakoś mocno zdziwionym, że WWE będzie chciało wrzucić (I pewnie wrzuci) swoje mocne karty do takiego pojedynku.

To co najbardziej mi się nie podoba w tym wszystkim tylko, to jak bardzo czerwono się zapowiada. Rozumiem że RAW jest "A-show"

RAW>Smackdown. Niech zawodników/zawodniczek z RAW będzie jak najwięcej.

Cody Vs Drew po raz nie wiem który już. 

Myślę, że to nie jest koniec i Panowie zawalczą jeszcze ze sobą, ale czas pokaże.

Tak ogólnie świetny wpis. Chyba dawno nie było użytkownika, który tak po prostu wszedł sobie z butami znienacka i pisał takie fajne wpisy.

Pozdro.

https://forum.wrestling.pl/topic/83506-wwe-survivor-series-wargames-2025/#findComment-650437