Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2023

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji znanego plebiscytu Attitude, gdzie użytkownicy forum wybierają najlepszych i najgorszych w poszczególnych kategoriach. Głosować można dowolnie, podając typy z wszystkich federacji.

Termin oddawania głosów: 31 stycznia 2024, godzina 20:00

1. Wrestler Roku

2. Najgorszy Wrestler Roku

3. Najlepszy Babyface

4. Najlepszy Heel

5. Feud/Storyline Roku

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

7. Tag Team Roku

8. Najgorszy Tag Team

9. Największy Postęp

10. Najlepsze Mic Skillsy

11. Najlepszy Gimmick

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany

14. Najbardziej Niedoceniony

15. Najlepsza Gala TV

16. Walka Roku (podać galę)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

18. Odkrycie Roku

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Kobieta Roku

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

• Reputacja:   279

1. Cody Rhodes (WWE)

2. Austin Theory (WWE)

3. Cody Rhodes (WWE)

4. Dominik Mysterio (WWE)

5. Na pewno któryś mający Bloodline w głównej roli. Niech będzie Bloodline vs KOSZ i Roman vs Cody jako całość (Czyli wszystko to co przed i na WM)

6. EC3 vs Tyrus (NWA)

7. FTR (AEW)

8. Ricky Starks & Big Bill (AEW) 

9. LA Knight (WWE)

10. Seth Rollins (WWE)

11. MJF (AEW)

12. El Hijo del Vikingo (ROH, AAA, AEW)

13. Roman Reigns (WWE)

14. Shinsuke Nakamura (WWE)

15. RAW XXX

16. Gunther Sheamus Drew (WM 39)

17. EC3 vs Tyrus (NWA)

18. Jey Uso

19. AJ Styles

20. Adam Pearce

21. Sonya Deville (jako executive chyba można policzyć mimo kilku walk)

22. WM 39

23. Crown Jewel 2023

24. Rhea Ripley

25. Cała sytuacja z Punkiem włączając w to odejście z AEW i przyjście do WWE. Reasumując powrót Punka do WWE

• Lubię to 2

wrestlers-on-the-road.jpg

1. Wrestler Roku - Will Ospreay. Zastanawiałem się również nad MJFem i Cody Rhodesem, ale to William miał moim zdaniem najlepszy rok, pełen zajebistych występów w New Japan, AEW i wielu innych mniejszych fedach. 

2. Najgorszy Wrestler Roku - 

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes. Typowy old school heel, którego nie da się nie lubić. Sami miał swoje momenty w pierwszym kwartale, ale to Cody cały rok odwalał świetną robotę w tej kategorii. 

4. Najlepszy Heel - Christian Cage. Jego docinki jako "Father of the Year" zostaną w pamięci na długo... :P

5. Feud/Storyline Roku - Adam Cole -vs- MJF. Podobała mi się ta opera mydlana w podbudowie do ALL IN. Niestety ucięto tej historii nogi po kontuzji Cole'a, ale to ten feud podobał mi się najbardziej. Cody/Roman było również dobre. 

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - MJF -vs- Jay White. Noszenie pasa AEW przez White'a przez ponad miesiąc ciągło się jak flaki z olejem, a finałowa walka okazała się rozczarowaniem. 

7. Tag Team Roku - FTR. Standardowo równy poziom i dobre występy na ppv + Collision. Nie zmienia to faktu, że ogólnie dywizja tagów w AEW raczej leżała, a w WWE/NJPW po

8. Najgorszy Tag Team - The Hardy Boyz. Matt w różnych podcastach wypowiadał się o tym, że Khan nie robi z nimi za dużo, ale faktem jest, że w ringu ruszają się tak samo dobrze, jak Rock 'n Roll Express jeszcze kilka lat temu. 

9. Największy Postęp - Swerve Strickland. Rozwinął się niesamowicie i nie bez powodu wiele fanów wróży mu zdobycie głównego tytułu w 2024.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF. Z młodych nikt nie dorównuje mu na majku. Cage również robił robotę. 

11. Najlepszy Gimmick

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - El Hijo del Vikingo. Nie zawsze co prawda 'trafiał' z swoimi zawijasami, ale oglądało mi się go najlepiej w tym roku.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns. Za to mogą polecieć hejty, ale te kilka występów jakie zaliczył to stanowczo za mało. 

14. Najbardziej Niedoceniony - Shinsuke Nakamura. 

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite. Oglądałem tę tygodniówkę najczęściej i dała mi dużo radochy, chociaż nie był to już poziom z lat poprzednich. 

16. Walka Roku (podać galę) - Kenny Omega -vs- Will Ospreaya @ AEW/NJPW Forbidden Door 2023. Moja ulubiona walka w minionym roku. Do tej pory pamiętam tego Tiger Drivera '98. 

18. Odkrycie Roku

19. Rozczarowanie Roku - Miro. Kolejny rok mija, a Miro nadal grzeje ławkę. 

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Prince Nana. Pomógł swoimi 'ruchami' zbudować otoczkę wokół Stricklanda... :P 

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - 

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW/NJPW Forbidden Door 2023. Zastanawiałem się również nad All In 2023, ale to ta gala miała najlepszy klimat i walki. 

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE RAW po WM 39. Najgorsza gala tego typu jaką pamiętam.

24. Kobieta Roku - Rhea Ripley. Twarz dywizji kobiet w WWE. 

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk wraca do WWE. Gdyby nie ten nieoczekiwany powrót, to postawiłbym na przejście na emeryturę Keiji Mutoha. 

• Lubię to 1

• Reputacja:   581

1. Seth Rollins(gość jest na 1 miejscu jak dla mnie razem z Jeyem, szkoda tylko, że Jey poza ME WM to nic innego nie osiągnął, ale był w praktycznie każdym najważniejszym story, Rollins wygrał świetnym Runem i ciągnięciem pasa Main Eventowego przez ponad 7 ostatnich miesięcy, czego nie można powiedzieć o pewnym World Championie na SD) 

2. Austin Theory(gość strasznie spadł, nic nie robi i niestety nie rozwija się, nie wiem na ile to wina bookingu, a na ile jego samego, ale co raz bardziej uważam, że to wina jego samego, bo Grayson ma dosyć podobny booking i gość jest świetny, a Theory kompletnie nic)

3. Cody Rhodes(przez cały rok gość był cholernie Over, Knight tak samo, ale wydaje mi się, że Rhodes bardziej i przez większą ilość czasu)

4. Dominik Mysterio(Tak sobie przejrzałem cały roster i ciężko kogokolwiek wybrać imo, Dom wygrywa jedynie za reakcje, bo tak to większość czasu wszyscy Heelowie mam wrażenie robią to samo i nie wyróżniają się jakoś szczególnie)

5. Bloodline do SummerSlam

6. Bloodline od SummerSlam xD

7. The Creed Brothers(Jedyni jakoś mi przychodzą do głowy, nie licząc JD, bo to traktuje jako stajnie, ale mało TT mogło się wykazać, bo jedne pasy i tylko 4 mistrzów w tym roku z czego 3 z 4 TT Championów już nie istnieję jako Tag Team xD)

8. Dużo takich, Edris Enofe i Malik Blade, Tank Ledger i Hank Walker, Indus Sheer takie Teamy co totalnie nic nie znaczyły i nie walczą w większości nawet.

9. Trick Williams imo zdecydowanie gość ogromne postępy poczynił, nie widziałem go aż tak wysoko, a daje radę fest

10. LA Knight chyba mimo wszystko w tym roku

11. Chyba Main Event Jey Uso, sprawdził się niesamowicie i cały czas robi wrażenie to jak ludzie na niego reagują

12. Tutaj zaskoczę Noam Dar, gość jest niesamowity, robi świetne walki i bardzo dobre story, genialna postać, ja daje go jako najlepszego Cruisera

13. Roman Reigns.....który to już raz? xD Gość nie zasługuje na taki reign jaki ma obecnie mimo wszystko, gdyby tak każdemu dawać takie Reigny, to by Cody, Rollins, McIntyre, KO pasów by nie mogli stracić, roczny czy 2 letni Reign okej niech będzie, ale kurwa nie już prawie 4 lata, to jest chore.

14. Wydaje mi się, że mimo wszystko AJ Styles, gość cały rok robił dosłownie.....nic, smutno się na to patrzyło i ten tragiczny storyline z Krossem

15. Raw najlepiej mi się oglądało, nie podam konkretnego, było dużo dobrych i słabych Raw, ciężko wskazać jedno.

16. Bryan Danielson vs Zack Sabre Jr.(AEW WrestleDream)

17. Roman Reigns vs Jey Uso(SummerSlam) dla mnie straszny zawód

18. Chyba Akira Tozawa, który świetnie się sprawdził w roli zastępcy kiedy R-Truth wypadł z akcji

19. Reigns dalej z tytułem

20. Paul Heyman

21. Uważam że nie było

22. NXT No Mercy 2023

23. Chyba nie ma, w sensie nie oglądam innych fedek poza WWE, dlatego o innych się nie wypowiem, ale w WWE każda gala trzymała co najmniej dobry poziom

24. Rhea Ripley

25. Powrót CM Punka do WWE mimo wszystko

• Lubię to 3

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku - MJF z heela w face bronił pasa często a w dodatku na jednej gali również pasa drużynowego i to nie raz. Publika jadła mu z ręki. Gościu robił drop kicka( chodzi mi o kangaroo kick czy też double clothesline) a wszyscy szaleli jakby robił 630 po za ring na 2 stoły.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Omos jeszcze dostał walkę na WM i to z Brockiem takie drewno, że jak oglądam to wióry lecą :D

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes trzeba przyznać, że hamburgerożercy go kupują.

4. Najlepszy Heel - Christan Cage - to co w tym roku wyprawia to jest bajka.

5. Feud/Storyline Roku - Adam Cole -vs- MJF szkoda tylko, że Cole złapał tą kontuzje kostki.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Brock Lesnar vs Omos

7. Tag Team Roku - FTR gwarancja jakości.

8. Najgorszy Tag Team - Indus Sher - Ci co ich menago jest Jinder Mahal

9. Największy Postęp - bez dwóch zdań Swerve Strickland musi jakis pas singlowy zdobyć w 2024 roku.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF zjada każdego na micu.

11. Najlepszy Gimmick - Chrstian Cage Father of the Year.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - El Hijo del Vikingo każda walka kozak a botche robią wszyscy polecam oglądać botchamania.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony - Tommaso Ciampa świetny wrestler kapitalny theme song no one will survive materiał na mistrza pokazał to w NXT.

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite robią różne specjale typu Grand Slam jakość PPV a na tygodniówce.

16. Walka Roku (podać galę) - Kenny Omega -vs- Will Ospreaya  AEW/NJPW Forbidden Door 2023

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Snoop Dogg vs The Miz nie pamiętacie takiej perełki na najwiekszej gali roku WM 39.

18. Odkrycie Roku - Billie Starkz 18 lat a świetna w ringu przyszłość kobiecej dywizji.

19. Rozczarowanie Roku - Taya Valkyrie zdecydowanie więcej po niej oczekiwałem( Miro po prostu nie dostawał czasu na antenie dlatego głos nie na niego)

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Prince Nana w tym miejscu gif tańca :)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Karen Jarrett

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW/NJPW Forbidden Door 2023

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) Survivor Series: WarGames trochę kontrowersyjny głos, ale tam było tylko 5 walk z czego 2 w klatce, których nie jestem fanem, do tego Ghunter The Miz, Santos Escobar vs Dragon Lee gdzie dostali 7 minut na PPV przy 5 walkach w karcie, Rhea vs Zoey.

24. Kobieta Roku - Rhea Ripley

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Powrót Punka do WWE

• Lubię to 2

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   676

1. Wrestler Roku: Seth Rollins. Na wyróżnienie zasługują jeszcze Kodeusz, czy Gunther. Nie należy zapominać też, ile zajebistych pojedynków dał Ospreay.

2. Najgorszy Wrestler Roku: Nia Jax. Wspominałem kiedyś, że jej nie lubię? Jak nie to piszę teraz. Zbędny balast w WWE. A za parę godzin będzie mi dane oglądać ją w ringu z moją ulubienicą. 

3. Najlepszy Babyface: Opcje dwie. LA Knight i Blondas, jednak w moim rankingu zwycięża ten drugi. Cody Rhodes.

4. Najlepszy Heel: Tutaj mogę oddać głos tylko na jednego zawodnika. Oczywiście jest to Dom Mysterio. Kosmiczne reakcje.

5. Feud/Storyline Roku: Dom/Rey się jeszcze na rok 2023 załapało, a kulminacja była na WM, więc głos na tę rywalizację. Jak dla mnie jedną z ciekawszych w ostatnich latach.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: Omos vs Brock Lesnar. Mocno mnie ta rywalizacja podkurwiła w swoim czasie, więc nada się tutaj idealnie.

7. Tag Team Roku: KOSZ. Main Event WM i zdobycie tytułów. Na Night of Champions wygrali z The Bloodline (Roman/Solo.) Na wyróżnienie obecni mistrzowie Finn/Damian.

8. Najgorszy Tag Team: Indus Sher. Chujnia nad chujniami.

9. Największy Postęp: Dominik Mysterio. Tiffany i Trick Williams zasługują na wyróżnienie.

10. Najlepsze Mic Skillsy: Seth Rollins. Na wyróżnienie The Miz.

11. Najlepszy Gimmick: Dirty Dom tutaj nawet nie śmiałbym pisać coś innego.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Dragon Lee mi się wkręcił, więc go wymieniam. Może się nada.

13. Najbardziej Przereklamowany: Roman Reigns. Muszę go docenić za częstotliwość pojawiania się i niesamowitą liczbę walk.

14. Najbardziej Niedoceniony: Ricochet. Trochę naciągane, bo miał dużą walkę na Summerslam, chociażby jednak go tutaj wpiszę.

15. Najlepsza Gala TV: Monday Night RAW, ale nie będę wymieniał konkretnego odcinka.

16. Walka Roku (podać galę): Becky Lynch vs Tiffany Stratton. NXT No Mercy. Prześliczna walka. Wyróżnienie dla wszystkich walk Melo vs Dragunov. Dragunov vs Dijak, czy Ripley vs Charlotte z WM.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Bezapelacyjnie będzie to starcie Ronda Rousey vs Shayna Baszler SummerSlam. Najgorsza walka, jaką widziałem w tamtym roku/Może najgorsza walka, jaką widziałem w swoim życiu i pomyśleć, że przez takie gówno nie było mi dane zobaczyć Ripley, czy Lynch w akcji.

18. Odkrycie Roku: LA Knight.

19. Rozczarowanie Roku: Fenomenalny i piszę to z żalem w oczach.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Mogę zagłosować na Cathy? Jeżeli autor zezwala, to Cathy Kelley i długo, długo nic. Jak autor kręci nosem, to moim drugim wyborem oczywiście Paul Heyman.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Nikt.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): NXT No Mercy. Genialna walka Dragunov vs Melo, gdzie wreszcie Ilja zgarnął tytuł dla siebie. Doskonały Main Event Ruda vs Tiffy. Na wyróżnienie NXT Battleground, czy Backlash.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Nie było takowego.

24. Kobieta Roku: Rhea Ripley. Wyróżnienie dla Iyo i Becky.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku:

• Lubię to 2

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   23

1. Wrestler Roku - Will Ospreay - tak jak nie jestem fanem jego persony, tak to bezsprzecznie jeden z najlepszych na świecie, jestem ciekaw jak się sprawdzi w AEW

2. Najgorszy Wrestler Roku - Roman Reigns - jeden z gorszych mistrzów w historii, wszyscy wokół prowadzą za niego i feudy i w większości walki, przez co może i lepiej że się nie pojawia

3. Najlepszy Babyface - Sami Zayn - świetny mocno niedoceniany wrestler, sprawił że nawet story z Bloodline na chwilę zrobiło się ciekawe, szkoda że to był początek roku bo wiele osób już o nim zdążyła zapomnieć

4. Najlepszy Heel - Father of the Year, Christian Cage, aż miło popatrzeć jak odżył po odejściu z WWE i otrzymaniu odrobiny swobody

5. Feud/Storyline Roku - MJF vs Adam Cole - świetne story z genialnymi segmentami zakończone w satysfakcjonujący sposób dobrą walką, a jak by do tego dodać jeszcze Diabła, to już w ogóle. Szkoda tylko kontuzji Adama, bez niej było by jeszcze lepiej.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Lesnar vs Omos. Nie rozumiem co ten drugi jeszcze robi w WWE. 

7. Tag Team Roku - FTR - słaby rok pod tym względem, a to oni byli najrówniejsi i najdłużej trzymali pasy AEW.

8. Najgorszy Tag Team - trudno kogoś wyróżnić, w sumie prawie każdy kobiecy tag team z mainstreamu by się nadał, zwłaszcza zlepki

9. Największy Postęp - Swerve Strickland, nie lubiłem go a WWE, nie byłem fanem przejścia do AEW, ale to kolejna osoba której większa swoboda mocno służy.

10. Najlepsze Mic Skillsy - MJF. Nie ma nikogo lepszego, po prostu

11. Najlepszy Gimmick - Christian Cage, Father of the Year

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - El Hijo del Vikingo

13. Najbardziej Przereklamowany - Cody Rhodes - koleś powinien byc midcardowym heelem, bo tylko w tej roli go kiedykolwiek kupowałem, ale za nazwisko i jechanie na gimmicku wzorowanym na ojcu, usiłują zrobić z niego gwiazdę, a hamburgery to kupują

14. Najbardziej Niedoceniony - Johnny Gargano, od kiedy opuścił NXT, praktycznie nie istnieje, a wszyscy wiemy jak genialny jest w ringu i, przy odpowiednim prowadzeniu, nie tylko

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite, zwłaszcza świetne zestawienia w turnieju pod koniec roku

16. Walka Roku (podać galę) - Kenny Omega - Will Ospreay  AEW/NJPW Forbidden Door 2023 - dwóch z 3 najlepszych obecnie wrestlerów na świecie nie mogło tego zepsuć

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Snoop Dogg - The Miz na WMce. Wiadomo że miało do niej nie dojść i to improwizacja, ale to wciąż oficjalnie walka i to na największej gali roku, więc...

18. Odkrycie Roku - Julia Hart. Wciąż długa droga przed nią, ale za świetnie odgrywany gimmick i wyraźny progres w ringu daję jej szansę.

19. Rozczarowanie Roku - Roman Reigns wciąz ma pas, zwłaszcza po walce z Zaynem.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Prince Nana, świeże podejście do managerowania, ale jak najbardziej trafione.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Ric Flair nie umie odejść od wrestlingu

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW/NJPW Forbidden Door 2023. Dwie obecnie najlepsze federacje robią wspólną galę, nic dodać, nic ująć.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Crown Jewel 2023. Wśród wielu fatalnych gal od WWE, ta i tak się wybija.

24. Kobieta Roku - Toni Storm. Najlepszy gimmick wśród kobiet, fantastyczne proma, zdobycie głównego pasa. Jedyny minus to ograniczenie ringowe związane z tym gimmickiem, więc nie możemy zobaczyć pełnego potencjału jednej z najlepszych wrestlerek ostatnich lat.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - wiadomo że wygra Punk, to nie będę się wyłamywał. Chociaż w WWE na razie niczego poza sztucznymi promami nie pokazał.

• Lubię to 2

• Reputacja:   249

1. Wrestler Roku - Will Ospreay. Nowy Best Bout Machine stoczył serię prawdziwych bangerów  z Omegą (x2), Naito (G1 Climax!), Bailey (BFG!), itd. Nikt inny nie miał tak bardzo równego roku jak on. 

2. Najgorszy Wrestler Roku - Roman Reigns. Ileż można?:ttrip:

3. Najlepszy Babyface - Cody Rhodes. Mial to ugrać na Manii 39! 

4. Najlepszy Heel - Christian Cage. Krystian jest obecnie na najlepszym runie w swojej bogatej karierze. Heel z krwi i kości. 

5. Feud/Storyline Roku - Adam Cole vs MJF. Zapowiadało się początkowo na zawód z wrzucaniem tego na main event Wembley, ale story dwóch brochachos wypadło bezbłędnie i podobało mi się w tym roku najbardziej. Cody/Roman miało potencjał, ale urwali temu jaja w decydującym momencie. 

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Brock Lesnar vs Omos. Nie skupiam się za bardzo na tego typu gównach i nie zapadają mi w pamięć, ale koledzy wyżej słusznie przypomnieli jeden z najbardziej WTF feudów roku. 

7. Tag Team Roku - Sami Zayn & Kevin Owens. Main Event pierwszej nocy WrestleManii 39 zobowiązuje. Fajnie spięło się to z feudem Bloodline i dało Samiemu feel good moment po porażce na Elimination Chamber.

8. Najgorszy Tag Team - 

9. Największy Postęp - Swerve Strickland. Chce się tańczyć jak się o nim pomyśli... :D 

10. Najlepsze Mic Skillsy - Christian Cage. Krystian rządził na mikrofonie, a jak ktoś ma inne zdanie, to... 

11. Najlepszy Gimmick - "Father of the Year" Christian Cage. Jak wyżej... ;]

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Hiromu Takahashi. Nie śledzę jakoś super juniorów, ale z walk które widziałem Takahashi wciąż jest w dobrej formie. Vikingo niestety zbyt często pojawia mi się na socjalach paląc jakieś akcje. :P 

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns...

13fc944800_koncz_wasc_.jpg

14. Najbardziej Niedoceniony - Wardlow. Gościu zapowiadał się niesamowicie w 2022 i w minionym roku nie zrobił praktycznie nic wartego uwagi. 

15. Najlepsza Gala TV - AEW Dynamite. Love it or hate it, najbliżej śledziłem właśnie ten program. Propsy należą się również WWE SmackDown. 

16. Walka Roku (podać galę) - Will Ospreay vs Kenny Omega z AEW/NJPW Forbidden Door 2023. Wszystko na ten temat zostało już powiedziane. Prawdziwy sztosik. 

18. Odkrycie Roku - Yota Tsuji. Najjaśniejsza obrona pasa IWGP przez Sanadę miała miejsce własnie z tym młodym lionem, który swoim wyglądem i movesetem ma zadatki na main eventera w NJPW.

19. Rozczarowanie Roku - CM Punk/Jack Perry na backstage All In. 

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Prince Nana. Zawsze odwalał dobrą robotę i nadał gimmickowi Stricklanda mocnego kopa. 

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - AEW All In. Lepszych ringowo znajdzie się szereg innych gal, ale w kwestii wartości historycznej nic nie zbliżyło się do pierwszej gali AEW w UK i zapełnienia Wembley Stadium. Keiji Muto Retirement Show z Tokyo Dome również zapadło w pamięci. 

24. Kobieta Roku - Skye Blue. Najczęściej oglądałem akurat ją (mam w końcu nadzieję wbić się bardziej w joshi w 2024). Mimo młodego wieku rozwinęła się niesamowicie. Podobnie Julia Hart. 

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - CM Punk wraca do WWE. Każdemu kopara opadła... :P

• Lubię to 2

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   393
  • Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku: Will Ospreay uważam że zasługuje na to miano, sporo zajebistych walk i ogólnie teraz dołączy do AEW, uważam że w 2024 roku będzie jeszcze lepszy. 

2. Najgorszy Wrestler Roku: Chris Jericho mimo że szanuje Chris'a za te wszystkie lata to uważam że ten rok nie był zbytnio dla niego jakoś zbytnio dobry, gdzie się nie pojawił w jakieś walce to ją spowalniał, pewnie są gorsi kandydaci ale jakoś Chris od razu przyszedł mi do głowy. 

3. Najlepszy Babyface: Sami Zayn akurat Sami zasłużył na ten tytuł chociaż uważam że również Jey Usos zasłużył i Cody Rhodes, ale mimo zostanę przy Sami'm to jakie reakcje zebrał na początku 2023 to było coś niesamowitego. 

4. Najlepszy Heel: Roman Reigns no nie oszukujmy się Roman był mocno wkurwiający w 2023 roku, ogólnie pod sam koniec roku to już całkiem, albo to jak skopał Sami'ego no nie pamiętam aby ktoś zebrał tak mocny heat, z AEW trudno kogoś wytypować chyba tylko Samoa Joe i Christian Cage, ale i tak nie ma co porównywać z Romanem który zbierał mocny heat. 

5. Feud/Storyline Roku: Sami Zayn i historia z Bloodline no nie pamiętam który program był tak interesujący jak ten wszystko zostało tu dobrze rozpisane do samej WM. 

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: Lesnar kontra Omos to był chyba najgorszy bullshit od początku tej dekady. 

7. Tag Team Roku: The Acclaimed co tu dużo pisać? Ta dwójka robiła i robi mega show do tej pory w ringu, sama sprzedaż gadżetów tego teamu mówi za siebie. 

8. Najgorszy Tag Team: Jericho Appreciation Society chyba najgorsza frakcja czy Tag Team od dawna, zlepek zawodników na których nie było pomysłów, jedynie Jericho jakoś ten team pchał do przodu i Garcia. 

9. Największy Postęp:  Swerve Strickland każdy go skreślał jak przybył do AEW a gość po prostu się przyłożył do swoich występów w AEW i na prawdę dobrze się go ogląda, najprawdopodobniej będzie pierwszym czarnym mistrzem w AEW. 

10. Najlepsze Mic Skillsy: MJF co tu dużo pisać? :D Czy jest ktoś lepszy w obecnych czasach na mikrofonie chyba nie może La Knight ale to dalej nie ten level.

11. Najlepszy Gimmick: Christian Cage mimo wieku na prawdę facet rozwala system dobrze się go ogląda w obecnym charakterze i oby jak najdłużej. 

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Will Ospreay chyba można go zaliczyć, chyba nikt jak on w 2023 sobie tak nie poskakał. 

13. Najbardziej Przereklamowany: Roman Reigns mimo Roma jest tak przyhype'owany że przy każdej jego wygranie brały mnie już mdłości, chciałem tutaj dać Cody'emu to miano ale nie no Roman go bije na łeb. 

14. Najbardziej Niedoceniony: Malakai Black gość nie stoczył żadnej solowej walki od roku, ani razu nie dostał szansy o żaden solowy pas aż przykro się patrzy. 

15. Najlepsza Gala TV: AEW Dynamite mimo wszystko jeśli chodzi o wrestlingową rozrywkę Dynamite wygrywa, sporo dobrych zestawień mimo że AEW powinno się w końcu skupić storyline'ach. 

16. Walka Roku (podać galę): Will Ospreay vs. Mike Bailey - Bound For Glory! No przecież ciężko pokonać tak dobrą walkę, ona bije większość walk z main streamu, oczywiście druga walka to Ospreay vs Omega  z AEW/NJPW Forbidden Door 2023.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Omos. vs Lesnar - WrestleMania 39! Czy może być coś gorszego niż ta walka? No chyba raczej nie. 

18. Odkrycie Roku: Swerve Strickland kieruje się tym że gościa nikt nie kupował jakiś czas temu ale wszystko się zmieniło w połowie roku że pokonał do siebie publiczność. 

19. Rozczarowanie Roku: Jimmy Usos ta źle poprowadzonej postaci nigdy nie widziałem... To jak go przedstawili po rozpadzie teamu z Jey'm był typowo beznadziejną sytuacją, więc dużo stracił w oczach fanów, teraz Jey ma większe szanse być na szczycie niż Jimmy. 

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Prince Nana chyba najbardziej się wyróżniał. 

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Ric Flair niech ten stary piernik już odejdzie na emeryturę a nie pcha się dalej na salony. 

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): AEW/NJPW Forbidden Door 2023 obejrzane w całości przy czym się nie nudziłem, jest bardzo zadowolony z tej gali. 

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Crown Jewel 2023... Do tego ta końcówka, szkoda Knighta było na tą galę tyle w temacie. 

24. Kobieta Roku: Toni Storm mega progres i do tego świetny gmmick, jako mistrzyni sprawdza się idealnie. 

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Powrót CM Punka na SS War Games 2023 i cała ta otoczka z jego sytuacją. 

• Lubię to 2

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   20

1. Wrestler Roku: Seth Rollins - Wygranie turnieju i zdobycie tym samym pasa WHC, przełamanie serii porażek na PLE, bycie przez cały rok w ścisłym ME, zastępstwo jako główny champ za ciągle nieobecnego Romka, ten rok należał do niego.

2. Najgorszy Wrestler Roku: Karrion Kross - Z dużej chmury mały deszcz, były duże oczekiwanie odnośnie jego postaci, miał być Main Eventerem, tymczasem gość szoruje po samym dnie, z którego prędko się nie wydostanie.

3. Najlepszy Babyface: Cody Rhodes - Tak jak Rollins ciągnął miniony rok jak jedyny główny champ w fedce, tak Rhodes jako ten babyface był tym drugim, który ciągnął show. Fajnie prowadzona postać, udane programy z Lesnarem i JD, zasługuje na wyróżnienie. 

4. Najlepszy Heel: Christian Cage - Na wyróżnienie zasługuje kilka osób, jednak to Christian jako Father of The Year rozwalił kompletnie system, świetny rok w wykonaniu osoby, którą wielu odsyłało na emeryturę.

5. Feud/Storyline Roku: MJF vs. Adam Cole - Najlepszy program od AEW w tym roku, jeden z najlepszych w tym roku bez podziału na gale, od początku do końca wszystko rozgrane idealnie. Szkoda tylko że to Cole nie zdobył głównego tytułu AEW.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: OMOS vs. Brock Lesnar - Do teraz nie rozumiem, dlaczego zrezygnowali z trylogii Lesnar vs. Lashley, zamiast tego wystawiając na przeciw bestii... OMOSA -,- Sam fakt że po tej walce, Nigeryjczyk zniknął z TV, powinien dawać do myślenia. 

7. Tag Team Roku: KOSZ (Sayn & Owens) - Wygranie ME Wrestlemanii o pasy TT z Usosami, przerywając też ich rekordowy title reign, wcześniej pokonali też Bloodline na EC, ogólnie cały rok mieli dobry.

8. Najgorszy Tag Team: The Hardyz - Przykro się patrzy jak ten legendarny TT kisi się w trzeciorzędnej tygodniówce w AEW, oni sami jednak są tłem tego czym byli kiedyś.

9. Największy Postęp: LA Knight - Od chłopa, który tarzał się w gównie zwanym Maximum Male Model i byciu na zwolnieniu z federacji, do gościa który przebojem wszedł do ME SD, walcząc o główny tytuł z Romkiem. 

10. Najlepsze Mic Skillsy: MJF - Chłop co robi na mikrofonie to poezja sama w sobie, odnajduje się  zarówno jako ten dobry, jak i ten zły. AEW niech robi co może by go zatrzymać na długie lata u siebie.

11. Najlepszy Gimmick: Dominick Mysterio - Największy cipo-heel a zarazem najlepszy gimmick w WWE, gość idealnie odgrywa swoją postać, no na nikogo innego nie ma obecnie takiej reakcji jak na niego.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Swerve Strickland - Zdecydowanie najlepszy cruiser w minionym roku, poza aspektem czysto ringowym, jego postać również stała się ciekawsza. 

13. Najbardziej Przereklamowany: Roman Reigns - Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad tym, czy nie pobije on rekordu posiadania głównego tytułu... Bruno Sammartino,

14. Najbardziej Niedoceniony: Chad Gable - Zastanawiam się jak ten gościu pomimo dobrze wykonywanej roboty na tygodniówkach, nie zdobył jeszcze żadnego singlowego tytułu. 

15. Najlepsza Gala TV: Monday Night Raw - Po odcięciu starego fraglesa od władzy i w pełni przejęciu sfery kreatywnej przed HHH'a, Raw podniosło się z kolan i obecnie jest to przyzwoity produkt. 

16. Walka Roku (podać galę): Mike Bailey vs. Will Ospreay z Bound For Glory.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Snoop Dogg vs. The Miz na Wrestlemanii 39.

18. Odkrycie Roku: Steve Maclin - Pewnie dość duże zaskoczenie, ale powiedzmy sobie szczerze... Gościu z bycia nikim w WWE, po przejściu do IW/TNA z buta wszedł do ME, zdobywając główny tytuł federacji, miał też główny pas w fedce Callihana, no należy mu się wyróżnienie.

19. Rozczarowanie Roku: Malakai Black - Po tym panie spodziewałem się zdecydowanie więcej, zamiast być jednym z topowych heelów w AEW, utkwił w dywizji trójek, następnie przepadł kompletnie.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Prince Nana - Gość sprawił że postać Stricklanda zaczęła się jakoś wyróżniać, ogólnie jeden z ciekawszych punktów na tygodniówkach AEW.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Nie było takiego w mojej opinii.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): AEW All In - Historyczna gala AEW na Wembley, walki na poziomie, do tego cała otoczka wokół niej, zasługuje na wyróżnienie.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Nie ma co tracić czasu na słabe gale. 

24. Kobieta Roku: IYO SKY - Pewnie i tak nie wygra, mimo to zasługuje chociaż na wyróżnienie. Co by nie mówić, swoje zrobiła, zdobyła walizkę MiTB a potem udanie ją wykorzystała i zdobyła tytuł kobiet WWE.

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Powrót CM Punka do WWE.

• Lubię to 3

image.png.615d5803081e98bddebc8bc11d5a17a6.png

• Reputacja:   581

Wpisałem co mi przyszło na myśl - pewnie po głębszym przemyśleniu parę rzeczy bym zmienił (nawet pisząc ten wstęp, bo wklejam swoje typy, które wcześniej napisałem w notatniku, ale niech już będzie pierwsza myśl w końcu najlepsza) : 

1. Wrestler Roku
MJF - w przeciwieństwie do swoich dwóch odpowiedników z opozycji MJF miał ciekawy title reign pełny dobrych walk.
Jak na kogoś kogo 2 lata temu nazywano Mizem z AEW to naprawdę sporo. 
Jego panowanie miało wzloty i upadki, ale całościowo było chyba najlepszym reignem w historii AEW. 

2. Najgorszy Wrestler Roku
Omos - typ ma ringskilla na poziomie Khaliego, a to już wyczyn. 
Ale najlepsze jest to, że mimo bycia gównem otrzymywał niezły push i dostał niezasłużenie walkę z Lesnarem na Wrestlemanii.

3. Najlepszy Babyface
Cody Rhodes - publika zawsze na niego reaguje (w tym pedalskie ŁOOOO podczas wejścia :roll: ), daje dobre przemowy, świetne walki.
Po prostu każdy mu je z ręki. Jedynym minusem było to, że przepowiednia się nie ziściła i nie został mistrzem świata po raz pierwszy.
Na wyróżnienie zasługuje również Dom Mysterio, który zbiera niesamowite reakcje.

4. Najlepszy Heel
Christian - Nie było w tym roku lepszego. Gość jedzie po bandzie, obraża każdego i wszystkich - nawet zmarłych. 
Do tego niezły booking, świetne, pamiętne proma oraz jak na jego wiek zaskakująco dobre walki.

5. Feud/Storyline Roku
MJF vs Adam Cole - kiedy panowanie Maxa popadło w lekką stagnację to ten feud wszystko uratował. Ba, nawet wszystko co było po tym feudzie, czyli przyjaźń.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku
LA Knight vs Bray Wyatt - dostaliśmy nowy gimmick match, który był akcją promocyjną Mountain Dew, który dodatkowo okazał się być niezłą kaszaną.
Sam przebieg feudu również był dziwny, natomiast to co działo się podczas samej walki - dziwne światła, niezrozumiały booking, dziwny wynik - wtf Uncle Howdy nagle z dupy pomaga Brayowi, którego... zwalczał? WTF

7. Tag Team Roku
Bloodline - nie ważne co się działo, zawsze było dobrze w ringu, a i storylajnowo w końcu WWE jakoś tam domagało. 

8. Najgorszy Tag Team
Indus Sher - Zawsze musi być jakiś tag rodem z drewutni, od którego nawet losowe zlepki są lepsze. 

9. Największy Postęp
Swerve Strickland - od zwykłego niewyróżniającego się midcardera, który ma tylko ring skillsy do wypromowanego wyrazistego zawodnika, który puka do bram main eventów.

10. Najlepsze Mic Skillsy
MJF - co prawda tutaj jest wielu zawodników, którzy zasługują na miano złotego majka, ale gość jest dobry, naprawdę dobry.
Odnajduje się jako ten dobry jak i ten zły i potrafi nawet w locie wymyślić celną puentę.

11. Najlepszy Gimmick
Jon Moxley - big match Wild Thing to jest to. Zawsze duża, mocna walka i I don't give a fuck attitude.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)
Will Osprey - to co gość wyczynia w ringu to jest magia. #JebaćOmege
Dodatkowo świetny theme song, który dużo daje postaci. Do tego poczynił postępy w gadce i mamy full package.

13. Najbardziej Przereklamowany
Jey Uso - serio? Bliżniaka pchać do main eventów? 
A ten drugi ma się kisić w midcardzie? To jest niesrawiedliwe, a poza tym nie zasłużył według mnie.
Kompletny brak IT-factora. 

14. Najbardziej Niedoceniony
Ricochet - WWE ma swojego Ospreya, ale ni cholery nie umie go wykorzystać nawet w najmniejszym stopniu.
Weź Rico spierdalaj już stamtąd. 
Wyróżnienie - Chciałem napisać Gargano i Ciampa, a więc kolektywnie DIY, ale ich po prostu mało było w TV. 

15. Najlepsza Gala TV
AEW Dynamite - obiektywnie. Nie było nic lepszego. RAW i SD czy ogólnie WWE to szoruje po dnie od paru lat i ma czasem coś fajnego, ale zazwyczaj jest poniżej średniej ten poziom.
NXT to powoli się robi nieoglądalne z ilością no-name'ów i ich nieumiejętnością zainteresowania widza. Dynamit za to utrzymuje stały niezły poziom z rzadko kiedy wpadkami. 
Wystarczy spojrzeć na ostatnie tygodniówki roku - TNT było wypasione, a SD i RAW to podsumowania i powtórki.

16. Walka Roku (podać galę)
Swerve Strickland vs Adam Page Texas Deathmatch z Full Gear.
Dawno nie było tak hardkorowej walki. Dostarczyli rozrywki w ciul. Wiadomo czysto ringowo było kilka innych lepszych walk, ale tutaj się działo.
Do dziś nie zapomnę picia krwi (!) czy niektórych spotów. Do tego zwycięzca właściwy i zamykamy temat Kowboja-terminatora.  

Bray Wyatt vs LA Knight
Jak wspominałem źle to się oglądało czy to przez zjebane światła czy poczynania ringowe czy ogólnie przez głupi booking.
Na wyróżnienie zasługuje Jay White vs MJF lub Omos/Lesnar.

18. Odkrycie Roku
Tiffany Stratton - ruchable blondyna, która wygląda, a i pokazała, że zaskakująco i walczyć potrafi kiedy zawalczyła z Becky.

19. Rozczarowanie Roku
Gala AEW Worlds End.
Takiego wysrywu dawno nie było u Khana.
Układ karty - kiepski. Zaledwie kilka fajnych pojedynków - reszta niestrawna.
Publika niezbyt żywa. Debilny wynik w main evencie (na szybko wypromowany Joe pokonuje najmocniej zabookowanego zawodnika)
Co sprawia, że AEW wchodzi w 2024 w negatywnym świetle.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)
Prince Nana. To co gość wnosi do teamu ze Stricklandem i jak działa na publikę to jest fenomen. 
Heyman już jest trochę nudny na topie. 

Kompletnie nie mam pojęcia - ani w WWE ani w AEW nikt mnie obecnie nie wkurwia.
Pewnie w NXT by się ktoś znalazł, ale olewam ten produkt od czasów 2.0.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)
AEW All in. Co prawda to chyba nie był największy poziom, ale oczekiwania i hajp był duży.
Wiele walk dowiozło, a i blisko nas, bo w UK gala się odbyła. 

AEW World's End - może nie najgorsze per se, ale rozczarowało w pizdu. 
A zapowiadało się na jedno z lepszych na papierze..

24. Kobieta Roku
Rhea Ripley - Aliensowa rządzi i dzieli - nie ważne czy w ringu czy poza nim. 

25. Wrestlingowe Wydarzenie Roku
Sporo tego było. 
Postawię jednak na oborę wokół Punka. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• 1 miesiąc temu...

Wyniki głosowania Attitude Wrestling Awards 2023:

1. **Wrestler Roku:**
   - Cody Rhodes (WWE) - 1 głos
   - Will Ospreay - 4 głosy
   - Seth Rollins - 3 głosy
   - MJF - 2 głosy

2. **Najgorszy Wrestler Roku:**