Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Cody Rhodes vs. Seth Rollins

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   745
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

fnfi0ohvjcggpfclfkyk.jpg.5ecd989a74e059eeff63bcde92a96905.jpg

Wczorajsze ,,dymy'':oczko2: w temacie o WMce i tamtejsza zażarta dyskusja (wskazana na forum) skłoniły mnie do stworzenia tego tematu. Przypomniała mi się bowiem fajna zabawa, którą kiedyś widziałem na zagranicznych forach - nie pamiętam czy było już coś podobnego u nas. Mianowicie chodzi o to, że oceniamy wrestlerów mając na uwadze wybrane cechy. W naszym przypadku zabawimy się w porównanie najbardziej interesującej nas dwójki przez co myślę, że będzie ciekawiej. Jeśli taki temat się przyjmie, pomyślimy nad kolejnymi tego rodzaju zestawieniami. Oczywiście zachęcam do argumentowania swoich ocen, co wywołała pewnie jakąś dyskusję.

Przechodząc do rzeczy: mamy Rhodesa i Rollinsa. Oceniamy ich OBECNE umiejętności, nie interesuje nas co było w czasach Mieszka I:D Schemat wygląda następująco:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 0/10 - krótkie uzasadnienie

Charyzma:diabel: 0/10 - krótkie uzasadnienie

Umiejętności ringowe 0/10 - krótkie uzasadnienie

Umiejętności za mikrofonem 0/10 - krótkie uzasadnienie

Myślę, że wszystko jest tu czytelne i zrozumiałe. Po czasie pewnie wszystko zostanie podliczone i zobaczymy jak nasi milusińscy wypadli - jak nie zapomnę:diabel: Poniżej wklejam szablon, bo wiem jacy wszyscy jesteśmy leniwi:D

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 0/10 - ...

Charyzma 0/10 - ...

Umiejętności ringowe 0/10 - ...

Umiejętności za mikrofonem 0/10 - ...

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 0/10 - ...

Charyzma 0/10 - ...

Umiejętności ringowe 0/10 - ...

Umiejętności za mikrofonem 0/10 - ...

Zapraszam do zabawy i pozdro!!!:spoko:

• Lubię to 2
  • Dzięki 2

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja - 9

Charyzma-8

Umiejętności ringowe-7

Umiejętności za mikrofonem-7

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja - 7

Charyzma-7

Umiejętności ringowe-7

Umiejętności za mikrofonem-7

Edytowane przez Caribbean Cool
  • Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   676

Podziękowania za temat. Trzeba przyznać, że jest spory potencjał by to dalej pociągnąć.

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 9/10 - Bardzo ładny kolorek włosów. Chyba taki sobie kiedyś walnę. Kodeusz wygląda niczym gwiazdor, więc musi być wysoko.

Charyzma 8,5/10 - Wystarczająco się chłopaki na ten temat wyprodukowali gdzieś wcześniej.

Umiejętności ringowe 7/10 - Jest dobrze, ale bez przesady znamy lepszych w tych kwestiach.

Umiejętności za mikrofonem 7,5/10 - Mnie tam zawsze dobrze się go słucha.

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 10/10 — A to jest ktoś ładniej wyglądający w WWE? Popatrzcie na te stroje.

Charyzma 7,5/10 — Obecny Seth? W obecnej fazie? No dobra dychy to tu, jednak nie będzie.

Umiejętności ringowe 9/10 – Skill jest konkretny. Może w WWE najlepszy nie jest, ale od Kodeusza na pewno wyżej.

Umiejętności za mikrofonem 8/10 — W naszym podsumowaniu zagłosowałem, że jest najlepszy w WWE. No może przesadziłem, ale u mnie zawsze były problemy z obiektywizmem. Żeby nie przesadzać dam 8. 

Starałem się zdjąć klapki z oczek i być sprawiedliwym. Chyba źle nie wyszło.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   581

Super pomysł z tym, bardzo mi się podoba, można być bardziej aktywnym dzięki temu, lecimy.

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 10/10 - Muszę coś mówić? Gość ma świetny design swoich strojów w tym tego wejściowego, bardzo mi się podoba pasujący do niego, zmiana koloru włosów na blond też dużo mu to dało, tatuaż na karku pasuję super, no mam wrażenie że gość wie jak się dobrze zaprezentować.

Charyzma 10/10 - Rhodes to jedna z tych osób przy których mogę to powiedzieć, charyzmy mu odmówić nie można, a dlaczego? Niektórzy po pierwszym boomie szybko umierali śmiercią naturalną, Rhodes mimo bookingu typowego Ceny czy Hogana czyli terminatorzy gdzie tylko może(chyba że trafi na Romana) to dalej ma za sobą publikę, każdy jego segment jak wychodzi to czuć że to jest ktoś wielki, czuć że to twarz fedki z którą trzeba się liczyć, za każdym razem gdy w zeszłym roku wychodził do Setha jako WH Championa to miałem takie "No to Seth żegnaj się z tytułem" Bo myślałem że zrobią ten pojedynek, naprawdę można być wkurwionym na niektóre decyzję bookingowe z nim związane, ale charyzmy odmówić mu nie można i od razu powiem tak Cena nie miał więcej charyzmy, miał jej tyle samo, a dlaczego tak uważam? Bo zawsze wspomnienia wyglądają lepiej niż to wyglądało w rzeczywistości i uważam że za 10-15 lat lub może wcześniej w końcu ma już  jak już Rhodes przejdzie na Part Timing lub zakończy karierę to jego również będziemy porównywali do Ceny czy Hogana, gościa, który był niesamowity w tym co robił i kipiał charyzmą oraz energią, dlatego uważam że charyzmy ma porównywalnie do takiego Ceny, Hogana, SCSA itp.

Umiejętności ringowe 7/10 - Tutaj wypada najsłabiej według mnie, ale dalej nie wypada źle, dałbym mniejszą nawet ocenę, bo czysto move setowo Rhodes nie jest nawet w topce zawodników, za sam move-set dałbym 5/10 nawet, ale 2 oczka w górę poszły za psychologie ringową i że potrafi dobrze opowiedzieć historię w ringu.

Umiejętności za mikrofonem 8/10 - I tutaj powiem tak, gość ma mega charyzmę, potrafi porwać publikę, ale co jak co do umiejętności Ceny, SCSA, The Rocka czy nawet MJFa to mu brakuje trochę, ciężko jest być 10/10 za miciem, a Ci co wymieniłem to zdecydowanie za miciem są 10/10, bo to jest ideał, który zawsze jak złapie mikrofon to wiesz że czeka Cię promo życia u Rhodesa nie zawsze jest to jeszcze czuć, ale wydaję mi się że to kwestia wyrobienia i jest naprawdę blisko tego.

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 10/10 - To samo co u Rhodesa, świetnie potrafi dobrać swoje kostiumy, widać że robi to z głową, ma inspirację, często nawiązania, sam powrót do dwukolorowych włosów odbieram na bardzo duży plus, uwielbiałem to u niego za czasów Shield i teraz ten powrót był świetny, jak miał czarne to wyglądało tak nijako, jak każdy z dłuższymi włosami, a tutaj ma coś swojego, no prezentacja jest naprawdę niesamowita u niego.

Charyzma 9/10 - Obecnie jest to świetny zawodnik, który też ma masę charyzmy, ale na obecną chwilę czegoś mu brakuję, na razie jedzie na gimmicku, gdzie fani śpiewają jego theme song i jak wychodzi to też świetnie się prezentuje i wygląda, ale po prostu czegoś brakuje żeby dać mu 10/10 w tej charyzmie, może kwestia tego, że pamiętam rok 2019 w jego wykonaniu, chociaż może to kwestia bookingu, bo cały czas nawet pomimo bycia mistrzem to jego feudy były w środku karty, rzadko kiedy otwierał bądź kończył Raw, dopiero jak skończyło się JD w ME i Rhodes na jakiś czas to wtedy czas dla Setha był co było dowodem że nie jest najważniejszy nieważne jakby się starał, nie wiem no uważam że gość jest mega charyzmatyczny, ale przez to że potrafi być nudny, co ciężko powiedzieć o Rhodesie obecnie, to 9/10 uważam za odpowiednią ocenę.

Umiejętności ringowe 10/10 -  Pod względem ringowym uważam gościa za pełną 10, pamiętajmy że umiejętności ringowe to zarówno move set jak i psychologia ringowa, a także opowiadanie historii, Seth pod tym względem jest genialny, a szczególnie jako Heel, do tej pory pamiętam walkę Romana z Sethem z RR 2022 i te momenty z Shield psychologiczne, no to był kunszt sam w sobie, Move-Set Rollins ma świetny dużo akcji, dużo dodaje od siebie, ma swoje firmowe akcje niekoniecznie finishery, potrafi się zaadaptować do każdego rywala i ja nie przypominam sobie jego jednej słabej walki, jak dla mnie to gość nawet ostatnio z Mahalem wycisnął z niego wszystko co się dało i sam oglądałem ten pojedynek z zaciekawieniem, także Move-Set, Psychologia, Opowiadanie historii no gość ma wszystko w ringu naprawdę zasłużona 10 i tutaj bije Rhodesa na głowę według mnie.

Umiejętności za mikrofonem 8/10 - Podobnie do Rhodesa, potrafi mega zaciekawić, potrafi powiedzieć dużo, nie odstaję bardzo od topki jak Punk, Cena itp, potrafi się dostosować i jak coś mówi to naprawdę dobrze to wygląda, dobrze wygląda jego mimika twarzy i mimo że nie odstaję od topki tak jak napisałem to dalej nie jest poziom Ceny, MJFa, Rocka, SCSA itp, dlaczego? Bo poziom tych zawodników to zupełnie inny level tego się nie da opisać, z tym się trzeba urodzić.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   23

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 4/10 - sztuczny kolor włosów, okropny tatuaż na szyi, fałszywy uśmieszek i przeciętna muskulatura

Charyzma 5/10 - wyrobił się, dużo ćwiczył, ale charyzmę albo się ma, albo nie, Cody osiągnął sufit dla osoby która jej nie ma. Cała popularność opiera się na opowiadaniu kto był jego ojcem i podłączanie się pod innych akurat lubianych wrestlerów (Sami Zeyn, Jay Uso jak walczyli z Bloodline) czy jechanie na sprawdzonych storyline'ach ("Cody okradziony z pasa! a tak zasłużył, bardziej niż wszyscy ludzie którzy w WWE są dłużej od niego, pracują ciężej od niego, turnują się kiedy im każą i nie wylewają swojej frustracji").

Umiejętności ringowe 4/10 - nieźle jak na main eventerów WWE, ale w porównaniu do AEW, japończyków czy nawet TNA, szału nie ma

Umiejętności za mikrofonem 7/10 - trening popłaca i całkiem nieźle przekazuje to jedno, dwa proma których się nauczył i lubi powtarzać w kółko

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 7/10 - nie jest to jego prime z czasów Shield, nie jestem fanem jego gimmicku, ale jest bardzo solidny

Charyzma 6/10 - coś jak Cody ale z odrobinę większą ilością naturalnych predyspozycji

Umiejętności ringowe 8/10 - czołówka WWE, w przeciwieństwie do Codyego w ringu dba nie tylko o to żeby pokazać kilka swoich akcji i dobrze wypaść, ale też świetnie prowadzi przeciwników i wyciska z nich ile się da

Umiejętności za mikrofonem 7/10 - kiedyś wielki proges, ale w pewnym momencie się zatrzymał i już dalej nie pójdzie. Ale i tak jest naprawdę nieźle, nie każdy musi być MJFem czy Punkiem.

• Lubię to 2
  • Haha 1
  • Zmieszany/a 1

• Reputacja:   249

Cody Rhodes:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 0/10 - 10

Charyzma 0/10 - 10

Umiejętności ringowe 0/10 - 8

Umiejętności za mikrofonem 0/10 - 8

Seth Rollins:

Wygląd zewnętrzny/prezencja 0/10 - 8

Charyzma 0/10 - 8

Umiejętności ringowe 0/10 - 9

Umiejętności za mikrofonem 0/10 - 8

Obu oceniam bardzo wysoko. Cody wygląda lepiej (trochę jak taki superbohater). Rollins z tym kartonowym gimmickiem również nie odstaje i prezentuje się świetnie. Obaj mają dużo charyzmy, ale Rhodesowi w tej kategorii daje komplet. Dlaczego? Bo to materiał na twarz federacji. Rollo w innym otoczeniu mógłby również kimś takim być, ale w WWE kolejka lepszych kandydatów jest za długa. 
Ringowo wygrywa Seth, ale Cody również potrafi pokazać się tutaj z dobrej strony. Więcej dobrych walk Cody’ego zapadło mi w pamięć.

Na mikrofonie wolę Rhodesa. Co nie znaczy, że Rollo wypada słabo. Dałem im tyle samo punktów. 

Ciekaw jestem czy Rollins poradziłby sobie tak dobrze jak Mox czy Cody poza WWE? Pewnie tak, ale jest związany z WWE od bardzo dawna. 

Ostatecznie: Cody > Seth.

• Lubię to 1
  • Haha 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png