Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Evolution 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 112
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Evolution_(2025)_promo_poster.jpg

WWE Evolution 2025

Data: 13/07/2025

Atlanta, Georgia    State Farm Arena

Karta:

Women's World Championship:

Iyo Sky (c) vs. Rhea Ripley

WWE Women's Championship:

Tiffany Stratton (c) vs. Trish Stratus

WWE Women's Intercontinental Championship:

Becky Lynch (c) vs. Bayley vs. Lyra Valkyria

NXT Women's Championship:

Jacy Jayne (c) (with Fallon Henley and Jazmyn Nyx) vs. Jordynne Grace

WWE Women's Tag Team Championship:

The Judgment Day (Raquel Rodriguez and Roxanne Perez) (c) vs. Charlotte Flair and Alexa Bliss vs. Sol Ruca and Zaria vs. The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane)

Battle Royal for a world championship match at Clash in Paris

No Holds Barred match:

Jade Cargill vs. Naomi

• Lubię to 2

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   1 257
  • Status:  Online

Ostatnio odpuściłem mocno NXT, ale mam nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy by szybko uwalać panowanie Jacy. Niech ma swoje 5 minut, bo wątpię, że szybko znowu będzie miała podobną szansę. Co do Grace - nie wiem co tam z nią jeszcze robią jak newsy już dawno temu mówiły o jej awansie do głównego rosteru...

Mocno jestem ciekawy co ulepią z resztą, no chyba, że celują w ,,sprawdzone'' 5 walk to zostały im tylko cztery:diabel:

• Haha 1

• Reputacja:   141
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

28 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Mocno jestem ciekawy co ulepią z resztą, no chyba, że celują w ,,sprawdzone'' 5 walk to zostały im tylko cztery

Możliwe 😅 choć wtedy całe Evolution traci sens. Pierwsza edycja miała mnóstwo walk i praktycznie cały roster walczył a teraz normalnie PLE.

Walka o pas NXT, pas RAW, SmackDown, TagTeamy (niestety), i zostaje miejsce na jeden z Midowych (lub IC vs US), w sumie lepsze to niż NOC jeśli chodzi o walki o pas 

• Lubię to 1

6 minut temu, GGGGG9707 napisał(a):

Możliwe 😅 choć wtedy całe Evolution traci sens. Pierwsza edycja miała mnóstwo walk i praktycznie cały roster walczył a teraz normalnie PLE.

Gala nie jest u Arabów, więc nie zapłacili pewnie więcej niż za 5 pojedynków:D

• Haha 1

• Reputacja:   126

Godzinę temu, MattDevitto napisał(a):

Gala nie jest u Arabów, więc nie zapłacili pewnie więcej niż za 5 pojedynków:D

1.NXT Championship
Grace vs. Jacy
2. IC 
Becky vs. Lyra vs. Bayley
3. World babek
Shirai vs. Ripley. Rhea musi być w kracie, bo Hunter ją przeuwielbia, a do tego jakoś ostatnio ploteczkę czytałem o ich ewentualnym rematchu.

4. tag team
Raquel i Perez raczej staną w obronie pasów jako pełnoprawny team. Przeciw komu? Stawiałbym kiedyś na Bellaski po powrocie Nikki, ale Brie chyba nie chcą zaoferować występu na gali z tego co czytałem.
Teraz? No tu nie mam żadnego absolutnie pomysłu. Te pasy powinny trafić tam gdzie 24/7.

5.  Mam dwa pomysły.
a) Naomi vs. Cargill. Oglądam WWE od 2010 i posiadacz walizki wdupiał sporo ważniejszych lub mniej ważnych walk bo i tak miał walizkę, więc jakby taka Cargill uwaliła Naomi nic by się nie stało teoretycznie.
b) Mistrzostwo US - Giulia vs. ktokolwiek kto jest w rosterze Smackdown (?) I tak mają wywalone w te podziały brandów, to w sumie vs. ktokolwiek z WWE. 

Fajnie jakby Tiffy coś miała tutaj do roboty jako chyba de facto najważniejsza mistrzyni w całej federacji, ale vs. kto? Nię odbębniła a jakichś rywalek nie widać na horyzoncie, albo z takim skupieniem oglądam, że nawet nie ogarniam co się dzieje.

No i już mamy 5 walk. Na babki wystarczy.
Dobrze, że mam grę to sam sobie coś pokminię :D

• Lubię to 1

Parę słów na temat możliwych walk z mej strony:

Walka o główny pas NXT już w karcie.

Triple Threat o pas IC pomiędzy trójką Becky/Bayley/Lyra to jest pewniaczek.

Ripley pokonała Raquel i może się skupić na rzeczach ważniejszych patrz pas należący do Iyo. Iyo vs. Rhea walka numer trzy.

Walka numer cztery to Raquel i Roxanne w obronie pasów tag team.

Ma być jeszcze coś takiego:

Cytat

A Women’s Battle Royal Match is set for the WWE Evolution II PLE on Sunday, July 13. The winner of the match will earn a championship opportunity at WWE Clash in Paris on Saturday, August 31

- Cory Hays (BodyslamNet)

Idealne, pod Steph która mogłaby to zgarnąć, a później zawalczyć o pas.

Z tym Battle Royal, to jest pięć walk. Zakładam być może błędnie, że w karcie będzie tutaj więcej niż pięć pojedynków. Stawiam na siódemeczkę. 

Coś dla Tiffy? Może Trish, bo ponoć WWE zainteresowane jej występem.

• Lubię to 1

• Reputacja:   182

Rhea to wygra, prawda? :(:(:(:(:(:( 

Dziękuję pan Triple H za odebranie mi absolutnie ostatniego procenta jakichkolwiek chęci do oglądania WWE.

6427638215a28716991f4b.jpg

2 godziny temu, Tomos napisał(a):

Rhea to wygra, prawda? :(:(:(:(:(:( 

Jeśli teoretycznie liczyć na jakiś ,,big moment'' na Evolution to strzelam, że Ripley wygrywająca pas może być tym kierunkiem, żeby na SummerSlam weszła już jako champ.

3 godziny temu, Tomos napisał(a):

Rhea to wygra, prawda?

Nie wygra. Iyo obroni złoto, a na SummerSlam dostanie Asukę, a na Clash in Paris Steph.

Iyo Sky (c) vs. Rhea Ripley:

20250625_Evolution_Match_RheaIYO_16x9_Da

Najmocniejsze zestawienie, jakie można stworzyć na czerwonej tygodniówce na dany moment. Wierzę, że Iyo pozostanie mistrzynią. Nawet wyżej trochę życzeniowo napisałem o przyszłości. Zobaczymy, co to będzie. Walka na RAW, gdy niespodziewanie Iyo zgarnęła tytuł była świetna tutaj liczę na jeszcze lepszy poziom.

Hays miał rację i rzeczywiście Battle Royal się odbędzie. Tak jak pisałem wyżej będę trzymał kciuki za Steph ewentualna walka, czy to z Iyo, czy to z Ripley na Clash in Paris byłaby magiczna.

Tak jak każdy się spodziewał Raquel i Roxanne zostały połączone i pasy tam team będą do wygrania w walce czterech drużyn. Raquel i Roxanne pierwszy tag team. Drugi team ze Smackdown już wybrany nie będę spoilerował, ale zaskoczenie żadne, widząc, co się działo ostatnio. Z NXT? Pewnie Sol Ruca i Zaria.

Generalnie to już jest i piąta walka i rzeczywiście ktoś trafił idealnie. Doliczyć trzeba obronę Rudej i już wiemy, że bankowo będzie więcej niż standardowe pięć walk.

• Lubię to 5

• Reputacja:   819

Evolution 2 zapowiada się całkiem nieźle moim zdaniem, jak ma być 5 walk to zamiast Tag Teamów dałbym Women's US Title albo NXT NA, ale no zobaczymy jak to wyjdzie.

Co do Iyo, kurde ja rozumiem fascynacje tą zawodniczką, ale naprawdę chcemy, żeby Ona obroniła tytuł? W sensie od WM nie broniła tytułu ani razu, nie miała żadnego programu no jedynie krótki z finałem na Raw w Tag Team Matchu Iyo i Rhea vs Roxanne i Giulia i to było głównie dla pokazania nowych nabytków MR, jej run wygląda kiepsko, nawet gorzej niż Tiffany, która też nie ma wybitnego runu, ale Iyo to już w ogóle, nie bookowanie Championa na gale i to tak ważnego to jest najprostszy sposób do zapomnienia kto w ogóle jest mistrzem i przyznam się  bez bicia, że ja w pewnym momencie totalnie zapomniałem, że Iyo ma główny tytuł kobiet na Raw i przypomniałem sobie o tym dopiero jak się zastanawiałem z kim potencjalna zwyciężczyni od strony Raw mogłaby walczyć jakby takowa kobieta wygrała Queen Of The Ring xD, także nie jestem fanem tego, żeby utrzymywała tytuł skoro nie ma na nią pomysłu to samo z Tiffy pomimo, że jestem giga fanem talentu Stratton to też nie mają kompletnie pomysłu na ten reign i wygląda kiepsko, dlatego też chciałbym, żeby utraciła tytuł, cały czas jestem giga fanem Ripley i chciałbym, żeby to Ona miała tytuł, bo uważam, że na ten moment tylko Rhea i Liv są na tyle ciekawe, że potrafią utrzymać wagę tytułu i zaciekawić swoim reignem, a że Liv nie ma to zostaję Rhea, jeszcze bym widział Roxanne lub Steph, ale na nie jeszcze przyjdzie czas, kto wie czy nie na Clash In Paris po potencjalnym wygraniu Battle Royal na Evolution 2 oczywiście mowa tu o Steph, bo Perez zajęta tytułami Tagowymi.

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Jest i oficjalny plakat, do którego można mieć pewne zastrzeżenia:

sjtapg43i9af1.jpeg

Zdumiewający brak Steph. Mistrzyni US Giulia też się nie załapała. Obecność Belair zaskakująca, ale być może to jakiś jawny spoiler, że Bianca wróci podczas Battle Royal albo odegra rolę w innym pojedynku.

• Smutny/a 1

W dniu 1.07.2025 o 19:13, KyRenLo napisał(a):

Mistrzyni US Giulia też się nie załapała.

W sieci pojawił się świeży plakat (na Peacock) na którym Japonka już jest, natomiast Vaquer dalej się nie załapała.

Spoiler

mc0939pjqkaf1.jpeg

5 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

W sieci pojawił się świeży plakat (na Peacock) na którym Japonka już jest, natomiast Vaquer dalej się nie załapała.

Dobrze, że chociaż mistrzyni została tam umieszczona. Co nie zmienia faktu, że nieobecność Steph i Asuki na plakacie jest zadziwiająca. Nawet Kiana James, której nie było tyle czasu się tam znalazła. 

Karta powoli się kształtuje - dodano do niej m.in pojedynek Naomi z Jade Cargill i starcie Tiffany z Trish o pas. Szyją coś na szybko, bo gala już za tydzień, ale umówmy się nie ma wielkiego hype'u na ten event. To nie to samo co kiedyś...