Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2023 - War Games

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   746
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE Survivor Series 2023 - WarGames

Rosemont, Illinois, USA

25.11.2023

images?q=tbn:ANd9GcQUsas0uA7sPPhLZ_hmy-5

The champ is not here

...

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
  • Haha 3

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   394

Zdjęcie promujące gale jak zwykle na zajebistym poziomie i wyraża moje przemyślenia wobec całej sytuacji z Romanem :D 

• Dzięki 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   581

Nie jestem fanem War Games, to działało w NXT, bo tam mógł sobie tak o wejść Regal czy HBK i powiedzieć że Face'i walczą z Heelami w WG Matchu i mamy zajebistą walkę często poprzedzoną lekkim story, chociaż nie zawsze, ale walki zawsze oddawały, w MR jest zupełnie coś innego, w MR potrzebne jest dobre story do tego, bo w MR głównie to się liczy, a uważam że w WWE nie ma na tyle "brutalnych" story w PG erze czy tak mocnych pomiędzy jakimiś zespołami, żeby kończyć to WG Matchem, 5 On 5 to była tradycja zresztą bardzo fajna i dodatkowy smaczek dodawało to jak Team Raw/SD lub jakieś osoby, które dostawały ten pojedynek tworzyły sobie Team i nigdy do końca nie dało się przewidzieć w 100% kto w tej walce będzie, a i samym pojedynkiem dało się mega wypromować kogokolwiek czy to Zigglera w 2014 czy to Wyattów w 2016 albo Strowmana w 2017 albo nawet całe NXT w 2019, świetne to było, a nawet można było rozpocząć potencjalne feudy czy podwaliny pod WMke już tak wcześnie, a w WG to jest, odbędzie się, odbębnimy walkę i elo, przynajmniej ja tak to widzę, ciężko kogokolwiek podpromować, bo zazwyczaj jest jeden Pin, który najczęściej zgarnie ten najmocniej już wypromowany i tyle, dlatego zdecydowanie bardziej jestem fanem 5 on 5 Elimination matchu, więc decyzja o drugim roku z rzędu bez tej walki mnie rozczarowuje. 

• Lubię to 2
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   279

Podobno toczyły się rozmowy jeszcze przed Crown Jewel w Riyadzie, aby sam John Cena pojawił się na Survivor Series w tym roku, ale po gali rozmowy stanęły w miejscu, ciekawe czy coś faktycznie jest na rzeczy. Wbrew pozorom chętnie bym Jasia w War Games zobaczył chociaż raz :D Być może coś być na rzeczy skoro takie wielkie nazwisko jak Roman Reigns na Survivor Series się nie pojawi, być może będą chcieli wypełnić dziurę Johnem i przekonać wielokrotnego mistrza do występu?

Widziałbym go w teamie z dla przykładu: Jeyem, Rhodesem, Owensem i np. Zaynem przeciwko Judgment Day (Balor, Priest, Dom bądź McDonagh) i Jimmiemu wraz z Solo. Takiej zemsty mógłby dokonać Cena na Solo za porażkę w Riyadzie. Jey pociągnąłby program z Jimmym, Cena zemściłby się na Solo, Cody wraz z KOSZ na Judgment Day za tyle tygodni utrudnień, jest potencjał na coś naprawdę przyzwoitego. Oczywiście to czyste spekulowanie z mojej strony, ale pokusiłbym się o stwierdzenie, że albo Cena albo Orton wskoczy do drużyny face'ów w War Games Matchu. 

Zresztą jak się spekulowało na temat Romana, sam mistrz Undisputed WWE Universal faktycznie ma nie pojawić się na Survivor Series. Jak czas zapierdziela, jeszcze niedawno pamiętam jak Reigns krytykował takich gości jak Cena, Lesnar, czy nawet Goldberga za bycie part-timerami, a sam się stał jednym z nich. Bo jak inaczej nazwać gościa który nie broni mistrzostwa na PPV z wielkiej czwórki? Chyba nawet Lesnar się tego nie dopuszczał, a jeśli już to jakoś na gali się chyba pojawiał. 

• Lubię to 1

wrestlers-on-the-road.jpg

• Reputacja:   746

3 godziny temu, HeymanGuy napisał(a):

Zresztą jak się spekulowało na temat Romana, sam mistrz Undisputed WWE Universal faktycznie ma nie pojawić się na Survivor Series.

Może to tylko zasłona dymna przed Royal Rumble? Jakiś powrót, wygrana, da się zrobić:twisted:

Mówiąc już poważnie, największy problem jaki mam przed najbliższym ppv jest fakt, że zostało bardzo mało czasu, a akurat przed SS przydałaby się jakaś lepsza podbudowa. Niestety pewnie dostaniemy coś rozpisanego na kolanie, bo będą musieli się spieszyć. Szkoda, że jedna z moich ulubionych gal w roku tak jest traktowana, ciężko już nawet zaliczać ją do wielkiej czwórki. Myślę, że już dzisiaj na RAW pojawiają się pierwsze pojedynki - raczej nie nastawiam się na nic specjalnego.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   679

F3Ve0KAXcAAzmZj?format=jpg&name=900x900

Survivor Series 2023

Gala, na której możemy dostać dwa duże powroty.

Randy Orton/CM Punk

O ile powrót tego drugiego zupełnie mnie nie rusza, bo sam zawodnik jest mi obojętny o tyle ewentualny powrót RKO przyjmę z dużą dawką zadowolenia.

Cóż mógłbym dodać?

Pas IC powinien wrócić na galę PLE i w tym wypadku chyba większych problemów z tym nie powinno być. Tak jak pisałem gdzieś wcześniej:
Miz vs Gunther tutaj, a nie na RAW. Zobaczymy.

Podczas ubiegłorocznej gali z tego, co pamiętam dostaliśmy dwie walki War Games i pewnie tutaj będzie podobnie.
LA Knight/Rhodes/Jey ktoś tam (Pewnie Zayn/Owens) vs Bloodline/TJD wiadomo, że tutaj coś w tym kierunku poleci. No chyba że RAW vs Smackdown, ale gdzieś przeczytałem, iż plany są inne. Chyba.

Pojedynek kobiet? RAW vs Smackdown? Nie wiem, jak to rozegrać, ale wiem, że sama obecność Becky mnie usatysfakcjonuje.

Wygląda, że Roman się nie pojawi. Niby „Big Five” i Roman powinien tu być, ale najwidoczniej są jakieś powody, że go nie będzie. Trudno nie będę płakał.

Jeżeli Seth nie zostanie wrzucony do War Games, to może będzie bronił swojego pasa. Dwie ewentualne obrony tytułów:Seth/Gunther powinny starczyć.
Ponownej walki Seth vs Drew, jednak nie chcę. 

Czekam bardziej niż na Crown Jewel pewnie przez wzgląd na możliwość pojawienia się Ortona. W sumie, zawsze gdy na coś bardzo mocno się nastawiałem to później nic z tego nie wynikało, ale skoro na takiej gali nie będzie Romana, to coś musi być w zanadrzu. 

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

16 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Pas IC powinien wrócić na galę PLE i w tym wypadku chyba większych problemów z tym nie powinno być. Tak jak pisałem gdzieś wcześniej:
Miz vs Gunther tutaj, a nie na RAW. Zobaczymy.

Patrząc na zapowiedzianych zawodników na to PPV, to tylko Rollins jest tam z mistrzów xD niestety raczej na pewno zobaczymy więcej mistrzów na tej gali, ale czy w obronach tytułów? Tego nie jestem pewny, ale osobiście też bardzo chciałbym Miz vs Gunther, żeby Logan bronił pasa na tym PPV i też bardziej jara mnie powrót Ortona niż Punka, niestety Punk to toksyk i jest dla mnie już nikim, stracił bardzo przez to co odwalał, a Punk mam nadzieję że w ogóle nie powróci

• Lubię to 1

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

Faktycznie, jeśli zakładamy że War Games odbędzie się w takim składzie jak pisałem u góry to zamiast Ceny wprawdzie mógłby pojawić się LA Knight, albo Orton. Co do reszty składu tego teamu jednak jestem pewny tj. Cody, Jey, no i KOSZ. Pytanie kto piąty. Rycerz, Ślinka, czy Hormon?

• Reputacja:   583

6 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Podobno toczyły się rozmowy jeszcze przed Crown Jewel w Riyadzie, aby sam John Cena pojawił się na Survivor Series w tym roku, ale po gali rozmowy stanęły w miejscu, ciekawe czy coś faktycznie jest na rzeczy. Wbrew pozorom chętnie bym Jasia w War Games zobaczył chociaż raz

Biorąc pod uwagę jego ostatni booking to pewnie WWE miało sprowadzić Jamesa Ellswortha i Cena by mu gładko jobbnął :twisted:

Ciekawe czy Vince ma dalej numer do Brooklyn Brawlera :D 

Edytowane przez CzaQ
dodatkowa treść
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Android

Fajny plakacik SS:

download-6.webp

Poznaliśmy też pierwsze walki:

War Games:

The Judgment Day (Finn Balor, Damian Priest, Dominik Mysterio) & JD McDonagh -vs- Seth Rollins, Sami Zayn, Jey Uso, & Cody Rhodes

WWE Intercontinental Championship

Gunther (c) -vs- The Miz

WWE Women's World Championship
Rhea Ripley -vs- Zoey Stark

• Dzięki 1

Rhea Ripley vs Zoey Stark:

F-Tp02tXIAAg1og.jpg

Gdy przed snem przeczytałem informację o tym całym Battle Royal, to do głowy wpadło mi z miejsca coś takiego:

Becky tego na 100 procent nie wygra, bo jeszcze nie jest pora na rywalizację Ruda vs Liderka The Judgment Day. Wygra powracająca Morgan, która jakąś tam historię z Ripley ma/Wygra Stark w nagrodę za fajną postawę na Crown Jewel. Ostatecznie żadnego powrotu nie było. Stark pretendentką i jest to dobra decyzja. Walka Rhea vs Zoey na papierze wygląda dobrze.

Gunther vs Miz:

Chciałem, żeby to Miz był następny i tak się stało. Chciałem, żeby walka odbyła się na PLE i się odbędzie, więc nie mogę na to zestawienie narzekać. Gunther złych walk nie daje, a Miz, jak się postara, to powinien coś tam pokazać. W innym temacie pisałem, że chciałbym zobaczyć jak Miz wygrywa i zdania nie zmieniłem. Druga walka i drugi raz ocena pozytywna.

Team Cody vs The Judgment Day:

F-Tpb3WW8AANB94.jpg

Tutaj żadnego zaskoczenia dla nas nie ma. Wszyscy zakładali, że mniej, a więcej tak to będzie wyglądać. Na teraz mamy starcie 4vs4, ale zapewne skończy się na 5vs5. Skoro Seth jest w jednej drużynie, to raczej normalnym będzie, że Drew dołączy do drugiej ekipy. Pierwszym, który wpada do głowy by wypełnić lukę jest Owens, ale ten jest na Smackdown, a na teraz 8 zawodników z tego starcia to reprezentanci RAW, więc zakładam, że tak to się skończy. Czyli Owens, czy LA Knight odpadają.

Właśnie LA Knight co z nim? Kobiety nie dostaną swojego War Games i dostaniemy oprócz Raw vs Raw/Smackdown vs Smackdown? Tak czy inaczej, w jakiejś roli jednak LA Knight powinien się na gali pojawić. Taką, mam nadzieję.

Wracając do starcia wyżej nie mam pomysłu, kto może być tym 5 do kolekcji w drużynie Team Cody. Może po prostu będzie to Orton.

Trzy starcia i z każdego z nich jestem zadowolony. Każda z tych walk ma potencjał na dobry poziom. Czyli jest szansa, że gala Survivor Series nie będzie kolejną galą 5na10.

• Lubię to 1

No proszę, Rhea znalazła się w walce mistrzowskiej. Obstawiałem, że będzie w roli kapitan w żeńskim War Games (o ile taki jest w ogóle brany pod uwagę), z takimi zawodniczkami jak Xia Li, właśnie Zoey, mistrzynie WWE Women's Tag czyli Niven i Green, tak bym ten skład widział. Tymczasem Rhea mierzy się z Zoey, może być, Stark w miare dobrze ostatnio się pokazuje, a i w NXT nie mam z nią złych wspomnień. 

Fightful Select podaje, że na ten moment nie ma planów powrotu CM Punka na Survivor Series. Czyli nie wyklucza tego w przyszłości, np. na RTWM w 2024 roku? Tak to można zrozumieć ;D Zmienia się sytuacja Brooksa jak w kalejdoskopie, ale bardzo możliwe, że RKO jest bardziej notowany na powrót w Chicago, stąd może nie chcą robić dwóch tak mocnych powrotów. Russo wypowiadał się, że Punk i tak nie pomoże w niczym WWE, ratingi będą takie same, rankingi sprzedażowe dominują inni wrestlerzy, do niczego Punk według niego nie jest WWE potrzebny - i chyba ma rację mimo mojej sympatii do Brooksa. 

Umieszczenie Rhodesa i na plakacie i w War Games Matchu jest dobrym posunięciem, zwłaszcza jeśli popatrzymy na to, że Dusty Rhodes wystąpił w 16 (!) War Games Matchach czy to w WCW, NWA czy innym UWF, taka tam ciekawostka. 

Ciekaw jestem co zrobią z Jade Cargill, bo planują jej debiut na większej scenie niż RAW, SD czy NXT. Może właśnie Chicago 25 listopada? Skoro Rhea walczy o mistrzostwo, War Games Match kobiet widziałbym tak: Cargill, Damage CTRL i Kairi vs. Charlotte, Bianca, Shotzi i np. Asuka. Zwłaszcza jeśli popatrzymy na to, że Cargill i Flair mogą feudować ze sobą. Może zamiast Asuki wcisnąłbym tam Becky, żeby miała co robić.

SvS zapowiada się naprawdę fajnie już po pierwszych 3 walkach

Rhea vs Zoey to będzie świetny pojedynek, Stark jest bardzo dobrą osobą na pretendentkę i ze zdolnościami obu pań powinniśmy dostać najlepszą walkę Rhei w jej obecnym Title Reignie

Gunther vs Miz powiem tak, walka powinna być dobre i opierać się bardziej na psychologii, bo Gunther mimo że jest świetny w ringu to Miz jest po prostu dobry jak dla mnie trochę lekko powyżej przeciętnej ale nic więcej, także ringowo to arcydzieła nie zobaczymy, niemniej jednak jak połączymy psychologie i aktorstwo obu zawodników i na tym się skupią to liczę że dadzą czadu na Survivor Series, nawet nie obraziłbym się na zmianę posiadacza, a Gunther na wygranego w RR i leci do ME na WM.

SvS War Games Match tutaj uważam, że skład jest już wypełniony i nie będzie piątej osoby w obu zespołach, a dlaczego? 5 osób mieliśmy tylko raz odkąd w WWE powróciła stypka War Games, w NXT zawsze było 4v4, jedynie pierwszy War Games po powrocie był 3v3v3, a ten raz kiedy było 5 osób w WG Matchu to rok temu na SvS, ale to nie jest żadna zasada z tego co widzimy po historii tych walk chociażby właśnie w NXT i można z nią kombinować na najróżniejsze sposoby, dlatego po prostu uważam że składy zostaną takie jakie są, ale jestem strasznie niezadowolony z Rollinsa, uważam że powinien bronić on tytułu, głównie dlatego, że Romana nie będzie, to żaden główny tytuł nie będzie broniony na tej gali, a potem dopiero mamy Royal Rumble za ponad 2 miesiące, więc jest szansa, że nie zobaczymy żadnej większej obrony przez 2 miechy, ale obym się mylił, walka jednak powinna oddać, ale jak dla mnie to powinien być Traditional 5 On 5 Survivor Series Elimination Match, ale no już się o tym wypowiadałem niestety jest jak jest. 

Top 3 Walk 2k18

10 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

War Games Match kobiet widziałbym tak: Cargill, Damage CTRL i Kairi vs. Charlotte, Bianca, Shotzi i np. Asuka. Zwłaszcza jeśli popatrzymy na to, że Cargill i Flair mogą feudować ze sobą. Może zamiast Asuki wcisnąłbym tam Becky, żeby miała co robić.

Iyo/Bayley/Kairi/Alba/Isla oczywiście te dwie ostatnie zawsze można wymienić na mistrzynie Tag Team. Druga ekipa to pewnie coś w stylu:

Belair/Flair/Shotzi/Asuka/Zelina, chociażby. Zakładając, że walka kobiet jest w planach, a ekipy będą pięcioosobowe. W takim wypadku wygra ekipa Iyo i pewnie  Asuka przyłoży do tego swoje dłonie.

Jeżeli będzie walka 4vs4, to pewnie Asuka jednak będzie w ekipie Iyo. W sumie tych kombinacji troszkę jest. Czas pokaże.

10 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Ciekaw jestem co zrobią z Jade Cargill

Może po prostu Royal Rumble. Fajny debiut. Oczywiście wygranej tu nie ugra. Mam nadzieję.

Na ten moment mamy zapowiedziane 3 walki wyżej już wymienione, myślę że to dobry moment abym wrzucił swoje predykcje co do kolejnych walk na to show, mianowicie:

Logan Paul (c) vs. Kevin Owens o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych - myślę że wygrana celebryty mogła wywołac pozytywne, jak i negatywne emocje u wielu osób, ale najciekawsze u mnie przynajmniej wydaje się co dalej dla nowego mistrza? Wiele plotek sugerowały, że WWE planuje od dłuższego czasu feud między Maverickiem, a właśnie Prizefighterem. Jeśli coś w tym jest, to spodziewam się na najbliższym SmackDown rozpoczęcia tego programu, co zaowocuje ich walką w Chicago.

Women's War Games Match - wypisywaliśmy składy u góry, sytuacja się zmienia z godziny na godzinę u mnie, gdyż mam mieszane odczucia co do składu obu drużyn. Na RAW dostaliśmy skład męskiego - choć w męskim coś czuję, że w każdym teamie dojdzie jeszcze jedna osoba. Pamiętajmy, że Jimmy i Solo nie są włączeni w WG Match. A co jeśli piątym członkiem w teamie face'ów zostanie przekonany przez Jeya - Jimmy Uso? Ciężko w sumie to widzę, jeśli WWE planuje ich singlową walkę przeciwko sobie (prawdopodobnie na WM). Na SmackDown możemy dostać skład damskiej wersji tego pojedynku. Także na ten moment wyczuwam team face'ów pod batutą albo Charlotte albo Bianki w składzie Bianca, Charlotte, Asuka i Zelina Vega przeciwko teamowi złożonemu z Iyo Sky, Bayley, Kairi Sane i byc może B-Fab? Nie bardzo pasuje ona do tego teamu, ale jest heelem chyba. 

Bloodline (Jimmy Uso & Solo Sikoa) vs. AJ Styles & Randy Orton - Oj tak, to jest trochę bomba, ale uważam że są szanse na takie coś. Na tym SmackDown ma powrócić właśnie były mistrz TNA, IWGP. Patrząc na to, że Styles ma z Bloodline nie zakończone sprawy może wziąć na celownik może na razie nie tyle co Romana (na to może przyjść czas na Royal Rumble), co właśnie jego popleczników. Jak ja to widzę? Normalną sprawą już jest, że Romana na Survivor Series nie będzie, a więc Jimmy i Solo zostają z Heymanem. Daje nam to walkę Bloodline ze Stylesem i mystery opponentem. Jeśli połączymy kropki z faktem, że Orton ma powrócić w Chicago - mamy tę walkę i być może nawet Orton zakręci się później wokół mistrzostwa Undisputed WWE Universal? To by oznaczało, że CM Punk nie na tej gali. W obecnym reignie Romana nie było mu z Randym po drodze, co jeśli to Orton zdetronizuje Romka? Holy sh*t... 

Fakty są też takie, że akurat w terminie Survivor Series dziure w swoim grafiku ma Trish Stratus, jeśli połączymy to z title-shotem Zoey myślę, że wiemy jak zakończy się pojedynek Rhei z Zoey - Stratus może wkroczyć i może Starkową to srogo kosztować. Nawet wziąłbym to w ciemno, bo szkoda grzebać Zoey na ostatnim PLE w tym roku, kiedy cały rok ją budowano. Dalej w 2024 roku pewnie będzie toczyła się na początku rywalizacja Zoey ze Stratus i kto wie, singlowa walka już na Royal Rumble? Według mnie nie jest to WrestleMania worthy match. Swoją drogą Zoey przy Stratus wyglądała super, chetnie bym zobaczył Starkową pod patronatem kogoś innego... Torrie Wilson? Jest chyba w dobrej formie i może nie jest to kaliber na poziomie Trish, ale markę swoją ma.