Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   394
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Godzinę temu, MattDevitto napisał(a):

Wczoraj nawet sprawdzałem i rok temu też były 4 pojedynki w karcie - korzystają, więc już ze sprawdzonej formuły:icon_wink:

No i bardzo dobra decyzja, to gala poświęcona właśnie Royal Rumble Match'om więc nie ma co nawalać innych walk jak to było za czasów Vincenta, lepiej poświęcić więcej minut w Main Evencie niż wrzucać jakieś bezsensowne zapychacze. 

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

Gala już jutro, RR zawsze fajnie zobaczyć, ale jakoś nie czuję hype'u na to ppv. W sumie jak patrzę po ruchu w tym temacie to nie jestem sam:D Jak co roku mam gdzieś pozostałe walki i skupiam się w 100% na pojedynkach RR. Ciężko mi wytypować coś w miarę logicznie, bo nawet nie pamiętam, kiedy złapałem za tygodniówkę głównego rosteru - chyba latem coś tam odpaliłem, ale nie jestem pewny:P 

U kobiet gdyby nie zapowiedź to pewnie wskazałbym na Charlotte, bo to zawsze bezpieczny typ, a u panów chcę, żeby postawili na kogoś świeżego, kogoś komu coś da wygranie RR matchu - niech, więc będzie Roman Reigns. Kojarzycie? W końcu chłopina dawno tego nie wygrał, może wbije nawet potężny głaz, żeby potrzymać go za rączkę?

Fajny to byłby moment...:antonio:

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Android

Chyba sobie obejrzę RR jutro na żywo. Może atmosfera nie udziela się tak, jak rok temu, ale powinny być emocje. Szykuje się około 70k widzów na stadionie, także jest pompa niczym kiedyś tylko na WrestleManii. Liczę na jakieś niespodzianki - podobno są szanse na powrót AJ Lee i fajny byłby też powrót Brocka Lesnara... 

Obstawiam, że Rumble wygra John Cena. Jakie są Wasze typy?

Od razu przypomina się jego nieoczekiwany powrót po kontuzji na Royal Rumble 2008 z numerem #30 i wygrana. Przed kontuzją był mistrzem przed ponad rok i bardzo terminatorzył. Ależ wtedy było powszechne wkurwienie na forach i opisach GG... :lol:

Kilka linków, aby mieć jutro na skróty... ;)

Countdown to Royal Rumble:

Kickoff:

Post Show:

• Lubię to 2

30 minut temu, IIL napisał(a):

Chyba sobie obejrzę RR jutro na żywo. Może atmosfera nie udziela się tak, jak rok temu, ale powinny być emocje. Szykuje się około 70k widzów na stadionie, także jest pompa niczym kiedyś tylko na WrestleManii. Liczę na jakieś niespodzianki - podobno są szanse na powrót AJ Lee i fajny byłby też powrót Brocka Lesnara... 

Od razu przypomina się jego nieoczekiwany powrót po kontuzji na Royal Rumble 2008 z numerem #30 i wygrana. Przed kontuzją był mistrzem przed ponad rok i bardzo terminatorzył. Ależ wtedy było powszechne wkurwienie na forach i opisach GG... :lol:

Kilka linków, aby mieć jutro na skróty... ;)

Countdown to Royal Rumble:

Kickoff:

Post Show:

Ja obstawiam Punka i że to właśnie Punk, Cena zostaną na samym końcu aby dodać takiego większego pierdolnięcia aby fani czuli taki dreszczyk emocji, gdzie Punk to finalnie ugra pokazując swoją wyższość nad Cena :) to będzie taki throwback do 2011 roku i ich potyczki, kto wie czy nie mają już im zaplanowane programu w tym roku, z chęcią bym zobaczył ostatnią walkę Punka i Cena na jakieś gali. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   49

25 minut temu, IIL napisał(a):

Nie wiem czy wygra, ale szczerze mówiąc mam odrobinę nadzieję, że tak. Mój, nazwijmy to, aktywny powrót do wrestlingu spowodował nie tylko wzmożenie zajawki, ale i jakąś mocną nostalgię, a promo Johna na pierwszym Raw w tym roku wywołało jakąś namiastkę odczuć z okresu 2007-08. Do tego oglądanie wrestlingu daje mi znowu sporo frajdy. Bądźcie więc dla mnie,  jako "born-again mark"  :lol: - wyrozumiali. #TeamCena !! 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

11419143584d2847a0e25f5.jpg

• Reputacja:   581

Więc tak jesteśmy już po SD, to lecimy z jakimiś przewidywaniami right?! KEVIN IS RIGHT! LET'S GOOOO!

Royal Rumble Match kobiet - Jak dla mnie najsłabiej podbudowana walka, nazwiska nie zachwycają, zepsuli powrót Charlotte przez zapowiedź tego, no ogólnie nie czekam jakoś bardzo na ten pojedynek, jedynie liczę na wygraną Flair mimo wszystko to najlepszy wybór, żeby było dobrze to musieliby postawić na kogoś totalnie nowego, a tego nie zrobią, bo nie będzie to za bardzo pasowało do story mi się wydaję, za to Flair powracająca i wygrywająca RR Match potem wybierająca Tiff, to story piszę się samo, więc niech to zrobią, walka będzie może dobra albo solidna, głównie dlatego, że się na taką nie zapowiada, więc wyjdzie dobrze xD, ale mój typ to Flair.

Typ: Charlotte Flair

2 Out Of 3 Falls Match o pasy WWE Tag Team - Oj ta walka może skraść show, ale w sumie mamy 3 pojedynki z 4, które mogą to zrobić na tej gali i wszystko zależy od bookingu, MCMG i DIY, fajnie opowiadana historia pomiędzy tymi teamami, niby nic wyjątkowego, ale bardzo dobrze zrobionego przez co czuć naturalne napięcie pomiędzy zespołami, fajnie to wyszło bardzo fajnie, także feudzik mi się bardzo podobał od samego debiutu MCMG prowadzili powolutku tę historię mam wrażenie, a RR będzie bardzo dobrym jej zwieńczeniem, 2 Out Of 3 Falls Match daję sporo możliwości i liczę, że dostaniemy świetny pojedynek, mam nadzieję, że moje oczekiwania nie będą za wysokie i się nie zawiodę, w sumie lepiej je obniżyć xD, bo to WWE i to różnie potrafi wyjść, liczę po prostu na dobrą walkę i pewnie taką dostanę, ostatecznie DIY powinni obronić pasy.

Typ: DIY

Ladder Match o Undisputed WWE Title - Kevin Owens jako jedyny prawowity posiadacz tytułu powinien obronić swoje zło....a nie czekaj to nudziarz Kodeusz jest Championem, który zdradza przyjaciół, ale i tak jest facem bez sensu xD, powiem tak promo z ostatniego SD mega mnie nahypowało na ten pojedynek, a to nie jest dobry znak xD, im lepiej WWE wychodzi promocja danego feudu/starcia tym gorzej zazwyczaj ono wychodzi, wyjątkiem obecnie było chyba tylko Punk vs Drew, gdzie i feud i proma i walki były wykonane genialnie, ale wracając do Cody vs Kev no to cóż, przez to, że szanse na wygranie KO są bliskie 0 to po prostu mam nadzieję na bardzo dobre starcie z krwawieniem, bo tu jest to wskazane imo oraz przede wszystkim liczę, że nikt się nie wtrąci, po zobaczeniu leaku z listą zawodników w RR Matchu to jestem fanem pomysłu, żeby jako dwaj pierwsi zawodnicy wchodzili KO, a potem Ponton, mega mi się podoba ten pomysł i liczę, że to zrobią i dopiero wtedy będzie powrót Ortona, także tutaj niestety pomimo mojej sympatii i chęci zobaczenia KO ze złotem to KO dostanie feud z Ortonem na WM, a Cody sobie będzie bronił mistrzostwa i pewnie nawet obroni.

Typ: Cody Rhodes

Royal Rumble Match męski - Najlepiej zapowiadający się RR Match od lat i tu mogę to przyznać bez bólu, nazwiska to same topowe osoby praktycznie lub takie, które świetnie się ogląda i nie są typowymi zapychaczami, obecnie po SD mamy 18 oficjalnie potwierdzonych uczestników i to same świetne osoby, które mogą dać mega spoty i pamiętne chwile, a około połowa z nich to mogłaby nawet bez mrugnięcia okiem wygrać ten pojedynek, także świetnie to wygląda, 12 miejsc nie wiadomych, ale nie liczę na niespodzianki w tym roku, dla mnie w tym roku nawet ich nie musi być, bo sama niepewność tego kto wygra daje taki hype, że to szok dla mnie, naprawdę nie mam pojęcia przez to, że jest tyle faworytów i możliwości, Roman, KO, Sami, Drew, Punk, Rollins....Rock no i oczywiście nieszczęsny Cena, ale jednak jest, także walka powinna wyjść bardzo dobrze, niespodzianki może z TNA ktoś się pojawi, pewnie z NXT, ale dla mnie to niepotrzebne w tym roku, jak nic takiego się nie wydarzy to na pewno zawiedziony nie będę, bo sam skład jest giga dobry, co do zwycięzców no to wspominałem już o nich i mnie najbardziej ucieszyłby McIntyre lub Sami, którzy idą na Rhodesa lub KO, ale takim chyba najbardziej prawdopodobnym wyborem byłby CM Punk i to na niego stawiam, w zeszłym roku już mógł wygrać, ale rozumiem, że było za szybko, w tym już spokojnie może wygrywać i iść na Kodeusza jak dla mnie, chciałbym tego starcia bardzo, liczę jedynie, że nie postawią na Cenę i ten nie wygra RR, po prostu nie, nie chcę Cena vs Rhodes, ten feud będzie okropny albo cukierkowe gadanie co tydzień o szacunku i o tym, że Cena chciałby być synem Dusty'ego Rhodesa, bo Cody jest jego synem i to zaszczyt albo po prostu odwalą takie coś, że Cena i Rhodes ramię w ramię będą walczyć z jakimiś jobberowymi heelami jak JD, nie będzie to nic ciekawego do oglądania, to już wolałbym żeby Roman wygrał i zobaczylibyśmy Roman vs Cody 3 na WM, dawno nie było prawda? Szczególnie w ME, obejrzałbym xD, a tak poważnie liczę na to Punk vs Cody, narobili mi hypu, więc niech teraz spełniają to RAZ DWA TRZY!

Typ: CM Punk

• Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   583

Jestem trochę do tyłu, więc typy możliwe będą bezpodstawne. Dobrze, że KRL wrzucił do pierwszego posta kartę to chociaż wiem na czym stoję. 

Typera nie ma, ale może ktoś weźmie pod uwagę moje typy :P

30-Woman Royal Rumble Match:

Charlotte Flair vs. Bayley vs. Nia Jax vs. Bianca Belair vs. Naomi vs. Liv Morgan vs. Raquel Rodriguez vs. Iyo Sky vs. Lyra Valkyria vs. Ivy Nile vs. TBA

Nie wiem czemu jakoś wydaję mi się, że Szarlotka wygra. 

TYP : CHARLOTTE FLAIR

drugi typ - Choć wcale się nie zdziwię, że AJ Lee wróci i nawet wygra, skoro Pancur też jest w WWE. 

WWE Tag Team Championship 2-Out-Of-3 Falls Match:

DIY (Johnny Gargano & Tommaso Ciampa) (c) vs. Motor City Machine Guns (Alex Shelley & Chris Sabin)

Kurde mocarna walka. Chciałbym żeby Ciapek i Gałgan obronili. 

TYP : DIY

Undisputed WWE Championship Ladder Match:

Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens

Ladder matche to idealny gimmick żeby skroić kogoś mocarnego z pasa bez podkładania go, ale niestety Kev jest za mały w uszach promocyjnie na Kodaka. 

TYP : CODY

30-Man Royal Rumble Match:

John Cena vs. CM Punk vs. Seth Rollins vs. Roman Reigns vs. Drew McIntyre vs. Sami Zayn vs. Jey Uso vs. Rey Mysterio vs. LA Knight vs. Logan Paul vs. Shinsuke Nakamura vs. Penta vs. Chad Gable vs. Bron Breakker vs. Carmelo Hayes vs. TBA

Moja ulubiona walka w roku. Oby było trochę niespodzianek, a nie że 3/4 składu to midcard i jobberzy. 

Obstawiam wygraną Johna Ceny i walkę o historyczny 17 reign. Choć Joshua może inaczej zdobyć title shota w sumie. 

Drugi typ : CM Punk. Może w końcu dają mu wygrać coś większego i w końcu main event WMki zaliczy. Dodatkowo mogą zrobić to co AEW w mniejszym stopniu zrobiło kiedy turniej wygrała para - Denstyka i Adam Cole. Tutaj odpowiednikiem będzie AJ Lee oraz Filipek. 

Czekam, szkoda, że mam inne rzeczy na głowie i obowiązki. Obejrzę w niedzielę. Mam nadzieję, że bez spojlerów. Z UFC też mnie tak zaskoczyli (piszaąc to jest 16 - gala jest w Arabii i już leci). 

Miłego seansu.

• Lubię to 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   249

Obstawiał z Was już ktoś kiedyś wrestling? :diabel:

image.thumb.png.3449de48de5792dde208e4cbe78962d2.png

image.thumb.png.50e3b891c653282ad9e08ab1812e5413.png

To żadna reklama jak coś. Natknąłem się na to na fejsie i zdziwiłem się, że w Polsce można obstawiać wyniki WWE :P

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   279

Opublikowano (edytowane)

Czas na parę przemyśleń na gorąco przed RR'25 :D

Cody Rhodes vs. Kevin Owens – Ladder Match for the Undisputed WWE Championship: To starcie ma potencjał na absolutną petardę. KO i Cody w walce, gdzie wszystko się może zdarzyć, a dodatkowo mamy tutaj symboliczne dwa pasy – ten nowy i legendarny Winged Eagle. Owens, jak to Owens, podkręcił storytelling, kradnąc starą wersję tytułu, co daje mu status „prawdziwego mistrza w swoim świecie”. Ale... WWE nie zdejmie teraz pasa z Cody’ego. Gość przeszedł już za dużo, a historia, którą budują z nim na WrestleManię, jest zbyt mocna. Prędzej Owens skończy z jakąś nową rywalizacją (Sami Zayn? Może ktoś inny?), ale tej nocy tytuł nie zmienia właściciela.

DIY vs. Motor City Machine Guns – 2-out-of-3 Falls Match for the WWE Tag Team Championships: MCMG w WWE to jak spełnienie marzeń fana wrestlingu sprzed 10 lat. Shelley i Sabin zawsze byli maszynami do robienia świetnych walk, a teraz dostają wielki pojedynek na dużej scenie. DIY? No cóż, Gargano i Ciampa to klasyka, ale nie ukrywam – jako heelowie są jeszcze lepsi. 2-out-of-3 Falls daje potencjał na bardzo techniczne starcie z dobrą psychologią walki. Ale czy MCMG dostaną pasy? Wątpię. Jeśli WWE chce, żeby to wyglądało jak wielki moment, to odzyskają je na WrestleManii, a nie na Rumble. Więc DIY bronią.

Women's Royal Rumble Match: Kobiecy Royal Rumble to zawsze temat rzeka, bo z jednej strony mamy pewniaki, a z drugiej – miejsce na niespodzianki i powroty. WWE ma teraz sporo dobrych zawodniczek, ale na kogo postawić? Charlotte i Becky na pozycjach 1 i 2? Spoko, czemu nie, dadzą show na starcie. Jordynne Grace jako mocny debiut WWE? To brzmi realistycznie, zwłaszcza po jej występach w NXT. Nikki Bella jako powrót? Eee... bardziej nostalgia niż realna kandydatka do wygranej. Jax z największą liczbą eliminacji? Typowe WWE, więc pewnie tak się stanie. Obecność jakiejś legendy – 99% szans, że zobaczymy Litę, Mickie James czy Trish. Ale wygrana? Dużo wskazuje na Becky Lynch. Powrót, wielki moment, set na WrestleManię – to klasyka WWE. Niechętnie, ale moim zdaniem Lynch wygrywa.

Men's Royal Rumble Match: To jest ta część gali, na którą wszyscy czekają. I szczerze? Ta edycja jest diabelnie trudna do przewidzenia. Mamy masę kandydatów, masę potencjalnych niespodzianek i... w końcu taką niepewność, której WWE często brakuje. Rey vs. Dominik jako No. 1 i No. 2? WWE to uwielbia, więc czemu nie. Punk lub Cena na No. 30? BARDZO możliwe, to klasyczny moment na wejście wielkiej gwiazdy. Joe Hendry w WWE? Po ogłoszeniu współpracy z TNA? Bierzcie moje pieniądze, chcę to zobaczyć. Owens wejdzie wkurzony po porażce? To pasuje do jego postaci, więc czemu nie. Jacob Fatu eliminuje Reignsa?! To byłby szok i piękne wprowadzenie go do Bloodline Story. Ale najważniejsze – kto wygrywa? Cena jako zwycięzca? To by było z jednej strony dobre, ale też bardzo w stylu WWE. Punk? Nie wydaje mi się, żeby Hunter i spółka dali mu kolejne wielkie zwycięstwo od razu (niestety, nie widzę tego, zbyt piękne by to było). Jey Uso, LA Knight, Seth Rollins – wszyscy mają swoje argumenty. Ale... jeśli WWE chce przyciągnąć maksymalną uwagę przed WrestleManią, to muszą postawić na kogoś, kto ZMUSI ludzi do oglądania. I tutaj Cena pasuje idealnie, toteż na niego stawiam.

To może być jeden z najlepszych Rumble od lat. Mamy dobrze rozpisane story, mamy potencjalne niespodzianki, mamy masę talentu. Jeśli WWE nie sknoci eliminacji i nie zrobi totalnie przewidywalnego scenariusza, to ta noc może przejść do historii.

Edytowane przez HeymanGuy
  • Lubię to 2

wrestlers-on-the-road.jpg

18 minut temu, DarthVader napisał(a):

To żadna reklama jak coś. Natknąłem się na to na fejsie i zdziwiłem się, że w Polsce można obstawiać wyniki WWE :P

Akurat z wrs się nie spotkałem, ale jeśli bukmacherzy pozwalają obstawiać politykę, różne rozrywkowe paździerze czy nawet ostatnio widziałem wybory streamerów - to mnie już nic nie zdziwi:D

• Haha 1

Ja to ogólnie boje się oglądać to na żywo ale obejrzę od czego się ma Netflix, kurde boje się że będzie wielkie rozczarowanie i ostry ból dupy :D 

6 minut temu, Grins napisał(a):

Ja to ogólnie boje się oglądać to na żywo ale obejrzę od czego się ma Netflix, kurde boje się że będzie wielkie rozczarowanie i ostry ból dupy :D 

Dlatego lepiej nie nastawiać się na jakieś epickie show, bo to zawsze kończy się rozczarowaniem:P

Będzie co ma być:D

• Lubię to 3

• Reputacja:   581

Dobra oglądamy na żywo lecimy! STEFCIA HOT MILFICA OTWIERA NAM RUMBLEEEEEE!!! ALE ONA MA FILETY!!!! Dziękuję nam za to wszystko i za przejście tego Rumble do historii, ładne przywitanie, a teraz dawać mi Rumble Matche!

30 Women's Royal Rumble Match

Openerem będzie ta walka, praktycznie jak co roku ostatnio kobiecy otwiera, męski zamyka i fajnie jest, chociaż czuję w niedalekiej przyszłości, że jak dostaniemy dwudniowe Royal Rumble to dwa RR Matche będą main eventować obydwa dni, także też będzie świetnie! Ale teraz pora na ten kobiecy czyli w sumie na najsłabiej podbudowany pojedynek na tej gali, ale jak jest najsłabiej podbudowany to może wyjdzie bardzo dobrze i łatwo będzie zaskoczyć, dajmy szansę! This Is Not Vince Era, THIS IS TRIPLE H ERA! Oj tak Iyo jako nr.1, teraz dajcie Bayley jako nr.2 i lepiej być nie mogło! Dali Liv, ale bez sens, nawiązanie do ich jednej walki totalnie bez feudu xD, wolałbym Bayley o wiele bardziej. Przyjemny nr.3 ROXANNE! nr.4 Najnudniejszy mistrz obecnie w WWE, bo Trick stracił tytuł xD. nr.5 CHELSEA! LEPSZY CHAMPION! NIE ZA DOBRY WCIĄŻ, PRZEZ KIEPSKI FEUD, ALE DALEJ LEPSZY! MID CARDOWY KOBIET OCZYWIŚCIE! nr.6....do zapomnienia xD, ale takie też są potrzebne, na razie przyjemna walka. Nr.7 Też do zapomnienia. Nr.8 No Zoey już ciekawsza. OJ TAK LASH LEGEND! Zasługuję nawet na debiut w MR jak dla mnie, dobry nr.9! Nr.10.....już nie do zapomnienia xD, w miarę daje się lubić jak nie jest permanentnie w ME xD Pianek git wbijaj! Chelsea dostała zaszczytu pierwszej eliminacji, w sensie na szczęście ją wykonała na B-Fab, a nie że sama została wyeliminowana xD. Nr.11 BASZLER WBIJA! Nr. 12 Bayley o 10 numerów za późno moja panno, miałaś być w tym ringu ponad 20 minut temu. Nr. 13 Sonya meh. Ale PFC się rozbestwia, nr.14 przeciwwaga dla Ivy MAXXINE! I to się nazywa dobrze zbudowana eliminacja i storyline'owa! Nr. 15 NAOMI! Lecimy dalej z tym! PFC pożegnały się z ringiem i nr.16 to Jaida! Fajnie! nr. 17 Bodyguard Green aka Piper Niven xD. nr 18....do zapomnienia Nattie xD JEST I ONA!!! NATTIE TO BYŁO TYLKO UŚPIENIE CZUJNOŚCI! NR. 19!! WELCOME JORDYNNE!!!! Nr.20 Michin meh. WELCOME BACK! WELCOME BACK!!! ALE REAKCJA!!!! nr. 21 top top top!!!! ALEXA BLISS!!! Nr. 22 Vega no ok xD. nr. 23 Candice no ok xD. nr. 24 Steph oj tak Vaquer wbija! Jest i Trishka z numerem 25! nr 26 Raquel ok. HAIL THE QUEEN!!! WELCOME BACK! Ja się stęskniłem xD nr. 27 jest i zwyciężczyni! Charlotte!!! nr. 28 Giulia! Też fajna sprawa nr.29 jak dobrze, że to nie numer 30 xDDD. Uuuu nr. 30 Nikki is back! Osobiście zamieniłbym numerami Alexe i Nikki, Bliss to było większe zaskoczenie przez te plotki z jej kontraktem, ale no i tak jest dobrze. Kurde Roxanne jak mocno zabookowana w tej walce, nawet top 2 zrobiła, świetna sprawa, widać, że będzie topem w MR i będą na nią stawiać i nic dziwnego tylko niech dostanie lepszy booking i będę zadowolony, w sensie niech nie mówi o tym samym co tydzień, ogólnie bardzo dobry kobiecy Royal Rumble Match, bardzo fajne niespodzianki, Alexa, Nikki, Grace, Flair też byłaby gitem gdyby nie zapowiedź, Roxanne jako top 2, ale mogli to lepiej zabookować jakiś face to face i walka jak równy z równym na koniec, a tak to dostaliśmy eliminacja za eliminacją, co nie zmienia faktu, że dalej było to mega zaskoczenie i mega promocja dla Roxanne i powinna teraz mocno z buta wjechać do main rosteru, takie jest moje zdanie, zwyciężczyni, uważam, że jedynie Alexa, Jordynne lub ktoś z NXT byłby lepszym wyborem, ale wiadomo, że to było niemożliwe, więc z każdej możliwości to właśnie Flair była tym najlepszym wyborem i mi się podoba, Tiffy vs Charlotte pisze się samo! Ogólnie nie zdziwi mnie jak ta walka będzie lepsza niż męski RR Match, bo co do tej walki nie było oczekiwań, a przy męskim są spore xD.

#DIY vs Motor City Machine Guns, WWE Tag Team Championship 2 Out Of 3 Falls Tag Team Match

Lecimy z walką, która powinna skraść show i obym się nie zawiódł, będzie ciekawie, mam nadzieję xD. Wykreśliłbym Indianapolis jako potencjalne miasto do kolejnych edycji RR, przecież ta walka była bardzo dobra i na razie najlepsza na gali, a publika? Milczy......scam fest, a dostaliśmy 13 minut świetnej walki tylko końcówka dziwna, czemu tu SP się wtrącili? Nie wiem, ale potencjalna walka z DIY lub nawet Triple Threacik zapowiada się wybitnie, zbenchował bym publikę xD.

Cody Rhodes vs Kevin Owens, Undisputed WWE Championship Ladder Match

No tutaj co mogę powiedzieć? Kodeusz wygrywa i do widzenia, w sumie tyle można powiedzieć, z taką publiką ciężko będzie się wkręcić, ale może się uda. Oj tak zrobili to o co prosiłem, puścili to przegenialne promo przed walką, jestem nahypowany i usatysfakcjonowany, WWE robi bardzo dużo, żeby ta gala była bardzo dobra, a publika stara się to zepsuć, oby się nie udało im tego zepsuć. Przez 15 minut walki naliczyłem całe 5 akcji Body Slam, Back Suplex, Suplex, Powerbomb i Superkick, jest moc Panowie idą jak burza, z takim tempem to może zobaczymy finish za 40 minut. Dobra po 15 minutach Panowie się rozkręcają, powiem tak pierwsze 15 minut można skipnąć, a ostatnie 10 minut świetne, walka takie 7/10 za ostatnie 10 minut, gdyby nie to to dałbym 5/10 przeciętniaczek przez większość pojedynku, ale w ostatnich 10 minutach naprawdę super akcję, ta akcja z narożnika od KO na drabinę, Alabama Slam na drabinę ze stołu komentatorskiego, dobrze to wszystko wyglądało, ale no walka trwałą 25 minut, a 10 minut ciekawe no to coś tu nie gra imo, ale i tak solidny Ladder Match przez te ostatnie 10 minut, było dobrze i poprawnie, na pewno nie było tu nic złego, Cody wygrywa tak jak się spodziewałem i tyle, KO odbębniony, ciekawe czy na EC będzie bronił pasa Cody czy już czekamy do WM.

