Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Collision #88 [12.04.2025]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   16
  • Status:  Offline

Nazwa gali: AEW Collision #88

Data: 12.04.2025

Federacja: All Elite Wrestling

Typ: TV-Show

Arena: MassMutual Center

Format: Live

Platforma: TNT

Komentarz: Nigel McGuinness & Tony Schiavone

Karta:
Cytat

Owen Hart Foundation 2025 Women's Tournament Quarter Final Match:

Jamie Hayter vs. Billie Starkz

Tag Team Match:

Gates Of Agony (Bishop Kaun & Toa Liona) vs. Smash And Burn (Juni Underwood & Ricky Pryce)

Singles Match:

Anthony Bowens (w/Billy Gunn) vs. Blake Christian (w/Lee Johnson)

Two On One Handicap Match:

Megan Bayne (w/Penelope Ford) vs. Kelly Madan & LMK

Singles Match:

AR Fox vs. Kevin Knight

Tag Team Match:

Angelo Parker & Matt Menard vs. FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood)

Athena vs. Harley Cameron

Owen Hart Foundation 2025 Men's Tournament Quarter Final Match:

Konosuke Takeshita vs. Brody King

Wyniki:
Spoiler

Jamie Hayter def. Billie Starkz (13:55)

Tag Team Match:

Gates Of Agony (Bishop Kaun & Toa Liona) def. Smash And Burn (Juni Underwood & Ricky Pryce) (1:06)

Singles Match:

Anthony Bowens (w/Billy Gunn) def. Blake Christian (w/Lee Johnson) (9:12)

Two On One Handicap Match:

Megan Bayne (w/Penelope Ford) def. Kelly Madan & LMK (1:28)

Singles Match:

AR Fox vs. Kevin Knight

Tag Team Match:

FTR (Cash Wheeler & Dax Harwood) vs. Angelo Parker & Matt Menard

Athena vs. Harley Cameron

Owen Hart Foundation 2025 Men's Tournament Quarter Final Match:

Brody King vs. Konosuke Takeshita

Powiązane tematy:

