Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Dynasty 2024

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android

AEW_Dynasty_2024_Poster.png

AEW Dynasty

Data: 21/04/2024

Arena: Chaifetz Arena

Miejsce: St Louis, Missouri

Karta:

GLHjzphWoAAlQLE?format=jpg&name=large

• Lubię to 1

• Reputacja:   681
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Za trochę ponad miesiąc? O jestem pozytywnie zaskoczony, że następna gala PPV od AEW tak szybko. Bardzo elegancka kolorystyka plakatu, a pierwsza walka zapowiedziana powinna wyjść smakowicie. Na tym ładnym plakacie też dwie mistrzynie. Mam nadzieję, że to oznacza, iż obie będą bronić swoich tytułów.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   583

Zgadzam się z KRLem - oby w końcu comiesięczne PPV było w AEW, bo niekiedy odstępy są za długie.

Spray vs Bryan? Lubię, ale podejrzewam, że nie wyjdzie tak dobrze jak Will z BierzGówno z Revolution. 

Mniej lotnie, ale bardziej technicznie. 

Samoa Joe vs Wardlow to pewnie kolejne starcie. Może dodadzą Swerve'a i pyk! Mamy kolejny miodny triple threat o główny pas. 

I Turniej o pasy TT - być może finał się odbędzie na Dynastii. 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   286

5 godzin temu, CzaQ napisał(a):

Samoa Joe vs Wardlow to pewnie kolejne starcie

Ta walka już na kolejnym Dynamite.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   394

Dobrze że AEW dodaje kolejną galę do swojego kalendarza, ja bym dał co najmniej 9 gal w roku lub nawet 10 a to dlatego że roster jest przepchany a organizować walki wysokiego kalibru jak na przykład Ospreay vs. Danielson na jakimś Dynamite byłoby bezsensu bo tygodniówka powinna służyć od podbudowy i raz lub 3 razy można z organizować jakieś większe walki na jakimś specjalnym Dynamite.

Will Ospreay vs Bryan Danielson: Nie no to walka będzie grubego kalibru tutaj Bryan dostanie konkretnego zawodnika z którym może i nawet wykręcić 5 stara, coś czuje że panowie mogą dać na prawdę dobre widowisko i to może być jedno z najlepszych starć Bryana w jego karierze, ogólnie patrząc na to co się dzieje włoku osoby Willa to wszystko zmierza w kierunku że będzie face'm a po kilku miesiącach będzie głównym graczem który będzie rozdawał główne karty w rosterze, oczywiście mam nadzieje że ta walka będzie w Main Evencie gali. 

Swerve vs Samoe Joe albo Samoe Joe vs Wardlow: Śmieszne jest to w tym wszystkim jak to Cole wmawia wszystkim że Wardlow ma wygrać główny pas xD Ta Jasne wszyscy dobrze wiemy że Cole prędzej czy później z tej stajni będzie latał z głównym pasem ale pierw MJF będzie musiał mu obić papę :D ja i tak trzymam kciuki za Swerve'a i mam nadzieje że Tony posłucha głos fanów i da mu ten pas nawet kilka miesięcy bo murzynek sobie na to zasłużył. 

Na plakacie znajdują sie wszyscy mistrzowie czyli możliwe że w końcu wszyscy będą bronić swoich mistrzostw :D 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   249

Wardlow vs Joe odbędzie się już na Dynamite Big Buisness, także czeka nas tam chyba jakiś mały „swerve”… :P

Bryan i Ospreay to srogi mecz, który musi się odbyć przed końcem kariery na pełnym etacie Danielsona pod koniec tego roku. Mogło być nawet na Wembley, ale tam szykują chyba jego walkę z McGuinnesem. 

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

47 minut temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Ta walka już na kolejnym Dynamite.

Jasne, ale na pewno coś się tam wydarzy i ostatecznie na PPV też zawalczą. 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

55 minut temu, Grins napisał(a):

Dobrze że AEW dodaje kolejną galę do swojego kalendarza, ja bym dał co najmniej 9 gal w roku lub nawet 10

Już mają 9: Revolution, Dynasty, Double or Nothing, Forbidden Door, All In, All Out, WrestleDream, Full Gear, Worlds End.

40 minut temu, DarthVader napisał(a):

ale tam szykują chyba jego walkę z McGuinnesem.

Nigel był gotowy już rok temu strój też miał przygotowany. Bryan kontuzja a nie cały tydzień po All In już zawalczył nawet Nigel się z tego śmiał Hey!(ew)

• 5 tygodni później...