30 Men's Royal Rumble Match

No i main event, tutaj rozpisałem się już w predykcjach, oczekiwania spore niestety, ciężko stonować kiedy tak je napompowali, mam nadzieję, że się nie zawiodę, ale proszę dajcie wygraną Punkowi błagam! Uuuuaaa Rey z numerem 1, to z numerem 2 powinien wyjść albo Penta(który notabene powinien być Iron Manem w tej walce) albo Dominik, znając WWE będzie to Dominik xD. Publika to widzę obudziła się jedynie na Ladder Match, który był mocno przeciętny przez większość czasu, jest męski RR i znowu śpimy xD. OJ TAK I MAMY PENTE Z NUMEREM 2!!!! Nr.3 GIGACHAD! Oj tak, Penta i Rey ładne otwarcie, a teraz Gable świetnie to uzupełni. Nr.4 MELOOOOO! Też dobry wybór, ale ten RR Match jest bardzo wypchany, TU NIE MA ZŁYCH NUMERÓW! Santosik z numerem 5, też nie jest źle, na razie ringowo RR Match oddaje, super to wygląda. OTIS Z NR. 6!!!!! Świetnie!!!! Oby tak dalej historia piszę się na naszych oczach! Bron leci z numerem 7, wbija do ringu nasz mistrz Interkontynentalny! Jest i zemsta na Carmelo za odebranie tytułu NXT. Akira z numerem 8, ale atakuję go Melo xD I wynoszą go na backstage, więc kto za niego wejdzie? NO NIE SPEED xDDDDDD Chociaż zrobili to w dość ciekawy sposób, trzeba przyznać, że mocne akcje przyjął jak na influencera. Sheamus z numerem 9! Jimmy z 10, liczyłem na Spearsa trochę xD. Andrade numer 11, nie jest to zły wybór. Oj jest i Jacob Fatu z 12 on tu może namieszać, mocno zabookowany początek Jacoba w RR Matchu, ładnie czyści i rozwala, fajny Double Samoan Drop, z numerem 13 wchodzi Kaiser! Ludwig próbował być sprytny i został sam wyrolowany xD. Mizanin z 14, fajnie zabookowany tak samo, trochę podominował. WE BELIEVE IN JOE HENDRY!!!! #15 Hendry oj tak!!!! #16 Romuald wbija oj będzie nawalanka z Jacobem, Wszyscy grzecznie leżą i czekają aż Romuald wejdzie do ringu. Spear od Brona na Romualdzie wyglądał kozacko, Jacob eliminują Jimmy'ego i face to face Fatu z Reignsem oj tak! I jeszcze Cole ze słowami "The Future Wrestlemania Main Event" złoto!!! #17 Drew, oj tak oj tak ale to jest dobra walka!!!  Liczyłem na Solo albo Rollo teraz ale Drew też jest gitem, duża historia z Bloodline. #18 Balor kompletnie zerowa reakcja, ale ja też nie wiedziałem kto to z tym generycznym Theme Songiem xDDD. Jest i zaginiony mohikanin xDDDD, pas US też się znalazł z numerem 19 xD. Meh Balor wyeliminował Pente co za zmarnowany potencjał na rozpoczęcie jakiegoś ciekawego feudu czy coś, ale wbija teraz Jey Uso z numerem 20!!! No i dostaliśmy powrót AJ tylko chyba ludzie spodziewali się czegoś innego xD ale gitara AJ Styles z numerem 21 ja jestem zadowolony! Strowman z 22, jest dobrze. Meh Jacob wyeliminowany przez Brauna, liczyłem na eliminację przez Romana albo nawet eliminację Romana przez Jacoba. Lider Cenation z numerem 23, jest moc! CM Punk z numerem 24!!!! Ale będzie moc, akurat przy face to face Romana z Ceną!!! Jeszcze Rollinsa brakuję OJ TAK!!! MÓWISZ I MASZ!!! WWE CZYTA W MYŚLACH!!! TO FINAŁOWA 4 MUSI BYĆ OJ TAK!!! Dom jako 26, dobra to czas trochę na ochłonięcie, czekam na #30 Lesnara albo Ortona. #27 Sami Zayn! Został jeszcze Priest, Knight i.....no właśnie kto? Orton? Lesnar? Zobaczymy! #28 Priest oj tak. Jako 30 w sumie jeszcze The Rock mógłby wejść, pasowałoby, ojjj Jey wyeliminował Samiego przypadkiem.....Zapomniałem o tym parapecie ja nie mogę numer 30 tak zmarnować......z jednej strony genialne zagranie, chyba każdy o nim zapomniał, ale z drugiej.....ehhh zmarnowane miejsce, ale jest jak jest, to już wolałbym Cene z numerem 30. Ooo Knight Priesta wyeliminował, ciekawie. Logan eliminuję Stylesa, to mamy ich walkę na WM pewnie. Czy ja śnię? O CO TUTAJ CHODZI?! JEY WYGRYWA ROYAL RUMBLE MATCH?!!?!!?!?!?!??!?!?! WTF?!!!!?!?!? Ale piękna ostatnia 10, to wszystko było świetne, nawet ten Logan tutaj pasował w ostatniej 3, a Cena w ostatniej 2 to taki bait, tak się przestraszyłem, ale że Jey to wygra, kurde czy ja nie pisałem tego jeszcze w zeszłym roku, że Jey wygrywa RR za jakiś czas?! Kurde to był najlepszy RR Match ever chyba, jak dla mnie to przebił nawet 2016 i 2020 oraz 2024, które były bardzo dobre, świetnie zaczynamy to ćwierćwiecze! Jey zasłużył, ja mega zadowolony, najlepszy RR Match jaki mógł być!!!! W ogóle sytuacja z Reignsem, Sethem i Punkiem to też takie cudo, że to aż niewiarygodne, wszystko tu zagrało idealnie.

Match Of The Night: 30 Men's Royal Rumble Match

Plusy:
Kobiecy Royal Rumble Match + zwycięstwo Charlotte
Świetny 2 Out Of 3 Falls Tag Team Match o pasy WWE Tag Team
Mimo wszystko Ladder Match
Royal Rumble Match męski i WYGRANA JEYA USO!!!

Minusy:
Publika przez większość gali

Podsumowanie: Co ja mogę powiedzieć świetna gala, publika trochę psuła, ale ogólnie bawiłem się przednio przez większość czasu, a main event to jakiś inny wymiar, ja chyba do czasów kiedy zacząłem wrestling oglądać się cofnąłem, te same emocję, nie mogę opanować tego, to jest zbyt piękne, żeby było prawdziwe i to RR nie miało minusów w sumie, wszystko dowiozło oj tak pięknie się to oglądało, polecam z całego serca, jak najwięcej takich gal pamiętnych i świetnych zwycięzców!!!!

• Lubię to 4
  • Dzięki 2
  • Haha 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Android

Wszystko poszło nie tak jak się spodziewałem w tym RR matchu. Nie trawię yeeta, całe te machanie rękami widowni mnie denerwuje i ringowo to co najwyżej średniak. Masakra z takim rozdaniem zwycięzcy... Chciałem chyba jak każdy, aby wygrał Punk lub Cena i mieli jakiś moment między sobą, ale nic sie tutaj nie zmaterializowało... :doublefingers:

Jasne punkty, to powrót AJ Stylesa (nieźle zatrollował pisząc ostatnio na X, że prędko nie wróci) i Penta/Mysterio od razu na otwarcie. Joe Hendry miał swój moment, ale akurat jego fenomen również średnio mnie interesuje. 

Breaker pokazał się z dobrej strony. Podobnie Fatu. Nakamura to jakaś parodia i przykro się robi patrząc na niego w tym stanie. :LOL:

• Lubię to 6

Opublikowano (edytowane)

A ja nie będę narzekał, gala była dobra nie był to najlepszy Royal Rumble w historii ale i nie najgorszy, nie żałuje że zerwałem nockę będzie do czego wracać i z pewnością ten Royal Rumble utkwi w mojej pamięci, bałem się że może wyjść z tego totalne gówno jednak Main Event srogo mnie zaskoczył. 

• Men's Royal Rumble Match: No to srogo polecieli, kto by się spodziewał że to akurat Jey Uso będzie tym który to ugra? Wszyscy tutaj obstawiali Punka, Cena, Romana, a nawet Ortona a tu proszę srogie zaskoczenie, czy jestem zadowolony? Tak jestem, akurat Jey zasłużył na to, zasłużył na push i Main Event gali o ile go dostanie, zasłużył na swój wielki moment na WM i mam nadzieje że go dostanie, od ponad 2 lat trzymam za niego kciuki bo akurat on od razu po Romanie był drugim silnym ogniwem w Bloodline, cały 2024 rok ciężko pracował i cieszę się że Hunter to docenił widzi jakie są na niego reakcje, jak Europa na niego reaguje taki mistrz jest potrzebny na gale premium w Europie, mistrz który zbiera przepotężny pop a Jey akurat jest mega over, spierdolili z LA Knightem jednak z Jeyem nie chcą popełnić tego samego błędu i chcą inwestować w Jey'a zwycięzca na prawdę na plus, przez chwilę myślałem że Sami może to ugrać albo Knight jednakże to nie ich czas... Obstawiałem Punka miałem nadzieje że dadzą mu wygrać RR Match ale widzę że raczej tego już nigdy nie uświadczymy, ale to z lekka pojebane że Logan Paul go wyeliminował wgl że on wbił z 30 numerem na prawdę aż tak na niego chuchają że dostał ostatni numerek, to jest śmieszne że Orton się nie pojawił...  Powrotów nie było żadnych spektakularnych, dostaliśmy debiut Joe Hendry'ego i to w sumie jeden z plusów jeśli chodzi o debiuty powroty, AJ Styles powrócił i chyba czeka nas jego dalsza rywalizacja z Knightem co mi zbytnio nie pasuje... Kolejny plus to rozpisanie Jacoba gdzie nawet w łeb w łeb szedł z Romanem, już nawet odpaliła mi się wizja że zostanie do samego końca jednak nie twardo postawili na jego potyczkę z Braunem i to za pewnie skończy się walką na WrestleManii, możliwe że w jakieś stypulacji... Penta też ładnie rozpisany do momentu w którym został wyjebany i to przez Balora który nie jest na jakieś zajebistej pozycji to już była chujowa decyzja... Priest wyeliminował Drew McIntyre'a co może sugerować ich potyczkę w przyszłości... Bron Breakker też zajebiście rozpisany na samym początku... No i cały ten cyrk związany ze CM Punkiem, Rollinsem, Romanem mam wrażenie że to doprowadzi do Triple Theart'u Matchu na WrestleManii, nikt z nich nie zawalczy w tym roku o pas i można w sumie wywnioskować że Rollins chyba przyjdzie Heel Turn w najbliższym czasie, Cena w Elimination Chamber Match'u ugra title-shota i pójdzie na Cody'ego tak to widzę... Muszę przyznać że to był dobry Royal Rumble Match i się nawet nie wynudziłem, na samym końcu sobie myślę Cena ma już wygraną w kieszeni a tu bum! Hunter zaskoczył wszystkich i dał wygrać Jey'owi... A no i jeszcze kilka słów odnośnie Ceny, marnie to wygląda on jest w tak fatalnej kondycji że boje się że ten jego run może okazać się nie wypałem, Punk od niego jest o wiele lepszej kondycji, ciężko mi się ogląda Cena w takim wydaniu ale lata w ringu na pełnym etacie dają o sobie znaki.

Co dalej po tym match'u? A no Jey już zadeklarował że stoczy walkę z Guntherem więc już jedną walkę mamy przyklepaną, kolejna to chyba potyczka Rollins, Punk, Roman wszystko na to wskazuje a wątpię że któryś z nich pójdzie na Cody'ego, obecnie ja to widzę tak jeśli chodzi o WrestleManie:

- Gunther vs Jey World Heavyweight Championship Match

- Rollins vs Punk vs Roman Triple Theart Match

- Cody vs Cena Undisputed Championship Match

- Jacob Fatu vs Strowman

- Bron Breakker vs Penta

• Women’s Royal Rumble Match: Muszę przyznać że to był jeden z najlepszych kobiecych Royal Rumble Match'ów, chuj już tam ze zwycięzcą tego match'u, ale chodzi tutaj o booking zawodniczek z NXT Gulia,Stephanie Vaquer, a przed wszystkim Roxanne Perez każda z nich została mocarnie rozpisana przez co bardzo dobrze mi się to oglądało widać że Hunter będzie stawiać na te zawodniczki i bez powodu je tak tutaj nie rozpisał w szczególności Roxanne która ma już wyrobioną mocną pozycję dzięki tej walce... Jedyne o co mogę się przyjebać to powrót Alexy i to w jaki sposób została wyrzucona z ringu, no tutaj za to ktoś powinien dostać w łeb, co to miało być? Ale wydaje mi się że to zwiastuje program z Morgan i to właśnie Morgan będzie na celowniku Alexy... Jordynne Grace debiutuje i zostaje też mocarnie rozpisana, nie wiem czy to debiut na stałe ale klarowna przednią przyszłość :) Też brawa należą się Iyo Sky która na prawdę długo utrzymała się w ringu też ładnie tutaj ją rozpisali, no i ogólnie byłem srogo zaskoczony że Chelsea Green też tak długo się utrzymała myślałem że od razu poleci a tu proszę zaskoczyli widać że w przyszłości też może liczyć na coś więcej... Morganówka też dobrze rozpisana godzinę utrzymała się w ringu, ładnie rozpisali tutaj Sky, Morgan, Perez i nie mówcie że nie, można zarzucić tutaj chujowy booking jeśli chodzi zwyciężczynie i do akcji z Bliss ale do reszty nie ma co się przypierdalać bo rozpisali to dobrze, jak dla mnie to jeden z najlepszych RR Match'y kobiet w historii i już można tą Flair przeboleć. 

Ogólnie niemal niż pewne że Flair wybierze Tiffany Stratton do walki i tam pewnie odbierze jej mistrzostwo, kolejna walka którą widzę między kobietami to Morgan vs Bliss, nie wiem kto mógłby iść na Rhea Ripley ciężko mi wybrać jakąś kandydatkę która mogłaby się z nią zmierzyć ale u kobiet widzę to tak:

- Alexa Bliss vs Morgan

- Tiffany Stratton vs Charlotte Flair Women's Championship Match

• Cody Rhodes vs. Kevin Owens Ladder Match Undisputed WWE Championship: Hym oglądałem lepsze Ladder Match'e ale ten nie należał do najgorszych, były jakieś tam spoty ale nie było to nic nadzwyczajnego, końcówka dość mocna ale jakoś mnie to nie jarało tym bardziej że taka końcówka osłabia Kevina w chuj i szybko nie będzie wiarogodny do żadnego mistrzostwa, przykro się na to patrzyło, do tego ten wybuch Cody'ego to nie wiem co miał sugerować zachowywał się jak Heel, pojawiła się krew później triumf Cody'ego nad Owensem który leżał zdewastowany na tej drabinie, możliwe że szykują nam Turn Cody'ego i jego walkę z Cena gdzie John go skroi z mistrzostwa i to w sumie byłaby najlepsza decyzja bo cały czas liczę na potyczkę Ceny i Ortona i że to będzie ostatnia walka Ceny w karierze, Cody bez mistrzostwa sobie poradzi nie musi cały czas kręcić się koło pasa i tak nie jest jakimś zajebistym mistrzem. 

• DIY vs. Motor City Machine Guns 2 out of 3 Falls Match WWE Tag Team Championship: Oj srogo się rozczarowałem tą walką, na prawdę liczyłem tutaj na max 5 gwiazdek a dostaliśmy tutaj max 4, nie porwał mnie ten match jak na takie zestawienie to tutaj powinni oni wykręcić mocne starcie a wyszło po prostu dobre, a może to przez publikę która była po prostu średnia... Ale coś w tym WWE jest że zawodnicy tracą vibe podczas walk i zawsze wykręcają max 4 gwiazdki nawet jak się ich zestawi w mocnym zestawieniu, a tym przykładem jest walka Jeya z Jimmy'm na WM 40.

No ogólnie to Royal Rumble zapamiętam ze względu na zwycięzce, nie żałuje że zarwałem nockę zaskoczyłem się a o to w tym chodzi to nie było kolejne przewidywalne Royal Rumble może z wyjątkiem openeru :) 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 2
  • Dzięki 3
  • Zmieszany/a 1