Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW: WrestleDream 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   383
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

42 minuty temu, vieiraa55 napisał(a):

Może Dakota Kai albo Britt Baker

Z opisu Mercedes na x to musi być ktoś kto posiada aktualnie jakiś pas, więc wasze opcje odpadają.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   98
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

O boże, oby to nie była Saya Kamitani -.-

• Lubię to 1

bkCjbFy.gif

• Reputacja:   1 111

Pewnie Syuri:classic_smile: albo Athena. Zobaczymy. Możliwości jest sporo. 

Generalnie to oznacza, że w karcie głównej będziemy mieli aż trzy walki kobiet. Wow. Zajebiście.

• Lubię to 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   98
  • Styl:  Klasyczny

Właśnie mnie oświeciło że Syuri zdobyła IWGP. Sareee nie chciała jobnać Mone więc pasek na tydzień trafił do Syuri

Edytowane przez vieiraa55
Błąd

bkCjbFy.gif

• Reputacja:   587

I kolejna gala za nami, gala była po prostu dobra bez żadnych wielkich niespodzianek i rewelacji, dla fanów wrestlingu którzy uwielbiają akcję w ringu w sam raz się spodoba, mi akurat dobrze się to oglądało, każda z walk miała to coś i nie ma do czego się przyczepić, chociaż mam nadzieje że na Full Gear dostaniemy jakieś fajne niespodzianki i solidnie zakończą 2025. 

Darby Allin vs. Jon Moxley “I Quit” Match: No jak na tą dwójkę bardzo słabo, no nie wiem spodziewałem się tutaj mordobicia a dostałem obijanie Darby'ego przez całą walkę, ogólnie wiem że historia tego wymagała ale no nie lubię tego typu scenariuszy gdzie jeden jest obijany a drugi jest górą, no akcja na stół komentatorski była z lekka posrana chyba Tony Schiavone poleciał z tekstem " on chyba nie żyje " serio ten spot wyglądał bardzo niebezpiecznie, druga sprawa to te akcje plecami na schodki, no i akcja z akwarium dość dziwne już miałem nadzieje że wpuszczą tam piranie to miałoby jakiś sens ale no trzymanie głowy pod wodą? Coś takiego jeszcze nie widziałem wrestlingu, mam nadzieje że to był tylko jeden jedyny raz jeśli chodzi o tą akcję... Strasznie nie wykorzystany potencjał :( Można było z tego zrobić na prawdę brutalny match gdzie oni we dwoje chcą się pozabijać, a dostaliśmy średniaka z kilkoma momentami, powrót Stinga na plus tym bardziej w takim wydaniu... Kurde wolę oglądać Moxa w Death Match'ach, ale to jest jego chyba najsłabsza hardcore'owa walka... Co do Darby'ego to chłop niech przystopuje z tym lądowaniem na plecy bo pewnego razu już nie wstanie... Coś mi się wydaje że to jeszcze nie koniec tego programu.

Hangman Page (c) vs. Samoa Joe AEW World Championship: Walka dobra, nie była to dla mnie jakaś petarda ale no nie oglądało się to źle, nie ukrywam fanem Page'a nie jestem ale na chwilę obecną ten jego run wygląda o wiele lepiej niż ten sprzed paru lat, Joe przeszedł Heel Turn i w tym wydaniu jest najlepszy ale to jest podobna sytuacja co z pasem główny w WWE wszyscy wiemy jak to się skończy ;) Chociaż w AEW jest tak że ktoś przejdzie Heel Turn a za pół roku przechodzi Face Turn :D Nie powiem chciałbym Ospreay'a z pasem albo Christiana Cage'a bo są o wiele charyzmatyczni niż Page ale cóż Khan się uparł że Page ma być twarzą AEW więc pewnie będzie dalej w niego inwestował. 

Kris Statlander (c) vs. Timeless Toni Storm AEW Women’s World Championship: Walka tak samo dobra jak walka Joe z Hangmanem bez zbędnych rewelacji, już widziałem ich starcie na poprzedniej gali tu nic nowego się nie wydarzyło, bardziej zirytowało mnie to co się działo po walce, wbija Sashka i każe wypierdalać głównej mistrzyni a ta ją pokornie posłuchała... Ale o tym już poniżej. 

Mercedes Moné (c) vs. Shirakawa TBS Championship & TBA’s title Match: Boże... Tutaj Khan ma dużego minusa za ten booking, go do reszty pojebało z ex-Sashą? Ile ona jeszcze tych pasów zdobędzie? To co się działo po walce źle wróży na przyszłość, chyba kurwica mnie złapie jak dadzą jej główny tytuł podkładając jej Statlander, to nie może się wydarzyć Mone jest najbardziej przereklamowaną zawodniczką w historii, nie mogę na nią patrzeć... Ten jej koński zgryz itd. Te miny, maniery jakby się prochu nażarła, to jest chyba jedyna rzecz która mi przeszkadza w AEW. 

Kyle Fletcher (c) vs. Mark Briscoe TNT Championship: To jedna z najlepszych walk na tej gali, obaj panowie dopisali w ringu i to równo, Mark niby taki klocek itd. ale potrafi wykręcić dojebaną walkę, Kyle jak zwykle we formie ma chłopak talent to tylko kwestia czasu jak popchną go wyżej. 

Young Bucks vs. Jurassic Express  $500K Tag Match: Też bardzo, ale to bardzo dobre starcie, cieszę się że przywrócili JE jest to jeden z najlepszych tag team'ów w AEW mam nadzieje że prędzej czy później ruszą po pasy Tag Team'owe, walka dojebana polecam zerknąć :P 

The Hurt Syndicate vs. The Demand Tornado Trios Match: Też dobre starcie mimo że Lashley tutaj jak zwykle zaniżał poziom walki to Shelton nadrabiał w ringu za całą stajnie i wyszło dobrze. 

Jamie Hayter vs. Thekla: O dziwo był to opener XD trochę się zdziwiłem ale dobra... Ta cała Thekla jest bardzo dobra w ringu, bardzo dobrze się tu zaprezentowała i moim zdaniem zdała test, ja bym ją podpromował na miejscu Khana :P 

Reszty walk nie oglądałem ale i tak już na samym końcu się męczyłem bo chciałem iść spać, czekałem na walkę Darby'ego i Moxa a dostałem zwykłego przeciętniaka z lekka się zawiodłem. 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   383

Na wstępie trzeba podkreślić naprawdę fajny stage na tym PPV jeden z lepszych w ostatnich miesiącach szczególnie fajnie wyglądało to podczas wejściówki Okady.

Cała gala trzymała wysoki poziom zresztą jak zwykle w AEW co do walki Allina z Moxem jeszcze wczoraj czytałem na zagranicznym portalu, że w St. Louis, Missouri są jakieś ograniczenia prawne co do organizowania gal wrestlingowych chodzi o to co można robić właśnie w starciach nie standardowych, więc zapewne były jakieś ograniczenia dla tej dwójki, które wpłynęły na to co mogli pokazać.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   587

11 minut temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Na wstępie trzeba podkreślić naprawdę fajny stage na tym PPV jeden z lepszych w ostatnich miesiącach szczególnie fajnie wyglądało to podczas wejściówki Okady.

Cała gala trzymała wysoki poziom zresztą jak zwykle w AEW co do walki Allina z Moxem jeszcze wczoraj czytałem na zagranicznym portalu, że w St. Louis, Missouri są jakieś ograniczenia prawne co do organizowania gal wrestlingowych chodzi o to co można robić właśnie w starciach nie standardowych, więc zapewne były jakieś ograniczenia dla tej dwójki, które wpłynęły na to co mogli pokazać.

To są już takie zakazy? Ten kraj nie przestaje mnie zaskakiwać, szkoda jeśli to wpłynęło na walkę bo miałem nadzieje że dostaniemy coś konkretnego porządną brutalną walkę obaj są szaleni a tu widać że zostali mocno ograniczeni, spot na stół, akcja z akwarium coś tam się zapamięta z tego starcia ale czy będę do tego wracał? Raczej nie, wolę odpalić sobie walkę Moxa z Gage'm która była rzeczywiście grubym rozpierdolem. 

Co do stage'u zgadza się, zapomniałem o tym wspomnieć, jeden z lepszych w tym roku jeśli chodzi AEW, mam nadzieje że na dłużej takie konstrukcje zawitają w AEW. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   182
  • Styl:  Jasny

17 godzin temu, Grins napisał(a):

To są już takie zakazy? Ten kraj nie przestaje mnie zaskakiwać

Komisja regulująca sport i tego typu wydarzenia działa w Missouri od dawna, to nie jest nic nowego.

• Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   361
  • Styl:  Jasny

1. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) (with Stokely) vs. JetSpeed ("Speedball" Mike Bailey and Kevin Knight) - krótko i na temat. Bardzo fajny, szybki opener, z licznymi spotami i nearfall'ami. Nie szło się tutaj nudzić, bo cały czas coś się działo. I taka właśnie powinna być pierwsza walka gali. Powinni inwestować w taki team jak JetSpeed, bo zrobić tak przyjemne starcie z tymi nudziarzami z FTR, to nie lada sztuka. Szanuję młodych w opór. Szkoda, że oczywiście musieli tu jobnąć.

2. Jamie Hayter vs. Thekla - mocne zestawienie zabite chujowym bookingiem. Rozpisano to na klasycznego sleepera, gdzie raz jedna długo dominuje, a później długo druga, przez co pozbawiono walkę dynamiki, płynnych zmian przewag, czy jakiejkolwiek większej dramaturgii. Wygrywa Hejterka, a wydaje mi się, że jednak to zwycięstwo bardziej potrzebne było Pajęczarce (nawet po interwencji Julki lub Skajki).

3. Jurassic Express (Jack Perry and Luchasaurus) vs. The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) - na początku zacząłem się trochę obawiać, bo rozpisali to jak wcześniejszą walkę babek (dłuższa przewaga jednych, a później zmiana), z tym, że tutaj nawet w takich momentach było na czym oko (ringowo) zawiesić. Później jednak było już pięknie, bo poleciały kontry, zajebiste spoty i akcja na pełnej kurwie. Patrząc na to jak ludzie kupują Lucka i jakiego chłop ma skilla przy tych gabarytach, to uważam, że spierdolili próbę pchnięcia go w solową karierę. Co do samej walki - mocarny finisz z near fallami i słuszna wygrana Jurajskich. Niezłe spamowanie z turnem Bucks'ów (chyba każdy myślał, że się przełamią i wrócą pomóc Ekspresowym), którzy finalnie olali temat i poszli sobie na zaplecze.

4. The Hurt Syndicate (Bobby Lashley, Shelton Benjamin, and MVP) vs. The Demand (Ricochet, Bishop Kaun, and Toa Liona) - kolejna solidna walka, która zaczęła się na pełnej i nie zwolniła aż do samego końca. Cały czas się coś działo, a przewagi zmieniały się jak w kalejdoskopie. Świetny występ Sheltona, który po raz kolejny udowadnia, że to on jest najjaśniejszym punktem Hurtowników. Syndykaci biorą rewanż i w rywalizacji z Demand mamy 1:1. Pewnie będzie jakieś finalne starcie i bardzo dobrze, bo oba zespoły mają między sobą świetną ringową chemię.

5. Kyle Fletcher (c) vs. Mark Briscoe - zajebisty talent vs. zajebisty worker, to się nie mogło nie udać i panowie oczywiście dowieźli. Świetna, pełna emocji walka, która przykuwała do monitora od początku do końca. Zajebiste near falle i psychologia ringowa, bo Fleczek udowadnia, że nie bez powodu uznawany jest za przyszłość AEW, a Maras zadaje kłam stwierdzeniu, że był tym "mniej utalentowanym" bratem w The Briscoes. Świetnie się bawiłem.

6. Kris Statlander (c) vs. "Timeless" Toni Storm - bardzo chujowa walka, która była wolna i ciągnęła się jak wóz z węglem. Kryśka ogólnie przejechała się tu po Antośce (mocno jednostronne starcie) i jeszcze skończyła ją "just like that". Słabo w chuj, jak na rewanż z tak dominującą ex-Mistrzynią.

7. Shirakawa vs. Mone - nie znoszę Moneciary i tego jak jest chroniona w AEW. Walka zestawiona tylko po to, żeby Sikawa mogła jej jobnąć z pasa i Samochodowa mogła zdobyć 11 tytuł mistrzowski:oczy: Sama walka to sztampa, czyli Saperka dojeżdżająca Merca, żeby ta później i tak ją pozbawiła pasa. Może i samo starcie miało swoje momenty, ale sama świadomość co oni robią z ex-Saszetką, pozbawiała mnie całej przyjemności z oglądania (po prostu irytuje mnie ta baba i to jak potrafi się ustawić w AEW).

8. Brodido (Bandido and Brody King) (c) vs. Don Callis Family (Kazuchika Okada and Konosuke Takeshita) - mam trochę problem z tą walką, bo była rozpisana tak, że trudno mi było się nią mocniej "zajarać" (adekwatnie do składu), a z drugiej strony skłamałbym mówiąc, że nie miała świetnych momentów i nie została logicznie sfiniszowana (wygrana Mistrzów i pin Bandido na Okadzie). Chyba po prostu za dużo było chwil, kiedy to Okada prowadził stracie (a wtedy tempo drastycznie szybowało w dół) oraz za mało było tarć w ekipie Skosów. Pomimo tego, walka i tak na plus, bo jednak więcej było tam fajnych akcji niż tych sleeperowatych.

9. "Hangman" Adam Page (c) vs. Samoa Joe - skłamałbym pisząc, że nie spodziewałem się po tej walce dużo więcej. Z takim składem powinny być fajerwerki, a dostaliśmy słabo rozpisane starcie, gdzie jeden i drugi odwalili swoje trademarkowe akcje, Adaś ani razu nie był realistycznie zagrożony utratą pasa, a na koniec dostaliśmy turn Joe, który zwiastuje kolejną walkę tej dwójki, na którą po czymś takim nie mam ochoty (skoro skiepścili to w wydaniu face vs. face). Ogólnie - rozczarowanie.

10. Darby Allin vs. Jon Moxley - podejrzewam, że ludzie nie byli zachwyceni main eventem, bo był on mocno jednostronny i za mało popierdolony jak na ten typ walki. To drugie było powodowane obostrzeniami w stanie, w którym odbywała się gala, a to pierwsze - tym, że postawiono tu na psychologię ringową i sprzedanie pewnej historii. Rozpisali tu historię "tego słabszego" gościa, który może i odstaje siłowo oraz w ringu od Moxa, ale którego nie da się złamać i zmusić do poddania. To zadanie main event spełnił jak najbardziej, pomimo że nie była to może walka, do której będę wracał po latach. Jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić, to do finiszu, bo Mox poddający się w Scorpion Deathlocku, to trochę taka popierdółka jak na zakończenie takiej historii. Ja bym tu rozpisał Darby'ego, który dopada Jona ze szkłem w łapie (z tego rozbitego akwarium) i próbuje wydłubać Moxowi nim oko, przez co ten obsrany, poddaje walkę. Tu ciężar gatunkowy byłby odpowiedni. Mimo tego, jestem na tak dla tego main eventu.

Reasumując - najbardziej zawiodły tutaj walki kobiet (kto to rozpisywał?) i starcie Hangmana z Joe (nie wycisnęli z tego nawet połowy tego co można było). Cała reszta to była już świetna rozrywka i poziom do jakiego przyzwyczaiło nas AEW. Co do oceny gali, to mam trochę dylemat, bo 3,5/6 byłoby trochę krzywdzące (to jednak 10 walk, a nie jakieś 5 jak w WWE), a znowu 4=/6 trochę jednak naciągane w stosunku do innych gal AEW w tym roku. Mimo wszystko chyba jednak bardziej skłaniałbym się w tą drugą stronę, bo pomimo długości (4,5h) bawiłem się tu jednak jak najbardziej.

• Lubię to 1
  • Dzięki 2

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg