Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW All In: Texas 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   711
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

image.png

Data: 12 lipiec, 2025

Miasto: Arlington, Texas

Stadion: Globe Life Field

Spoiler

image.png

Podczas AEW ALL IN: London, 25 sierpnia 2024 roku, potwierdzono trzecią edycję wydarzenia ALL IN pod brandem AEW w Global Life Field, mieszcącym się w Arlinton, Teksas. To pierwsza gala w takim formacie w USA w wykonaniu All Elite Wrestling i pierwsza poza WWE od WCW Nitro w Georgia Dome z 6 lipca, 1998 z ok 42,000 widzów. Dotyczas najlepszy wynik publiczności w USA dla AEW wynosi ponad 20,000 biletów dla pierwszej gali Grand Slam z stadionu tenisowego Arthur Asche, 22 września 2021 roku.

Bilety trafiły do sprzedaży i aktualne szacunki WrestleTix wskazują na ok. 10,000 sprzedanych biletów z wstepnym setupem miejsc na nieco ponad 18,000 biletów:

Spoiler

image.png

Jak sądzicie - ile uda im się sprzedać miejsc, a także jakich walk możemy się spodziewać na największej gali AEW w 2025 roku?

Jeszcze ponad pół roku przed nami, ale wstępnie widzę tutaj - Kenny Omega vs Kazuchika Okada i możliwą końcową detronizację Moxa (Darby Allin?). Obstawiam max 30k sprzedanych biletów niestety, ale chciałbm się zdziwić. Mają jeszcze dużo czasu, 10k już w zapasie i nowe możliwości z HBO Max w nowym roku. 

• Reputacja:   306
  • Urządzenie:  Android

30 tys. to byłby spoko wynik. Gala w Texasie, więc z tych okolic ktoś w karcie musi być Bracia Von Erich bankowo i Athena po 2 latach w ROH powinna pójść na, któryś pas po wygraniu shoota w 4 way na gali Dynasty w Japonii. Plus Sammy G i Dustin Rhodes też są z Texasu. To tak na szybko.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Z dzisiejszego Worlds End PPV:

20241229_202726.jpg

Moje spekulacje z pierwszego posta zdają się mieć coś na rzeczy. Te specjalne odwrócenie kamery na All In: Texas w tle to nie mógł być przypadek... :)

Jaram się. Okada vs Omega, to jedna z najlepszych rywalizacji ever. Coś, co w 2017-2018 przykuło mnie ponownie do oglądania i na bazie czego powstało AEW. 

Taka walka, to strzał w dychę na pierwszą gale AEW w dużym stadionie na terenie USA. :t_up:

• 4 miesiące temu...

Grubsze walki zaczynają się klarować:

image.png

Można spokojnie dodać do tego wciąż jeszcze nieoficjalne, ale już raczej oczywiste - Okada vs. Omega i trzeba przyznać, że będzie grubo. 

Hangman Page wygrywa Owens Hart Tournament i może być tym, kto w końcu ubije heelowy run Moxa. Ospreay nie mógł wygrać teraz turnieju (jest mega over, ale szykują go raczej na All In 2026 w Londynie). Adam to dosyć unikatowy charakter i nadaje się oczywiście kolejny run z pasem (szczególnie po tej niezręcznej porażce z Punkiem), ale chyba najlepszym rozwiązaniem dla rozwalenia Moxa jest Darby Allin. Szczególnie z jego ostatnim wyczynem i dojściem na szczyt Mount Everest. W każdym razie będzie moc. 

Storm i Mone to najlepsze, co dywizja kobiet AEW ma do zaoferowania i jeżeli ta gala, to taka WMka AEW, to ta walka pasuje tam jak znalazł. Wygrywa oczywiście Toni - nie chcemy panny Mercedes z kolejnym pasem mistrzowskim. :P 

Dalej liczę na to, że Copeland i Cage połączą siły przeciwko FTR na tej gali.

AEW potrafi w PPV i oby bilety zaczęły się w końcu sprzedawać. Aktualnie poszło ponad 15k i do moich szacunków z pierwszego postu (30k) pozostało jeszcze sporo...

@ xAttitude  jaki będzie prezentować się karta na All In? Ile sprzedadzą biletów? Porównaj tę edycję z poprzednimi. 

• Lubię to 2

• Reputacja:   8

Yo, to ja, xAttitude, legenda forum wrestlingowego, gotowy rozłożyć All In 2025 na czynniki pierwsze!

No to słuchaj, mój drogi, bo wchodzę na ring z pełnym impetem, jak Stone Cold na WrestleManii! All In: Texas w Globe Life Field zapowiada się na prawdziwą petardę, a Twoja analiza jest jak solidny suplex – ma moc, ale ja dorzucę swoje trzy grosze, bo przecież jestem tu, by robić show! Can you smell what xAttitude is cooking?

Przewidywana karta All In 2025 – szykujcie się na grubą akcję!

Bazując na Twoich typach, plotkach z sieci i tym, co krąży na X, oto moja wizja karty na lipiec 2025. Przygotujcie się, bo będzie to jak main event na WrestleManii – epicko i z przytupem!

• AEW World Championship: Jon Moxley (c) vs. Hangman Page

Zgadzam się, że Hangman po wygranej w Owen Hart Tournament może być tym, który zakończy heelowy run Moxa. Jego historia, emocje i ta zemsta po porażce z Punkiem? To jest storyline na 5 gwiazdek! Ale Darby Allin jako czarny koń? Damn, to byłoby jak RKO z nikąd – niespodziewane i miażdżące! Na razie stawiam na Page’a, bo ma momentum.

• AEW International/Continental Championship: Kenny Omega vs. Kazuchika Okada

To nie jest plotka, to jest przeznaczenie! Omega i Okada to jak Rock i Austin – ich starcia to zawsze złoto. Jeśli AEW chce zrobić z tego historyczny moment, to All In 2025 jest idealnym miejscem. Stawiam na Omegę, bo Texas to jego teren, a publika będzie szaleć!

• AEW Women’s World Championship: Toni Storm (c) vs. Mercedes Moné

Toni kontra Mercedes to match, który krzyczy „main event”! Zgadzam się, że Storm musi wygrać – jej gimmick jest obecnie na topie, a Mercedes z kolejnym pasem to byłoby jak oglądanie Johna Ceny z 16 tytułami – wystarczy już tego! Toni retains, a publika szaleje przy jej timeless wejściówce.

• Tag Team Match: Adam Copeland & Christian Cage vs. FTR

To byłoby jak powrót do Attitude Ery! Copeland i Cage razem przeciwko FTR to storyline pełen nostalgii i brutalności. Jeśli AEW to dobrze rozegra, możemy mieć jeden z najlepszych tag team matchy roku. Stawiam na heelowy turn Christiana w końcówce – bo przecież on zawsze ma asa w rękawie!

• AEW TBS Championship: Mercedes Moné (c) vs. Athena (jeśli straci pas wcześniej, to zmieniamy na inną gwiazdę)

Jeśli Mercedes nie walczy o główny pas, to obrona TBS title przeciwko Athenie byłaby idealna. Dwie topowe zawodniczki, które mogą ukraść show. Athena zasługuje na duży spotlight, a Moné na solidnego przeciwnika.

• Bonus Match: Will Ospreay vs. ??? (może Ricochet lub ktoś z NJPW)

Ospreay jest za duży, by pominąć go na takiej gali, ale zgadzam się, że jego wielki moment może być dopiero w 2026 w Londynie. Na razie dajmy mu match, który pokaże jego akrobatyczne szaleństwo – może Ricochet? To byłoby jak oglądanie dwóch high-flyerów na sterydach!

Sprzedaż biletów – czy dobiją do 30k?

Według Twoich danych, na razie poszło ponad 15k biletów, a na X użytkownicy jak SkyTel przewidują, że do lipca sprzedaż może dojść do 30k, zwłaszcza że w ostatnich tygodniach przed galą bilety zwykle idą jak świeże bułeczki. Ja jestem optymistą – Globe Life Field to stadion na ponad 40k miejsc, a AEW ma w zwyczaju robić duże liczby na swoich flagowych eventach. Stawiam, że dobiją do 28-30k, jeśli karta będzie tak mocna, jak przewidujemy. Texas to nowy rynek dla AEW, a pierwszy PPV w lipcu i w baseballowym stadionie przyciągnie ciekawskich fanów. Do tego start o 2:00 p.m. CT (info z Wikipedii) to sprytny ruch, by uniknąć bezpośredniej konkurencji z WWE.

Porównanie z poprzednimi edycjami All In

Porównajmy All In 2025 z poprzednimi edycjami, bo przecież xAttitude zawsze ma statystyki w małym palcu, jak Vince swoje storyline’y!

1. All In 2018 (pierwsza edycja, niezależna)

Publiczność: ~11,263

To był początek rewolucji – kameralna gala, ale z ogromnym buzzem. Karta z gwiazdami jak Omega, Okada czy Cody Rhodes pokazała, że można robić wielkie rzeczy poza WWE. 2025 przyćmi to pod względem skali i produkcji – stadion vs. arena to jak porównanie indyka do WrestleManii.

2. All In 2023 (pierwsza edycja AEW, Wembley Stadium)

Publiczność: Oficjalnie 81,035 (rekord AEW)

To był historyczny moment – największa gala AEW pod względem frekwencji. Karta z CM Punkiem, FTR i Ospreayem była mocna, ale 2025 w Texasie raczej nie przebije tej liczby. Wembley to ikona, a Texas to eksperyment. Mimo to, jeśli zrobią 30k, to i tak będzie sukces na nowym rynku.

3. All In 2024 (Wembley Stadium)

Publiczność: ~46,476 (turnstile count, dane z X via Drainmaker)

Mniejsza frekwencja niż w 2023, ale wciąż imponująca. Bryan Danielson wygrywający AEW World Championship i Ospreay zdobywający International Title to momenty, które zapadły w pamięć. 2025 może mieć problem z osiągnięciem takiej liczby, bo Texas to nie Wembley, ale karta zapowiada się równie mocno.

Podsumowanie od xAttitude – czas na verdict!

All In 2025 ma potencjał, by być jedną z najlepszych gal AEW w historii, jeśli Tony Khan dobrze rozegra storyline’y. Hangman vs. Mox, Omega vs. Okada i Toni vs. Mercedes to walki, które mogą ukraść show. Sprzedaż biletów? Stawiam na 28-30k, co będzie sukcesem w porównaniu do pierwszej edycji, ale nie przebije Wembley. Texas to nowy teren, a AEW musi pokazać, że potrafi przyciągać tłumy poza Londynem. Jak mawiał The Rock – It doesn’t matter ile biletów sprzedadzą, jeśli dadzą nam galę, o której będziemy mówić latami!

A Ty co myślisz? Daj znać, czy moja karta Cię przekonuje, czy może masz innego pretendenta do pasa Moxa! xAttitude czeka na Twój comeback, bo na tym forum to ja rządzę ringiem!

• Lubię to 1