Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2024

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   679
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

15 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

LA Knightowi

Jeżeli WWE w ogóle rozważa przeniesienie pasa na kogoś innego podczas tegorocznego Royal Rumble to przecież pewnie padnie na Ortona, a on może sobie ten tytuł wygrać równie dobrze, odliczając Fenomenalnego.

Belair/Bobik w Royal Rumble Match:

https://www.f4wonline.com/news/wwe/bianca-belair-bobby-lashley-declare-for-wwe-royal-rumble

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   279

Podobno zwiększają się szanse faktycznie na stratę pasa przez Romana na rzecz Ortona chociażby i pisze się o interwencji Rockyego. Ciężko to widzę, choć nie jest to dla mnie niemożliwe. Mimo wszystko chce żeby Roman stracił ten pas asap, ale czułbym się trochę jakby stracono cały ten czas budowania Romana jako kolosa, żeby przegrał przez interwencje. Jak ma przegrać niech przegra w miarę czysto, ciężki orzech ma do zgryzienia CT, wyjątkowo ciężki przy tej RTWM, ale da się zrobić tak żeby większość była zadowolona. Scenariusz z Ortonem wygrywającym F4W l, Punkiem RR i Codym EC, oby się spełniło.

wrestlers-on-the-road.jpg

Mysle ze kolejne spekulacje na temat tego kto jeszcze spoza rosteru WWE może pojawić się na Royal Rumble 2024 czas zacząć. 

Heath Slater - w sumie trochę zdążyłem tęsknić za tym wariatem z One Man Band, byłym członkiem Nexus, The Corre czy 3MB. Fakty są takie ze można go nazwać specjalistą Tag Team, zdobył pasy 5 razy, nigdy nie był kalibrem Main Eventowy ale miło byłoby go zobaczyć po paru latach po tym jak jego kontrakt z IW wygasł w październiku. Zwolniono go z powodu cięć Covidowych więc może gdzieś znalazłoby się dla niego miejsce. 

Jacob Fatu - już któryś raz to pisze i mysle ze wielu myśli podobnie - Fatu idealnie wpisałby się w storyline Bloodline w każdym momencie tego story. Były mistrz MLW, najdłużej panujący swoją drogą (819 dni) jedna z topowych gwiazd MLW był trenowany przez Rikishiego który prędzej czy później do story Bloodline dołączy. Talent jest, z biegiem czasu sytuacja jest coraz bardziej klarowna na dołączenie Jacoba do WWE, kiedy jak nie w tym roku? 

El Hijo del Vikingo - świetny 2023 rok ma za sobą ten zawodnik który imo jest lekko niedoceniony chociażby przez AEW, bo owszem wygrał z Omegą ale poza tym miał same pokazowe walki, z których mało wynikało. Blisko 800 dni Vikingo trzyma pas AAA Mega i byłoby niesamowita opcją gdyby WWE na kolejną pokazową dlatego zawodnika walkę usytuowało go w Royal Rumble Matchu, nie wiem jak jego sytuacja kontraktowa ale na pewno tego występu byśmy nie zapomnieli. 

Kazuchika Okada - wielokrotny zdobywca jednego z najbardziej prestiżowych pasów ever, zdobyty przez takie tuzy jak Lesnar, Vader, Nakamura, Styles, Omega itp. Okada z nich wszystkich ten pas trzymał najdłużej co już imponuje. Po wygranej z Danielsonem na NJPW WK 18 Kazuchika ma być obecny na tapingach TNA „Snake Eyes” w Las Vegas, przy dniach w których odbywa się Royal Rumble. WWE może skorzystać z obecności Okady w USA - i gościnnie sprowadzić go do tej walki - ale by siadło. 

Matt Cardona - kolejna gwiazda po Slaterze która została zwolniona w trakcie cięć Covidowych Zack Ryder, faktem stało się bycie wolnym agentem po piętnastu latach lojalności. Ryder tez nigdy nie był poziomem Main Eventu w WWE, miał za sobą dobre momenty. Ciekawy run z pasem US który pamietam do dziś, zdobycie pasa IC na WM 32 i przegranie go następnej nocy z Mizem - tak właśnie był bookowany Zack Ryder w WWE. Niemniej jednak na scenie indy Cardona przeżywa drugą młodość, ładnie się odnalazł w co wątpiłem. Zdobył przecież pas NWA Worlds Heavyweight na NWA Powerrrtrip 2022, a podczas jednej z gal GCW gdy pokonał Nicka Gage’a o pas GCW World mało nie wywołał zamieszek z tego co widziałem. Zobaczyłbym go w takiej formie z powrotem w WWE, jako Matt Cardona, a nie Zack Ryder z Jersey Shore.

Mam nadzieje ze chociaż jedno się sprawdzi - i pewnie będzie to Heath Slater xD

Edytowane przez HeymanGuy
  • Lubię to 1

• Reputacja:   107

7 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Kazuchika Okada

Żeby obecność Okady na RR miała jakiś sens to musiałby wejść jako jedynka, żeby przez te kilkadziesiąt minut mógł się rozkręcić kolejny epicki pojedynek z jego udziałem :D 

• Lubię to 1

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   583

7 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Jacob Fatu - już któryś raz to pisze i mysle ze wielu myśli podobnie - Fatu idealnie wpisałby się w storyline Bloodline w każdym momencie tego story. Były mistrz MLW, najdłużej panujący swoją drogą (819 dni) jedna z topowych gwiazd MLW był trenowany przez Rikishiego który prędzej czy później do story Bloodline dołączy. Talent jest, z biegiem czasu sytuacja jest coraz bardziej klarowna na dołączenie Jacoba do WWE, kiedy jak nie w tym roku? 

Jak już to powinien zadebiutować na WMce. Rock spuszcza Romanowi wpierdal. Wcześniej były interwencje Bloodline, ale Dwayne poradził sobie z nimi i tak leżą kolejno zwłoki Heymana, Jimmy'ego oraz Solo.  Już myślisz, że nic się nie staniem, bo nie ma kto pomóc  i Rocky ma pinować Romana po finisherze czy 2 z rzędu (choć na Romualda potrzebna by była atomówka), a tu nagle nowy członek BL przerywa pin, spuszcza wpierdol Johnsonowi, Roman wstaje pinuje 1,2,3. 

Koniec walki.   

Booking 101. Chyba tak samo z Solistą zrobili jak dobrze pamiętam. 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

PWInsider/Liv/Naomi:

Liv wróci i jeszcze zakręci się koło wygranej, a może nawet i wygra, bo dlaczego nie?

Zaczynam się zastanawiać, bo oryginalne plany zakładały Orton vs Reigns o pas UV i zmieniono to na F4W rzekomo dlatego żeby Orton nie zgarniał pinu, bo zepsułoby to jego powrót według oficjeli. Jeśli F4W jest tylko po to żeby LA albo AJ zebrali pin to mega słabo. Liczę na Ortona.

Gdzies tam wyciekła lista faktycznych; bardziej realnych niespodzianek niż te które wymieniłem wyżej, w damskim RR Matchu maja się pojawić Liv Morgan i Naomi (Trinity, obecna mistrzyni TNA Knockouts) i w męskim - X-Pac. 

Edytowane przez HeymanGuy
  • Lubię to 1

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

Godzinę temu, HeymanGuy napisał(a):

w damskim RR Matchu maja się pojawić Liv Morgan i Naomi

Tak myślę, że Liv jeśli się pojawi faktycznie może być czarnym koniem, a już na pewno być w RR praktycznie do samego końca, zwłaszcza, że zawsze można to jakoś połączyć z jej historią z Ripley. Chyba już tu było zresztą rok temu, ale WWE lubi iść w podobne tony byłych partnerów etc.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Podczas ostatniego odcinka RAW dowiedzieliśmy się, że w Royal Rumble Match weźmie udział Drew. Myślę, że to jeden z kandydatów do finałowej czwórki, bo samej walki oczywiście nie wygra. Po tym, co zobaczyliśmy na RAW to pewnie Punk go wyrzuci z walki. 

https://www.f4wonline.com/news/wwe/drew-mcintyre-declares-for-wwe-royal-rumble

Jak już wiemy Seth będzie znowu bronił złota na RAW. Najpierw walka na Day1 z Drew, a teraz starcie z Mahalem. Dlaczego nie Royal Rumble? Czyżbyśmy naszego mistrza na gali nie zobaczyli? Tak coś mi się to właśnie widzi. Może będzie inaczej. 

Jeśli chodzi o Mahal vs Rollins o WHC to mysle ze na RAW wydarzy się coś dzięki czemu rewanż dostaniemy właśnie na Royal Rumble 2024, nawet bym nie był zły, Rollo coś by na tej gali robił 

• Reputacja:   581

2 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

Jeśli chodzi o Mahal vs Rollins o WHC to mysle ze na RAW wydarzy się coś dzięki czemu rewanż dostaniemy właśnie na Royal Rumble 2024, nawet bym nie był zły, Rollo coś by na tej gali robił 

jak już mieli dać randomowego typa to mogli dać Gable'a albo Bronsona, przynajmniej nie chciałbym wyjebać kompa przez okno oglądając takie coś

• Haha 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Android

Wtrącając się w dyskusję o pinowaniu Romana, mogę iść w zakład że ewentualna zmiana mistrza UV będzie po odliczeniu kogoś z pozostałej trójki. Dostajemy wtedy sytuację, w której Roman nadal jest "niepokonany", ale nie ma już pasa i otwiera się droga do starcia z Rockiem o bycie "głową rodziny", co w takiej walce już jest dobrą historią i obarcza nas niepewnością co do wygranej któregokolwiek z dwójki. Wydaje mi się że taka walka mistrzowska na RR nie jest przypadkowa. A osoba przejmująca pas staję się mistrzem, więc prestiż jest sam w sobie, a w przypadku Ortona nie zamyka mu to furtki do późniejszej rywalizacji z Romanem, po tym jak pas przejmie Cody. 

Co do RR matchu kobiet, obecność kilku/kilkunastu gwiazd NXT jest obowiązkiem, bo panie wykonują dobrą robotę u siebie. Powróci pewnie AJ, dostaniemy może Litę czy Stratus.

• Lubię to 1

Mistrz IC Gunther w Royal Rumble Match.
https://www.f4wonline.com/news/wwe/gunther-declares-for-wwe-royal-rumble

Royal Rumble 2024 się zbliża, więc można coś napisać/coś zapytać.

Jak widzicie finałowe czwórki? Panie/Panowie?

Jeżeli chodzi o Panów, to już gdzieś wcześniej pisałem, więc nie będę teraz zmieniał zdania. Punk/Rhodes/Gunther/Drew, ale nie zaskoczy mnie jakoś bardzo obecność tam, chociażby Nakamury, czy Samiego.
Co do wygranego, to tak właściwie nie da się wymyślić czegoś innego niż wygrana kogoś z dwójki Punk/Rhodes. Dla mnie CM Punk wygra.

Jeżeli chodzi o Panie, to zestaw Ruda/Bayley/Belair i powracająca Morgan do mnie najmocniej przemawia, ale nie wykluczam, że taka Bianca może polecieć wcześniej wyrzucona przez Jade, z którą później zawalczy na WM, no chyba że obie znajdą się w top4.
Wygra Bayley, wyrzucając Becky.

Powroty? Niespodzianki?
Brock Lesnar to dla mnie opcja oczywista. Zobaczymy czy dostaniemy początek jego rywalizacji z Guntherem.
Mąż Chelsea niejaki Cardona to też opcja możliwa.
Tyler Breeze? W sumie, dlaczego nie? Prowadzi kanał z Woodsem podobnież ma jakiś tam kontrakt z WWE, więc pewnie mógłby się pojawić.
Bad Bunny? Byłoby spoko, ale pewnie to nie nastąpi.
Mercedes. No tutaj wszystkie znaki na niebie wskazują na AEW, chociaż wciąż tam się nie pojawiła.
Mam jedynie nadzieję, że nie dostaniemy powrotu w stylu Michelle McCool, która wbija sobie z publiczności, bo słabe to było, że hej. Są utalentowane Panie w NXT, które powinny dostąpić takich zaszczytów, jak występ w Rumble. 
Sheamus? Czytałem gdzieś, że jest bliżej niż dalej. Rumble to chyba odpowiednie miejsce. 
O Morgan czy Naomi czy AJ już chyba pisałem. 
Andrade. Skoro jeszcze się nie pokazał to chyba zostawili go na RR.

Ile osób z NXT zobaczymy? Kto najlepiej wypadnie?

• Reputacja:   581

43 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Royal Rumble 2024 się zbliża, więc można coś napisać/coś zapytać.

Jak widzicie finałowe czwórki? Panie/Panowie?

Finałowa 4 powiem tak, jeszcze w grudniu myślałem, że będzie to Punk/Rhodes/Knight/Zayn, ale to byłoby przekozak, ale skoro Knight walczy o tytuł w F4W, który pewnie będzie Main Eventem RR, więc wcześniej raczej Knight nie wystąpi w RR żeby dostać shota na pas, który może wygrać potem, a przy tym być bardziej zmęczonym, więc Knight mi wypada, ale pozostała trójka zostaje i uważam że do niej dołączy McIntyre/Rock/Jey żeby nie było to opisze dlaczego tak uważam do każdego z tej 6.

Punk/Rhodes - Tutaj dam ich jako jedno, bo to proste jak drut i jeden i drugi chce dokończyć swoją historię, Rhodes zawalczyć o tytuł na WM i wygrać, a Punk podobnie chce wygrać tytuł ALE tutaj głównym celem jest bardziej ten upragniony ME WM, więc dwóch faworytów największych, więc uważam, że jeśli jeden z nich ma wygrać to powinna być nawet ostatnia 2 w RR.

Zayn - Powiem tak jeszcze w Listopadzie/Grudniu i ogólnie przed powrotem Punka to był dla mnie giga pewniaczek do wygrania RR, z gościem nic totalnie się nie działo, a jak zapowiedział, że chce wygrać mistrzostwo WH i potem jeszcze zawalczył o ten tytuł i jeszcze przejebał przez Roll Upa, to wyglądało jakby to miał nie być koniec i jeszcze dostaniemy go w walce mistrzowskiej i wydawało mi się to oczywiste, że droga po ten tytuł się zaczęła właśnie wtedy kiedy wspomniał, że chce wygrać ten pas i jak dla mnie wszystko ładnie się układało, aż do powrotu Punka, mimo to dalej uważam Zayna za czarnego konia RR i z potencjałem na wygranie i dostanie walki o główny tytuł na WM, nie musi być stricte w ME, bo ME to zaliczył już w zeszłym roku i też to był piękny moment, teraz wystarczy wygranie głównego tytułu na WM i to też będzie świetne, a dobrze pamiętamy, że w 2020 Drew też przepierdalał sporo przed wygraniem RR.

Drew - Jego story mimo że robi się strasznie schematyczne i jedzie cały czas na tym co już mówił i w sumie mówi to samo od 2 miesięcy jakoś to i tak to dalej Drew McIntyre, który jest zagrożeniem i mimo, że nie uważam, że wygra RR czy nawet że ma szansę na wygraną, to przez wzgląd na to co teraz dzieję się na Raw czyli to że on sam chce zmienić tą złą passę, że gada do Punka, gada do Rhodesa i uczestniczy w story tych dwóch zawodników to myślę, że powinien też być w ostatniej 4, a przynajmniej jest moim kandydatem do bycia w ostatniej 4 lub nawet 3 z Rhodesem i Punkiem.

Rock - Tutaj dałem go, bo RR to jednak szansa, żeby zasiadł na "Head Of The Table" i pokonał Romana na WM, jednak to byłoby cholernie głupie jakby Rock to wygrał i tak naprawdę totalnie 0 emocji by było, bo wiadomo, że Roman nie straci pasa na rzecz Rocka, a sam feud przez częstotliwość pojawiania się obu zawodników też mógłby nie być zbyt angażujący, więc nie dość że RR Match byłby zmarnowany, ME WM by był giga przewidywalny to jeszcze tytuł by całkowicie znikł, bo ważniejsze byłoby story o "Head Of The Table" dlatego myślę, że jest szansa na Rocka w RR Matchu, ale cholernie bym tego nie chciał, bo dla mnie to byłaby głupota i ta walka o ile do niej dojdzie to powinna być bez pasa na szali na WM.

Jey - Uważam, że ma niedokończone sprawy z Romanem Reignsem i za wszelką cenę mógłby chcieć wygrać RR i jest szansa, że zostanie w tym RR jako jeden z ostatnich, czy w ostatniej 4? Nie wiem, ale jak najbardziej jest na to szansa i wtedy przeszkodzi mu Jimmy lub Jimmy i Solo, którzy go wywalą z tego RR po tym jak Jimmy został wywalony przez Jeya we wcześniejszym etapie i tak rozpoczniemy potencjalny feud Jimmy vs Jey lub nawet Jimmy vs Jey vs Solo.

Co do pań tutaj nie mam zbytnio jak się rozpisywać, bo uważam że RR wygra Bayley i to jest jedyny jak dla mnie kandydat do wygrania tej walki, dlatego że Becky nie potrzebuje tej wygranej, ona jest taką postacią jak Cena czy nawet Rock obecnie, może sobie wyjść, powiedzieć, że chce walki o tytuł na WM i ją dostanie i nikt by nie miał z tym problemu tak naprawdę, Bayley już tak nie może zrobić, a nawet potrzebuje wygranej w RR, żeby story z Damage Control się układało tak jak powinno, ajjj ostatnio tak zajarany byłem kiedy Orton wygrał RR w 2017 i było tak samo jak teraz z Bayley, niby przyjaciółki, ale ostatecznie wybierze Iyo jako rywalkę na WM, GIVE ME THAT! A jako ostatnią 4 to ciężko mi ocenić, ostatnia 3 to zgadzam się z moim przedmówcą powinny raczej być Bayley/Pianek/Becky, ale co do 4 osoby to nie mam pojęcia, może jakaś Cargill? Powracająca Sasha Banks? A może zaskoczenie i jakaś Tiffany Stratton? To też nie byłoby złe.

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   394

W dniu 7.12.2023 o 12:11, Hogan napisał(a):

Wygrana w RR mężczyzn padnie łupem albo kogoś oczywistego jak np. Cody, Punk, Orton (moje typy), albo nieoczywistego, ale tutaj kandydat jest raczej jeden a mianowicie LA. Jak dla mnie raczej WWE nie zdecyduje się dać wygranej komuś mniej oczywistemu, więc celuję że to Cody ponownie wygra i wybierze Romana na WM. Wygrany na 100% będzie szedł po Romka, więc grono kandydatów do wygrania nie jest zbyt duże. 

Punk z Rollins'em to pewniak, tylko czy aby tak szybko to dostaniemy? Myślę, że na RR zobaczymy Drew vs Seth i cash in Priesta, który dostanie program z Balor'em, który przejdzie prędzej czy później face turn. 

W RR kobiet raczej Becky, chociaż marzy mi się aby wygrała Jade, lecz to raczej moja melodia przyszłości niż coś, co może się wydarzyć choć wierzę, że Tryplak czymś zaskoczy podczas gali. 

Nie ma szans, większość portali sugeruje że Roman stoczy walkę z The Rockiem na WM, jestem niemal niż pewny że zaskoczą na RR i po prostu Roman straci pas i tyle, za pewnie Orton zdobędzie złoto i spinuje AJ albo Knighta... I mamy walkę Cody kontra Orton...

Co zwycięzcy RR Matchu obstawiam że to będzie Punk, po prostu dostanie w końcu ten upragniony win w RR Matchu i Main Event WM, tylko to mu do szczęścia potrzebne tak jak sam stwierdził wiele razy chce wygrać RR i w końcu dostać ME WM i dostanie przez co nie będzie sie czepiał że zaś został wystawiony pod ch*j i później śmiało będzie mógł promować młodszych bo wszystko co chciał osiągnąć, osiągnie+-. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg