Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak oceniasz heel turn Johna Ceny po 100 dniach?

Jak po 100 dniach widzisz heel turn Jasia?  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak podoba Ci się dotychczasowy run heel'owego Johna?

• Jest tak jak to sobie wyobrażałem, czyli świetnie.
    • Jest ok, ale powinno być lepiej.
    • Średnio - nic specjalnego.
    • Zawód, ale może jeszcze będzie dobrze.
    • Tragedia, szkoda gadać...
    • Po co to właściwie było? Cena zawsze powinien być facem!
      0

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 262
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

100 dni temu

GtLBbBJXAAABUFP?format=jpg&name=900x900

• Reputacja:   1 115

Oddałem głos na opcję Średnio - nic specjalnego.

Zakładałem, że to będzie coś bardzo przyjemnego w oglądaniu, a tak naprawdę najlepiej to się oglądało sam moment, gdy to nastąpiło. Dalej było różnie. Lepsze i gorsze momenty. Takie 5na10, gdybym miał to oceniać po swojemu na teraz.

• Lubię to 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

• Reputacja:   283
  • Styl:  Kopia Jasny

Póki co średnio i może John robi robotę z technicznego punktu widzenia, ale cała otoczka to jeden wielki średniak – po takim przytupie na początku z Rockiem na EC wypisanie Johnsona z tej historii to był spory let down. Walka z Ortonem na zwykłym Backlash bez większej historii to porażka. Punk w Arabii Saudyjskiej to już w ogóle kosmos.

Średniak. Może jakoś zaskoczą jeszcze pod koniec tego emerytalnego tournee, ale biorąc pod uwagę kreatywną depresję po boomie z Bloodline słabo to widzę.

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   141
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Ciężko ocenić. 

Z jednej strony zawód bo wszyscy to sobie inaczej wyobrażali i to miało być czymś przyjemnym i ciekawym.

Z drugiej jednak strony heel powinien generować negatywne emocje a w tym wypadku to wychodzi. Gdyby Cena był heelem jakiego wszyscy chcieli to by dostawał pop. A tak to ludzie jednak na niego buczą, narzekają bo Heelowy run ma jaki ma ale to wygląda na celowe działanie żeby negatywnie nastrajać fanów. 

• Lubię to 1

• Reputacja:   233
  • Styl:  Klasyczny

Problem z heel turnem Ceny mam już w momencie jego przejścia. Właściwą galą na zdarzenie, na które fani czekali 20 lat była Wrestlemania, a nie Elimination Chamber. Heelowa wersja Jasia to jak dotąd mocna sztampa - wyzwiska względem fanów, zwycięstwa kantem. Brakowało tylko, żeby John wpadł na galę w Londynie w koszulce MU 😀 Czasem mam wręcz wrażenie, że postać Ceny specjalnie jest tak nijako rozpisana, żeby fani nie zachwycali się heelowym Jasiem na mikrofonie i nie brali jego strony 😜

Reasumując, ten heel turn już się raczej nie dźwignie, pewnie John przejdzie jeszcze face turn przed ostatnią walką. I tu mam nadzieję, że Cena odda WWE Title komuś mniej wypromowanemu, dla którego będzie to potężny kop. Czyli bardziej LA Knight niż Rhodes, Orton, Punk czy Rollins poprzez cash-in.

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 1

70800448856fb97a41e5eb.jpg

31 minut temu, Bastian napisał(a):

I tu mam nadzieję, że Cena odda WWE Title komuś mniej wypromowanemu, dla którego będzie to potężny kop. Czyli bardziej LA Knight niż Rhodes, Orton, Punk czy Rollins poprzez cash-in.