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Attitude

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 96 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 006 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 694 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 570 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 881 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Booking jest lepszy nie da się ukryć, ale Jacob vs Knight ma taką historię jak Balor vs Lashley z WM 35 o tytuł IC czy Apollo vs Big E o IC z WM 37, w sumie to tak naprawdę Jacob vs Knight to jest kontynuacja niekończącego się programu gdzie New Bloodline po prostu niszczą sobie kogo chcą bez powodu tak dla rozrywki, a LA Knight od roku ma z nimi na pieńku i jak nie ma co robić to lecimy z New Bloodline tak jest od roku już, to samo z Ortonem i KO(kiedy był facem) także tutaj nic świeżego nawet nie ma zbytnio, a zrobili to co robią od roku z tymi zawodnikami, ogólnie nie bronie Vinca, ale po prostu w tej sytuacji widać, że zarówno Vince jak i Hunter potrafią dać sklejke na szybko, z tą różnicą, że Vince potrafił dawać walki totalnie z niczego, a Hunter robi sobie jakiekolwiek zaplecze pod to, ale też bardzo często po najmniejszej linii oporu, więc ani jedna ani druga sytuacja nie jest jakaś świetna, ale można dzięki temu zobaczyć fajny ringowo pojedynek, chociaż nie wiem czy Jacob vs Knight będzie do tych pojedynków należał.   Ja mam wrażenie, że Roman nie jest stricte facem, gość robi to samo co robił za czasów swojego panowania tylko teraz jedzie sobie z tym z kim ma akurat problem, tak się złożyło, że New Bloodline było heelami, ale z kolei Punk jak i Rollins są face'ami, Reigns wygląda jak tweener, nie chwali fanów nie mówi, że coś osiągnął dzięki nim, cały czas każe siebie uznawać jako Tribal Chiefa i tak samo to wyglądało nawet jak "zbierał" ekipę do WG, zachowywał się jak szef, jak Tribal Chief, musiał trochę złagodnieć, bo miał związane ręce, ale dalej był OTC, to jest moje subiektywne zdanie oczywiście, ale osobiście nie zauważyłem u niego zmiany charakteru, nawet w promach nie ma tej zmiany moim zdaniem, ale mogę się mylić.   I tutaj się zgadzam w 100%, ta WM tydzień przed końcem kwietnia to nieśmieszny żart, chociaż prawda jest taka, że patrząc na analogiczny okres jeśli chodzi o zeszły rok to w zeszłym roku od EC do WM było 6 tygodni, a w tym roku jest to 7 tygodni, późno dość RR i EC zrobili, więc trochę się wyrównało to, ale dalej wydaję mi się, że to bardziej kwestia lenistwa bookingowego tak jak napisałeś, bo zazwyczaj do WM jest około 6-7 tygodni, zależy jak sobie ustalą ten okres.
    • Grins
      Wiesz lepszy taki booking o pas US'a niż żaden za czasów Vince to pasy mid-cardowe czasami były olewane i wgl nie znalazły się w karcie a nie wspomnę już o programach które były wrzucane na jedno kopyto albo sklejony ladder match na szybko, a w tym roku w karcie mam wszystkie tytuły mid-cardowe jeśli chodzi o mężczyzn co jest moim zdaniem bardzo dobrym ruchem  Przy pasie IC działo się więcej, ale przy pasie US'a w sumie też się działo dość dużo gdzieś ten Jacob się tam cały czas kręcił sugerowali nam walkę Jacob kontra Solo ale to dopiero chyba po WM jak już Jacob będzie mistrzem... Chociaż możliwe że plany Jacoba były inne a wszystko zmieniła kontuzja Owensa i teraz Solo będzie się musiał podłożyć Ortonowi na WM i jakoś nie ubolewam z tego powodu...  Jeśli chodzi na prawdę o booking pasów mid-cardowych to serio jest o wiele lepiej niż lata temu i nie mówcie że tak nie jest, kiedyś to wjebali bez historii walkę o pas US'a czy IC a teraz chociaż jakaś tam historia jest może nie jakaś zajebista ale jest.  Ja to ogólnie czekam najbardziej na Punk/Rollins/Roman z tej całej karty, mam nadzieje że jednak coś się tam stanie i Heyman zdradzi zarówno Punka jak i Romana no i Rollins jakoś na tym skorzysta wygrywając tą walkę, wiem ciężko uwierzyć aby Roman przejebał walkę drugi raz z rzędu ale jeśli czeka go odłączenie od przeszłości z Bloodline to powinien to przejebać po czym zniknie do SummerSlam wracając już nie co w innym gmmicku zachowując swoją postać ale nie już jako OTC, Tribal Chief... Ogólnie bardzo wątpliwe aby teraz Hunter chciał z niego robić Heela gdy już fani go zaakceptowali. Dlatego największym błędem WWE jest to że organizują WM tak późno, powinni organizować w połowie Marca albo na początku Kwietnia jak w ubiegłym roku... Ale najlepiej jakby po prostu organizowali największą gale w Marcu a nie w Kwietniu bo wtedy trzeba przeciągać większość programów i wtedy wychodzi taki kicz, poza tym Hunter też nie jest fair wobec Europejczyków bo mógł śmiało się wysilić i w Europie rozpisać większość programów a tak to tylko liczyli na publikę i zero kreatywności z ich strony dopiero jak wrócili do USA to się wzięli do roboty... Moim zdaniem to tylko i wyłącznie wina samego Triple H'a że tak chujowo się za to wziął, jakaś ta Vince'owa zaraza pozostała w tej federacji na zapleczu jeśli chodzi o booking. 
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Champion Carnival 2025 - Dzień 3 Data: 13.04.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Hiroshima, Japan Arena: Hiroshima Industrial Hall East Exhibition Hall Publiczność: 785 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold Spring Victory Series - Dzień 10 Data: 12.04.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Shin-Kiba 1st RING Publiczność: 272 Format: Live Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Nialler
      Jak dla mnie to słabe w sumie. Jak ktoś oglądał TakeOvery za ery Tryplaka to wie, że te gale często biły na łeb na szyje najważniejsze gale main rosteru. Tutaj co my mamy?  -Punk/Rollins/Reigns: Tu gdzie jest Heyman to w większości przypadków jest ciekawie. Tu mamy coś więcej. Czekam na efekt i widać, że sam Paul jest zaangażowany w storyline. Czuć te klimaty. -Cody/Cena Meh... Ten heelturn to dno póki co. Jak się Rock nie pojawi i nie będzie gamechangera to meh x2. Tak jak ktoś przede mną napisał - liczę, że Dwayne zacznie się pastwić nad Codym i Randall wpadnie i sprzeda punt kicka Rockowi i zacznie feud jednak z Ceną o pas (który ten wcześniej wygra). -Bron/Penta/Dom/...? Kurde, zapomniałem w ogóle kto tam. BALOR! Ringowo na pewno nie dadzą sleepera ale to samo wszystko też takie bez szału. Oglądałem Pentagona w LU, TNA, AEW i typ już jest skrojony z 90% swoich movesów i w ogóle zrobili takiego ślamazarnego gościa z niego. Meh. Liczę na jakieś dymy między Domem a Balorem. Finn mógłby iść w faceturn i chociaż jakiś powrót Demona i odbudowa postaci bo stał się jednym wielkim żartem. -Charlotte / Tiffy Rzygam totalnie panną Flair i nie chcę już jej nigdy więcej widzieć z tytułem, mimo, że Tiffy też nie dowozi. -Iyo/Bianca/Rhea Bianca dawno powinna sturnować. Iyo musi to ugrać i koniecznie turn Bianci. -Gunther/Jey Meh... no nijak mi się to nie podoba. będzie tona superkicków i yeetów pomiędzy. Gunther musi obronić. Brak mi strasznie walki o pasy drużynowe SD. Wiem, że już Profitsy walczyli sto razy z DIY i MCMG, ale tu aż się prosi o 3-way ladder. Gdzie Chelsea? Gdzie Lyr...a, która będzie w sumie walczyć o pasy kobiet tag team? Do chuka wafla, mamy dwa dni WM a "świeże" jakby nie patrzeć mistrzyni nawet nie dostaną obron pasów. Podsumowując: To nawet nie przypomina karty WrestleManii i nie czuć tego hype'u dla mnie. Wiem, że narzekam jak typowy janusz, ale kurde no bądźmy szczerzy - szału nie ma dupy nie urywa.  Edit: Zapomniałem kompletnie o Drew vs. Priest i Gable vs. Rey. Walki na jakieś randomowe backlash albo i nawet RAW a nie pchać to na WM. Totalne meh. Edit2: O masz. Jeszcze Fatu vs. LA Knight - Jacob musi to wygrać i rozwalić Solo w drobny mak który będzie chciał mu "pomóc" wygrać. AJ-Logan - meh.  Cargill-Naomi - to nawet na tygodniówkę się nie nadaje a co dopiero na najważniejszą galę roku.
  • Dodaj nową pozycję...