Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Do jakiego roku w wrestlingu masz największy sentyment?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

image.png

Każdy z nas ma jakiś wybrany okres w historii wrestlingu, który darzy największym sentymentem. W tym wątku możemy nieco powspominać i podzielić sie tym jaki rok w światku wrestlingowym budził Wasze największe emocje, co pamiętacie z tamtego okresu i dlaczego akurat ten konkretny rok wybralście. ;) 

Niełatwo jest mi wybrać ten jeden konkretny rok, bo byłoby ich kilka. Z automatu przychodzi okres w którym zacząłem oglądać wrestling regularnie (2003), uzyskałem dostęp do internetu i odkryłem cały świat forów i nieznanych wcześniej federacji, ciekawostek, itd. (2006) oraz (2018) czyli czas gdzie mój fandom osiągnął chyba swój szczyt z wyjazdami na gale na żywo i moim zdaniem najlepszego roku mojej ulubionej federacji, New Japan Pro Wrestling.

Wybór pada jednak na rok 2006. To ten ze względu na dostęp do internetu (kto by teraz pomyslał, że kiedyś nie każdy miał neta? :Pwspominam najlepiej (2007 również), ale spróbujmy się skupić na tym jednym konkretnym. Nie był to ringowo jakiś oszałamiający rok, ale działo się bardzo dużo na wielu frontach. WrestleMania 22 to nadal jedna z moich ulubionych edycji. Świetne walki Edge/Foley i Michaels/McMahon. Rey Mysterio miał swój moment z wygraniem pasa WHC i nawet Cena/HHH mimo ogromnego hejtu wtedy teraz wspominam z uśmiechem na twarzy. WWE odpaliło brand ECW, który okazał się może i klapą, ale było z tym wtedy wiele zabawy. Cena/RVD chyba nikomu przypominać nie trzeba. Do tego wszystkiego warto dodać powrót D-Generation X i ich feud z The McMahons. Nadal pamiętam jakiś Hell in a Cell gdzie facjata Vince'a wylądowała w dupsku Big Showa :D John Cena miał konkretny feud z Edge'm, który rozciągnięty na kilka gimmick matchy kręcił się przez cały rok. Great Khali zadebiutował i ku uciesze wszystkich rozwalił Takera. King Bukka rządził na SmackDown i przez niego przestałem wtedy oglądać WWE. :D Miło wspominam też Survivor Series i feud Undertaker/Mr. Kennedy i cały ten motyw z wieloma walkami eliminacyjnymi 5 on 5 traditional Survivor Series. Był też ciekawy Champion of Champions match z mistrzem WWE, ECW i WHC w triple threat matchu jako main event i oczywiście pamiętne ECW December to Dismember. Do tej pory lubię wracać na youtube do odcinków z tego okresu. 

TNA w 2006 to jeden z najlepszych okresów dla tej federacji. Powrót Stinga, debiut Scotta Steinera, piękne LockDown 2006 które udało mi się wtedy znaleźć z PL komentarzem, feud Jarrett vs Sting, AJ Styles & Christopher Daniels jako tag team, LAX, Kurt Angle debiutujący w TNA na No Surrender, Bound for Glory poza Orlando w Detroit do którego skreślałem krzyżyki w kalendarzu, pierwszy 2-godzinny Impact, feud Christian Cage/Rhino, Kurt Angle vs Samoa Joe, itd... ;) 

Również Ring of Honor miało wtedy jeden z najlepszych okresów swojej działalności. Goście z Dragon Gate zrobili wtedy głośnego five stara na Supercard of Honor. Bryan Danielson trzymał ROH World title przez cały rok i stracił go na rzecz Homocide'a podczas Final Battle, feud CZW vs ROH miał również wtedy miejsce z tym zwariowanym cage of death w ROH, itd. 

No i w 2006 zarejestrowałem się na Attitude, BGZ i odkryłem naszą rodzimą scenę. Piękne czasy. :)

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Windows

Ja może aż tak bardzo jak autor nie będę się rozpisywał. Kto by chciał to czytać? Dajcie spokój, ale coś tam wymienię.

Bardzo ładny temat.
Trudna i złożona sprawa, ale jak już muszę coś wybrać to:
2019.

W jakimś tam większym skrócie będzie to szło jakoś tak:

Becky wygrała Royal Rumble.

Absolutnie topowy moment w mojej karierze oglądania WWE. Wcześniej podczas tej gali Lynch przegrała pojedynek z Asuką, ale można było zakładać, że tak to się nie skończy. Ruda wskoczyła za Panią z AEW i zrobiła swoje.
Seth wygrał Royal Rumble. 
Becky Main Eventerka WM35. W największej kobiecej walce w historii pokonała Charlotte i Rousey, zdobywając oba tytuły. Becky Two Belts. Kolejny moment z czołówki. Ronda pokonana. Czysta radość.

Bayley plus walizka/pas

Najpiękniejszy dla mojego serca Cash in, czyli Money In The Bank 2019, gdzie Bayley najpierw wygrała walizkę, a później pas. Grand Slam Bayley.

Na WM 35 dostaliśmy walkę AJ Styles vs Randy Orton. Sama walka może wybitna nie była, ale ja tam się cieszyłem.

2019 to także rok, w którym Bayley została heelem. Jakże pięknym. Będzie smutno jak przejdzie ten face turn oj będzie trudno się odzwyczaić od złej Bayley, ale jakoś dam radę.

Nowa Bayley rozwalająca Bayley Buddies.
Pewnie jeszcze coś by się znalazło.

Dla mnie rok najładniejszy.
Dzięki za temat. Młody człowiek znany ze swojej wrażliwości trochę się wzruszył pisząc to wszystko.

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   249

Dla mnie to musi być rok 2009

Zacząłem wtedy oglądać WWE dzięki Extreme Sports Channel. Następnie w sieci dokopałem się do TNA. Dobre czasy... Piękny build up pod main event WrestleManii 25 z Triple H wbijającym się na chatę Randy Ortona... Shawn Michaels i Undertaker mieli pierwszą mega walkę na Manii... Christian z pasem ECW... feud Chris Jericho vs Rey Mysterio... feud CM Punk vs Jeff Hardy... Chris Jericho & Big Show jako tag team... Te nieziemskie RAW w MSG z main eventem w postaci DX vs JeriShow vs Cena/Taker... Survivor Series z triple threatem Cena vs HHH vs HBK.. Dużo by wymieniać. :)

Z TNA pamiętam świetne LockDown, story z Main Event Mafią, AJ Stylesa zdobywającego TNA World title na No Surrender i oczekiwanie przed przybyciem Hulka Hogana. Świetną walke Angle vs McGuinness pod koniec roku i Styles vs Daniels vs Joe z Turning Point 2009. 

Lubię do tego wracać. :)

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   394

O cie panie... ciężko tutaj wybrać ale chyba 2010-2011 rok tutaj mam duży sentyment wtedy się oglądało na umór tygodniówki czy to RAW czy to SmackDown była mega zajawka, choć oglądałem wrestling od 2008 z przerwami to od 2010 roku oglądałem już systematycznie i tak przez cały czas pamiętam jak się jarałem Royal Rumble 2010, choć nie oglądałem jeszcze live żadnej gali to zawsze skróty na YouTube były katowane i zawsze jarałem się plakatami a najbardziej jak robili custome plakty z Punkiem czy Rey'em, Cena, Edge'm, Undertakerem :D Do tego dodawali świetne theme songi różnych zespołów rockowych jak Rise Against, Breaking Benjamin, Motorhead, Sick Puppies! To był czasy aż wzięła mnie taka nostalgia, po latach sam skrobałem jakieś plakaty, graficzki nawet ostatnio zrobiłem jakiś plakat z 4 lata temu :D WWE w czasach Ruthless Aggression i do tego muzyka Rockowa i pod gatunki z tym związane to najlepsze czasy, najlepszy klimat do którego uwielbiam wracać, 2011 roku też był dla mnie mega zajebisty całe Summer of Punk i to jak cały świat wrestlingu jarał sie tym że Brooks wygrał pas i uciekł z nim i chciał dołączyć do Ring of Honor, później powrót Kevina Nashy na SummerSlam, powrót Howarda Finkela na SS'2011 który zapowiedział Punka, no jest spory sentyment i spora nostalgia, do tego w tamtych czasach mega jarałem się erą attitude i oglądałem wszelkie walki z 1999 roku i najbardziej jarałem Ministry of Darkness i The Brood :D Był jeszcze taki typek który robił takie The Best momenty na YT z kariery Undertaker jako Ministry :D Poza tym tutaj poniżej najlepszy Theme Song PPV w historii WWE. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg