Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2023 - War Games

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   581
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Godzinę temu, Grins napisał(a):

Jeśli newsy o tym że Roman ma odejść po WM i Cody ma przejąć pałeczkę

Ja bym bardzo chciał, żeby to była prawda, ale z drugiej strony w tym roku to widziałem kilka wersji newsów, najpierw widziałem, że ma trzymać tytuł do Września 2024, żeby pobić rekord Hulkstera, w tym samym czasie potrafiły wychodzić Newsy o tym, że na WM XL ma stracić ten tytuł, ale nie odejdzie, nie tak dawno słyszałem newsy o tym, że na EC i WM ma stoczyć pojedynki z Rockiem i Codym i z obydwu tych walk ma wyjść jako zwycięzca i Champion, teraz że po WM ma odchodzić, dlatego strata tytułu jest pewna, szczerze nie wiem co będzie prawdą, ale osobiście podoba mi się to, że jest to jedna wielka niewiadoma i jak sama walka Rhodes vs Reigns jest pewna, to przez totalnie niepewny wynik i co się wydarzy, a to właśnie przez te najróżniejsze newsy, przecieki, spekulacje tak właśnie jest to ta walka mnie zaczyna mega ciekawić, bo mam wrażenie że po tej walce poznamy wiele odpowiedzi na najciekawsze pytania, a być może i pojawią się kolejne jeszcze ciekawsze pytania, można mówić co się chcę, ale za Vinca wszystko było jasne i pewne, a tutaj mam wrażenie że Hunter bardzo dobrze kontroluje przecieki i niektóre się sprawdzają, inne nie i nigdy nie ma pewności co jest prawdą, tak samo chociażby obecna sytuacja z Punkiem są ludzie co twierdzą, że wróci, a są i tacy co totalnie temu zaprzeczają, nawet te najwiarygodniejsze źródła co chwilę zmieniają informacje na dany temat, podgrzewa to emocje i atmosferę w świecie wrestlingu. 

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   394

29 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

Ja bym bardzo chciał, żeby to była prawda, ale z drugiej strony w tym roku to widziałem kilka wersji newsów, najpierw widziałem, że ma trzymać tytuł do Września 2024, żeby pobić rekord Hulkstera, w tym samym czasie potrafiły wychodzić Newsy o tym, że na WM XL ma stracić ten tytuł, ale nie odejdzie, nie tak dawno słyszałem newsy o tym, że na EC i WM ma stoczyć pojedynki z Rockiem i Codym i z obydwu tych walk ma wyjść jako zwycięzca i Champion, teraz że po WM ma odchodzić, dlatego strata tytułu jest pewna, szczerze nie wiem co będzie prawdą, ale osobiście podoba mi się to, że jest to jedna wielka niewiadoma i jak sama walka Rhodes vs Reigns jest pewna, to przez totalnie niepewny wynik i co się wydarzy, a to właśnie przez te najróżniejsze newsy, przecieki, spekulacje tak właśnie jest to ta walka mnie zaczyna mega ciekawić, bo mam wrażenie że po tej walce poznamy wiele odpowiedzi na najciekawsze pytania, a być może i pojawią się kolejne jeszcze ciekawsze pytania, można mówić co się chcę, ale za Vinca wszystko było jasne i pewne, a tutaj mam wrażenie że Hunter bardzo dobrze kontroluje przecieki i niektóre się sprawdzają, inne nie i nigdy nie ma pewności co jest prawdą, tak samo chociażby obecna sytuacja z Punkiem są ludzie co twierdzą, że wróci, a są i tacy co totalnie temu zaprzeczają, nawet te najwiarygodniejsze źródła co chwilę zmieniają informacje na dany temat, podgrzewa to emocje i atmosferę w świecie wrestlingu. 

