Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Bound for glory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Powiem tak - nienawidze gdy na jednej gali jest walka o pas i o walke o ten sam pas. Prawda jest taka, ze zwyciezsca takiego meczu o n. 1 con. to jeden wielki spoiler wyniku main eventu.
  • Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

6

• DDP

4

• evertonian

4

• Marcelinho91

3

Top użytkownicy w tym temacie

Ogólnie ten kto wygrał ten Battle Royal dostał numer 1 (może wybór przeciwnika, nie wiem) w turnieju o no.1 contendership, który najpewniej będzie się odbywał na Impact!'ach.

Eric Young wygrał Lawl

Obejrzalem gale. Oto moje odczucia:

Ultimate x match

Pomimo iz walka wydawala sie byc troche chaotyczna z poczatku oraz brakowalo w niej kilku akcji na linach(w powietrzu) to moim zdaniem byla to najlepsza walka wieczoru.

Ocena: ****

16 man royal

Pomysl z reverse battle royal jak dla mnie chybiony. Sama walka w ringu niestety o wiele gorsza od walki z Impacta...i znow wygral Young. Przy czym zwyciezca tej walki, z tego co zrozumialem nie bedzie walczyl o pas tylko ma zapewniony udzial w finale turnieju. Pozostala 7 ktora brala udzial w battle royalu + Chris Harris bierze udzial w 8 man turnieju. Zwyciezca walczyl bedzie z Youngiem w finale a zwyciezca tej walki ze Stingiem o pas TNA world na Genesis(?). Tak bynajmniej bylo gdy ostatni raz organizowano turniej + royal z wylonieniem #1 cont (wowczas Abyss wygral royal a AJ turniej i zmierzyli sie w finale)

Ocena: **1/2*

AJ/Tomko vs Team Pacman

Powiem szczerze ze ta walka spelnila moje wszystkie oczekiwania. Po pierwsze Pacmani stracili pas. Po drugie Jones odchodzi z TNA. Po 3 Pacman nie bral udzialu w walce tylko zastapiono go jakims indy kolesiem o gimmicku Apollo Creeda (z Rockiego 4) ktory w ringu notabene mi sie nawet podobal i mam nadzieje ze dolaczy do x division lub stworzy tag z Truthem(ktory dostanie gimmicka Clubera Langa z Rockiego 3 ?:P). Sama walka byla dobra.

Ocena: ***

Machismo vs Daniels

Poczatek niemrawy, pozneij sie rozkrecili. Jak na dawne czasy x division to walka przecietna ale ogolnie dobra:)

Ocena: **3/4*

Steiners vs Team 3D

Jak na tables match strasznie krotka i ogolnie malo spotow w niej bylo. Jak na mozliwosci Steinersow to walka byla w porzadku. Podobaly mi sie akcje po ktorych londowali przez stol (frankesteiner, bulldog). Szykuje sie feud 3D vs Machine Guns. Widac ze Team 3D odchodzi z TNA bo na porzegnanie jobuja wszystkim (od momentu gdy stracili pasy tag team przegrali wszystkie walki).

Ocena: **1/2*

Womans gountlet

Raczej slabawa walka ale za duzo w niej bylo silikonowych lalek pokroju WWE wiec czego sie mozna bylo spodziewac. Czy mi sie wydawalo czy Amazing Kong wypadajac rozwalila sobie stroj i przez urywek sekundy byla gola?:P

Ocena: *1/2*

Joe vs Christian

Bardzo dobra walka obu panow (najlepszaz tych pomiedzy nimi). Druga najlepsza walka na gali. Na szczescie wygral Joe:) Jedyny minus ze koncowka walki byla troche za pozno (w pewnym momencie publika byla podjarana na maxa i wtedy trza bylo konczyc a nie uspokajac walke i dopiero konczyc, przez to koncowka byla slaba).

