Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2024

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   744
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Opener - było ok - tylko tyle. Nie był to MiTB match, który zapisze się na kartach historii. Andrade i Melo odwalili czarną robotę:diabel:, a taki Uso to na koniec przypomniał mi się, że jeszcze jest w tej walce. Stąd też byłem pewny, że zgarnie ostatecznie walizkę, ale jednak postawili na Drew. Czy to dobry wybór? Może i jakieś story tam jest, ale ja zawsze stoję przy tym, że walizka ma kogoś wypromować. Szkot tego nie potrzebuje i nie jest osobą, która musi mieć kontrakt by zdobyć jakiś pas. Dla mnie średni wybór, bo z chęcią bym zobaczył z walizką takiego LA, który pasa chyba nigdy nie powącha - mówię tu oczywiście o poważnym mistrzostwie, a nie jakimś pasku do gaci:P Bywało lepiej - oby u kobiet mnie nie zaskoczyli. /// dopisek po gali - szkoda strzępić....ładnie pograli z walizką w tym roku:vin:

Sami vs. Bron - wynik do przewidzenia, więc tu już nie było żadnej niespodzianki. Pierwsza połowa walki była taka sobie, ale później jakoś poszło. Wyszedł z tego tylko niezły pojedynek, ale będą mieli momenty, które mogą sobie wyciąć na tygodniówkę. Taki standard WWE - nie jest to walka, która jakoś zawiodła, ale też wątpię by ktoś do tego wracał po czasie:icon_wink:

Cena coś tam ponoć gadał w ringu, ale ja tam nikogo nie widziałem xDDDDDDD Ten żart nigdy mi się nie znudzi:D

Priest vs. Rollo na cienkim vs. tęgie umysły bookerów - za bardzo szanuje siebie i was, żeby skomentować to co właśnie zobaczyłem - walka MEM i nie chodzi mi tu bynajmniej o Main Event Mafie.

Kobity - trochę przewijałem, ale z tego co widziałem to działo się więcej niż u facetów.....Wynik dobry, a to w tym przypadku dla mnie najważniejsze. Chociaż tu nie dali dupy.

Walki Bloodline dalej irytują, nawet kiedy nie ma tam pięknego Romana.

Zawsze lubiłem ppv MiTB, ale tegoroczne niezbyt przypadło mi do gustu. Największy pozytyw to wygrana Tiffany, bo nareszcie postawili na kogoś kto ma swoje 5 minut. Co do reszty - nic specjalnego. O walce Priesta będzie się jeszcze mówić długo, ale głównie z powodu tego co tam działo się w końcówce. CM Punch nadchodzi, łaaaaaaaa. SummerSlam? A komu to potrzebne:diabel:

• Lubię to 3

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   392

Się chyba za mocno rozpędziłem chwaląc WWE :D Człowiek się tu napalał na nie wiadomo co liczył że gala będzie dobra a co dostał? Przeciętniaka i to konkretnego, żałuje że nie obejrzałem sobie tego rana a zarwałem noc, dziś całe po południe musiałem przespać bo przez tą galę wyspany nie byłem, jedyna walka która przypadła mi do gustu to była walka o walizkę mężczyzn, tak reszta to do wyjebania a to co się stało z walizką to prosi o pomstę... Nie wiem kto mógł zabookować taki shit...

John Cena Powraca! Od tego raczej warto zacząć, to chyba była jedna z najważniejszych rzeczy na tej gali, Jasiu powraca zapowiadając swój ostatni run, cóż pewna era się kończy zostanie nam tylko Orton i Rey, jakoś już to zaackeptowałem że Cena odejdzie na emeryturę a WrestleMania 41 będzie jego ostatnią, mam tutaj tylko dwóch przeciwników którzy mogliby stoczyć z nim pożegnalny pojedynek jest to Randy Orton i CM Punk tylko ta dwójka zasługuje na to aby odesłać Cena na zasłużoną emeryturę, Cena ma z nimi sporą historię i nie widzę sensu aby dawać mu kogoś z młodej gwardii nie ma to największego sensu jeśli to ma być ostatnio pojedynek musi być warty zapamiętania jak HBK-Undertaker a nie że dostanie kogoś pokroju solo aby wszyscy po czasie o tym zapomnieli. 