No właśnie informacji nie brakuje, co miesiąc jakieś nowe rewelacje... Ale serio jeśli ona ma kisić pas do września 2024 roku to ja nie wiem czy to wytrzymam, to jest zbyt hardcore'owe i meczące nie wiem czy fani to przetrawią, dla mnie obecnie Cody to pewniak jeśli chodzi o ten tytuł, zaskakujące jest to że mimo napięci na linii Hunter-Cody z przed lat, ci w niego mocarnie inwestują, ogólnie że Triple H nie idzie drogą Vince'a że każdego karci za błędy sprzed lat... To samo może być ze CM Punkiem który jeśli wróci i przyłoży się do pracy, będzie się starał budować dobre relacje (oby mu pierdolec juz minął) to Triple H to w jakiś sposób doceni i przywróci go na dobrą pozycję, gdzie zarazem będzie promował młodych i dawał nam jakąś rozrywkę... Vince sprzedaje swoje udziały i powoli chcą go całkowicie odsunąć od władzy w WWE, więc już nigdy nie wstawi swojego nosa w sprawy kreatywne, ogólnie 2024 rok w WWE moze zapowiadać się na prawdę dobrze... Chociaż Hunter też ma czasami spierdolone pomysły :D 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   679

Oficjalnie dwie nowe walki dodane do karty:

Carlito vs Santos Escobar:

F_LvBeaXAAAqOdF.jpg

Z jednej strony spoko, że Santos dostaje singlową walkę na takiej wielkiej gali, ale sama walka, która pewnie będzie dobra wygląda niczym żywcem wyjęta z jakiejś tygodniówki.

War Games Kobiet:

F_N4xP_WoAA5U75.jpg

Team Bianca vs Damage CTRL.

Skład nikogo pewnie nie zaskoczył. Było pisane, że to Becky będzie tą ostatnią. Jeżeli chodzi o mnie, to oczywiście jestem absolutnie przeszczęśliwy. W jednej walce dostaje moje dwie ulubione zawodniczki, więc niezależnie od wyniku walki, czy jej poziomu morda będzie zadowolona. Co do wyniku, to dla mnie takie 50/50, jednak. Damage CTRL z byłą mistrzynią i nową zawodniczką przegrywać nie powinno, ale po drugiej stronie trzy Main Eventerki, więc też średnio mi się to widzi. Co ma być to będzie.

Po dodaniu nowych pojedynków mamy 5 walk. Ubiegłoroczna edycja tyle miała, więc możliwe, że karta się zamknęła.

WarGames
Cody Rhodes, Jey Uso, Sami Zayn & Seth Rollins vs. Judgment Day (Finn Balor, Damian Priest, Dominik Mysterio & JD McDonagh)

WarGames
Charlotte Flair, Becky Lynch, Shotzi, & Bianca Belair vs. Damage CTRL (Asuka, IYO SKY, Bayley, & Kairi Sane)

WWE Intercontinental Championship
Gunther (c) vs. The Miz

Women's World Championship
Rhea Ripley (c) vs. Zoey Stark

Santos Escobar vs. Carlito

• Dzięki 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   746

1 godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Carlito vs Santos Escobar:

Właśnie się dowiedziałem, że Carlito jest w WWE:-D

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   37
  • Urządzenie:  iPhone

Zastanawiam się tylko nad tym, czy Orton sturnuje już teraz, czy trochę to odwleką. Za pierwszą opcja przemawia to, że Randy zleje Usosa który wysłał go z koleżkami na wakacje (casus Szkota toczącego głaz w majtkach pod górę). Druga opcja to jednak Randy vs Roman na jakimś RR. Nie mniej - markuję i pierwszy raz od dawna czekam na jakieś PPV.

• Lubię to 2

Piąty zawodnik ekipy Kodeusza już znany:

F_bq1WzXsAAJqRz.jpg

Może nie była to wielka niespodzianka, bo tego się spodziewaliśmy, ale mimo wszystko zadowolenie się pojawiło. Fajnie, że Orton wraca. 

W dniu 9.11.2023 o 00:42, KyRenLo napisał(a):

Cody dzwoni do starego przyjaciela. Tym przyjacielem będzie Randy Orton

No cóż. Zobaczymy, czy reszta, o której wtedy pisałem też się sprawdzi. Nie pogniewam się. 

Skoro Randy ogłoszony przed galą, to znaczy że szanse na pojawienie się byłego zawodnika AEW znacznie zmalały. I dobrze.

54 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Piąty zawodnik ekipy Kodeusza już znany:

F_bq1WzXsAAJqRz.jpg

Może nie była to wielka niespodzianka, bo tego się spodziewaliśmy, ale mimo wszystko zadowolenie się pojawiło. Fajnie, że Orton wraca. 

No cóż. Zobaczymy, czy reszta, o której wtedy pisałem też się sprawdzi. Nie pogniewam się. 

Skoro Randy ogłoszony przed galą, to znaczy że szanse na pojawienie się byłego zawodnika AEW znacznie zmalały. I dobrze.

I tu się mylisz że zmalały, właśnie że się zwiększyły, gdyby Orton miałby być niespodzianką to by go wcisnęli na to SS a tak to z jakiegoś powodu ogłosili to na RAW, do tego promo Nakamury na dzisiejszym RAW daje jasno do zrozumienia że Punk jest w drodze do WWE nie bez powodu jest ta cała otoczka, wróci za pewnie na SS lub Royal Rumble... Orton raczej zdradzi swojego kumpla Cody'ego, gdzie sprzeda RKO Jey'owi, ta reakcja z RAW mówi sama za siebie. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

3 godziny temu, Grins napisał(a):

I tu się mylisz że zmalały, właśnie że się zwiększyły, gdyby Orton miałby być niespodzianką to by go wcisnęli na to SS a tak to z jakiegoś powodu ogłosili to na RAW,

Na moje WWE zrobiło to tylko i wyłącznie z powodu takowego, iż gala odbywa, gdzie się odbywa. Orton zostawiony jako niespodzianka to Chicago oczekujące, że będzie to Punk. A tu nagle wychodzi Orton. A tak wszyscy wiemy, czego się spodziewać. Oczywiście mogę się mylić. Wiadomo.

Orton raczej zdradzi swojego kumpla Cody'ego, gdzie sprzeda RKO Jey'owi, ta reakcja z RAW mówi sama za siebie

Z tym akurat się jak najbardziej zgadzam. Pytanie, czy zrobi to podczas walki, czy już po ewentualnej wygranej pozostaje otwarte. 

promo Nakamury

Przecież on czeka na Okadę.:classic_happy:

Przed ostatnią galą Crown Jewel 2023 nie udało się napisać swoich ostatecznych typów i przemyśleń, ale tym razem póki są chęci to można coś przedstawić.
Zakładam, że karta jest ostateczna.
Survivor Series 2023:
Zacznę od trzech walk, gdzie jestem przekonany, że moje typy się sprawdzą:

Santos Escobar vs Carlito
Escobar w swoim pierwszym przemówieniu po przejściu na złą stronę mocy mocno mi się spodobał. W ringu też jest dobry. Natomiast, czy to jest walka godna takiej gali? No nie wiem, ale jest, co jest.
Walka, mam nadzieję, będzie niezła. Jeżeli chodzi o wygranego nie wyobrażam sobie, żeby Santos to przejebał. Taki ładny turn i teraz przegrywać swoją pierwszą walkę? Bez sensu.
Ostateczny typ: Santos Escobar.

Rhea Ripley vs Zoey Stark
Jak ostatnio klepałem w notatniku, oglądając RAW to prawie zapomniałem, że taka walka się tutaj odbędzie. Tyle więc jeżeli chodzi o szanse na wygraną Pani Stark. Walka pod względem ringowym powinna być dobra. Obie Panie swoje potrafią. Może nie będzie to tak dobre jak walka z Charlotte na WM, ale pewno jedna z lepszych walk, w których broni tytułu Rhea.
Ripley oczywiście wygra walkę. Wejdzie w 2024 rok jako mistrzyni, a że po drodze EC w Australii to nie widzę tutaj nic innego jak Ripley broniąca tytułu na WM. Oby to była Rebecca, ale czas pokaże.
Ostateczny typ: Rhea Ripley.

Gunther vs Miz
Spoko walka. Spoko wybór na przeciwnika. Dla mnie Miz jest mocno niedoceniany. Może nie jest wybitny w ringu, ale da się go polubić, a pozostałe umiejętności na dużym poziomie. Cieszę się, że dostał walkę. Liczyłem na wygraną, ale teraz, siedząc i pisząc to już mocno na spokojnie jestem pewny, że szansy na to nie ma. Jeszcze można dodać, że obrazki z ostatniego RAW, gdy to Mike powiedzmy tryiufował w myśl pewnej zasady Miz tego nie ugra.
Gunther obroni tytuł. Pytanie, kiedy i z kim go straci? Byle nie na jakimś przypadkowym odcinku RAW, bo po takim panowaniu na to nie zasłużył.
Ostateczny typ: Gunther.

Damage CTRL vs Team Becky/Team Belair/Team Charlotte.
Papierowo walka marzenie. Dwie ulubione zawodniczki przeciw sobie. Dodatkowo dwie wielkie mistrzynie Charlotte i Belair które w ringu nie zawodzą. Po drugiej stronie Iyo, czy Asuka, a jeszcze jest Kairi. No kurwa nie wyobrażam sobie, żeby z takim składem wyszło coś złego. Mocno zajarany jestem walką, dlatego wynik schodzi na drugi plan, ale coś obstawić trzeba.
Mimo obecności Rudej i dwóch innych zawodniczek z absolutnych wyżyn WWE to myślę, że Heelowa ekipa to wygra. Tak czuję.
Ostateczny typ: Damage CTRL.

Team Cody/Team Rollins vs The Judgment Day i Drew.
Kolejna walka papierowo zajebista. Dostajemy powrót Ortona. W walce jest Seth/Ekipa The Judgment Day też jest. Zawodnicy, którzy powinni stworzyć kawał dobrej walki. Dużo już napisałem wcześniej, więc specjalnie nie wiem, co mogę dodać, ale starcie może pójść w obie strony.
Orton zdradza swoją ekipę i Jey, czy tam Cody dostaje RKO i dostajemy wygraną The Judgment Day albo Orton wykonuje ostateczne RKO i zgarnia wygraną dla swojej ekipy, a Jey dostanie po walce/ewentualnie na RAW.
Ciężka sprawa. Dla mnie absolutne 50/50, ale skoro wyżej obstawiłem wygraną Damage CTRL, to dla równowagi postawię na Team Blondasa.
Ostateczny typ: Team Cody.

Dla mnie gala zapowiada się świetnie. Walki, które dostaniemy powinny dać dużo radości. Ja pod względem ilości ulubieńców na metr kwadratowy jestem uradowany.

• Lubię to 2

• Reputacja:   583

Wow, to już dzisiaj. W sumie dzięki @ KyRenLo  sobie przypomniałem :D Dzięki muczaczo. 

Karta z typera (minus pytanie o Punka) :

1. Gunther (c) vs. The Miz - Singles match for the WWE Intercontinental Championship

Kompletnie nie widzę jakim sposobem mógłby to Mike wygrać. Da lepszą walkę niż ludzie dają mu kredyt tym samym się odbuduje lekko, ale i tak pasa nie zdobędzie. Gunta możliwe, że będzie trzymał pas do WMki i tam lub na RAW po straci i pójdzie wyżej. 

TYP : WALTER

2. Rhea Ripley (c) vs. Zoey Stark - Singles match for the Women's World Championship

Zołi jest za cieńka w uszach na Ellen Ripley. Tak jak wyżej - coś tam ugra, ale pasa nie zdobędzie. Realnym zagrożeniem jest Gonzalez lub Nia.

TYP : ALIENOWA

3. Cody Rhodes, Seth "Freakin" Rollins, Jey Uso, Sami Zayn, and Randy Orton vs. The Judgment Day (Damian Priest, Finn Bálor, "Dirty" Dominik Mysterio, and JD McDonagh) and Drew McIntyre - Men's WarGames match

Ciężki orzech do zgryzienia. Wszystko zależy od Wężowego - Nie wydaję mi się żeby facem był dłużej niż na ten event. Według mnie zdecydowanie przejdzie heelturn - raz, że Seth potrzebuje rywala. Dwa, że Randy z pasem na WM jakoś tak pasuje. Trzy - bardzo to pasuje do jego charakteru. 