Ocena: ***3/4*

Monsters ball

Najgorszy ze wszystkich monetrs ballow. Jednak walka ta miala na celu obnizenie wrazen po swietnej Joe vs Christian by ME jakos wygladal :)

Ocena: **

Sting vs Angle

Poczatek sredni ale pozniej sie rozkrecili. Nash jest jednak bez formy (mimo iz mowi co innego) wiec mam nadzieje ze nie wroci na ring i nie bedzie walczyl ze Stingiem lub Anglem. Pozytywnie mnie zaskoczyl wynik gdyz myslalem ze na pewno wygra Angle.

Ocena: ***

Ocena gali (nie jest srednia z gwiazdek): 7.5/10 (byloby 8 ale -0,5 za slabe backstage)

Uwagi(plusy i minusy gali):

+ 2 bardzo dobre oraz 2 dobre walki przy braku slabej czynia ta gale lepsza od wychwalanej pod niebiosy z niewiadomych mi powodow No Mercy

+ pierwsza gala w historii wrestlingu(?) gdzie wszystkie walki wygrali face'owie !! (w walce AJ/Tomko vs Team Pacman niby Ci drudzy bila face'ami bo Russo czy inny pajac probowal im zrobic turna na ostatnim Impakcie, ale po reakcji fanow widac bylo ze nie wyszlo:P)

+ Pacman wylatuje z TNA a Team Pacman traci pasy

+ nieoczekiwana wygrana Stinga

- slabe backstage i niech TNA zrobi cos z tym naglosnieniem bo w ogole nie slychac co oni gadaja :/

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Reputacja:   1

Ja zaś przedstawie wrażenia z jedynej walki jaką obejrzałem - Monsters ball. Walka średnia, pod względem jakości druga w rankingu wszystkich Monsters Ballów. Dobry spot Rhyno z wywaleniem ściany (klasyk), ale najlepsze przypadły Ravenowi - elbow drop z balkonu i przyjęcie black hole slam na szkło i pineżki. Ogólnie się cieszę, bo Raven wyglądał świetnie i było widać że jest w bardzo dobrej dyspozycji. Mam nadzieję, że wraz znadejściem 2H Impactu będzię częściej wykorzystywany. Dziwi mię tylko współpraca z Jamesem Mitchelem. Przecież panowie mieli całkiem długi i krwawy feud międży sobą w czasie TNA weekly PPV (w trakcie którego Raven został ogolony przez Mitchela właśnie) i jego wznowienie tuż przed zadebiutowaniem Impact na Spike TV (Mitchel został menadżerem Abyssa).

P.S. Minusy Monsters Ball? Jeden - Black Reign.

Tez sie wypowiem tylko o jednej walce mianowicie o gniocie Sting vs Kurt Angle i debilizmie dania pasu Stingowi.

Sting ktory poziomem jest bardzo slaby obecnie, dobre lata ma za soba tak pushem i postawa ktora TNA mu ulega robi sie pajacem, nikt narazie go czysto nie pokonal a na BFG jeszcze zdobywa pas pokonujac Angla do tego gdy Kurtowi pare razy nie udaje sie nieczyste zagranie, gowno po calosci i takie jest obecne i byla dywizja Heavy w TNA, ale niestety slabo nadal bo reszta walk kolejny raz nie zachwycila(oprocz dwoch), jedynie w czym TNa przedstawia sie ciekawie to potrafi zrobic pas tak oto wyglada women title

http://www.gerweck.net/1tna.jpg

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Tez sie wypowiem tylko o jednej walce mianowicie o gniocie Sting vs Kurt Angle

gowno po calosci i takie jest obecne i byla dywizja Heavy w TNA, ale niestety slabo nadal bo reszta walk kolejny raz nie zachwycila

zieeeeeeeeew :roza:

Właściwie też byłem trochę zawiedziony, że battle royal nie wygrał Jimmy Rave :(

Sorry, ale to się zaczyna już serio robić śmieszne. Ja naprawdę muszę ściągnąć sobie full gal chociażby ROH, czy tam coś z Japonii, bo jeśli tutaj kolejny raz walki nie zachwyciły, a gala nie była nawet niezła, to spodziewam się po tamych federacjach istnego odkrycia i bezbłędnego wrestlingu. Jutro biorę się za ściąganie, bo przestaję rozumieć, co się tutaj dzieje :?

Moja opinia o dobrej i ciekawej gali BfG jutro.

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Urządzenie:  Android

Mecz LAX vs XXX - cud miod i orzeszki :D reszta tez w miare dobrze :)

A jedyny minus jak dla mnie to Sting mistrzem ktory nikogo nie promuje :!: :x

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

gala całkiem dobra.LAX vs XXX chyba najlepsza w całej gali,Joe vs Christian równiez fajna,co dobrze ten smieszny streak cage`a został przerwany.Fight For The Right średnie,niespodziewalem sie takiego zwycięzcy :???: ale przynajmniej dobrze ze jr.fatu nie wygrał bo tego bym nie zniósł :P AJ/Tomko vs Team Pacman-walka była wg.mnie grubo powyzej oczekiwan :D zamiast pacmana dali jakiegos indy kolesia,ktory nawet niezle sie prezentuje w ringu.No i plus to zerowy wkład pacmana w tą walke :) ,Killings i Aj trzymali poziom.Machismo vs Fallen Angel,na poczatku nuda,lecz potem sie rozkrecili i walka ogolnie trzymala poziom.Womens Gauntlet Match-raczej słabe,troche za duzo silikonu jak dla mnie,wogole ta Amazing Kong przypomina mi troche zenska wersje Big Daddiego V :D Ogólnie pas nawet fajnie wygląda :) Monsters Ball może byc,jedyny który nie trzymał poziomu to oczywiscie Black Reign,no i dobrze iż Raven fajnie sie zaprezentowal :).Sting vs Angle,walka z poczatku słaba,pod koniec troche lepsza,szczerze mówiac miło zaskoczyło mnie iż wygrał Sting.

Podsumowując,gala była w każdym punkcie lepsza od No Mercy :)

Sorry za off topa ale jak to czytam to mam wrazenie jakbys zredagowal moja recenzje :P
Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

Jak wyszła najważniejsza gala TNA tego roku?

Ultimate X

Z początku była trochę niemrawa ale bardzo szybko się rozkreciła. Świetnie zaprezentował się Hernandez ze swymi powerskimi rzutami. Za mało było spotów wysokiego ryzyka, ale nie sposób się przyczepiać, bo ogólnie walka wypadła bardzo dobrze.

Reversed Battle Royal

Walka dobra, jednak bez większych fajerwerków. Dziwi mnie że Harris się nie zakwalifikował, no i wygrana Younga. Oby tylko całego turnieju nie wygrał Fatu...właśnie on, Roode i Storm mają szansę dostać shota.

AJ Stlyes & Tomko vs Team Pacman

Pretendent do gniota nr 1 gali okazał się jedną z lepszych walk, głównie dzięki udziałowi tego wrestlera z indys, który właściwie spisał się bardzo dobrze. Świetnie zgrał się ze Stylesem, serwując bardzo udany pojedynek.

Jay Lethal vs Christopher Daniels

Nie wiem czy tylko się tak zasugerowałem, czy walki dywizji X rzeczywiście wracają do dawnego wysokiego poziomu. Bardzo bardzo fajny mecz. Mógłby być tylko o parę minut dłuższy.

Steiners vs Team 3D

Niepotrzebny ten długi brawl na początku, potem było tylko lepiej. Szybko i efektownie. Biorąc pod uwagę predyspozycję zawodników, bardzo dobra walka.

Knockout Gauntlet Match

Fajnie że Gail Kim wygrała. W sumie to tyle, bo nie chce wyjść na szowiniste :D

Samoa Joe vs Christian Cage

Chyba najlepsze ze spotkań Cage'a i Samoańczyka. Joe dominował przez większość walki, a Cage odzyskiwał przewagę dzięki reversalom. Tylko zakończenie trochę zbyt mało dramatyczne...może się czepiam, ale niemal dwuletni streak powinien według mnie zakończyć się jakoś bardziej efektownie.

Monster's Ball

Ball powinien być marką TNA, coś na wzór Royal Rumble WWE. Taka maksymalnie hardcore'owa, długa intensywna walka z masą spotów i zwrotów akcji. Dziwi więc że TNA w tym roku poświęciło jej nieco ponad 10 minut. W dodatku sama walka nie była jakoś szczególnie porywająca...rok temu jeszcze jakoś to wyglądało, ściągnęli nawet Robertsa jako refa... a teraz wyszedł najsłabsza chyba walka BfG...a napewno największe rozczarowanie, przynajmniej jak dla mnie.

Sting vs Kurt Angle

Szczerze mówiąc spodziewałem się słabszej walki. Niezła była zwłaszcza końcówka - sporo zamieszania na ringu.

Najlepsze PPV tego roku, wydaje mi się że wypadło lepiej niż zeszłoroczne Bound For GLory.

DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

Sorry, ale to się zaczyna już serio robić śmieszne. Ja naprawdę muszę ściągnąć sobie full gal chociażby ROH, czy tam coś z Japonii, bo jeśli tutaj kolejny raz walki nie zachwyciły, a gala nie była nawet niezła, to spodziewam się po tamych federacjach istnego odkrycia i bezbłędnego wrestlingu.

Po niektorych napewno. Ale nie wszystkie federacje indys, puro czy lucha trzymaja dobry poziom, juz tak nie przesadzaj :wink: zachecam jednak do zapoznania sie pewnie i tak to odrzucisz, bo wszystko wynika z gustu, dla kazdego co innego jest dobre.

Ja jednak z przykroscia stwierdzam ze TNA zmniejszyl poziom drastycznie porownujac chodzby z zeszlym rokiem. Dobre walki Ultimate X i Tag-Team Champ to za malo, reszta srednia a nie dobra, moja opinia i tyle.

Zawodnik z Teamu Packman nazywa sie Austin Creed i wystepuje w NWA Anarchy i DSW.

To co wyprawia TNA z bookingiem, mozna juz smialo porownywac do WWE, choc mila niespodzianka byla na Impacie nie bede dawal spoilerow.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

Powiem tak - jestem pod wrażeniem... Dawno już nie oglądałem (a przynajmniej nie w tym roku) PPV podczas którego każda (i tego stwierdzenia będę się trzymał) walka była conajmniej dobra. Po prostu na BfG nie było ani jednego knota i już samo to zajebiście podnosi ocenę tego PPV w moich oczach. Nawet walka kobiet była spokojnie do obejrzenia (było tu także sporo emocji, co jak na to do czego przyzwyczaiły nas walki kobiet - jest godne podziwu), zwłaszcza że pas powędrował do rąk jedynej kobiety w TNA, której na prawdę się należał (za doskonały mariaż urody i umiejętności). Były prawdziwe perełki pokroju LAX vs. XXX (szkoda, że zjebali ten spot kiedy to Hernandez wisiał dobre kilkanaście sekund mając "X" w zasięgu ręki, czekając żeby oponent sprzedał mu dropkick'a. Było to cholernie niezgrane. Poza tym - walka wieczoru) czy Lethal vs. Daniels (szkoda mi Fallen Angel'a. Gdzie ten push po zmianie gimmicku? Sam pojedynek - wyśmienity). Były solide walki pokroju Samoa Joe vs. Christian (pierwsza czysta przegrana Christiana), AJ & Tomko vs. Team Pac-man (całe szczęście, że Pac-man wypieprza z TNA. Ten gość to totalna pomyłka i udupienie kasy. Nie dość, że nie walczy to jeszcze jego micskillsy a zwłaszcza mimika - wołają o pomstę do nieba) czy Sting vs Angle (było sporo dramaturgii i zmian przewag. Jak na walkę z udziałem Stinga, który lata świetności ma już za sobą - to było całkiem nieźle. Poza tym niestandardowa akcja Kurta "from top rope" powaliła mnie na glebę. Szkoda że dali tytuł gościowi, który powoli pewnie będzie podchodził do "wrestlingowego lądowania", ale pewnie był to ukłon w stronę marków baby-face'a Stinga na największym PPV roku). Nawet walka old boy'ów (Steiners vs. Team 3D) była fajnie zabookowana i podczas tego jednego wielkiego brawlu, udało się zatuszować większość mankamentów "dziadków" i sprawić, by walkę dało się spokojnie obejrzeć bez ziewania. Jedyna walka która trochę zawiodła (co nie oznacza wcale, że była zła) to Monster Ball Match, który był zbyt krótki i - mimo wszystko - zbyt mało hardcore'owy, jak na walkę reklamowaną jako "kwintesencja hardcore'u". Nie był to w sumie zły pojedynek i zwycięzca był ten co należy, ale po prostu - moje oczekiwania odnośnie Monster Ball były zdecydowanie większe.

Reasumując, Bound For Glory jest wg mnie najlepszym PPV jakie oglądałem w tym roku. Jego ogromnym atutem jest przede wszystkim baaardzo wyrównany poziom walk, czyli to że KAŻDY pojedynek na BfG był conajmniej dobry. W porównaniu do bardzo nierównego (z punktu widzenia jakości pojedynków) No Mercy, którym zachwycało się tu sporo osób - Bound For Glory jest produktem wręcz genialnym, którym TNA potwierdziło fakt, że to właśnie oni są Wrestlingiem a Vince to po prostu ROZRYWKA... sportowa.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

On October 21, 2007 it was reported that Austin Creed had signed a contract with TNA Wrestling. This was later confirmed at an NWA Anarchy show where Creed was presented the contract. TNA officials were reportedly very impressed with Creed's performance replacing Adam "Pacman" Jones at Bound For Glory 07.

Cosik takiego można znaleźć na Wikipedii na stronie nt. Creeda. Według mnie Rasheed pokazał się z dobrej stronie na BFG i zasługuje na ten kontrakt.

Ocenie tylko te walki które oglądałem więc

1 Lax vs triple x

Pierwsza i zarazem najlepsza walka na PPV , hernandez niezle miotał senshim i skipperem , który póżniej popisał sie niezłym skokiem :shock:

Fajna było tez wariacja The warriors way w wykonaniu senshiego

2 Reversed Battle Royal

Na szczescie junior fatu został szybko wyeliminowany , bo jak widziałem 4 wrestlerów w narożniku czekających na atak tłustym tyłkiem fatu to byłem bliski przewinięcia na następną walke :x

Zwycięzca nieco niespodziewany ale na cholere musiał na końcu walczyc z Roodem

gościa wręcz nie cierpie

Ogólnie walka wyszła dobrze chodz nie rozumiem braku Harrisa

3 AJ Stlyes & Tomko vs Team Pacman

Na szczescie nie było handicap matchu, dzięku Creedowi który spisał sie dobrze

Dziwna była akcja kończąca Stylesa i tomko

Wolałbym bym styles clasha niż ten dziwny finisher

Po walce lax/triple x najlepsza walka na gali

4.Sting vs Kurt Angle

Obaj panowie zaprezentowali sie dobrze i taka też wyszła walka

Wolałbym zwycięstwo stinga przez sharpshootera ale taki finish może byc

Nash poruszał sie po ringu ciamajdowato , mam nadzieje że nie zamierza znowu walczyc

Może ktos wie co za akcje z narożnika wykonał kurt 450?