Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Polityka PIS

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jednak czym różni się od tego zawiązanie koalicji cieniasów, potocznie zwanej LiD-em? Niczym.

Tym, że lewica chce się złączyć, aby mieć lepszy wyniki w wyborach a chcący na nich głosować nie musieli wybierać pomiędzy wieloma partiami (jak w 2005). I zakładają koalicje a nie uciekają z jednej partii do drugiej, bo boją się, że nie wejdą do parlamentu.

Jeżeli zaś chodzi o przekazywanie czegokolwiek na Kościół, to również uważam to za nieporozumienie.

Cieszę się, że chociaż w tym przypadku się zgadzamy.

A jeżeli dla Ciebie wszystko, co SLD-owskie, jest dobre, to jesteś szczęśliwym człowiekiem. Przynajmniej wiesz na kogo zagłosować.

I tu się mylisz, uważam, że rządy SLD nie były w pełni wykorzystane, gdyż wpierw musieli naprawiać finanse państwa po rządach AWS-u a potem godzili się na ustępstwa w wobec krk by zechcieli łaskawie poprzeć nasze wstąpienie do UE. Wiem na kogo głosować ale tylko dlatego, że na naszej scenie politycznej nie ma innej liczącej się partii lewicowej, a głosowanie na małą partie okaże się głosem straconym tak jak w 2005r.

Wie o tym nawet dziecko.

Dziecko może tak ale nie Pani Fotyga, która powiedziała, że Niemcy i Rosjanie to nasi historyczni wrogowie.

Ciężko jednak nie wspominać o wojnie gdy nasi zachodni sąsiedzi wciąż wracają do tamtych czasów w swoich żądaniach.

Z to jej wypowiedzi wychodzi na to jak by to wszyscy obywatele niemieccy za namową ich rządu składali pozwy o odzyskanie „swych” ziemi. Tylko, że rząd niemiecki już dawno odciął się od podobnych wniosków a dokonują tego pojedyncze osoby.

Bo jej zburzyli jakąś Warszawę

Cała Europa ucierpiała z powodu II Wojny Światowej, a za zniszczenie Warszawy odpowiada w pewnym stopniu powstanie warszawskie.

Żeby żyć w zgodzie, a jednocześnie nie być dziwką świata. Kto dziś szanuje PSL, chociaż jest najstarszą polską partią?

Mam dokładnie takie same przemyślenia odnośnie PSL.

Chciałbym jeszcze przypomnieć, że lewicowo centrowemu (jak się sam określa) Kwaśniewskiemu można zarzucić wiele ale on przynajmniej nie klękał i nie całował w rękę przywódcy obcego państwa. (Kaczyński i B16).

Tak? Z chęcią przeczytam jak. Lizanie lizaniem, ale to szkodzenie mnie zaciekawiło.

O tym napisze ci już jutro.

A mógłbyś mi wymienić jakieś przykłady, kiedy to na nas pluli a SLD udawało, że deszcze pada?

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71842

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

9

• Brychu

9

• Streetovs

4

• John Cena

4

Top użytkownicy w tym temacie

I zakładają koalicje a nie uciekają z jednej partii do drugiej, bo boją się, że nie wejdą do parlamentu.

Zaraz, zaraz... pewne miejsce w Sejmie miał tylko SLD. SDPL, UP, a w szczególności PD podczepiły się pod niego w obawie przed kolejną kadencją na politycznym zadupiu.

a za zniszczenie Warszawy odpowiada w pewnym stopniu powstanie warszawskie.

Nie. Winni są naziści.

Chciałbym jeszcze przypomnieć, że lewicowo centrowemu (jak się sam określa) Kwaśniewskiemu można zarzucić wiele ale on przynajmniej nie klękał i nie całował w rękę przywódcy obcego państwa. (Kaczyński i B16).

Osobiście uważam, że nasza przyjaźń ze Stanami jest bardziej szkodliwa niż pożyteczna. Bynajmniej nie z powodu jakiejś antypatii, ale... nie, nie chce mi się rozpisywać. Jak jest każdy widzi. My im tarcze mamy budować (bez referendum!), a oni nam wiz nawet nie zdejmą...

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71846

a za zniszczenie Warszawy odpowiada w pewnym stopniu powstanie warszawskie.

Bez przesady. Zaraz wyjdzie, że Polacy są sami sobie winni, no bo po co się bronili! W końcu lepiej było skapitulować całkowicie jak tchórzliwi Francuzi i nie robić nic, licząc na szczęście i łaskę, że zabiją nam w obozach tylko 40% społeczeństwa?

Przepraszam, że wtrąciłem się do dyskusji, w której nie chce uczestniczyć, bo nie lubię wymiany poglądów o polityce. Przeważnie wychodzą z tego konflikty ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71847

Osobiście uważam, że nasza przyjaźń ze Stanami jest bardziej szkodliwa niż pożyteczna. Bynajmniej nie z powodu jakiejś antypatii, ale... nie, nie chce mi się rozpisywać. Jak jest każdy widzi. My im tarcze mamy budować (bez referendum!), a oni nam wiz nawet nie zdejmą...

Podobnie uważam. Lizanie im tyłka a w zamian nic. Ostatnio czytałem że nawet za dzierżawę ziemi pod tą tarczę nie będą prawdopodobnie płacić :-x nie mówiąc nawet o innych korzyściach z tego płynących bo po prostu ich brak :?

Podobnie ma się sprawa z taśmami Rydzyka - na których opluwa właściwie PIS a oni mówią że deszcz pada bo wiedzą że muszą siedzieć cicho żeby nie stracić elektoratu pochodzącego z Radia Maryja - więc Rydzyk może wszystko a bezdomnego ciągają po sądach( to jest równość wobec prawa?) :-x

Kolejna sprawa to zmiana ustawy o niezależności sędziów (a właściwie jej ograniczenie) która może zostać wykorzystana w przypadkach innej postawy sędziów niż oczekiwania władz :mad:

To niektóre tylko kwestie widoczne gołym okiem

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71848

O Powstaniu Warszawski

Oczywiście podziwiam odwagę i męstwo walczących w powstaniu, ale trzeba powiedzieć sobie szczerze, że powstanie to było sromotną klęską. Było ono źle przygotowane z bardzo kiepską logistyką (jak nie zerową), a powstańcy mieli niewiele uzbrojenia do tego kiepskiej jakości. Tak przygotowane powstanie było skazane na klęskę, a poza tym po niedługim czasie sami mieszkańcy Warszawy mieli dość powstania jak i samych powstańców.

O kościele

O dalekiej historii i opowiadaniu o zdrajcach biskupach, którzy sprowadzili na nas potop szwedzki czy jezuitach, dzięki których społeczeństwo było niedouczone już sobie daruje.

Ale do rzeczy, wszystko zaczęło się, gdy w 1993 rząd Suchockiej podpisał umowę z Watykanem zwaną konkordat dający, krk wielkie przywileje w Polsce.

Szkody

Gdy wprowadzano religie do szkól Glemp zarzekał się, że katecheci nie będą opłacanie z budżetu państwa, w 2005r. kosztowali nas ok. 650mln zł.

Fundusz kościelny ofiarował 75,71mln w 2002, 78,33mln (03-05), 93,68mln w 2006 i 96mln w 2007

O tysiącach hektarów gruntów przekazywanych krk za symboliczną złotówkę i milionach zł. przekazanych darowizn przekazanych na kościół przez firmy państwowe pisać już mi się nie chce.

Powiem tylko jeszcze, że krk prawdopodobnie wzbogaci się o jakieś 15 miliardów złotych na mocy ustaleń Komisji Majątkowej ds. zwrotu mienia Kościołowi katolickiego.

I żeby nie było nie na temat, głosowanie na PiS to nie tylko „głos oddany przeciwko Polsce” i polskiemu społeczeństwu, ale również przeciw zdrowemu rozsądkowi, bo przyjrzyjmy się, kto jest w ich szeregach

J. Kaczyński- mały człowiek z wielkimi kompleksami, nie najzdrowszy psychicznie, wszędzie widzący jakieś szare sieci oraz wszech obecny układ, który chce go dorwać, ośmieszający siebie i Polaków na scenie międzynarodowej

Z. Ziobro- kiepski adwokat, jedyne, co mu się udało to zebrać jakieś bliżej nieokreślone „twarde dowody”

P. E. Gosiewski- minister bez teki, tak lubi się kolejką bawić, że sobie wybudował własny peron za nie własne pieniądze, jak sam siebie określił potomek Kmicica

„Krwawy” L. Dorn- cham, od niedawna ochrzczony, traktujący sejm jak wybieg dla psów, lubiący opowiadać bajki, a jeszcze bardziej zakuwać lekarzy w kamasze

T. Cymański- dupek, ten, co mówiąc wiele potrafi nic nie powiedzieć, były palacz chcący zakazać palenia

Zawsze można zagłosować na Polityczne Ofermy z liderem Tuskiem, który wziął ślub kościelny na krótko przed wyborami(śmiech na sali).

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71948

a poza tym po niedługim czasie sami mieszkańcy Warszawy mieli dość powstania jak i samych powstańców.

Szczególnie to widać w obchodach z okazji rocznicy :roll: . Przedstawiłeś fakty, z którymi nie sposób polemizować, ale z tą pointą przesadziłeś.

Tego, co napisałeś o Kościele, nie będę komentował, bo moim zamiarem było jedynie przeczytanie Twoich argumentów. Zachowałeś czerwoną godność. A teraz czekam aż wylejesz wiadro pomyj na Żydów :D. Ale nie... przecież to Wasi kumple. I żeby nie było, że napisałem to w ramach kontrataku, bo swoje stanowisko do religii już przedstawiłem. Antysemitą też nie jestem, ale... no napisz coś o Żydach, chłopie.

Głosuj dalej jak Ci podpowiada bolszewicko-komunistyczna duma. Na pewno wszyscy się ucieszymy gdy w szponach Orła Białego znajdą się sierp i młot, a koronę uwieńczy gwiazda czerwona :D.

Do tej krótkiej charakterystyki PiS-u odniosę się tylko w kilu słowach. Z niektórymi argumentami się nawet zgadzam, chociaż wątpię aby na myśl przyniósł Ci je zdrowy rozsądek. To raczej ta wszechbijąca czerwień. Z rządem PiS-u zdecydowanie się nie utożsamiam, ale tak się złożyło, że muszę go bronić w konfrontacji z kimś, kto poza Szmajdzińskim świata nie widzi. Szkoda, że nie przedstawiłeś nam wszystkim postaci, które chętnie byś widział w ministerstwach: charyzmatycznego wodza Olejniczaka, erudyty Gadzinowskiego, sprawiedliwego Kalisza i oświeconej Senyszyn. Znalazłyby się pewnie jeszcze jakieś stołki dla Kwaśniewskiego, Millera, Oleksego, Cimoszewicza, a kto wie, czy nie Urbana.

który wziął ślub kościelny na krótko przed wyborami(śmiech na sali).

O tym, że Kwaśniewski zrobił to samo nie napisałeś ani słowa :roll: . A to dopiero jest śmiech na sali.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71960

Heh moj temat jako ze skonczylem w tym roku politologie :D

Wszystkich wypowiedzi nieprzeczytalem jeszcze, zalamalem sie jak czytam wypowiedzi JohnCeny, no coz... Lepiej byc zerem niz Leszkiem Millerem :grin:

Co do polityki PiS, odrazu podkresle ze nigdy nie popieralem i nie popieram tej partii, ale w tym watku w paru kwestiach wezme jej strone. i chyba kazdy obiektywny i troche rozgraniety czlowiek to zauwazy, jest niemal od poczatku swoich rzadow PiS atakowany jest przez media i opozycje (co zrozumiale ale PO przesadza max.), dlatego te ich teksty o ukladach sa w jakis sposob zrozumiale, tyle ze oni tworza swoje uklady, jak kazdy dobry polityk musza byc hipokrytami i walczyc o wladze.

Porownania do Kuby itp; sa tak zenujace ze szkoda komentowac, autor tych slow przez to sie osmieszyl juz na poczatku, jakby bylo choc minimum tak jak twierdzisz to nigdy by bracia nie dopuscili do wyborow. Juz poza tematem to moim zdaniem tzw; demokracja jest systemem totalitarnym gdzie tylko nieliczni maja wplyw na panstwo, a spoleczenstwu daje sie pare swobod tworzac iluzoryczna wolnosc, ale nie o tym temat.

Rzady PiSu sa lepsze niz SLD, tam zadna afera prawie nie wychodzila na swiatlo dzienne, dopiero pod koniec ich rzadow, SLD robilo duze przekrety, zreszta czego mozna bylo sie spodziewac jak w najwyzszych strukturach byli PZPRowcy.

Kwasniewski lepszym prezydentem, w czym lepszy? W tym ze najebal sie w bardzo waznej uroczystosci w Katyniu, ze byl ulegly na spotkaniach zagranicznych, ze za pieniadze podatnikow zyl jak rodzinna krolewska, wyslal polskie wojska do Afganistanu.