Co do samej walki - powinno wyjść fajnie, długo i chaotycznie. 

TYP : niech będzie JDAY - potrzebują wygranych jako stajnia.

4. Dragon Lee vs. Santos Escobar - Singles match

A więc Carlito wypada, a zastąpi go gość z NXT. Ciekawy zabieg - niby gość, który debiutuje na PPV powinien wygrać, ale to Pablo powinien wyjść zwycięsko z tego starcia, bo jako świeżo upieczony heel potrzebuje wygrać, bo jednak gra o dużo większą świeczkę - musi później stanąć w szranki z wyżej notowanymi Carlitem oraz Reyem. Sama walka może być dobra. Nigdy nie byłem fanem skilla Escobara, ale daję radę, a szczególnie ta radę ze Smokiem, który będzie latał i dwoił się i troił. 

TYP : PABLO ESCOBAR

5. Bianca Belair, Charlotte Flair, Shotzi, and Becky Lynch vs. Damage CTRL (Bayley, Asuka, Iyo Sky, and Kairi Sane) - Women's WarGames match

Trzeba pochwalić bookerów, bo w obu - zarówno w WarGames jak i tutejszym WhoreGames matchu ( :P ) nie można być pewnym co do wyniku. 

W obu ekipach są spięcia, ale w jednym obozie będą "bardziej". Ogólnie nie mam pojęcia, pewnie przewinę i nasuwa się tylko pytanie - czy klapki będą chciały przejąć "Controle" czy może Beczka pokłóci się z Szarlotką? I dlaczego faceci mają 5vs5, a kobity 4 na 4? Niebywałe :D

W typerze postawiłem Damage CTRL, więc ciul już nie będę zmieniał, ale pisząc to mam wrażenie, że zlepek fejsówn to wygra.

TYP : CHUJ WI :D 

Krótko i na temat, bo i hajpu zero. Wow, PPV z wielkiej czwórki :P

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   249

Spoiler na temat Punka i Survivor Series:

Spoiler

:diabel:

Wyniki można praktycznie wszystkie przewidzieć na wyrost, ale atmosfera Chicago (najwiecej sprzedanych biletów ever dla WWE w tym mieście) i walki typu Gunther/Miz, luchadorzy i War Games matche zachęcają na ten PLE jak mało która gala od Vincenta, tfu TKO w tym roku… ;)

• Haha 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

Zobaczcie sobie co się dzieje w komentarzach pod theme songiem Punka, jak nie wróci dziś to nie wiem wszelkie mosty zostały spalone a tylko Royal Rumble jeszcze zostanie takim światełkiem w szambie... Uważam że nie bez powodu zapowiedzieli Randalla.

Core Jade wstawiła stare zdjęcie z Punkiem po czym je skasowała ? i weźcie nie mówcie że to tylko przypadek coś sie odwali dziś na SS

Edytowane przez Grins

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  Android

Nic się nie odwali. Punk zostawił po sobie syf w WWE i po latach udowodnił, że nic się nie zmienił i to samo zrobił w AEW. Jedynie jakaś chora ambicja utarcia nosa Khanowi przez dablju może spowodować ten powrót. Po tym jak ogłosili Ortona jako ukrytego zawodnika szansę na CM Punka oceniam na 1%. 

Edytowane przez falas2005
www.boxingnews.pl - najlepsza polska strona o boksie.

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Android

Zwykle tak jest jak ktoś czemuś zdecydowanie zaprzecza to właśnie jest coś na rzeczy czyli odwrócenie uwagi. Często też stosowane przez aktorów pytanych przez dziennikarzy czy zagrają np. w filmie Spiderman Tobey, Andrew powrócicie do roli nie ma szans itd. Wszystko okaże się jutro.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

No i wrócił a najlepsza akcja to jak Rollins się wkurwił oj coś czuję że ten powrót wiele dobrego może wprowadzić