Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   325
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

3 godziny temu, -Raven- napisał(a):

O kurwa, jednak Jey Uso... No to mnie tutaj zaskoczyli na maksa. Widać, że mega teraz stawiają na YeetMana i podejrzewam, że nie skończy bez pasa na WM-ce. Dokładnie to samo powinno być rok temu z Rycerzem, ale tamto momentum Knighta przespali i ten pociąg już odjechał.

No widzisz my we dwoje dawaliśmy mu jakieś szanse że doczłapie się do tytułu i pasa, ale jak widać nie wszyscy są zadowoleni ale na tym polega ten biznes Nochal musiałby być pierdolnięty aby nie wykorzystać gościa który zbiera ogromny pop czasami nawet większy od Romana, ogólnie już można rzec były jakieś przesłanki pod koniec 2024 roku Jey wchodził zawsze ostatni i zbierał najlepszą reakcję, lepszą niż Romulando, uważam że ta wygrana to bardzo dobra decyzja, ludzie są przyzwyczajeni aby wygrywali ci zawsze na wyższej pozycji czyli Punk, Rollins, Roman itd. a gdy już zaskoczyli to jak zwykle narzekają :P Właśnie po to oglądam RR Match aby zostać pozytywnie zaskoczony a nie że już siedzę na pewniaka i obstawiam Cena albo Punka :D A tutaj wczoraj aż dostałem banana na gębie jak zobaczyłem że Jey wypierdala Cena który kondycją to nie tryska, a no i mogę się założyć że gdyby to Roman wygrał RR Match to byłby płacz na cały świat, że znowu Roman, tak samo byłoby z Punkiem, a jakby wygrał Cena to byłoby znowu że przewidywalne, no kurwa ludziom nie dogodzisz choćby nie wiem co. 

Jey dostanie swój WrestleMania Moment i tyle, zasłużył bo zapierdala dość ostro od 2023 roku, kolejny Samoańczyk który otrze się o złoto będzie Jacob ale na to przyjdzie czas, póki co budują go na potężnego skurwiela którego będzie trudno ubić a w Royal Rumble to pokazał wilczy pazur. 

3 godziny temu, -Raven- napisał(a):

Kurwa, wpuszczają jakiegoś Youtubera zamiast Tozawy, który dostał blachę od Karmelowego? Serio? Szkoda, że nie jakiegoś grubasa z pierwszego rzędu. Jak mnie wkurwia zajmowanie miejsc w RR przez takie osoby kompletnie z pizdy :oczy:

Bez kitu moja reakcja była podobna, mogli już kogoś z NXT wrzucić do tej walki, ale chuj ten czarnuch zrobił spore wyświetlenia tą akcją dla WWE niestety takie spierdolone czasy mamy. 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   263
  • Urządzenie:  iPhone

WWE Royal Rumble 2025

No i mamy to! Road to WrestleMania 41 wystartowało z przytupem w Indianapolis, a Royal Rumble 2025 dostarczyło emocji, niespodzianek i kilka momentów, o których będziemy gadać przez najbliższe tygodnie, pewnie aż do WM-ki. Czy było perfekcyjnie? Nie. Ale czy było cholernie dobre? Jak najbardziej - mnie się podobało.

Women's Royal Rumble Match: Charlotte Flair zgarnęła swój drugi wygrany Royal Rumble Match w karierze i… no cóż, chyba wszyscy się tego spodziewaliśmy. Jej powrót po ponad roku przerwy był ogromnym wydarzeniem, ale od momentu, kiedy weszła do ringu, wiadomo było, że to ona zgarnie wygraną. Czy to źle? Niekoniecznie, ale było zbyt przewidywalne. Sam match? Zaskakująco dobry. Jordynne Grace w WWE? Wow, shut up and take my money. Giulia w Rumble? Podoba mi się kierunek, w którym to idzie. Było kilka fajnych historii: Naomi i Bianca Belair eliminujące Pure Fusion Collective, Nia Jax biorąca na siebie rolę terminatora (choć trochę przesadzili z tymi jej eliminacjami), no i starcie Perez z Bayley nawiązujące do ich rywalizacji w NXT. Nie zabrakło też klasycznych momentów – Alexa Bliss wróciła do wielkiej reakcji, Nikki Bella została wybuczana po swoich popisach, a Charlotte weszła z pirotechniką, jakby była już na WrestleManii - no i będzie.

WWE Tag Team Title Best Two Out Of Three Falls Match - #DIY (c) vs. Motor City Machine Guns: Kurde, lubię obie tag teamy, ale ten match po prostu nie siadł. Publika nie do końca była wkręcona, bo wszyscy jeszcze przetwarzali Rumble kobiet, a poza tym czekali na RR mężczyzn, trochę temu starciu się oberwało, ono powinno otworzyć gale. Było kilka fajnych momentów (zwłaszcza fałszywa zmiana tagu DIY), ale coś tutaj nie grało. Największym plusem jest to, że mamy podbudowę pod Triple Threat z udziałem Street Profits. Tylko pytanie – czy fani będą tym zainteresowani przez kolejne dwa miesiące? No bo pewnie pociągną to do WM. Niby spoko, ale złe umiejscowienie walki w karcie.

WWE Title / WWE Universal Title Ladder Match: Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens: To był absolutny hit. Cody i Owens dali jeden z najlepszych ladder matchów ostatnich lat, a poziom brutalności był wręcz szokujący. Alabama Slam na drabinę, Fisherman Buster, łamanie szczebli i cały ból, jaki Owens przyjął – ci goście poszli na całość. To nie był typowy ,,Cody walczy o życie i przełamuje szale mimo wielu przeszkód" match – tu było widać, że Cody wchodzi w bardziej agresywną wersję siebie. I to jest świetny kierunek. Facet jest zmęczony, czuje presję bycia głównym jakby nie było championem, a takie walki tylko to podkreślają. Może to sygnał, że WWE szykuje coś ciemniejszego dla niego na WrestleManii?

Men’s Royal Rumble Match: To co, ilu z Was typowało Jeya Uso jako zwycięzcę? Bo ja na pewno nie. I to jest najlepsze, co mogło się wydarzyć. Zacznijmy od tego, że sam Rumble Match był niesamowity. Rey Mysterio i Penta otwierający akcję – klasa, choć w roli Penty stawiałem na Doma. Jacob Fatu robiący absolutną demolkę? Więcej tego! Breakker zabijający IShowSpeeda Spearem? Kocham to (zwłaszcza, że jebię influencerów na wszelkie możliwe sposoby, jak tylko mogę). Joe Hendry jako niespodzianka? Fantastyczna decyzja. A potem zrobiło się jeszcze ciekawiej. CM Punk eliminujący Rollinsa i Reignsa to coś, co trzeba będzie zobaczyć w powtórkach. Rollins dostał absolutnego szału i skasował Reignsa double Stompem na stalowe schodki – i nagle obaj są poza walką. To daje mega ciekawe opcje na WrestleManię. Końcówka z Jeyem Uso, Ceną i Loganem Paulem? No błagam, kto spodziewał się, że to Jey wyrzuci Cenę i zgarnie wygraną? To była ta nieprzewidywalność, której tak bardzo brakowało WWE w ostatnich latach. Teraz mamy potencjalny pojedynek Jeya z Guntherem na WrestleManii – i to może być coś pięknego, naprawdę jestem tego fanem, mimo przeciwności losu, brakowało mi takiego zaskoczenia w jednej z większych gal po tylu latach - wyszło dobrze.

Mamy świetnie rozpoczętą drogę do WrestleManii 41 w mojej opinii. Są emocje, są pytania, są kierunki, które mogą nas zaskoczyć. Cody Rhodes zaczyna ewoluować w coś więcej niż tylko „good guy champ”, Jey Uso został niespodziewanym wyborem, a CM Punk z Rollinsem i Reignsem mogą naprawdę wytyczyć główny punkt programu, który może eksplodować w Vegas. Czy była to najlepsza gala Royal Rumble w historii? Nie. Ale była to jedna z najbardziej ekscytujących w ostatnim czasie, i to mi w zupełności wystarczy.

• Lubię to 2
  • Dzięki 3

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   649
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Drew McIntyre został podobno wyrzucony z ringu w nieplanowanym momencie

WWW.SI.COM

The nature of the WWE Royal Rumble match leaves open the possibility for things to go wrong, given there is such a small margin of error for any potential elimi

Wiele źródeł potwierdza te informacje w tym F4W i Fightful. Ciekawe czy Drew miał jeszcze coś większego do zrobienia w tej walce. W każdym razie podobno opuścił stadion z nerwami tuż po tej eliminacji... 

• Reputacja:   547

E tam, pewnie wkurwił się po prostu jak ja, że Jey ma wygrać :D 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   263
  • Urządzenie:  iPhone

Ma prawo, bo poza RAW na Netflixie, to Szkot jechał po Pierdziochu z Samoi jak po burej suce. (Nie przegrał z nim wcześniej)

Edytowane przez HeymanGuy

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   5

Women's Royal Rumble 

Spodziewana wygrana Charlotte która idealnie pasuje do wypromowania jeszcze bardziej Tiffy (tak, uważam że obroni pas na WM). Liczyłem na Iyo ale jak się walka zaczęła naszła mnie myśl że oni przecież nie napiszą ciekawych dwóch miesięcy pod Sky vs Ripley, gdzie obie fejsują. Kolejność wejść i konfrontacje fajnie rozplanowane

Cieszy mocna pozycja Roksi, dobrze się pokazała Grace i Lash. Trish I Nikki też fajnie było zobaczyć. No i Alexa ❤️ Zaskoczył mnie występ Giuli, bo ona akurat będzie miała co robić

Chelsea rozrywkowa, tu nic nowego.

A i propsy dla Liv za pomoc Lyrze

TagTeamy

Tu podobnie jak publika też się nie mogłem wkręcić. Może jakby ta walka miała miejsce na SNME to lepiej by siadła.

Ladder match 

Świetne starcie. Dwóch typów którzy się nie znoszą i to było widać. Drabiny użyte, krew się polała, nie było przesadnego super hero Codasa co na duży plus a i oczywisty wynik mi tu nie przeszkadzał. Kev jak zwykle mnóstwo przyjął, ten Alabama Slam wyszedł przepięknie.

Men's RR 

Yeet!!! Noo tego to był nie wymyślił, zaskoczyli.

Niby kilku kandydatów, nikt pewny, ale tak naprawdę kto? Dżon? Za szybko według mnie, on powinien gonić na króliczkiem. Seth i Roman liczę że zrobią 1vs1. Drew wypadnięcie przez 3 line nic nie odbiera, a nawet dodaje...kolejny powód do wkurwienia. Punk był moim typem (teraz jest na zwycięzcę komory) ale cóż trzeba było się nie śmiać z Kevina że przegrał z Loganem.

Plusy:

+Jacob i Bron rozpisani jak kozaki

+wejście Henrego

+Dom Dom wychodzi wśród największych

+powrót Stylesa

+zabicie Speeda 

Minusy:

- zmarnowany numer 30, powinien być ktoś niezapowiedziany.

- Nakamura wciąż ma pas i pracę w WWE. On od low blow na AJu w 2018 nie zrobił nic ciekawego.

Po gali więcej pytań niż odpowiedzi

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

• Reputacja:   238

1 godzinę temu, IIL napisał(a):

Drew McIntyre został podobno wyrzucony z ringu w nieplanowanym momencie

WWW.SI.COM

The nature of the WWE Royal Rumble match leaves open the possibility for things to go wrong, given there is such a small margin of error for any potential elimi

Wiele źródeł potwierdza te informacje w tym F4W i Fightful. Ciekawe czy Drew miał jeszcze coś większego do zrobienia w tej walce. W każdym razie podobno opuścił stadion z nerwami tuż po tej eliminacji... 

Ciekawe czy to Klecha przeszarżował z "próbą wyrzucenia", czy to jednak Szkot sam spierdolił i po prostu tego nie przyblokował? Osobiście obstawiałbym na to drugie, bo nie sądzę żeby Damian (który ma opinię bardzo skrupulatnego pracownika) zrobił jakąś nieplanowaną wcześniej akcję z wyrzuceniem.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   44

del rio, disel, pierwszy austina, batista, romek, nakamura i tak naprawde mozna wymieniac w chuj duzo.

Uso jest bardzo wysoko. Nie mowie, ze w top 10, ale w 15/20 sie znajdzie.

Mi sie rumble w miare podobalo.

I kurwa wierze w uso vs cody!!!

• Dzięki 1

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   31

W żeńskim RR dałabym wygrana Roxanne, Zelinie lub Shaynie. Dość już Charlotte i kręcenia się jej koło pasów kobiet. Lepiej jak Charlotte po prostu nie ma. Zaś jeśli chodzi o spoty, to zamiast Trish i Nikki dałabym miejsca Corze Jade i Loli Vice. Obecnie przy mocnych składać kobiet w trzech rosterach nie trzeba ściągać byłych gwiazd do RR 

U panów spoko wybór zwycięscy, choć równie dobrze RR mógłby wygrać LA Knight. Tylko zamiast Logana i tego co wszedł za Akire dałabym spoty Ethanowi i Shawnowi z NXT.

PS Super, że Jordynne Grace jest już oficjalnie zawodniczką WWE. 

• Lubię to 3

collage.png

• Reputacja:   547

Widać, że nie jestem odosobniony w swoim wkurwie na zwycięzce (Szarlota jest mi totalnie obojętna)

WWE Fans REJECT Jey Uso & Charlotte Flair - Royal Rumble Backlash!

• Haha 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   90

24 minuty temu, CzaQ napisał(a):

Widać, że nie jestem odosobniony w swoim wkurwie na zwycięzce

Pytanie czy Cię wkurwia bo YEET, czy wkurwia bo uważasz że ktoś inny byłby lepszym wyborem z punktu widzenia HISTORII itd.

24 minuty temu, CzaQ napisał(a):

Szarlota jest mi totalnie obojętna

Jak większości ludzi, a wpychają ją niepotrzebnie do tych pasów zawsze jak wraca xD

Moje 3 grosze są takie, że:
- Charlotte dostała wejście jak Cody i już było wiadomo, że pozamiatane, no ale też można się tego było spodziewać. Niemiłosiernie nudny booking niemiłosiernie nudnej wrestlerki (która czysto skillowo jest znakomita, ale co z tego skoro nie potrafi swoją postacią w ogóle zainteresować, a dostaje owacje tylko dlatego że jest córką Flaira? A btw - być córką Flaira i robić takie chujowe chopsy to trza mieć talent)
- Ten kobiecy rumble match w ogóle był do niczego, bo była solidna zamuła aż do wejścia Jax, która potem wyrzuciła wszystkie ciekawe elementy obsady - tak więc potem też zamulało, a to jest sztuka jak mamy 3 ostatnie osoby w ringu. Potężny bullshit, naprawdę szkoda tego rumble matchu, bo jakby mi dali ze 2 dni to bym to lepiej rozpisał. A ja intuicją bookerską nie grzeszę, w zasadzie jej nie mam.
- Męski rumble match solidnie, ale też nie można się było spodziewać niczego innego po tak podbudowanej walce. Każdy miał z każdym coś do obicia, każdy z każdym miał jakąś historię.
- Bronowi Breakkerowi proszę przypiąć rakietę i sruuuu go w main eventy
- Byłem mega wkurwiony numerem 30 dla logana i jego rozpisaniem w tej walce, no ale po namyśle po prostu dałem się zrobić, bo przecież to było jego zadanie
- Ten wielki staredown Punka, Ceny, Romana, potem wchodzący Rollins, a zaraz potem Dominik - no jebane złoto :D 
- Naprawdę się cieszę, kiedy wrestling mnie potrafi jeszcze czymś zaskoczyć, a wygrana Jeya była solidną niespodzianką. No i co, uważam że wybór zwycięzcy jest... bardzo logiczny. Roman, Punk i Rollins booknęli sobie prawie z automatu Triple Threata na wrestlemanii (ciekawe kiedy CM jebnie papierami i powie, że bez main eventu to on nie chce :D ), Drew z Priestem też  od razu waleczka (zieeeew), Cena będzie o wiele ciekawszy, jeśli będzie się rozpaczliwie starał o tego title shota (może jakieś małe heelowanko?) - a Jey potrzebował jakiejś legitymizacji swojego bycia w chuuuj over z fanami. No to ma main event na wrestlemanii, pierwszy jako singlowiec. Życzę mu wyjścia z cienia tej tragedii, jaką była walka z Jimmym na poprzedniej WM i solidnego mistrzowania. Ale nie za długiego, bo do jasnej cholery, nie mam ochoty cały rok oglądać przewidywalnego gówna, bo zmiany posiadaczy ważnych pasów mają się odbywać tylko na tej najważniejszej gali (i u Arabów :D )

Edytowane przez Tomos
  • Lubię to 6

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   647

Taka ciekawostka:

Cytat

iShowSpeed’s appearance at the 2025 Royal Rumble last night has surpassed 255,000,000 views across all WWE and Speed social platforms in the first 24 hours.

No jest potencjał na przyszłego zwycięzcę walki Royal Rumble.:classic_smile: 

Wracając na moment do Drew:

Spoiler

When Drew McIntyre returned to the back during the Royal Rumble, he was "screaming and cursing” that “someone had to get their moves in” at the expense of a number of stories in the match. Something went amiss with McIntyre’s planned elimination, which was to spark a storyline between he and Damian Priest for Wrestlemania season, when LA Knight backed up into Jey Uso, Priest and McIntyre as they headed towards the ropes for the spot. The feeling among those spoken to is that McIntyre may have been upset that Knight’s errant movement killed the drama and momentum of the spot, taking something that was meant to be a big moment and rendering it into something that sort of happened, in a clunky manner, “losing” the moment that was meant to spark the Priest-McIntyre story. One WWE source downplayed the situation, saying the company can always tweak things in post-production, but acknowledged McIntyre’s anger after. - PWInsider

5 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

I kurwa wierze w uso vs cody!!!

Oho. Żeby zaraz Uso nie oddał swojego miejsca pewnemu gwiazdorowi.

17 godzin temu, Kowalski napisał(a):

Spodziewana wygrana Charlotte która idealnie pasuje do wypromowania jeszcze bardziej Tiffy (tak, uważam że obroni pas na WM)

Bardzo mądra opinia. Brawa dla tego Pana. Nie wiem, dlaczego wśród większości przeważa taka opinia, że tutaj Charlotte bankowo wygra. Spokojnie.

• Lubię to 2

AVM.png

• Reputacja:   674

24 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Bardzo mądra opinia. Brawa dla tego Pana. Nie wiem, dlaczego wśród większości przeważa taka opinia, że tutaj Charlotte bankowo wygra. Spokojnie.

Bo to Charlotte:D Lubię Tiffany, ale dalej po jednej stronie mamy Goata, który goni po rekord mistrzostw z osobą, która dopiero co zaczyna swoją przygodę w głównym rosterze. Fajnie byłoby gdyby Tiffany to ugrała, ale to śmierdzi kolejnym WM momentem dla córki Flaira:icon_wink:

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   44

@ KyRenLo

A to, tez bylaby spoko opcja. Walka na tygodniowce z cena, czy nawet juz mistyczna opcja, ze heyman muuuuusi wcisnac punka do main eventow.

Szkoda mi w tym wszystkim drew, ze zamiast romana, zamiast ceny prawdopodobnie skonczy tylko z pristem...

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   647

3 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Goata

Dyskusyjna sprawa, ale nie będę się spierał.

3 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Fajnie byłoby gdyby Tiffany to ugrała, ale to śmierdzi kolejnym WM momentem dla córki Flaira:icon_wink:

Rok temu starałem się przekonywać innego legendarnego użytkownika tego forum, że Ruda grzecznie zostanie podłożona, ażeby Ripley dostała swój kolejny moment(Wpierw przecież pokonała właśnie Charlotte-WrestleMania 39) i miałem rację. Cóż, pewnie Ashley, to jest troszkę inna osobowość niż Rebecca, ale wierzę, że WWE wie, co dobre dla biznesu, a dobre dla biznesu jest wykreowanie kolejnej gwiazdy. Flair jeszcze zdąży ustrzelić kolejny tytuł. Gdybym miał dziś obstawiać, to uważam, że obie mistrzynie obronią swoje tytuły. Ripley, to jest pewniak totalny, bo tam poleci kolejne długie panowanie z tytułem.

• Dzięki 1

AVM.png