Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Twoja pierwsza WrestleMania?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

IMG_1224.webp
Pamiętasz swoją pierwszą WrestleManię? 

Podziel się z nami tym jaką Manię oglądałeś po raz pierwszy i jakie były Twoje wrażenia z tego wydarzenia!

Jeżeli o mnie chodzi, to musiałbym podzielić odpowiedź na dwie części - WrestleMania jakiej podbudowę miałem okazję śledzić oraz taką jaką mogłem obejrzeć w całości. Wygląda to tak dziwnie z tego względu, że zacząłem śledzić WWE w 2003 roku bez dostępu do internetu dzięki programom SmackDown na niemieckiej stacji DSF. Oglądałem więc build up pod WrestleManię XX z wypiekami na twarzy, ale niestety wówczas prze długi czas nie mogłem jej zobaczyć w całości. Musiałem się zadowolić wynikami i zdjęciami znalezionymi w sieci podczas wizyt w kawiarenkach internetowych (nie było wtedy łatwo pobrać cokolwiek). 

WrestleMania 22 była pierwszą jaką mogłem cieszyć się od deski do deski, śledząc wszystkie tygodniówki i ppv. Obie gale wspominam bardzo dobrze i lubię do nich wracać.

Zapraszam do dyskusji!

• Lubię to 3

• Reputacja:   583
  • Urządzenie:  Windows

Szczerze? Zarąbiście trudne pytanie. Wrestling zaczynał oglądać w 1995 roku i zafascynował mnie, ale ze względu na to, że byłem młody to trudno było połapać się z harmonogramem kiedy puszczali, więc oglądałem "kiedy się trafiło". Do tego w tamtych czasach problem z dostępnością w oglądaniu - jeden telewizor dla całej rodziny i voila - mamy przepis na dużo opuszczonych gal. Oglądało się to co było i co się trafiło. 

Potem miałem przerwę i wróciłem na koniec 2007 roku, ale to była dalsza część roku już po WM.

Pamiętam Wrestlemanie 24 i strasznie byłem wkurzony, że Edge nie wygrał w walce wieczoru, ale cóż poradzić? Andrzej i streak. Chociaż feud był fantastyczny i świetna była narracja, że Adaś nigdy z Takerem nie przegrał. Hell in a Cell oraz TLC match wspominam do dzisiaj. Kurde oni mieli zestaw fantastycznych pojedynków. 

Także trochę mi głupio, ale Wrestlemania 24. 

• Lubię to 2
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   746

Pytanie faktycznie niełatwe, zwłaszcza, że każdy z nas zaczynał od oglądania wrs w tv, a wszyscy wiemy z czym to się wiązało. Wrs zacząłem interesować się na początku XXI wieku, ale nawet jeśli oglądałem wtedy fragmenty wybranej WMki to nie wiedziałem co to było:D Oglądałem wtedy wrs nie tylko na kanałach niemieckich (a zawsze był słaby z tego języka), ale i na francuskich oraz włoskich, więc nic nie mogłem z tego biadolenia zrozumieć. 

Z tego też względu pierwszą WM, którą już jak najbardziej kojarzę to na pewno była WrestleMania 23, czyli 2007 rok. Najlepiej oczywiście wspominam ME i walkę Ceny z HBK. Już wtedy gardziłem tym drugim:diabel: i trzymałem kciuki za poczciwego Jaśka:D Po latach został mi jednak w pamięci przede wszystkim wjazd ówczesnego terminatora na gale:

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   583

33 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

francuskich oraz włoskich, więc nic nie mogłem z tego biadolenia zrozumieć. 

Jak się oglądało Dragon Balla na RTL7 i miało fajne koleżanki to trochę francuski wchodziŁ :D 

• Lubię to 1
  • Haha 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   394

WrestleMania 24 również w tamtych czasach nie ogarniałem dobrze neta bo nie wiedziałem gdzie w całości mogę to obejrzeć a więc oglądałem tylko skróty ale i tak mimo wszystko mocno się jarałem, jeśli chodzi o WrestleManie która w całości obejrzałem od 1 do ostatniej walki to była WrestleMania 27 i to jeszcze live, jeszcze była taka stronka o nazwie zapytaj.pl gdzie było pełno trollów, totalny śmietnik że głowa mała i to tam można było uzyskać linka do live'a, szczerze mówiąc później już nie oglądałem live bo nie opłacało się zarywać nocek, karty mega nie porywały przeważnie oglądało się live RAW po WrestleManii bo tam czekały na nas zawsze jakieś większe niespodzianki jakby chociaż powrót Lesnara... I do tej pory oglądam dzień później, nie odpalam sobie żadnych spoilerów ani nic raz w roku można usiąść i obejrzeć WM w całości, chociaż nie które edycje z ostatnich lat jakoś nie zachwycały chyba najgorsza walka to była Romana z Undertakerem bo to aż przykro się oglądało ale człowiek wytrwał do końca :/ 

Pomyśleć że w 2010 roku na legalu można było sobie oglądać RAW podzielone w części na YT :D I teraz sobie porównajcie dzisiejszy internet do tego przed epoką streamingów, ja lubiłem tą nie zależność bo teraz wszystko idzie w stronę komerych co jest mega wkurwiające :) 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   746

7 minut temu, Grins napisał(a):

Pomyśleć że w 2010 roku na legalu można było sobie oglądać RAW podzielone w części na YT :D 

Coś za coś - dzisiaj natomiast mamy dostęp praktycznie do każdej gali na świecie, o czym w 2010 r. można było tylko pomarzyć:oczko2:

• Lubię to 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Teraz, MattDevitto napisał(a):

Coś za coś - dzisiaj natomiast mamy dostęp praktycznie do każdej gali na świecie, o czym w 2010 r. można było tylko pomarzyć:oczko2:

No właśnie, ogólnie teraz każdy kto będzie posiadał Netflixa to będzie miał możliwość oglądania live RAW czy PPV od WWE od nowego roku, w sumie większość walk już WWE udostępniło na swoim głównym kanale na YouTube, jednak ja tam tęsknie za 2010 ten rok miało coś do siebie że Wrestling mi się dobrze oglądało Nexus, Cena, Łysy Punk, Jeff Hardy w TNA, HBK vs Taker, Powrót Bret Harta, Kane z pasem WHC, Randy Orton jako Baby Face, Edge kontra Kane tamten rok wykonaniu WWE i Vince na prawdę nie był zły. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   680

2 godziny temu, Grins napisał(a):

No właśnie, ogólnie teraz każdy kto będzie posiadał Netflixa to będzie miał możliwość oglądania live RAW czy PPV od WWE od nowego roku

Wszystko ładnie pięknie, ale czy to każdy tyczy się nas.

Pisząc nas mam na myśli PL. Ciekawe właśnie.

W dniu 1.03.2024 o 20:14, IIL napisał(a):

Podziel się z nami tym jaką Manię oglądałeś po raz pierwszy i jakie były Twoje wrażenia z tego wydarzenia!

Pierwsza w całości obejrzana Wrestlemania to ta z roku 2014. Wrestlemania XXX Podwójna walka Danielsona. Cena/Lesnar/Taker w akcji. The Shield w krótkiej walce.

Wrażenia? Pozytywne, ale później były lepsze gale.

Pierwszy kontakt z Wrestlemanią to Wrestlemania 29 i walka The Rock vs Cena. Jedyna walka, którą wtedy zobaczyłem. Rok 2013 to moje początki w oglądaniu i oglądałem dosyć pobieżnie. Dopiero w następnych latach bardziej ruszyłem z tematem.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Wszystko ładnie pięknie, ale czy to każdy tyczy się nas.

Pisząc nas mam na myśli PL. Ciekawe właśnie.

Pierwsza w całości obejrzana Wrestlemania to ta z roku 2014. Wrestlemania XXX Podwójna walka Danielsona. Cena/Lesnar/Taker w akcji. The Shield w krótkiej walce.

Wrażenia? Pozytywne, ale później były lepsze gale.

Pierwszy kontakt z Wrestlemanią to Wrestlemania 29 i walka The Rock vs Cena. Jedyna walka, którą wtedy zobaczyłem. Rok 2013 to moje początki w oglądaniu i oglądałem dosyć pobieżnie. Dopiero w następnych latach bardziej ruszyłem z tematem.

No właśnie w tym problem ale myślę że szybko uruchomią dostęp bo co jak co w Europie WWE ma rzesze fanów i będą dość mocno stratni jak ludziska stracą dostęp do ich materiału. 

Co do WrestleManii XXX to moim zdaniem jedna z najsmutniejszych WM, nie mogłem znieść tego że Lesnar pocisnął Undertakera i złamał mu ten streak, ogólnie Deadmanowi na tym nie zależało ale jednak to była historyczna symbolika jego postaci, uważam że najlepszym kandydatem był Hunter, nawet CM Punk na WM 29 a teraz cała historia ze streakiem poszła się jebać gdy szambo na Lesnara wybiło... Gdyby to Wyatt zadebiutował szybciej w gmmicku Fienda lub w czymś mrocniejszym w tamtych czasach to on mógłby być pogromcą tego streaku bo storyline'owo miałoby to sens.