Z tym, że z całą sympatią dla LA Knight'a on ma już 42 lata. Słaba inwestycja w przyszłość

• Reputacja:   233
  • Styl:  Klasyczny

28 minut temu, GGGGG9707 napisał(a):

Z tym, że z całą sympatią dla LA Knight'a on ma już 42 lata. Słaba inwestycja w przyszłość

Racja, ale to i tak postać nie tak przemielona w ME jak wyżej wymienione przeze mnie grono. 2-3 lata pushu mogliby dać. 😜 

70800448856fb97a41e5eb.jpg

35 minut temu, GGGGG9707 napisał(a):

Z drugiej strony taki Rollo ma zaraz 40 na karku i jakoś im to nie przeszkadza by go pushować ile wlezie:diabel:

• Reputacja:   820

2 godziny temu, GGGGG9707 napisał(a):

Z drugiej jednak strony heel powinien generować negatywne emocje a w tym wypadku to wychodzi. Gdyby Cena był heelem jakiego wszyscy chcieli to by dostawał pop. A tak to ludzie jednak na niego buczą, narzekają bo Heelowy run ma jaki ma ale to wygląda na celowe działanie żeby negatywnie nastrajać fanów. 

Meh ja kompletnie nie kupuję takiego tłumaczenia, w sensie to jest tak, że masz rację, ale to oznacza, że mamy dostawać po prostu nijaką postać, żeby generowała takie reakcje jakie teoretycznie powinna? Rollins jest heelem, generuję negatywne reakcje, a pomimo tego jest mega ciekawy i ogląda się go bardzo dobrze, a tak to z Ceny robimy nijakiego gościa tylko po to, żeby było tak jak chcę WWE, a nie po to, żeby fani mieli ciekawe story, szkoda, że teraz tak jest, bo za początków Panowania Huntera mam wrażenie, że aż tak im nie przeszkadzało kiedy heel zbierał dobrą reakcję, a teraz tak, Priest zbierał dobre reakcje jako heelowy champion i wszystko było w porządku, Ripley tak samo, uważam, że reakcje reakcjami, ale nie powinno to być tak, że na siłę musi ktoś zbierać złe reakcje, bo powiedzmy sobie wprost wolimy jako fani/publika wolimy jak ktoś zbiera negatywne reakcje, bo robi sztampowe heelowe rzeczy i to działa, ale nie jest zbyt ciekawy czy jak właśnie jest ciekawy, ale zbiera pozytywne reakcje pomimo bycia heelem, no mi osobiście kompletnie nie przeszkadza dobra reakcja na heela, bo to nie definiuje tego czy ktoś jest heelem czy facem, a fani i tak będą się dobrze bawić, jedynie dla WWE jest to irytujące, ale no jak mówię wolę dobrego heela z pozytywnymi reakcjami niż sztampowego i przeciętnego/nudnego z negatywnymi.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

@Kaczy316 Całkowita zgoda. WWE dziwną taktykę obrało w ostatnim czasie i przekaz mocno się zmienił.

Np ostatnio widziałem wypowiedź Owensa na temat francuskiej publiczności którą mocno podpadł francuzom krytykując ich żywiołowe kibicowanie (ja akurat osobiście byłem na RAW w Brukseli i uważam że klimat super zrobiliśmy jako publiczność choć słowa Owensa też uderzają w brukselską publiczność 

• Lubię to 1

4 minuty temu, GGGGG9707 napisał(a):

Np ostatnio widziałem wypowiedź Owensa na temat francuskiej publiczności którą mocno podpadł francuzom krytykując ich żywiołowe kibicowanie

A to ciekawe, ale najlepiej wszystko zwalić na fanów, fani źli, bo na twitterze piszą i mają się zamknąć i oglądać jak to Tryplak powiedział, nie mogą się wypowiadać, kibicowanie nie dobre, gdzieś wyczytałem, że WWE też chcę stosować kary za to jak fani będą używać wulgaryzmów jako chantów, bo jak to tak można chantować, wszystko źle tylko nie oni.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

Dokładnie i to robi się męczące. Oglądam WWE od 2009 i nawet w najgorszych momentach oglądałem (czasem przez brak motywacji z miesięcznym opóźnieniem i w 10 min ale oglądałem) i dalej będę oglądał ale ostatnio bardzo złą taktykę obierają, do tego tyle złych/kontrowersyjnych decyzji w ostatnim czasie, nachalne wciskanie sponsorów dosłownie gdzie się da i całkowite nastawienie na kasę.

Pod tym względem AEW bije na głowę WWE (AEW oglądałem regularnie dopóki coś tam się działo, później same random matche to przestałem i teraz raz na parę miesięcy zbieram się i na przewijaniu oglądam ale nie bardzo podoba mi się).

Jedno też jest na plus AEW, AEW na tygodniówkach robi mega zestawienia (co też nie jest dobre bo to często random match aby tylko ringowo się obronił i bez żadnej historii a momentami przesadzają z tym). WWE znowu boi się robić walki dwóch promowanych / wypromowanych zawodników z czystym zakończeniem. Czemu nie dostajemy walk typu Cody vs Priest, Cody vs Drew, Black vs Rollins, czy coś w tym stylu z czystym zakończeniem. AEW robi turnieje gdzie są mocne zestawienia i czyste zakończenia a WWE jakieś eliminacje do Elimination Chamber, MITB czy KOTR 3-way albo fatal 4-way bo szkoda im zestawić dwóch mocnych zawodników w 1 vs 1 gdzie jeden przegra.

Ok przegra i straci trochę ale w AEW jakoś Hangman jakiś czas temu dalej był wiarygodny mimo paru przegranych na Dynamite...

Edytowane przez GGGGG9707
  • Lubię to 1

5 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

WWE też chcę stosować kary za to jak fani będą używać wulgaryzmów jako chantów

To to już w ogóle przegięcie...

• Lubię to 1

18 godzin temu, Kaczy316 napisał(a):

gdzieś wyczytałem, że WWE też chcę stosować kary za to jak fani będą używać wulgaryzmów jako chantów, bo jak to tak można chantować, wszystko źle tylko nie oni.

Wystarczającą karą dla fanów jest już produkt jaki serwują:diabel:

• Lubię to 3

19 godzin temu, GGGGG9707 napisał(a):

(AEW oglądałem regularnie dopóki coś tam się działo, później same random matche to przestałem i teraz raz na parę miesięcy zbieram się i na przewijaniu oglądam ale nie bardzo podoba mi się).

Właśnie z tego samego powodu przestałem oglądać AEW, ale to jeszcze w 2021-22 roku, niespójne story, odstawianie wszystkiego na potem niby feud skończony, ale po 4 miesiącach przypominamy sobie o nim albo nawet po roku, feud dalej trwa, nie wiadomo kto wygrał, nie wiadomo kto heel kto face, każdy tweener praktycznie, każdy robi co chcę, przynajmniej tak było kiedy przestawałem to oglądać, teraz nieliczne walki zerknę jak ZSJ vs Bryan czy Bryan vs Mox, Bryan vs Swerve, Ospreay vs Bryan, Ospreay vs PAC, ale to ze 2-3 walki może na rok obejrzę z AEW.

6 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Wystarczającą karą dla fanów jest już produkt jaki serwują:diabel:

Nie no, aż tak źle nie jest, żeby przypomnieć jak tragicznie było to pozwolę sobie wrzucić tutaj screeny ocen z CM z gal u pewnego wąsatego biznesmena, który chyba resztę życia po sądach będzie ganiał albo wydawał na prawników xD.

Zrzutekranu2025-06-09195332.thumb.png.294acc4f00fccc9a9a9310f13716180a.png

Kurde miałem jeszcze scr z Backlash 2017 i 2018, ale nie mogę tego wstawić, a też oceny 3.32 i 5.36 z walkami totalnie z niczego.

Średnio co druga gala miała takie oceny, więc no Tryplak zrobi przeciętne show, ale takiej tragedii jak ten sabotażysta to nam nie serwuję na szczęście xD.

Edytowane przez Kaczy316
  • Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18