Dla mnie gorszego prezydenta, (no moze oprocz Bolka, ale to wogole byl szczyt) w Polsce po 90-roku nie bylo.

Teraz PO, ta partia oprocz Rokity, ktory wedlug mnie z niej odejdzie(i dobrze zrobi), to wogole smiech na sali, po pierwsze powinny zmienic nazwe na AntyPiS. Non-stop tylko to slysze u nich jakis PiS jest be, a PiS to a Pis tamto do znudzenia, Tusk jego wypowiedzi to koncert pajacowania czy zapluty Niesiolowski nawet w swym durnym AntyPisostwie to popieraja takich smiesznych politykow i ich uwiarygodniaja jak Lepper czy Giertych.

I wlasnie to byla jedna z zaslug PiSu ze moze zniszczyl (choc bedzie wiadomo po wyborach)

partie Samoobrona i LPR, ktore juz dawno powinny pojsc na margines.

Minusow mozna mnozyc np; uleglosc w stosunku do takiego prymitywa jak Tadzio z rozglosnii czy beznadziejni ministrowie jak Szyszko, Fatyga czy przez koalicje wczesniej Giertus i Lepper.

Polityka zagraniczna fakt ze slaba, ale np; w stosunku do Niemiec bardzo dobra, do Niemiec trzeba byc stanowczym, niestety to jedyny plus jaki widze.

Minusem jest tez Ziobro i jego wizja panstwa policyjnego, w skrajnosc popadamy juz jak za byle co sa kosmiczne mandaty, ale przypomne ze juz zaostrzano prawo(np; grzywna za browar na ulicy) za SLD.

Za nagrywanie rozmow to pierwszy wzial sie Lepper, a teraz burak zgrywa glupa jak to go kazdy nagrywal, poprostu :D

Ogolnie jesli PiS przegra to wejdzie PO i wspaniale PO wejdzie w koalicje z SLD i nic sie nie zmieni, tyle ze tym razem Pis bedzie atakowalo jako opozycja, czyli wkolo macieju, potrzeba paru pokolen zeby moze zmienilo sie tu na plus, dlatego nie glosuje, ale widze ze nadal masy sie ludza :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71963

Ze się tak nieśmiało wtrącę... PO przy każdej okazji mówi, że "choćby nie wiadomo co" to nie wejdzie w koalicję z SLD. Jeżeli nie będzie sama rządziła to z kim? eeee nie wiem :) W przyszłych wyborach zagłosuję na PO, bo IMO. nie ma innej partii na którą mógłbym oddać głos.

Oglądaliście ostatnio program 'Co z tą Polską'? Ciekawe był co mówił pan Putra. Ktoś rzuciał hasło, że Ziobro coś tam bezprawne itd. Chyba Kalisz to mówił, przy okazji cytował jakieś paragrafy. Na to Putra powiedział, że on WIERZY, że sprawa dobrze się skończy itd. Na konkretne paragrafy on odpowiedział, że on w coś tam WIERZY! A co mnie kufa obchodzi w co on wierzy? niech konkretnie odpowiada, a nie robi z ludzi debili. Mydlenie oczu goes on. Beznadziejny był ten kolo.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71964

Szczególnie to widać w obchodach z okazji rocznicy . Przedstawiłeś fakty, z którymi nie sposób polemizować, ale z tą pointą przesadziłeś.

Obchodach zorganizowanych przez pisuarów. Widocznie ja też „Muszę Ci wszystko na tacy wyłożyć” gdyż miałem na myśli mieszkańców Warszawy w czasie powstania a nie obecnych.

Zachowałeś czerwoną godność. A teraz czekam aż wylejesz wiadro pomyj na Żydów . Ale nie... przecież to Wasi kumple.

Teraz to już piszesz głupoty właściwie, po co o jakiś Żydach nawiązałeś?

bo swoje stanowisko do religii już przedstawiłem

Czy ideologia obcego, pasożytniczego państwa, którego egzystencja oparta jest na wyłudzaniu pieniędzy od obywateli innych państw, jest religią? Państwa które odpowiada za śmierć większe ilości ludzi niż dwie wojny światowe razem wzięte.

kto poza Szmajdzińskim świata nie widzi.

Teraz to już się ośmieszyłeś, nigdzie nie napisałem, że podobają mi się, zachowania polityczne większości ludzi, których wymieniłeś(poza Gadzinowskim i Senyszyn). Ale ty kierujesz się prostą logiką (ale pewnie tak tobą zawładnęła solidarnośćowa propaganda) ktoś ośmielam się bronić komuchów z SLD= popiera wszystkich jej członków,. To ja powiem ktoś popiera prawice= zapewne popiera też pałowanie małych foczek.

SLD robilo duze przekrety

Wymień kilka.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71965

Co wymien? Jakubowska, Blida, Miller, Oleksy te nazwiska mowia wszystko

-afera starachowicka

-afera orlenu

-ulaskawienie Sobotki

-klamstwa lustracyjne

-przeszlosc agenturalna, tu klania sie oleksy

-klamstwo z wyksztalceniem prezydenta (w normalnym kraju juz by byl skonczony, ale tu nie, zreszta o czym ja pisze w normalnym kraju jak ktos przegra wybory juz wiecej w nich nie startuje i traci przywodzctwo partyjne)

to tylko nieliczne przyklady z tych ktore ujawniono

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71966

Obchodach zorganizowanych przez pisuarów. Widocznie ja też „Muszę Ci wszystko na tacy wyłożyć” gdyż miałem na myśli mieszkańców Warszawy w czasie powstania a nie obecnych.

Co ma do tego organizator? Wypowiadają się Warszawiacy, uczestnicy i świadkowie tamtych wydarzeń! Więc tacą możesz sie co najwyżej walnąć w łeb.

Czy ideologia obcego, pasożytniczego państwa, którego egzystencja oparta jest na wyłudzaniu pieniędzy od obywateli innych państw, jest religią? Państwa które odpowiada za śmierć większe ilości ludzi niż dwie wojny światowe razem wzięte.

Watykan :D? Robi się bardziej czerwono niż w ZSRR :D. Zamknąć kościoły! Wybudować mauzoleum dla Bieruta!

Teraz to już piszesz głupoty właściwie, po co o jakiś Żydach nawiązałeś?

Bo skoro tak dobrze wychodzi Ci oczernianie Watykanu, to dlaczego nie zaczniesz pastwić się nad narodem, który przywędrował do nas w XIV w. i przymiotnik "pasożytniczy" również da się mu przypiąć. Zapomnij o tym kim był Lew Trocki ;).

A teraz bardziej poważnie... Jeżeli chodzi o Watykan, to tak. Na jego czele stoi papież, na jego fladze (która jest zresztą flagą kościoła katolickiego) widnieje tiara i klucze św. Piotra, jego hymn nosi tytuł "Marsz religijny", wiec powiedz mi od której strony mam na niego spojrzeć aby nie kojarzył mi się z religią?

poza Gadzinowskim i Senyszyn

Toś se znalazł autorytety :D. No tak, pierwszy jest (był?) publicystą "Nie", a druga przytacza słowa papieża na paradach gejów ;). To już wolę nieszkodliwego Olejniczaka. Jeżeli chłopina robi komuś krzywdę, to tylko sobie, mówiąc, że może zostać szefem rządu :D.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71968

ja wtrace sie bardzo merytorycznie i mam nadzieje ze nikt mi nie wlepi ostatniego ostrzezenia ;)

Jebac lewacstwo

Jebac PiS, bo to tez jest lewactwo.

Tylko Korwin-Mikke, ale gosc ma zbyt rewolucyjne pomysly, a media sa mu przeciwne :(

ps. w zasadzie srednio mnie interesuje czy Polska rzadza zlodzieje "z lewej" czy "prawej" strony, bo u nas wszecie sa prawie same szumowiny. Dziekuje :)

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71970

Co ma do tego organizator? Wypowiadają się Warszawiacy, uczestnicy i świadkowie tamtych wydarzeń! Więc tacą możesz sie co najwyżej walnąć w łeb.

Prędzej ciebie, bo tobie już i tak różnicy nie zrobi. Co ma do tego organizator?, chłopie pomyśl trochę (pokonaj ból, który odczuwasz przy tej czynności)

Bo skoro tak dobrze wychodzi Ci oczernianie Watykanu, to dlaczego nie zaczniesz pastwić się nad narodem, który przywędrował do nas w XIV w. i przymiotnik "pasożytniczy" również da się mu przypiąć.

Jeśli oczernianiem nazywasz przedstawienie faktów, to żal mi ciebie. A jeśli chodzi o Żydów, to jak mówili księża na pewno porywają chrześcijańskie dzieci, aby użyć ich krwi do jakiś obrzędów, a i jeszcze powinniśmy (za przykładem twoich starszych prawicowych kolegów) urządzić i getta ławkowe w szkołach.

Na jego czele stoi papież, na jego fladze (która jest zresztą flagą kościoła katolickiego) widnieje tiara i klucze św. Piotra, jego hymn nosi tytuł "Marsz religijny", wiec powiedz mi od której strony mam na niego spojrzeć aby nie kojarzył mi się z religią?

Najwidoczniej pomyślałeś, że bycie ateistom (lub prawicowcem) uprawnia cię do bycia ignorantem, ale widać, że nie masz pojęcia o chrześcijaństwie, jego początkach i jak powstał Watykan.

na jego fladze

Czyli tak idąc twoim tokiem rozumowania w Mozambiku wynaleźli pistolet, w Gibraltarze robią klucze a w Albanii latają dwugłowe orły. Też fajnie.

Toś se znalazł autorytety

Niezły przytyk, od fana Ziobry, ministra sprawiedliwości, który nie zna elementarnych zasad prawa, i Rokity, który zmieniał partie jak rękawiczki, to tak jakby szambo nurek się ze mnie śmiał, że w kupę wszedłem.

Afera z Millerem, pewnie chodzi ci o to, że zadeptywał ślady po zabójstwie Papały.

Jeśli chodzi o Blide, to jedyne, co mieli przeciw niej to zeznania jakieś baby, która pewnie kłamała by dostać niszy wyrok. Zresztą to pewnie Ziobro ma taki zbawienny wpływ, że więźniowie po latach nagle sobie przypominają, że dokonywali przestępstw z członkami SLD.

afera starachowicka- tutaj trzeba przytoczyć uzasadnienie wyroku: Co prawda nie mam konkretnych dowodów jakoby oskarżony przekazał informacje telefonem, ale ze względu na to, że telefon posiadał mógł to zrobić.

Czyli jak byś kupił siekierę w sklepie, policja by cię zgarnęła z pod wejścia, to możesz dostać dożywocie, bo co prawda nie ma konkretnych dowodów na to, że nie zabiłeś kogoś, co jednak nie wyklucza faktu, że mogłeś tego dokonać.

A tak na marginesie Ziobro jakieś dwa lata temu mówi, że ujawni zapis z tej rozprawy, i co?

przeszlosc agenturalna- jacy głupi byli ci wszyscy agenci, w końcu wszyscy mogli iść do jakiejś wróżki, która by im powiedziała „Niczego im nie podpisuj, bo, za jakie 20-30lat komuna przestanie istnieć, powstanie ustawa lustracyjna a potem IPN który będzie marnował publiczne pieniądze, i będą cię sądzić za to, że współpracowałeś z Służbą Bezpieczeństwa

legalnego państwa i rządu. A jedyną dobrą stroną lustracji będzie tylko taka, że PiS będzie się nią zajmować i zostawi gospodarkę w spokoju, dzięki czemu niczego w niej nie popsują”

ulaskawienie Sobotki- jak bym przeczytał takie uzasadnienie wyroku to samym go ułaskawił

A czemu nikt nie wspomni o

-Fozzie

-Spółce Telegraf

-ułaskawieniu Słowika przez Wałęsę

-powstaniu dziury budżetowej, dzięki, której groziło nam to, co w Argentynie

-rządach Buzka (PO) sterowanych z tylniego siedzenia, przez Krzaklewskiego

-obsadzeniu jakiegoś mózga w ministerstwie edukacji, który nie umiał obliczyć podwyżek dla nauczycieli

-sprzedawaniu polskich przedsiębiorstw poniżej realnej wartości

-wprowadzeniu katechetów do szkół

?

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71979

Prędzej ciebie, bo tobie już i tak różnicy nie zrobi. Co ma do tego organizator?, chłopie pomyśl trochę (pokonaj ból, który odczuwasz przy tej czynności)

Ależ Brychu, mnie myślenie nie boli :). Nawet nie pomyślałem, że może. Skoro jednak sugerujesz takie rzeczy, to znaczy, że musisz mieć jakieś złe doświadczenia, a zatem można Ci tylko współczuć. W każdym razie dalej nie widzę związku. Może mi powiesz, że wszyscy ludzie, którzy wypowiadają się w mediach na temat Powstania Warszawskiego (podkreślam, świadkowie i uczestnicy) są podstawieni przez PiS? Ok, nieważne. Rozumiem, że dla Ciebie są ważniejsze wydarzenia z 1917 r., wiec do ładu nie dojdziemy.

Jeśli oczernianiem nazywasz przedstawienie faktów, to żal mi ciebie. A jeśli chodzi o Żydów, to jak mówili księża na pewno porywają chrześcijańskie dzieci, aby użyć ich krwi do jakiś obrzędów, a i jeszcze powinniśmy (za przykładem twoich starszych prawicowych kolegów) urządzić i getta ławkowe w szkołach.

Prawica nie jest przecież monolitem. Nie jestem ani narodowym radykałem ani narodowym socjalistą. Po prostu nie lubię lewactwa.

Najwidoczniej pomyślałeś, że bycie ateistom (lub prawicowcem) uprawnia cię do bycia ignorantem, ale widać, że nie masz pojęcia o chrześcijaństwie, jego początkach i jak powstał Watykan.

Ty za to masz, bo przed chwilą siedziałeś na Wikipedii. I nie ateistom, tylko ateistą. Tak gwoli ścisłości.

Czyli tak idąc twoim tokiem rozumowania w Mozambiku wynaleźli pistolet, w Gibraltarze robią klucze a w Albanii latają dwugłowe orły. Też fajnie.

Bruchu, pomyśl. Kim był św. Piotr? Tak, apostołem i pierwszym papieżem. A do czego służą klucze? Masz rację, do otwierania. Czego w tym przypadku? Zgadza się, bram niebios. To symbol, jak każdy z przytoczonych przez Ciebie. Jako jedyny ma jednak religijne podłoże. Ale nie mam się co z Tobą równać, bo przecież masz pojęcie o chrześcijaństwie, jego początkach i o tym jak powstał Watykan.

Niezły przytyk, od fana Ziobry, ministra sprawiedliwości, który nie zna elementarnych zasad prawa, i Rokity, który zmieniał partie jak rękawiczki, to tak jakby szambo nurek się ze mnie śmiał, że w kupę wszedłem.

Taki ze mnie fan Ziobry, jak z Ciebie. Ale do Rokity to żeś się doczepił, że hej. Unia Demokratyczna (później Unia Wolności), AWS i PO to jego partie. Trzy przez szesnaście lat. Ale to przecież zmienianie partii jak rękawiczki. A lewicowy Marek Borowski? PZPR, SdRP, SLD, SDPL, LiD. Trochę więcej, ale co z tego.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-71992

Afera z Millerem, pewnie chodzi ci o to, że zadeptywał ślady po zabójstwie Papały.

Jeśli chodzi o Blide, to jedyne, co mieli przeciw niej to zeznania jakieś baby, która pewnie kłamała by dostać niszy wyrok. Zresztą to pewnie Ziobro ma taki zbawienny wpływ, że więźniowie po latach nagle sobie przypominają, że dokonywali przestępstw z członkami SLD.

afera starachowicka- tutaj trzeba przytoczyć uzasadnienie wyroku: Co prawda nie mam konkretnych dowodów jakoby oskarżony przekazał informacje telefonem, ale ze względu na to, że telefon posiadał mógł to zrobić.

Czyli jak byś kupił siekierę w sklepie, policja by cię zgarnęła z pod wejścia, to możesz dostać dożywocie, bo co prawda nie ma konkretnych dowodów na to, że nie zabiłeś kogoś, co jednak nie wyklucza faktu, że mogłeś tego dokonać.

A tak na marginesie Ziobro jakieś dwa lata temu mówi, że ujawni zapis z tej rozprawy, i co?

przeszlosc agenturalna- jacy głupi byli ci wszyscy agenci, w końcu wszyscy mogli iść do jakiejś wróżki, która by im powiedziała „Niczego im nie podpisuj, bo, za jakie 20-30lat komuna przestanie istnieć, powstanie ustawa lustracyjna a potem IPN który będzie marnował publiczne pieniądze, i będą cię sądzić za to, że współpracowałeś z Służbą Bezpieczeństwa

legalnego państwa i rządu. A jedyną dobrą stroną lustracji będzie tylko taka, że PiS będzie się nią zajmować i zostawi gospodarkę w spokoju, dzięki czemu niczego w niej nie popsują”

ulaskawienie Sobotki- jak bym przeczytał takie uzasadnienie wyroku to samym go ułaskawił

Nie badz smieszny z Millerem, dobrze wiesz o co mi chodzi, chodzby przypomnij sobie czemu musial zdymisjonowac, oczywiscie SLD za nic w swiecie nie doprowadzilo do wczesniejszych wyborow jak teraz PiS.

Jesli cho o Blide to bylo tyle dowodow , chodzby przekrety z inwestycjami jak byla min. budownictwa ze baba sie zabila, a moze idac twoim tokiem rozumowania to Ziobro ja zalatwil :D

Afera Starachowicka znow przytaczasz dziecinne z dupy wziete przyklady. Jakbym dzwonil do ludzi i ich informowal o aresztowaniach to nie wiem czy to bylo by takie nic.

Przeszlosc agenturalna, no niby nic kazdy ma swoje sumienie inni woleli zostac kurwa. Legalne panstwo i rzad w sluzbie ZSSR, donosicielstwo czesto na najblizszych, a to wszystko w sluzbie i dla partii ktora to przygotowalo panstwo sowieckie, byly to dzialania przeciw wlasnemu narodowi.

Lustracja i tak jest zle przeprowadzana, np; kosciol jest traktowany jak swiete krowy.

No tak swojego kumpla mimo iz prawidlowo skazany to chyba kazdy by ulaskawil, tacy sami.

Czemu nikt nie wspomni? No to wspomniales, dowodzi to temu ze afery byly sa i beda, przerazala tylko skala ich za rzadow SLD.

Jak juz pisalem musza zmienic sie diametralnie ludzie bo te same skomprymitowane mordy od lat rzadza w Polsce, tylko zmieniaja co jakis czas nazwy partii.

https://forum.wrestling.pl/topic/7621-polityka-pis/page/2/#findComment-72002

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Jakieś przecieki mówiły że Rocky’ego wyrzuci. Tylko to by było spoko kilkanaście lat temu, nie teraz
    • IIL
      Raczej wiadomo, że John Cena ugra w tym roku RR match, także zastanawia mnie kogo jako ostatniego wyrzuciłby z ringu? Powinien być to ktoś z kim stoczy program/walkę po Manii i stawiam, że będzie to CM Punk albo Randy Orton.  Punk zresztą też powinien dobić do main eventu sobotniej nocy WMki i walczyć o World Heavyweight Championship. Nie wygra jednak Rumble i zdobędzie shota w inny sposób. 
    • CzaQ
      To akurat chyba łatwo wyjaśnić - The Rock niczym Cena jest ofiarą własnego sukcesu. Gość jest tak popularny i rozchwytywany (nie tak dawno był najbardziej opłacanym aktorem na świecie), że po prostu studia naciskają żeby był facem, bo obawiają się, że heelowy Dwayne by się tak nie sprzedał. Przykład - mamy kolejny film w kinie czy na netflixie gdzie gwiazdą jest Rockualdo i ma on kategorię wiekową PG - czyli dostępną dla wszystkich. I zapewne dzieci dla których wrestling jest wciąż prawdziwy    ...pewnie nie chciałyby oglądać go 'bo tak naprawdę w TV jest złym człowiekiem!" i nie pójdą/nie obejrzą filmu czy serialu, w którym on występuję i jest ważną postacią. Czysty markieting.   
    • Attitude
      Rob Van Dam zdradził, iż choć jest związany kontraktem legend z WWE, to nie blokuje mu to kolejnych występów dla All Elite Wrestling. Przynajmniej tak wynika z jego wiedzy. Nie jest co prawda przekonany, że to obecnie najlepsza dla jego opcja. Ale odpowiednia oferta finansowa może go skusić. Link do filmu Dzisiaj w nocy przed nami kolejny odcinek AEW Dynamite. Aktualna zapowiedź: * Casino Gauntlet o World Title Shot * Bobby Lashley vs. Mark Briscoe * Will Ospreay vs. Buddy Matthews * Powróci Kenny Omega * Wystąpi MJF * Wystąpi Jeff JarrettPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas odświeżyć temat Coś z ostatnich dni - powroty The Rocka nie robią na mnie żadnego wrażenia. Po prostu w ostatnich latach widzę go ,,co chwilę'' i chłopina nie daje mi się za nim stęsknić. W dodatku nigdy jakimś wielkim fanem nie byłem i tak to jest, że raczej bliżej mi do przewijania jego gadki niż wypieków na twarzy. Wczorajszy epizod NXT utwierdził mnie jedynie w tym przekonaniu. Mógłby na jakiś dłuższy czas udać się ponownie do Hollywood
  • Dodaj nową pozycję...