Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

AEW: Worlds End 2024

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   613
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

815952_239fd6e43c85401cbac1bf0a81182493~

AEW: Worlds End 2024

Data: 28/12/2024

Addition Financial Arena/Orlando, Florida

GfuK-cdXgAAtGUa?format=jpg&name=large

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• KyRenLo

2

• Kejrol

1

• IIL

1

• Jeffrey Nero

1

• Reputacja:   613

Dwie walki dodane:

AEW-Worlds-End-645x369.jpg

GekG7ZuXoAAI7mM?format=jpg&name=small

https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628808

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   567
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android

W dniu 4.12.2024 o 17:14, KyRenLo napisał(a):

GfuK-cdXgAAtGUa?format=jpg&name=large

Gala zbudowana wokół dramatycznego 4WAY o AEW World title z story Moxa i grupy Death Riders na czele, finałem turnieju Continental Classic i dowiezieniem w końcu z Cole vs. MJF po zmianie oryginalnych planów wcześniejszych kontuzji. 

Praktycznie każdy możliwy finał gwarantuje świetne widowisko, ale Okada raczej zgarnia turniej (aby jeszcze bardziej uwalić Ricocheta przed pretendowaniem o pas IWGP 4 stycznia). Ospreay pokonuje Fletchera i kończy pozwalanie sobie młodego jego kosztem. 

Mox tutaj oczywiście broni, ale zapowiada się interesująco. Liczę na to, że te wszystkie proma Moxa zwiastują coś wielkiego na koniec roku. W przyszłym tygodniu debiut na HBO MAX, także potrzebują jakiegoś tąpnięcia. Shane McMahon byłby niezłym shockerem. Cage i jego zabawa z walizką może dodać jakiś twist. Również wracający Copeland może kosztować Christiana pas lub wręcz przeciwnie - pomóc mu zaczynając heelowy tag team... :vince:

May i Rosa w Tijuana Street Fight może pocichu okazać się hitem i skraść show. Walka ma duży potencjał i liczę dobry występ Rosy, która odnajduje się świetnie w takich stypulacjach. 

Mone i Statlander wyjdzie sprawnie, ale wszyscy wiemy, że Sashka nie uwali tytułów przed walką z Miną na Wrestle Dynasty.

Takeshita i Hobbs to będzie sztosik. Liczę na dołączenie Hobbsa do grupy Lashleya. 

Mało walk póki co. Niczym WWE PLE jak na standardy AEW. Będzie się działo w przyszłym tygodniu. World End, Wrestle Kingdom i Wrestle Dynasty wokół siebie. Do tego jescze NOAH The New Year z Nakamurą i zaraz RAW na Netflix... :P 

https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628912

• Reputacja:   250

55 minut temu, IIL napisał(a):

Mało walk póki co

Jest 8 walk czyli do standardu AEW czyli 10 walk w karcie głównej dużo nie brakuje plus 3 w zero hour.

Na bank zobaczymy starcie o pasy tag team shota mają Lio Rush i Action Andretti. Może walka o pasy Trios dawno nie bronione, ale nie wiem z kim lub wrzucą Shelton Benjamin vs Daniel Garcia o pas TNT.

https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628915

• Reputacja:   1

Mam przeczucie, że mogą dodać 2 walki - Hook kontra Christian Cage i walkę o tytuły AEW Tag Team - Private Party (c) kontra Lio Rush i Action Andretti

Kris Statlander ma szansę zdetronizować Mercedes Mone o tytuł TBS. Statlander już poległa na poprzednim PPV walcząc z ex-Sashą, która teraz jeszcze może zostać zaatakowana przez byłą przydupaskę Kamille lub kogokolwiek, komu napatoczyła się obecna mistrzyni TBS.

Jestem prawie w 100% pewien, że Will Ospreay i Kazuchika Okada awansują do finału, ale jestem 50/50 co do tego, który z nich wygra turniej. Normalnie napisałbym Ospreay, ale widzę, że zwycięstwo Okady uczyniłoby go większym badassem (jako kogoś, kto utrzymał pas przez cały turniej), a jego celebracja po wygraniu Continental Classic będzie idealnym momentem na powrót Kenny'ego Omegi.

Za bardzo podkreślali to, że Mike Bennett i Matt Taven będą w narożniku Adama Cole'a. Ta dwójka też za bardzo chce nawracać i uspokajać Cole'a i O'Reilly'ego. Mam przeczucie, że przejdą heel turn stając po stronie MJF-a, który tym razem to on okaże się tym mastermindem, który mentalnie ograł Adama. I tak pewnie będzie mieli nową ekipę MJF + Bennett i Taven (nie zdziwię się, jak tutaj też po ich stronie stanie powracający Wardlow) kontra face'ową "Undisputed Erę" (Cole/O'Reilly/Strong).

Edytowane przez Kejrol
https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628926

• Reputacja:   209

13 godzin temu, Kejrol napisał(a):

Mam przeczucie, że mogą dodać 2 walki - Hook kontra Christian Cage i walkę o tytuły AEW Tag Team - Private Party (c) kontra Lio Rush i Action Andretti

Zostało im już tylko emitowane dzisiaj Rampage (ostatni epizod tak btw), także raczej wątpię, że tam nagle to ogłoszą. Chciałbym zobaczyć przynajmniej walkę Hook vs Cage, ale chyba zapomnieli całkowice o tym feudzie. Tazz wrócił po operacji do komentatorki w znanej arenie ECW i co? Nawet słowem nie wspomniał o tym story. Jak faktycznie z tym nagle wyskoczą na Rampage, to zmarnowali okazję. Większość zapomniała już chyba o tym feudzie.

13 godzin temu, Kejrol napisał(a):

Jestem prawie w 100% pewien, że Will Ospreay i Kazuchika Okada awansują do finału, ale jestem 50/50 co do tego, który z nich wygra turniej.

Coś w tym jest. Ospreay złapał ostatnio trochę pinów i potrzeba mu na gwałt wygranej bo jego gwiazdka trochę traci blask po wielkim debiucie. Co oni mogliby jednak zrobić z Okada w przypadku straty pasa? Byłoby dla niego chyba najlepiej gdyby dalej mógł spokojnie dojrzewać w roli biczowatego heela wygrywając turniej. 

AEW ma dobre momentum do tej gali. Gale w Nowym Jorku się udały, ta z nagraniem Collision zgarnęła nawet jakiś dobry rating dzięki meczowi lecącym przed galą. Do tego za tydzień HBO Max... Można to w ogóle jakoś tam oglądać w Polsce?

Przydałoby się tutaj coś wielkiego. Mała ilość walk jak na ich standardy wróży coś innego niż zwykłe. Zobaczymy. 

Jon Moxley jest pewniakiem mną wygrana, ale postawienie go obok Whitea, Orange i Allina powinno wynieść wszystkich do góry. Z Cassidym i Darbym ma niezłe rywalizacje za sobą. Przydałoby się tutaj coś nieoczekiwanego. Nie liczę jednak na jakiegoś Shane McMahona. Może The Elite się pojawi? To ich chyba nigdy nie zaatakowali Death Riders. Jest też Krystian, ale to raczej prwystawka dom grubszej akcji. 

MJF tu wygrywa i może nawet buntuje kumpli Adama przeciwko niemu. Ma to jakiś sens w tej historyjce, ale chyba wszyscy chcemy, aby to był definitywny koniec tego feudu...

Poza walkami o pas AEW i finalkm turnieju interesuje mnie tutaj tylko walka Thunder Rosy. Powinna wrócić do walk o pasy.

Edytowane przez DarthVader
https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628940

• Reputacja:   224

7 godzin temu, Kejrol napisał(a):

Kris Statlander ma szansę zdetronizować Mercedes Mone o tytuł TBS. Statlander już poległa na poprzednim PPV walcząc z ex-Sashą, która teraz jeszcze może zostać zaatakowana przez byłą przydupaskę Kamille

A ja bym się nie zdziwił, gdyby Moneciara wygrała właśnie dzięki Kamilce, a ich kwasy okazały się podpuchą. Jak dla mnie, to zbyt "z dupy" i za szybko doszło do rozłamu tej dwójki.

https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628941

• Reputacja:   84
  • Status:  Online

Karta World End wygląda całkiem spoko. Myślę, że pół finał i finał Continental Classic skradnie show.
Will Ospreay vs. Kyle Fletcher
Kazuchika Okada (c) vs. Ricochet
Ktokolwiek znajdzie się w finale będzie to także dobra walka.

https://forum.wrestling.pl/topic/79242-aew-worlds-end-2024/#findComment-628956

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
    • Mr_Hardy
      Karta World End wygląda całkiem spoko. Myślę, że pół finał i finał Continental Classic skradnie show. Will Ospreay vs. Kyle Fletcher Kazuchika Okada (c) vs. Ricochet Ktokolwiek znajdzie się w finale będzie to także dobra walka.
    • IIL
      Poprzednie dyskusje na temat wydarzeń WrestleMania na forum: WWE WrestleMania XL (2024) WWE WrestleMania 39 (2023) WWE WrestleMania 38 (2022) WWE WrestleMania 37 (2021) WWE WrestleMania 36 (2020) WWE WrestleMania 35 (2019) WWE WrestleMania 34 (2018) WWE WrestleMania 33 (2017) WWE WrestleMania 32 (2016) WWE WrestleMania 31 (2015) WWE WrestleMania XXX (2014) WWE WrestleMania XXIX (2013) WWE WrestleMania XXVIII (2012) WWE WrestleMania XXVII (2011) WWE WrestleMania XXVI (2010) WWE WrestleMania 25 (2009) WWE WrestleMania 24 (2008) WWE WrestleMania 23 (2007) WWE WrestleMania 22 (2006) WWE WrestleMania 21 (2005) WWE WrestleMania XX (2004) Treści z archiwum forum BGZ Wrestling: WWE WrestleMania XXXII (2022) WWE WrestleMania XXXI (2021) WWE WrestleMania XXX (2020) WWE WrestleMania XXIX (2019) WWE WrestleMania XXVIII (2018) WWE WrestleMania XXVII (2017) WWE WrestleMania XXVI (2016) WWE WrestleMania XXV (2015) WWE WrestleMania XXIV (2014) WWE WrestleMania 23 (2013)
    • IIL
      Poprzednie dyskusje na temat wydarzeń Royal Rumble na forum: WWE Royal Rumble 2024 WWE Royal Rumble 2023 WWE Royal Rumble 2022 WWE Royal Rumble 2021 WWE Royal Rumble 2020 WWE Royal Rumble 2019 WWE Greatest Royal Rumble 2018 WWE Royal Rumble 2018 WWE Royal Rumble 2017 WWE Royal Rumble 2016 WWE Royal Rumble 2015 WWE Royal Rumble 2014 WWE Royal Rumble 2013 WWE Royal Rumble 2012 WWE Royal Rumble 2011 WWE Royal Rumble 2010 WWE Royal Rumble 2009 WWE Royal Rumble 2008 WWE Royal Rumble 2007
    • Kaczy316
      Dobra pora na ostatni odcinek SD w tym roku, ostatni odcinek 2-godzinny z tego co czytałem i w końcu odcinek Live, a nie nagrywany z wyprzedzeniem, także lecimy z tym koksem!!! Zaczynamy w sumie od powtórki historii pomiędzy Kodeuszem i KO, a potem Nick pojawia się na titantronie i mówi, że KO ma oddać to co ukradł czyli Winged Eagle Championship albo spotkają go konsekwencje z tego co zrozumiałem, no to może być interesujące story w ciągu całego SD. Ringową część zaczynamy od Six Womanu, no okej, to może być dobry ringowo pojedynek, Bayley, Pianek i Naomi vs Tiffany, Nia i Candice, chociaż, kurde różnie tu może być, ale dajmy szansę, przed walką kolejne bezemocjonalne promo do zapomnienia od Jax na temat tego, że nie one zaatakowały Jade meh. Kurde 12,5 minuty czasu w TV i jedna reklama była, znaczy dwie, ale jedna w Picture In Picture, więc można było oglądać, więc sama walka z 15 minut dostała około jak nie więcej, całkiem sporo, pojedynek solidny no zły nie był, face'owe zawodniczki wygrały, a helowe przegrały oczywiście przez kolejne teasowanie cash inu xD, no cóż jest jak jest, szkoda, że do tego nie doszło, chciałbym Tiffy jako mistrzynie na koniec roku, a tak to musimy czekać do przyszłego roku, ale niech będzie, pojedynek solidny, ale kompletnie nic nie zmienił, więc no cóż, odbył się i tyle xD. Na backu A-Town Down Under z Nickiem, a potem Sami wpada i musi pogadać z Aldisem, no oczywiście sprawy Bloodline, wszystko przerywa Melo i pewnie zobaczymy Sami vs Melo, kurde chciałbym to zobaczyć oj tak i zobaczę to! Toć to na ME się nadaję i oby tak wyszło, że będzie to ME. Strowman vs Theory, no nie spodziewam się tutaj długiej walki, a szkoda, bo Panowie mogliby dać naprawdę ciekawy pojedynek. Niecałe 3 minuty czasu w TV i jedna reklama to może z 5-6 minut walka potrwała, w sumie i tak dłużej niż się spodziewałem, ale niezłe starcie, złe na pewno nie było i w sumie nic więcej o nim powiedzieć nie można, Waller i Theory to chłopcy to bicia, więc Braun albo dalej będzie sobie z nimi wygrywał albo pójdzie dalej, na razie nic większego to nie zapowiada. Promo KO z samochodu, moje ulubione. KO mówi, że wyjdzie na ring, ale na jego warunkach czyli w ringu tylko On i Aldis oj czuję Stunnera na Nicku, dobrze wiemy jak kończą się takie prośby w wykonaniu Kevinka. Mamy Championship Celebration od Chelsea! Kurde fajna aura od tego biję, taka pasująca do gimmicku Green. Green jako Statua Wolności, pięknie ktoś wymyślił, świetnie wygląda. Powiem tak, nie mogłem się wsłuchać w to promo przez zamęt w pokoju xD, ale ostatecznie chyba wynikło z niego to, że to nie koniec rywalizacji z Michin, w sumie co mogła tutaj Green powiedzieć, typowa celebracja i z tego co słyszałem to tytułowanie się najlepszą i najdłuższą mistrzynią kobiet US xD, ciężko byłoby nie być, skoro jest jak na razie jedyną, ale no ma rację xD. Aldis się pyta o atak na Street Profits, a DIY mówią, że to do kitu no i mają rację xD. Pretty Deadly są świadkami tego kto zaatakował SP i w sumie pod groźbą zwolnienia mówią, że to Garza xD ostatecznie dostajemy jeszcze dzisiaj Legado Del Fantasma vs SP, no walka może wyjść git. Ponad 8,5 minuty czasu w TV i chyba jedna reklama w trakcie walki i przed jej rozpoczęciem, więc hmm z 11-12 minut pojedynek mógł trwać? Być może, była to bardzo dobra walka i w sumie aż dziwi mnie, że Panowie dostali tyle czasu, chociaż wykorzystali go w 100%, także naprawdę przyjemny pojedynek do obejrzenia, a SP się zrewanżowali, za atak od Garzy i Berto no tak przecież oczywiście, że to byli oni xDDDD. Next Week: Andrade vs Shinsuke oooo ten pojedynek chcę, dajcie mnie to. Nia Jax vs Naomi o pas WWE Women's meh ile można. Mało coś na to pierwsze 3-godzinne SD jak na razie xD. PD podrapali DIY, więc teraz chcą, żeby DIY podrapało ich xD OK. Potem okazało się, że to jednak nie Garza i Berto, bo Apollo widział, że to DIY, ale Montez i tak najlepszy jego mina i to "WHAT?!" Świetne xDDDD. Pora na ostatnią walkę wieczoru, ale nie ostatnią atrakcję, więc to nie oficjalny main event, ale Sami vs Melo! Oj czuję bangerka. Ostatecznie po 8 minutach świetnej walki w TV i jednej reklamie czyli z 10-11 minut Panowie dostali to Melo chciał opuścić arenę, ale wygonił go z niej Strowman z kolei Samiego zaatakowało The New Bloodline czyli no to nie koniec tego wszystkiego, Bloodline atakowało sobie biednego Samiego, ale Strowman powrócił i rozprawił się z nimi zostawiając Carmelo, jednak ostatecznie to The New Bloodline jest górą, kurde chaotyczne bardzo, nie wiem co oni tutaj planują, bo Solo i jego ekipa atakują OG Bloodline, ale też jakieś randomowe osoby się przywalają do tego story, no nie mam pojęcia do czego to może zmierzać, ale się przekonamy, walka bardzo dobra Samiego z Melo. Bloodline triumfowało w ringu wygrany brawl, ale wbija KO z Winged Eagle Championship, a Aldis już na niego czeka, w sumie niezłe płynne przejście, ale KO z tym pasem wygląda prześlicznie. Owens oczywiście w zamian za oddanie tytułu chcę rematch z Codym i uważam, że należy mu się, tyle razy ile KO był zwalniany przez GM'ów albo grożono mu zwolnieniem, że dla niego to chyba chleb powszedni xDDD, wszystko przerywa Kodeusz ulala, no zobaczmy, pewnie dostaniemy ten rewanż. Cody powiedział, że robi to wszystko też dla swojego mentora RANDY'EGO ORTONA, podwaliny pod feud na WM i Heel Turn Ortona zrobione, wystarczy to zrobić JUST DO IT! O kurde no tego się w sumie nie spodziewałem, ale ma to mega sens, Ladder Match o obydwa tytuły Cody vs KO i Nick to oficjalnie potwierdził na Royal Rumble, dawno w sumie nie widziałem Ladder Matchu o główny tytuł w main rosterze, będzie się działo, mega dobry segment, mega story, mega mi się to wszystko podoba, na koniec jeszcze atak KO na Kodeuszu. Plusy: Six Woman Tag Team Match Strowman vs Theory Women's United States Championship Celebration Street Profits vs Legado Del Fantasma Hayes vs Sami Segment końcowy Neutral: Story z Bloodline stoi w miejscu, bo czekamy na Raw na netflixie   Podsumowanie: Ostatnie gale w roku ciężko się ocenia zazwyczaj, uważam, że była to dobra gala, dobra tygodniówka, walki oddały, fajnie się je oglądało, chociaż większość to takie po prostu odbyła się i nic więcej z nich nie wyniknie, ale były solidne i przyjemne w oglądaniu, story, w sumie ciężko powiedzieć czy cokolwiek poszło do przodu, obecnie kompletnie nie ogarniam co się dzieję wokół Solo i jego ekipy, atakują trochę OG Bloodline, trochę randomów, trochę randomy ich i tak nie wiadomo do czego to dąży, potem będzie walka Solo vs Roman na Raw i potem koniec ataków? Czy co? Naprawdę ciężko się domyślić gdzie to zmierza, ale mamy świetnie prowadzoną historię KO i Rhodesa, która jest przyjemna i świetny końcowy segment, Chelsea jako mistrzyni będzie mega ciekawa, no ogólnie było naprawdę bardzo dużo dobrego na tym SD, dlatego uważam, że show było bardzo dobre.  
  • Dodaj nową pozycję...