Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nieoczekiwana zmiana?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   24
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Sala gimnastyczna gdzieś w Los Angeles. Wieczór.

Na środku sali rozstawiony jest ring a na nim dwóch bokserów toczy zapewne pojedynek sparingowy w ramach treningu. Przy ringu stoi trener głośno pokrzykujący na swoich podopiecznych. Wokół widzimy kolejnych bokserów, niektórzy boksują w worki inni skaczą na skakankach. Gdzieś z boku widzimy jeszcze jednego sportowca. Nie jest bokserem. Na rozłożonych materacach ćwiczy jakieś rzuty na manekinie.

- Dziwię się temu chłopakowi. Dlaczego nie chce trenować boksu jak pozostali? - zastanawia się jeden ze starszych mężczyzn stojących z boku.

- Uparł się na te zapasy i za nic nie przetłumaczysz mu, że nikt go tu nie zauważy, że nie ma przyszłości dla niego w tym sporcie. - dodaje drugi mężczyzna.

- Tym bardziej nie ma szans biorąc pod uwagę jego przeszłość. Ale podziwiam jego upór. - mówi pierwszy

- No i trzeba przyznać że robi postępy.

W tym momencie czarnoskóry zapaśnik bierze ręcznik i wycierając spocone czoło udaje się do szatni.

Kilkanaście minut później...

Murzyn przebrany, z torbą na ramieniu opuszcza szatnie i jak codzień kieruje się do wyjścia, na parking gdzie stoi jego samochód.

- Hej Ricky! Ricky! - krzyczy jeden ze starszych mężczyzn, którzy wcześniej obserwowali trening. - Jest tu ktoś kto chce z tobą porozmawiać.

Chłopak podchodzi do kilku mężczyzn stojących przy wyjściu. Jest z nimi jakiś niski Latynos ubrany w garnitur.

- Co jest panie Johnson? - pyta zapaśnik.

- Ricky chłopcze, ten pan chciałby z tobą porozmawiać. Twierdzi, że jest wrestlerem.

- Możemy porozmawiać na zewnątrz? - pyta Latynos podając rękę chłopakowi

- Do jutra panie Johnson. - mówi chłopak do starszego mężczyzny i wychodzi wraz z Latynosem.

Na zewnątrz już późny wieczór. Mimo to grupka dzieci wciąż bawi się piłka na pobliskim boisku. Murzyn kładzie torbę na ziemi i obaj siadają na ławce.

- Więc o co chodzi? - pyta Murzyn.

Latynos poprawiając jeden ze starannie zaplecionych zaskoczyków: - Nazywam się Mexicano. Jestem profesjonalnym wrestlerem. Niestety kłopoty ze zdrowiem zatrzymały moja karierę...

- Przyszedłeś mi opowiedzieć historię swojego życia czy co? - pyta Murzyn kończąc wiązanie buta.

- Poczekaj, skończę. Szukam kogoś kto może mnie zastąpić w federacji, w której walczę, a słyszałem o tobie wiele dobrego. Ponoć chcesz się załapać do profesjonalnego wrestlingu. - odpowiada Mexicano.

- Może chce, może nie chce.

- Słuchaj. Mam możliwość załatwić ci miejsce w EWF. (Latynos sięga do kieszeni i wyjmuje kartkę papieru i zapisuje na niej numer) To jest mój numer telefonu. Do jutra masz czas się zastanowić. Jak się nie odezwiesz to znajdę kogoś innego. Miłego wieczoru kompadre. - podaje kartkę z numerem i odchodzi.

Chłopak pakuje kartkę do kieszeni i kieruje się w stronę swojego auta.

--------

Kilka godzin później... Mieszkanie Ricky'ego.

Chłopak odpoczywa po treningu siedząc w fotelu i pijąc 40-sto uncjowe piwo. Gdzieś po domu krząta się jego dziewczyna Maria. Ricky przerzuca kanały w telewizorze szukając jakiegoś sportu. Przypadkowo trafia na spot reklamujący powrót EWF do telewizji. Chłopak z uwagą ogląda klip po czym wyciąga z kieszeni zmiętą kartkę z numerem telefonu do Mexicano. Spogląda na nią...

- To co sądzisz o tym EWF skarbie? - Ricky kieruje pytanie do dziewczyny.

Maria siada chłopakowi na kolana i mówi:

- Jeszcze kilka lat temu byłeś nikim. Byłeś na samym dnie. Wylądowałeś w pudle bez żadnych perspektyw. Gdy wyszedłeś znalazłeś pasję, miałeś marzenie. Dziś trafia ci się szansa by je spełnić a ty się jeszcze zastanawiasz?

Ricky bierze łyk piwa.

- Masz rację. Tylko nie wiem czy sobie poradzę. - odpowiada Ricky.

- Nie żartuj. Wychowałeś się na ulicy wśród bandziorów. W pudle przebywałeś z takimi na codzień. Więc czemu masz nie dać sobie rady w ringu? Spójrz na siebie. Jesteś dobrze zbudowany, wysoki, silny. Dasz sobie radę. - mówi Maria głaszcząc swojego chłopaka po głowie.

Ricky wstaje z fotela. Ponownie spogląda na kartkę z numerem telefonu. Chwilę się zastanawia po czym sięga po telefon.

- Masz rację. Przecież jestem ten pieprzony czarnuch Ricky Banks. Znam swoją wartość, dam radę bo jestem "L.A.'s Finest"! Dzwonię do tego cholernego Meksykanina zanim się rozmyśli!

Ricky wpisuje numer i dzwoni...

Radom, w dniu gali...

Ricky wchodzi do hali. Dziś to już inny człowiek niż kilka dni temu. Gdy idzie, to w jego chodzie widać pewność siebie. Ubrany jest w ciemne jeansy z paskiem, a na pasku wielki napis “L.A.” Ma na sobie także tanktop czyli koszulkę na ramiączkach a na szyi błyszczy srebrny łańcuch z napisem “Banks” wysadzanym jakimiś drogocennymi kamieniami. Na ramieniu dzierży sportową torbę, co oznacza, że na pewno jest dobrze przygotowany do dzisiejszej gali. Wiemy, że Ricky jest umówiony z Mariuszem Max Kolanko, którego spotyka zaraz przy wejściu na halę.

- Hej, Ricky, tutaj, tutaj... - woła Mariusz.

Ricky podchodzi do niego, wita się przybijając piątkę. Mariusz wskazuje Ricky'emu miejsce gdzie przeprowadzona będzie rozmowa. Kamera ukazuje luksusową kanapę, wokół wiele kwiatów, a na stole woda mineralna. Max podaje Ricky'emu karteczkę i instruuje by ją wypełnił. Obaj zajmują miejsca, kamerzysta ustawia sprzęt i Max pokazuje, że zaczynamy.

- Panie i Panowie, ze mną jest najnowszy nabytek EWF: “L.A.'s Finest” Ricky Banks! Ricky powiedz nam coś o swojej przeszłości. - rozpoczyna Max

- Nie chce o tym mówić! - krótka odpowiedź Ricky'ego

- Dlaczego? Wszyscy chcieli by się dowiedzieć coś więcej o tobie.

- Nie i koniec! Nie rozumiesz tego pajacu? - denerwuje się Ricky. - Dziś nie chce o tym mówić, może za jakiś czas dam się namówić na takie rozmowy!

- No dobra... To powiedz nam jak widzisz swoje szanse w dzisiejszej walce. - zagaduje Max

- Czuje się pewnie. Jestem w końcu “L.A.'s Finest”! Moich rywali znam tylko z ksywek. Nigdy w życiu ich nie widziałem, więc nie wypowiem się o nich. Tyle. Mogę tylko powiedzieć, że spiszę się lepiej niż gość, którego zastępuje. Mam wielkie ambicje i myśle, że to będzie początek mojej wrestlingowej kariery!

- A więc Panie i Panowie, poznaliśmy już, lub nie poznaliśmy pana Ricky'ego Banksa, naszego nowego zawodnika. Już niebawem zobaczymy go w ringu w walce o tytuł pretendenta do Evolution Title! Do zobaczenia. - Max nas żegna.

- EWF! I'm comin for ya' ! - dodaje na koniec Ricky i odchodzi zostawiając Maxowi wypełnioną kartkę! Zbliżenie na kartkę:

Kwestionariusz wypełnia : "L.A.'s Finest" Ricky Banks

Chciałbym walczyć z : Black Ice... because I'm Black, and I got ice... on my chain!

Co można zmienić w EWF : Jestem tu po raz pierwszy, póki co jest ok.

Czy smakowało Ci dzisiejsze danie dnia? : Nawet go nie próbowałem, bo niby kiedy?

Koniec transmisji.... fade to black

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie