Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Evolution 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 111
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jade Cargill vs. Naomi:

20250701_Evolution_Match_JadeNaomi_16x9_

Mamy stypulację, która pewnie pomoże. Jest Naomi z walizką i zawodniczka która na SummerSlam będzie walczyć o pas, więc zwyciężczyni nasuwa się sama. Jade powinna to ugrać. Myślę, że obie Panie będą rywalizować o tytuł, gdy już Naomi udanie wykorzysta walizkę (Możliwe, że na samej Jade), więc w przyszłości czekają nas kolejne starcia.

Tiffany Stratton vs. Trish Stratus:

20250626_Evolution_Match_TiffyTrish_16x9

Jak tylko przeczytałem o tym, że WWE mocno zależy, żeby Trish pojawiła się na tej gali wiedziałem, czym to ostatecznie się skończy. Mimo szacunku do dawnych zawodniczek chyba wolałbym zobaczyć Trish w Battle Royal z drugiej strony to spoko, że Tiffany nie dostała, chociażby Jax. Oczywiście Tiffy nie straci złota.

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   1 257

Współczuje ludziom, którzy oglądają te tygodniówki, a walka zapowiadana jest na spacerze z psem i to jeszcze w koszulce Cubsów, a tfu:diabel:

Skład Pań, które wezmą udział w walce o pasy tag team w pełni znany:

20250703_Evolution_Match_TagTitles_16x9_

Ringowo może wyjść fajnie, bo zestaw jest sprzyjający. Charlotte i Lexi pewnie same sobie jakoś przeszkodzą i Dziewczyny z The Judgment Day to ugrają. Mam nadzieję.

Walka o pas IC już z obrazkiem:

20250701_Evolution_Match_ICTriple_16x9_D

Dwie ukochane zawodniczki i Lyra, do której nabrałem sporo sympatii i szacunku. Historia dookoła pasa IC u kobiet jest zdecydowanie najciekawsza. Pozostała podbudowa pod nadchodzącą galę w większości napisana na kolanie. Becky i Lyra odwaliły dwie doskonałe walki, a z Bayley to może wyjść jeszcze bardziej wybitnie. Oczekiwania mam ogromne. Historia najlepsza/Dwie legendarne zawodniczki i pas w tle. Ja osobiście zrobiłbym z tego Main Event, ale ja sobie mogę chcieć i pewnie wyjdą jako pierwsze.

• Lubię to 1

Wczorajsza niespodzianka od WWE Vault - przyznam, że wtedy akurat tego rodzaju gala miała sens, dzisiaj zupełnie nie czuć hype'u.

• Dzięki 1

5 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Wczorajsza niespodzianka od WWE Vault - przyznam, że wtedy akurat tego rodzaju gala miała sens, dzisiaj zupełnie nie czuć hype'u.

Walka Becky z Charlotte była absolutnie wyjątkowa :classic_love: :lynch: Moim zdaniem dziś taka gala ma dużo większy sens, niż wtedy po prostu WWE postanowiło się zbytnio do tego nie przykładać. Tak naprawdę jedynie program Ruda/Lyra/Bayley jest ciekawy. Mam nadzieję, że Becky obroni tytuł i na SummerSlam spotka się z Lyrą ponownie. Oby już sama gala finalnie wyszła świetnie, bo i tak pewnie powtórki w następnym roku już nie będzie.

1 godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Moim zdaniem dziś taka gala ma dużo większy sens, niż wtedy po prostu WWE postanowiło się zbytnio do tego nie przykładać.

Ja to widzę tak, że wtedy taka gala idealnie trafiła w moment kiedy wrs kobiet przeżywał bardzo dobre chwile w WWE. Dzisiaj jest już jednak nieco inaczej i po prostu osobna gala raczej do szczęścia nie jest nikomu potrzebna. Co do dalszej części - nie kupuję tego ,,nie przykładania się''. Czas w końcu powiedzieć, że wielokrotnie bookerzy nie potrafią wykorzystać potencjału jaki posiadają na backu. Inna sprawa, że jakiś mędrzec kazał robić trzy większe gala w weekend (licząc NXT), gdzie żadna tak naprawdę nie jest dobrze wypromowana. Gdzieś czytałem plotki, że chcieli podebrać widzów AEW i zaczynam w to wierzyć patrząc na to jak to wszystko się potoczyło. Za dużo gal w krótki czasie i taki oto efekt.

• Lubię to 2

• Reputacja:   141
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

@MattDevitto też tak uważam

Chociaż dla mnie problemem jest też ilość walk. Nie chcemy powrotu do PPV gdzie mieliśmy po 10 5-10 minutowych walk bo to dalej było słabo no ale takie Evolution ma sens jeśli rzeczywiście duża ilość zawodniczek może się pokazać. 

A w momencie gdzie mamy tylko parę walk (w tym Battle Royale więc sporo ich i tak się pojawi ale to nie to samo co mieć walkę solową) to nie wygląda jak coś specjalnego. Serio nie mogli zrobić nawet jakiejś walki w stylu Survivor Series RAW vs SmackDown vs NXT ? Przecież łatwo to wypromować, chętnie by się to obejrzało patrząc że SS matche zostały zastąpione War Games i nie widujemy takich walk.

• Lubię to 3

3 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Co do dalszej części - nie kupuję tego ,,nie przykładania się''

gdzie żadna tak naprawdę nie jest dobrze wypromowana.

Nie przyłożyli się, bo programy są napisane na kolanie, a sama gala jak napisałeś miernie wypromowana. Czyli nie kupujesz mojego stwierdzenia, że się nie przyłożyli, a zarazem piszesz, że gala nie jest dobrze wypromowana. Czyli wykonali dobrą robotę, czy niezbyt? No mój umysł dzisiaj nie przeskoczy tego może to i lepiej.

bookerzy nie potrafią wykorzystać potencjału jaki posiadają na backu

Bo się nie przykładają. Robią robotę na odpierdol. 

Ja tam mimo wszystko się z Gali zajebiście cieszę, bo wiem, że za rok już kolejnej edycji nie będzie. 

Gdzieś czytałem plotki, że chcieli podebrać widzów AEW

Konkurencja jest potrzebna. Bardzo inteligentny ruch.

• Dzięki 1

7 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Nie przyłożyli się, bo programy są napisane na kolanie, a sama gala jak napisałeś miernie wypromowana. Czyli nie kupujesz mojego stwierdzenia, że się nie przyłożyli, a zarazem piszesz, że gala nie jest dobrze wypromowana. Czyli wykonali dobrą robotę, czy niezbyt? No mój umysł dzisiaj nie przeskoczy tego może to i lepiej.

To, że gala jest słabo wypromowana nie znaczy, że się nie przyłożyli. Innymi słowy gala jest miernie wypromowana, bo po prostu nie potrafią zrobić podbudowy pod jedną galę, a co dopiero dwie/trzy. To nie ma nic wspólnego z chęciami czy poświęceniem się dla jakiegoś story. Trzeba pogodzić się z tym, że obecnie tak to wygląda i m.in z braku czasu bookerzy nie są w stanie wypromować konkretnego PLE.

Bo się nie przykładają. Robią robotę na odpierdol. 

A może nie potrafią?:chytry:

Ja tam mimo wszystko się z Gali zajebiście cieszę, bo wiem, że za rok już kolejnej edycji nie będzie. 

11 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Czy ja wiem - przy obecnej ilości gal to i takie Evolution spokojnie może być jakimś corocznym świętem dla kobiet w rosterze. Netflix to kupi:spoko:

Konkurencja jest potrzebna. Bardzo inteligentny ruch.

Oczywiście, że tak. Z drugiej jednak strony rzucili się na głęboką wodę z trzema galami, a to nie przełożyło się w jakość. Takie ruchy też warto robić z głową, bo kto miał obejrzeć AEW to i tak obejrzy - i vice versa.

• Dzięki 1

WWE Evolution 2/WWE Evolution 2025:

O samych walkach właściwie napisałem już co chciałem, więc teraz po zadaniu i typy, bo za rok pewnie już nie będzie okazji:

Jacy Jayne (c) (with Fallon Henley and Jarzmyn Nyx) vs. Jordynne Grace:

Jayne, skoro już dostała ten pas to nie powinna go tracić tak szybko. Z drugiej strony Grace wygrywająca tytuł na trochę, żeby później w przyszłości go przegrać na korzyść Blake Monroe to interesująca opcja.

Ostateczny typ: Jordynne Grace.

Jade Cargill vs. Naomi:

Naomi ma walizkę, więc przegrana nie zrobi jej absolutnie żadnej krzywdy, a Jade będzie pretendentką na SummerSlam i porażka na Evolution nie bardzo przystoi w takim momencie. Wróci Bianca?

Ostateczny typ: Jade Cargill.

The Judgment Day (Raquel Rodriguez and Roxanne Perez) (c) vs. Charlotte Flair and Alexa Bliss vs. Sol Ruca and Zaria vs. The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane):

Wyjścia są dwa. Dziewczyny z The Judgment Day bronią złoto lub Charlotte i Lexi na potrzebę ich przyszłego programu zdobywają pasy tag team. Drugiej opcji nie można wykluczyć, bo WWE już wykonywało podobne ruchy. Najlepiej byłoby, gdyby jakoś przeszkodziły sobie w zdobyciu pasów i po cichu Raquel i Roxanne zgarnęły wygraną.

Ostateczny typ: The Judgment Day (Raquel Rodriguez and Roxanne Perez).

Battle Royal:

Pewnie zobaczymy jakąś zawodniczkę z TNA. Pewnie powróci jakaś niezapowiedziana legenda. Kto może to wygrać? Jax? Nikt nie chce oglądać jej walczącej kolejny raz o pas. Giulia? Ma pas US zbędna to byłaby wygrana. Nikki? NIE! Pozostaje jedyna prawidłowa w moich oczach opcja, czyli Steph. Nie wyobrażam sobie innego wyniku w swojej głowie i sercu i mam nadzieję, że WWE nie wkurzy mnie, wymyślając sobie coś tak absurdalnego jak wygrana Nikki. Zawsze można wyciągnąć z kapelusza Biancę, gdyż ona może później walczyć o pas w dowolnym momencie. Steph lub Bianca.

Ostateczny typ: Stephanie Vaquer.

Tiffany Stratton (c) vs. Trish Stratus:

Ostateczny typ: Tiffany Stratton.

Iyo Sky (c) vs. Rhea Ripley:

Dwie zawodniczki z absolutnego topu powinny nam zapewnić olbrzymie emocje i fantastyczny pojedynek. Dalej się będę łudził, że Iyo tytuł obroni.

Nieostateczny bardzo życzeniowy skazany na porażkę typ: Iyo Sky.

Na koniec mój Main Event.

Becky Lynch (c) vs. Bayley vs. Lyra Valkyria:

Rywalizacja dobrze prowadzona. Sama walka z papierami na najlepsze starcie na gali. Becky broniąca tytuł i walcząca później na SummerSlam kolejny raz z Lyrą to chyba najlepsza opcja.

Ostateczny typ: Becky Lynch.

Oglądającym całą galę, o ile będą tacy życzę niezapomnianych chwil i dobrego poziomu.

• Lubię to 2

• Reputacja:   231
  • Status:  Online
  • Styl:  Klasyczny

Jacy Jayne kontra Jordynne Grace - JJ mistrzynią NXT jest od niedawna, ma gotowy program "na zaś" z Blake Monroe, a Grace chyba niebawem wreszcie trafi do głównego rosteru. Wynik zdaje się być formalnością, tym bardziej, że na Great American Bash w ten sam weekend jest TT Match Playa z udziałem obu pań i tam prawdopodobnie Jayne i jej psiapsi z Fatal Influence przegrają. Sama walka pewnie będzie krótko, dla obu to jednak szansa na pokazanie się pośród gwiazd głównego rosteru.

Fatal Four Way Tag Team - ten pas jest tak bardzo potrzebny jak dziura w moście, ale paradoksalnie poza duo z NXT może ugrać to każdy. WWE może udobruchać Bliss i Charlotte dając im pasy. Po powrocie może dostać coś Asuka (i Sane), a równie dobrze Judgment Day może zatrzymać tytuł i lansować się tym, że każdy w ich składzie jest mistrzem. Typuję Bliss i Charlotte, na takiej gali przydałaby się chociaż jedna zmiana mistrzyń.

Battle Royal - widzę tu cztery faworytki. Obawiam się o kolejnego title shota dla Jax lub Belli. Patrząc na kartę, do grona faworytek dołączyłbym Chelsea Green (choć ostatnio mniej jej w TV) i Stephanie Vaquer. Devil's Kiss przy żywiołowej paryskiej publice... :classic_rolleyes: WWE, nie zmarnujcie tego.

Jade Cargill kontra Naomi - na logikę wygrać to powinna Jade, aby promować ją przed walką o złoto na SummerSlam. Na plakacie Evolution jest Bianca Belair, nie ma walki, więc może wtrąci się do No Holds Barred byłych przyjaciółek.

Becky Lynch kontra Bayley kontra Lyra Valkyria - byłoby miło, gdyby Valkyria ograła dwie żywe legendy kobiecego wrestlingu, ale WWE pewnie postawi na to, aby Becky i Bayley, dwa duże nazwiska, spotkały się 1 na 1 na SummerSlam. Typuję Lynch.

Tiffany Stratton kontra Trish Stratus - program rozpisany totalnie na kolanie. Tiffy musiała pojawić się na Evolution, a Trish to wdzięczna opcja na takie gale będące hołdem dla kobiecego wrestlingu. Gwiazda dawnych lat, która wciąż dobrze wygląda, jeszcze rusza się w ringu i chce wciąż walczyć i - co chyba najważniejsze - jobbować młodszym. Panowanie Stratton powoli dobiega końca, ale to nie Stratus je zakończy.

Io Sky kontra Rhea Ripley - walka odwlekana od kilku miesięcy. Nie zdziwię się jak WWE będzie chciało dać na Evolution zmianę mistrzyni świata. Stratton pas zachowa, więc zostaje Sky. Panowanie Japonki słabiutkie, to jej pierwsza obrona tytułu, odkąd wygrała na WM. W telewizji jej mniej niż El Grande Americano. Ripey tytuł do niczego potrzebny nie jest, ale przynajmniej będzie regularnie w TV, wiedząc, że Triple H i publika ją uwielbiają. Tak jak większość walk na Evolution prawdopodobnie będzie krótka, tak tutaj wyczuwam sporo czasu i być może najlepsze starcie gali.

• Dzięki 1

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Countdown od 23

Evolution w paru słowach:

Opener - logiczny wybór na otwarcie i dobra walka, ale można się było tego spodziewać. Tylko szkoda, że Bayley została odliczona...

Walka o pas NXT - średniak, gdzie momentami wiało po prostu nudą. Szybko zaczął się rozłam w krótkim sojuszu Grace i Monroe,

Fatal Four Way - całkiem przyjemnie się to oglądało, zwłaszcza od wejścia Charlotte do walki,

Tiffany vs. Tiffany za x lat - poprawnie, ale skłamałbym gdybym napisał, że spodziewałem się czegoś lepszego,

No Holds Barred Match - typowy ,,hardcore'' dla fanów WWE, nic specjalnego,

Battle Royal jak Battle Royal - dużo zamieszania, ale dobrze, że Vaquer to wzięła, PS: jej tyłek jest bardziej over niż 90% rosteru:diabel:,

ME, czyli MOTN - Ripley i Sky dały radę, ale nikt o tym i tak nie będzie mówił/pamiętał. Naomi wykorzystuje walizkę i jest nową mistrzynią. Tylko do tego po latach będzie się wracało i zdecydowanie jest to moment całej gali.

Evolution udane, opener i ME wybiły się ponad resztę, a do tego Naomi z pasem. Kto wie czy WWE przez to nie pokusi się o kolejną edycję już za rok.

• Lubię to 1

• Reputacja:   61
  • Styl:  UW

Gala roku w wrstl. Nawet nie ma co z tym dealowac. 

• Lubię to 4

163870508457e2d890447a3.jpg