Druga najważniejsza sprawa to powrót Badd Blood! Bardzo dobra decyzja, chyba to mnie najbardziej ucieszyło na tej gali widząc promo tej gali, już nie mogę się doczekać chociaż jak zwykle możemy się rozczarować.

WWE Intercontinental Championship Sami Zayn vs. Bron Breakker: Ja cie pierdziele kto bookował? Walka była nawet okej, Bron się zaprezentował całkiem dobrze pokazał swoją dominacje i siłę tylko po to żeby odpaść Helluva Kicku co uważam za durną decyzję, jeśli by odpadł po dwóch to bym to zrozumiał ale że po jednym? Już na sam początek chujowo go budują, chociaż Sami od dobrego roku to nie jaki byle gracz w głównym rosterze a Helluva Kick od zawsze był pompowany na mocnego finishera, ja tu widzę finalnie Fatal 4 Way Match na SummerSlam Zayn/Sheamus/Breakker/Kaiser i na tej gali Sami śmiało że straci tytuł.

Men’s Money In The Bank Ladder Match: Mam takie samo zdanie co @MattDevitto największą robotę to zrobili tutaj Andrade i Melo zasługują na pochwałę bo dzięki nim ten match był dobry, ale reszta no cóż nie spisała się najlepiej, strasznie się rozczarowałem że Jey'a było tutaj tak mało, liczyłem na jakiś splash na drabinę jednak tak się nie stało, no i przejdźmy do winnera... Bardzo lubię Drew'a i nie ma nic przeciwko aby kręcił się koło pasa systematycznie ale po jaki chuj dali mu tą walizkę? Przecież to nie miało największego sensu, ta walizka ma służyć do wypromowania jakiegoś zawodnika który jest na marnym statusie a tak to po raz kolejny posłużyła do storyline'u i została zmarnowana, miałem cały czas nadzieje że Jey albo Knight wyjdą z tego zwycięsko okazało się inaczej, no cóż nie był to najlepszy Ladder Match w historii o walizkę ale strawny do obejrzenia. 

Women’s Money In The Bank Ladder Match: Kolejny Ladder Match który był przewidywalny o tyle dobrze że Green była fajnie tu rozpisana, tak poza tym było wiadomo kto tą walkę wygra, czy dobra decyzja? Myślę że tak a walizka zostanie zrealizowana na Jax podczas SummerSlam dlatego rozpoczęli tą całą historię między Jax a Stratton. 

World Heavyweight Championship Match: Walka na samym początku była na prawdę okej, nie ma się tutaj do czego przyczepić prócz do tego botcha gdzie sędzia odliczył do trzech i Rollins powinien wygrać pas XD ale końcówka to była totalna kaszana i to co odjebali z tą walizką to ciężko skomentować, nie wiem jak Hunter mógł przyklepać takiego gówno, ale z drugiej strony najlepiej na tym wszystkim wyszedł Punk który jest na prawdę dobrze budowany... Ale tak to walizka poszła na stracenie, mam wrażenie że ogólnie mieli pomysłu komu tą walizkę dać w tym roku to odwalili taką akcję i tak aby ona nie wadziła więc Drew dostał ją na przepierdolenie raz dwa... Program dobrze budowany, tylko walizka na tym wszystkim najbardziej ucierpiała XD

Cody Rhodes, Randy Orton & Kevin Owens vs. The Bloodline: No średnia walka, straszny sleeper z jednej strony, tylko Jacob tutaj pokazał się jak z najlepszej strony i to wszystkie plusy, Solo jest tak chujowy że nie widzę w nim Main Eventera, tutaj to właśnie Jacob okazał się tym monster Heelem który będzie rozdupcza każdego na swojej drodze, ja tu kretyn napaliłem się na Romana cieszy mi się micha a tu dupa, jeszcze przed walką przeczytałem że Roman niby jest w Kanadzie to jeszcze bardziej liczyłem że się pojawi a tu chuj XD Typowa walka do zapomnienia prócz Jacoba nic tu się nie działo, nieźle Jacob wleciał w tą pani doktor która siedziała za trybunami :D Ogólnie chyba będą szli w starcie Jacob Fatu kontra Owens na SummerSlam, jestem za jako pierwszy rywal dla Jacoba to Kevin jest idealnym kandydatem aby go jeszcze mocniej podbudować. 

Ogólnie gala średnia, nic szczególnego zbyt mocno człowiek wychwalał i się napalał no cóż człowiek głupi łudzi się że będzie cacy a jak zwykle wychodzi z tego gówno :) Ale i tak jest przy zdaniu że jest o wiele lepiej niż za czasów Vincenta... No i ogólnie cały hype na Wyatt 6 Sicks a na gali nawet się o nich nie zająknęli... 

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   270

1. Męski MITB - miejsce tak ważnej walki w openerze jest dla mnie niemal spoilerem, że walizka będzie realizowana jeszcze dzisiaj, tak więc pewnie wygra Szkot, a Punk spierdoli mu próbę zdobycia pasa.
Walki spod znaku MITB mają to do siebie, że trudno je zjebać. Tutaj także było na czym oko zawiesić. Było dynamicznie, z licznymi spotami, było kilka niezłych bumpów i ogólnie przyjemnie się to oglądało. Szkoda, że ponownie marnują walizkę na Drew, który jest tak wypromowany, że walkę o pas może dostać z biegu. Można tu było wypromować kogoś, kto nie jest aż tak pushowany. Ciekawe czy sprawdzi się mój powyższy scenariusz i zjebią tą walizkę do reszty?

2. Sami Zayn (c) vs. Bron Breakker - walka jakoś mnie za specjalnie nie porwała, ale Młody pokazał się z całkiem dobrej strony, jak na takiego koksa. Nawet spoko końcówka i dobrze, że Bronek musiał tutaj jobnąć. Ma jeszcze czas na większe sukcesy i dobrze że go testują jak kupi porażkę z bardziej doświadczonym kolegą.

3. Damian Priest (c) vs. Seth "Freakin" Rollins - niezła walka, gdzie obaj ładnie się kontrowali i przewagi zmieniały się co chwilę. Nie wiem jednak co się odjebało w końcówce, ale Klecha nie odbił "na dwa" przed wejściem Szkota, a sędzia pokazał kick out. Chyba Damiano wyłapał tam KO-sa i ratowali to na wariata.
Realizacja walizki, tak jak przewidywałem. Kompletny bezsens. Zmarnowali neseserek na podbudowę feudu, którego podbudowywać bardziej nie trzeba, bo i tak aż furczy :icon_rolleyes: Głupota w chuj. To już bez picu wolałbym żeby walizkę dostał nawet Uso. Punk znowu wychodzi na kretyna, bo uniemożliwia zdobycia Złota (na którym mu zależy najbardziej) typowi, z którym ma zaklepaną walkę. No, do MENSy raczej by go nie wzięli.

4. Babski MITB - całkiem spoko, ale słabszy niż męski. Wkurwiało mnie to, że niemal przez całą walkę, pomimo 6-cio osobowego składu, w ringu niemal zawsze były tylko 2 osoby. Na dłuższą metę, strasznie kuło to po oczach. Co do Zielonej, to robić idiotę z siebie trzeba umieć (vide; R-Truth). U niej wychodziło to żałośnie. Raz też Panie okrutnie spóźniły się na drabinach i Starka z 2 razy mogła zdjąć walizkę, a kleiła głupa z zaczepem, jakby rozmontowywała zamek szyfrowy.
Cieszy wygrana Stratnej, bo dziewczyna ma potencjał, ale dzisiaj jakoś za specjalnie nie brylowała w tym pojedynku.
Ogólnie walka spokojnie do obejrzenia, ale z pewnością nie należy do tych, do których kiedykolwiek chciałbym wracać.

5. Cody Rhodes, Randy Orton, and Kevin Owens vs. The Bloodline - słaby main event, niewiele się tam działo ciekawego. Ot, przewaga jednych, później drugich, eliminacja sędziego itp. sztampa. Jedyne co mi się podobało, to to jak rozpisywali Jakuba Tłuszczaka, bo przedstawiają nowelasa centralnie jako jednoosobowy oddział. Szczający W Pojedynkę pinuje Kodzika, tak więc chyba wszystko zmierza do ich rewanżu na Summer Slam, gdzie pewnie wróci Romeo. Swoją drogą W zrobiła z Rzymkiem kapitalną robotę, gdzie kolo będący największym heelem w fedce, nie pojawiając się ani razu na wizji, przeszedł zaocznie face turn i jest najbardziej oczekiwanym powrotem wybawcy od czasów Jezusa :twisted:

Reasumując - sprytna gala, bo pojedynków było niewiele, walki MITB to samograje (tak więc tutaj kaszany być nie mogło i nie było, pomimo że jedna i druga na dłużej w mej pamięci raczej nie pozostanie), a Klecha vs. Rollo nie mogła nie wypalić przy takim składzie. Walka o IC-ka i main event nie porwały, ale plus za to, że nie przyspieszają powrotu Rzymskiego, tylko trzymają to na większą galę. Moja ocena: 3/6.

Edytowane przez -Raven-
  • Lubię to 1
  • Dzięki 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   249

Wetne się tutaj między wódkę, a zakąskę - galę poprzewijałem i w sumie tyle, średnio mi się chciało to oglądać i wiele nie straciłem.

Podoba mi się natomiast prowadzenie CM Punka - gościu łapie kontuzje na każdym kroku, także dmuchają na niego i pokazują go raz na jakiś czas w kluczowych momentach dojąc jego star power i budując grudge match z Drewem McIntyre w przyszłości.

To tak właśnie AEW powinno go prowadzić zamiast wrzucać go w single matchach na Dynamicie z takimi tuzami jak Lee Moriarty czy Bobby Fish. ;]

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   392

7 godzin temu, DarthVader napisał(a):

Podoba mi się natomiast prowadzenie CM Punka - gościu łapie kontuzje na każdym kroku, także dmuchają na niego i pokazują go raz na jakiś czas w kluczowych momentach dojąc jego star power i budując grudge match z Drewem McIntyre w przyszłości.

To tak właśnie AEW powinno go prowadzić zamiast wrzucać go w single matchach na Dynamicie z takimi tuzami jak Lee Moriarty czy Bobby Fish. ;]

Od samego początku jak wrócił do WWE wiedziałem że będą go tak prowadzić, bo tak właśnie powinni go prowadzić, no i tak jak napisałeś w AEW od razu go wrzucili na byczków a potem wielkie zdziwienie że wyłapał kontuzję raz dwa, teraz wystarczy go dobrze poprowadzić, w ringu również i nie będzie źle :) Mi się ogląda jego run bardzo dobrze i nie widzę w nim nic na prawdę złego. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   286

Nie zrozumcie mnie źle lubię Punka i to bardzo ( w WWE i AEW), ale na razie to są tylko segmenty oczywiście bardzo dobre jak to z jego strony zawsze bywa. On nie stoczył żadnej oficjalnej walki prócz RR. Inne cele miał wracając po 7 latach w AEW i inne cele ma w WWE mimo wszystko gdyby nie dramy na zapleczu AEW jego run tam mi sie podobał. Były walki z młodymi, ale i też z większymi gwiazdami na więcej brakło czasu z wiadomych powodów. Jest wielu wrestlerów w jego wieku, którzy walczą regularnie i nie łapią urazów a on miał jeszcze 7 lat przerwy na regenerację organizmu, i też nie wiemy gdyby nie wyłapał tej kontuzji w RR ile walk by stoczył i jakby to wszystko wyszło.

A z kim walczył na tygodniówkach w AEW to wybierał sobie sam, więc tu raczej pretensje do Punka a nie do AEW.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

no przeciez najlepszy od dawna ojres wwe, u vinca to byla chujnia, teraz jest miod i kwitnace przebisniegi, krety, omlety i japonskie flety.

a gdzie to 

a tu 

na lace, pol laka

a chuj ide stad.

pierdolice pany wszczyscy a i ja pierdole po swojemu

163870508457e2d890447a3.jpg