Zaktualizowana karta:

• AEW World Championship: Samoa Joe vs. Swerve Strickland
  • AEW Women’s World Championship: Toni Storm vs. Thunder Rosa
  • AEW TBS Championship: Julia Hart vs. Willow Nightingale
  • AEW World Tag Team Championship: FTR vs. The Young Bucks
  • Will Ospreay vs. Bryan Danielson
  • Adam Copeland, Eddie Kingston & Mark Briscoe vs. The House of Black

Przyznam, że ten hype na WMke odbił mnie nieco od AEW. Widać jednak, że szykują kolejne mocne ppv. Joe i Strickland (Swerve tutaj musi wygrać pas), FTR/Bucks i oczywiście Ospreay vs Danielson zapowiada się smakowicie. 

Poza tym nazwa ppv zobowiązuje... MJF powinien tutaj powrócić. 

Wygląda na to, że Jack Perry zainterweniuje w walce Bucks/FTR i dołączy do nowego Elite. Matt miał na sobie koszulkę Jacka podczas tego sławetnego promo z Dynamite. Jack również podczas ostatnich występów w NJPW używał signature movesów braci Bucks. :P 

Dodano drabinki do Bucks vs FTR:

GLFqv6KWoAA5Nn8?format=jpg&name=900x900

• Reputacja:   6

Nie ma opcji, żeby FTR to wygrali. Young Bucks na fali ostatnich wydarzeń na pewno zgarną paski drużynowe po raz trzeci. Inaczej zabiliby ten gimmick Evil EVP od razu. Okada też nosi już jakieś złoto i go na pewno nie przegra z PACiem (ale będzie zapewne zajebista walka).

Ogólnie szykuje się dosyć przewidywalne ppv - Swerve na bank wygrywa tutaj pas od Samoa Joe. Ospreay pokonuje Danielsona. Toni obroni z Rosą. Jedyną zagwozdkę mam tutaj z Strong vs O'Reilly, ale raczej wygra powracający Kylie. House of Black raczej zaliczą joba. 

Przydałby się tutaj powrót MJFa. :)

8 godzin temu, TripleB napisał(a):

House of Black raczej zaliczą joba. 

Nie byłbym taki pewien aby podgrzać story Adam vs Malakai dobrze aby heel w walce, która nie jest o pas zgarnął pin.

• Lubię to 1

Dynasty zapowiada się miodnie. Po krótce walki oraz typy
* Adam Copeland, Eddie Kingston & Mark Briscoe vs. The House of Black

Zacznijmy od 6 man taga. Jak dla mnie sprawa jest prosta - Adaś będzie się dwoił i troił, ale ostatecznie przegrają tę batalię 'ci dobrzy' ponieważ zaczną się spięcia na linii Kingston/Briscoe, którzy będą dalej ze sobą walczyć, a Malakai zdobędzie pin, bo jak słusznie @ Jeffrey Nero  zauważył co jest kliszą - heelowy przeciwnik pokona mocnego mistrza w nontitle matchu żeby stać się pretendentem. A wiemy jak Edge lobbował o to żeby zmierzyć się z Aleisterem w przeszłości. Zresztą feud już jest w ruchu od jakiegoś czasu. Sama walka powinna wypaść dosyć dobrze.                                                       

[kolejny problem z postowaniem... enter nie działa lol]  EDIT teraz działa

TYP : HOUSE OF BLACK

* Will Ospreay vs. Bryan Danielson

Świetna walka. Szkoda tylko, że D-Bryan nie jest już tak dobry jak kiedyś, ale wciąż daje radę. Will powinien to ugrać po kapitalnej walce i mierzyć wyżej. Walka nawet się nie zacznie i będzie "This is awesome" założe się :D 

Tak jak wspominałem w temacie o Dynamite - Puszek będzie gdzieś w środku konfliktu DCF vs BPCC i ciekawi mnie jak to rozegrają. Jak dla mnie pozostanie facem odwróci się od Dona, ale zawalczy niebawem (prawdopodobnie na Wembley) z Moxem o pas IWGP.

TYP : WILL OSPREAY

* ROH & AEW Trios Tag Team Championship Match: The Acclaimed vs. Bullet Club Gold

Średnio mnie interesi ten feud - szczególnie, że w roli faworytów stawiam stajnie, której nie lubię. Obstawiam, że Acclaimed pokaże się z dobrej strony, ale po niezłej walce przegrają pasy, a BANG BANG GANG, a szczególnie Jay White osłodzi sobie tym wynikiem jego traktowanie pomimo bycia ważnym graczem z NJPW. 

TYP : BBG

* AEW International Championship Match: Roderick Strong vs. Kyle O'Reilly

Zazwyczaj storki gdzie dwóch byłych przyjaciół/tag partnerów się okłada są dobre. Tutaj jest to trochę na szybko zrobione. KOR jeszcze nic nie pokazał i nie wiadomo w jakiej formie wraca, a Roddy to zbyt świeży mistrz. Ciekawie. 

Myślę, że jednak Kyle przegra i będzie dalej gonić Roddy'ego i może na koniec feudu dołączy do stajni jednak, ale sama walka na Dynastii powinna być przynajmniej niezła.

TYP : RODDY

* AEW TBS Championship Match: Julia Hart vs. Willow Nightingale

Ciekawa sprawa.  W końcu jakoś intrygująco poprowadzony feud kobiet. Sasha jest kolejna w walce o pas i ma przeszłość z Willow, a zarazem obwinia Julię o ataki. Jak wiemy to zbyt oczywiste, a samą Nightingale też ktoś zaatakował. 

Obstawiam, że.... Gruba wygra. Po walce Saszetka przyjdzie jej pogratulować i zrobić przyjacielski face off, a Nightingale... ją zaatakuje przechodząc turn. Okaże się, że wcale nikt jej nie zaatakował tylko upozorowała to, a samą Mercedes ona napadła. Feud się jeszcze bardziej rozwinie, a Julia będzie mogła wspomagać Blacka w podboju pasa TNT w przyszłości. 

Jest jeszcze możliwość, że to Paige atakuje panie, ale moja wersja bardziej mi się podoba :D 

TYP : WILLOW

* AEW Women's World Championship Match: Toni Storm vs. Thunder Rosa

Kompletnie mnie to nie obchodzi. W sumie zabawne, że w rywalizacji o ten pas są zawsze te same kilka osób. Skoro pas TBS ma zmienić właścicielkę to tutaj Burzowa obroni szczególnie, że na Dynamicie dostała (kto przegrywa na tygodniówce wygrywa na PPV cliche). Przewinę. Jedyne co może się przyczynić do wygranej Rosy to turn Marii May w co wątpię - jeszcze nie ta pora.

TYP : STORM

* AEW Continental Championship Match: Kazuchika Okada vs. PAC

Szykuje się kolejna świetna walka. Obaj są bardzo mocni jeśli chodzi o ring skillsa. Feud jest trochę zrobiony na prędko, ale tutaj to nie przeszkadza, bo nie to tutaj się liczy. Powinno być szybko, dynamicznie i efektownie. 

Niestety nie widzę nic innego jak przewidywalne zwycięstwo Okady - jest zbyt nowy żeby przegrać pas. 

TYP : OKADA

* AEW World Tag Team Championship Ladder Match: The Young Bucks vs. FTR

Ladder match i do tego z takim składem? To nie może się nie udać! Jak wiadomo za FTR nie przepadam i uważam, że są przereklamowani, ale mają oni chemię praktycznie z każdym , a z Bucksami już zdążyli się na tyle zapoznać w tych kilku walkach, że powinno być bardzo dobrze. Jak dla mnie faworytami są Bucksi, którzy są na fali wznoszącej po zmianie gimmicku w przeciwieństwie do będących w stagnacji Revival. Historia i jej przebieg mówią, że EVP nie mogą tego przegrać - dlatego zwiastuje powrót Jacka Perry'ego, który dołączy do Elity i pomoże im wygrać - za wiele razy o nim wspominali i jest też źródłem tego wznowionego konfliktu. 

TYP : BUCKSI

* AEW World Championship Match: Samoa Joe vs. Swerve Strickland

Walka wieczoru zapowiada się bardzo dobrze. Dalej nie lubię decyzji, że z Joe zrobili mistrza z dupy, ale chłop się wybrania skillami - czy to w ringu (o dziwo) czy to na majku. Swerve to mój ulubieniec i mega mu kibicuje i to być może w końcu jego czas - cały czas dostaje w dupe, publika je mu z ręki i pasuje to do tego co sobie wyobrażam, że się stanie na Dynastii :

MJF wróci i odwdzięczy się Samoańczykowi za utratę pasa. Swerve mistrzem - publika szaleje. 

Cole się kuruje, a w międzyczasie Max dokańcza feud z Joe. Na Stricklanda finalnie może iść ktokolwiek przystankowy dopóki nie wyklaruje się historia pomiędzy byłymi mistrzami oraz Colem oraz Wardlowem. Wilk syty i owca cała. Ja bym był bardzo zadowolony z takiego przebiegu. Jednym minusem takiego przedsięwzięcia byłoby to, że mielibyśmy 2 wielkie powroty na jednej gali, więc jakoś trzeba byłoby to rozłożyć - chodzi o Jungle Boya oraz MJFa. Ale nie pierwszy raz takie kwiatki mamy - pamiętamy galę gdzie zadebiutowali zarówno Adam Cole jak i Daniel bryan i jeden przyćmił drugiego, a pamiętajmy, że Tarzan to gwiazda mniejszego kalibru niż Devil. 

TYP : SWERVE. 

To tyle. Ciekawe ile się sprawdzi. Czekam jak cholera na poniedziałek żeby po pracy na spokojnie obejrzeć. Może coś jeszcze się zmieni do czasu Collision, ale wątpię. :D 

Edytowane przez CzaQ
  • Lubię to 3