Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW All In 2024

Spekulacje, dyskusje, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   682
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Najnowszy update WresteTix zakłada 39,190 sprzedanych biletów:

Pokaż ukrytą zawartość

Przy obecnym setupie, cenach i popycie - dobicie to 60k, gdy zaczną ogłaszać walki, to byłby bardzo duży sukces. 

Do gali wciąż ponad pół roku i jak to w świecie pro wrestlingu bywa - wszystko może się do tego czasu zmienić. W każdym razie spekuluje się nad wejściem Kazuchika Okady do rosteru. Will Ospreay i Mercedes Mone to w zasadzie już pewniaki. 

Jakie walki chcielibyście wstępnie zobaczyć na tej gali?

Bryan Danielson vs Nigel McGuinness

Było o tym już głośno w okolicach All In 2023. Nigel założył się nawet z fanami, że jeżeli gala się wyprzeda, to będzie musiał wrócić. Wygląda na to, że dał sobie rok czasu na przygotowanie do walki i coś może być na rzeczy biorąc pod uwagę jego ciągłe pociski w kierunku Bryana za stołem komentatorskim. Mogą powoli budować tę walkę. 

Orange Cassidy vs PAC

Mieli świetną walkę na Revolution 2020, generalnie był to breakout match dla Cassidy'ego w AEW i pierwsze pokazanie jego umiejętności szerszej publiczności. Każda kolejna walka w tym składzie była co najmniej dobra i są idealnymi oponentami dla siebie. PAC leczy kontuzje, ale podobno ma być gotowy na All In 2024. Mogłaby to być walka o mistrzostwo International, gdzie PAC wygrywa tytuł w swoim kraju. 

Will Ospreay vs Swerve Strickland

Mógłby to być World Championship match i zamknąć galę. Na pewno byłaby to świetna walka i super moment dla Ospreay'a i jego publiczności. 

Adam Copeland & Christian Cage vs The Young Bucks

Zakładam, że do tego czasu się pogodzą. :P Biorąc pod uwagę renomę obu drużyn byłby to niemały dream match. Pasowałoby coś takiego na gali w tym formacie. 

W zależności od możliwości - jeżeli Kenny Omega wykurowałby się na czas, to Omega vs Okada V byłoby super (ale raczej zostawią to na 2025).

Również jeżeli MJF i Adam Cole wyleczą się na czas, to zestawiłbym ich ponownie. Tym razem bez 'festival of friendship', tylko w jakimś brutalnym gimmick matchu. 

• Reputacja:   678
  • Urządzenie:  Windows

W dniu 18.02.2024 o 14:25, IIL napisał(a):

Jakie walki chcielibyście wstępnie zobaczyć na tej gali?

Rozwiń  

To bardzo proste. Jamie Hayter vs Mercedes Mone. Najlepiej z pasem w tle. Chyba walka, która by mnie najbardziej zainteresowała. Drugą walką, którą chciałbym zobaczyć to walka MJF vs Will Ospreay. Idealny Main Event. Też najlepiej z głównym pasem w tle. Chyba tyle.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   249

Will Ospreay promuje AEW All In podczas swojej ostatniej walki na scenie niezależnej:

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• 4 tygodnie później...

Nowy plakat ALL IN 2024. Dodano ostatnie werbacje:

815952_be756d91275c4a679bcecffe1d28f35a~

Generalnie w takim składzie można spodziewać się o wiele mocniejszej gali niż rok temu. Brak Punka i Stinga wynagradza Copeland, Ospreay, Okada i Mone.

Ciekawe jaką walkę dostanie Okada i Ospreay... kilka razy pojawiały się na socjalach plotki odnośnie walki Strickland vs Ospreay. Sam Swerve skomentował te plotki twierdząc, że byłby to zaszczyt... 

• Reputacja:   286

Brak na plakacie głównego mistrza czyżby spoiler iż pas jednak zdobędzie Swerve.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• 5 tygodni później...

Według WrestleTix sprzedano aktualnie niemalże 41,000 biletów:

W tempie jakim aktualnie rozchodzą się bilety, można spodziewać się około 50k w dniu show. Możliwe jednak, że w momencie gdy zaczną ogłaszać walki sprzedaż przyspieszy. 

Maja podobno użyć o wiele większej rampy w tym roku, także powinno wyglądać to całkiem strawnie w tv. 

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   107
  • Status:  Online

Zawsze chciałem zwiedzić Londyn, miałem sposobność ogarnięcia noclegu po taniości i od zakończenia zeszłorocznego All In mówiłem, że chciałbym za rok jechać, tak więc kupiłem wczoraj najtańsze (nie-rodzinne) bilety. Widzę się z kimś w sektorze 524? :D 

6427638215a28716991f4b.jpg

• Reputacja:   9

@Tomos w sektorze nie, ale przed eventem można

Ja ogarnę bilety raczej na spontanie tuż przed galą, jeżeli karta będzie interesująca.

Parcia na wydarzenie nie mam już takiego jak rok temu... ;)

• 1 miesiąc temu...

Można powoli zacząć spekulować odnośnie karty All In 2024:

AEW World Championship: Swerve Strickland -vs- Hangman Page

Zwycięzca Owen Hart Memorial Cup dostaje title shota na tym ppv. Nie ma takiej opcji, aby wygrał ktoś inny niż Hangman. Mieli ostrego feuda na przełomie 2023/2024, także historyjka pisze się sama. Przydałaby się tutaj rzeźnia jak w ich ostatniej batalii na Full Gear. Po festival of frienship w walce wieczoru All In rok temu przyda się coś innego zamykającego tę galę. 

TBS Championship: Mercedes Mone -vs- Britt Baker

Wydarzenia z Dynasty i Dynamite nie pozostawiają złudzeń, że ta walka się odbędzie na tej właśnie gali. Prawdziwy dream match kobiet. ;) 

AEW Womens Championship: Toni Storm -vs- Mariah May

Obstawiam wygraną Mariah w turnieju Owena kobiet. Story po Forbidden Door jeszcze ciepłe, także raczej pójdą w tę walkę. 

AEW International Championship: Will Ospreay -vs- MJF

Maxwell świeżo po heel turnie i babyfacowy Ospreay walczący u siebie. Friendman potrzebuje prawdziwego bangera, żeby wrócić na właściwe tory (jego fejsowy powrót to póki co klapa). Możliwe, że będą chcieli w to wplątać też Daniela Garcię, ale wolałbym singles match. 

AEW World Tag Team Championship: The Young Bucks -vs- The Motor City Machine Guns

Tak, wiem, że The Acclaimed próbują się dobić do tych pasów, ale MCMG podobno od dawna już podpisali kontrakty i jedynie czekają na swój debiut (Blood & Guts!?). Każdy się chyba zgodzi, że taka walka godna jest wycieczki na Wembley Stadium... ;) 

Walki wyżej wyglądają jak najbardziej realnie. Natomiast... 

Bryan Danielson -vs- Nigel McGuinness

Ostatni gwizdek, żeby to zrealizować. Mam nadzieję, że przygotowania pod tę walkę faktycznie są na rzeczy i wkrótce nas pozytywnie zaskoczą. 

No i full fantasy mode (raczej zostawią to na 2025 ze względów zdrowotnych)

Kenny Omega -vs- Kazuchika Okada

Jeżeli Kenny czuje się lepiej niż nam się wydaje, to nie ma lepszej walki dla Okady w Wembley. Jakby to potwierdzili, to popłynąłbym do UK wpław... :D 

Do tego raczej nie dojdzie, także liczę na jakąś konkretną obronę pasa Continental. 

Sprzedano między 40-41k biletów. Jest to liczba, która utrzymuje się w takich granicach od kilkunastu tygodni. Liczę na obniżkę cen biletów i więcej sprzedanych miejsc (obstawiam ~50,000+ w dniu gali).

Ogłoszono niedawno również taping Dynamite i Collision w Cardiff, Walia tuż przed All In:

GQeUh5wWIAAr01A?format=jpg&name=large

Adam Copeland wyleciał z karty ze względu na kontuzję (co ciekawe nadal znajduje się na oficjalnym posterze). Oby nikt inny się nie posypał tuż przed galą. ;)

• Lubię to 1

• Reputacja:   393

W dniu 4.07.2024 o 14:59, IIL napisał(a):

AEW World Championship: Swerve Strickland -vs- Hangman Page

Zwycięzca Owen Hart Memorial Cup dostaje title shota na tym ppv. Nie ma takiej opcji, aby wygrał ktoś inny niż Hangman. Mieli ostrego feuda na przełomie 2023/2024, także historyjka pisze się sama. Przydałaby się tutaj rzeźnia jak w ich ostatniej batalii na Full Gear. Po festival of frienship w walce wieczoru All In rok temu przyda się coś innego zamykającego tę galę. 

Rozwiń  

W sumie nie pomyślałem właśnie wczoraj oglądając że Hangman za pewnie wygra ten turniej, ogólnie mi odpowiada taka kolej rzeczy mimo że możemy w końcu do kończyć historię między Stricklandem a Hangmanem, mam nadzieje że nie wpadną na jakiś durny pomysł aby dać Hangmanowi pas bo raczej Page zostanie Heelem. 

TBS Championship: Mercedes Mone -vs- Britt Baker

Wydarzenia z Dynasty i Dynamite nie pozostawiają złudzeń, że ta walka się odbędzie na tej właśnie gali. Prawdziwy dream match kobiet. ;) 

Rozwiń  

No ta walka to pewniak, mimo wszystko cieszę się na to starcie, taka walka to duży kaliber na All In oczywiście obstawiam że program Baker z Mone potrwa co najmniej do września ;)

AEW Womens Championship: Toni Storm -vs- Mariah May

Obstawiam wygraną Mariah w turnieju Owena kobiet. Story po Forbidden Door jeszcze ciepłe, także raczej pójdą w tę walkę. 

Rozwiń  

Też mi się tak zdaje po tym wydarzyło sie na FD że takie zestawienie jest możliwe story w jakiś sposób się rozwija, więc takie zestawienie będzie całkiem dobre na All In tym bardziej że walka Mone i Baker wśród kobiet będzie tą najciekawszą, ogólnie dziwię się że może zabraknąć Saraya'i na All In.

Maxwell świeżo po heel turnie i babyfacowy Ospreay walczący u siebie. Friendman potrzebuje prawdziwego bangera, żeby wrócić na właściwe tory (jego fejsowy powrót to póki co klapa). Możliwe, że będą chcieli w to wplątać też Daniela Garcię, ale wolałbym singles match. 

Rozwiń  

Nie no też mi się zdaje że to będzie jedna z głównych walk, a bardzo możliwe że nawet walka wieczoru tej gali, Will musimy dostać w tym roku Main Event, w zeszłym roku nie dostał to w tym musi, program obu panów może być jednym z najlepszych w historii i mam nadzieje że tego nie spierdolą, kibicuje Ospreay'owi i mam nadzieje że stanie się jednym z najlepszych baby face'ów w historii AEW. 

AEW World Tag Team Championship: The Young Bucks -vs- The Motor City Machine Guns

Tak, wiem, że The Acclaimed próbują się dobić do tych pasów, ale MCMG podobno od dawna już podpisali kontrakty i jedynie czekają na swój debiut (Blood & Guts!?). Każdy się chyba zgodzi, że taka walka godna jest wycieczki na Wembley Stadium... ;) 

Rozwiń  

No takie zestawienie byłoby zajebistą niespodzianką, oczywiście The Motor City Machine Guns wygrywają pasy na Wembley Stadium jeśli z organizują taką walkę. 

Bryan Danielson -vs- Nigel McGuinness

Rozwiń  

Masz rację jest ostatni przystanek na ten match bo w następnym roku Danielson najprawdopodobniej wybiera się na emeryturę już lepszej okazji nie będzie. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Rozwiń  

Ta walka zapowiada się super, ale może dostać... Rykoszetem:diabel:

Podobno wbicie Ricocheta do AEW, to tylko kwestia czasu. Mają podobne style z Willem, ba - nawet na ich walce 2016 bazowany jest obecny lotniskowy wrestling, także raczej pójdą w to...

MJF vs Daniel Garcia po tej mocnej akcji na Dynamicie też ma rację bytu w tej karcie. 

No chyba, że zostawia to na All Out, które odbywa się zaledwie dwa tygodnie po tej gali. ;)

W dniu 5.07.2024 o 16:45, Grins napisał(a):

Nie no też mi się zdaje że to będzie jedna z głównych walk, a bardzo możliwe że nawet walka wieczoru tej gali, Will musimy dostać w tym roku Main Event, w zeszłym roku nie dostał to w tym musi

Rozwiń  

Wydaje mi się, że porażka Ospreaya na Forbidden Door oznacza, że main eventowanie tej gali nie ma raczej prawa bytu. Galę zamykać będzie walka o główny pas. To dopiero pierwszy rok Willa w AEW na pełny etat i mogą zostawić to na przyszły rok... ;)

W dniu 5.07.2024 o 16:56, DarthVader napisał(a):

Ta walka zapowiada się super, ale może dostać... Rykoszetem:diabel:

Rozwiń  

W sumie... To by było coś. :tony:

Garcia wydaje mi się jednak nieco za krótki dla MJFa na takiej gali...

Najnowsze aktualizacje WrestleTix:

• Dynamite/Collision w Cardiff
  • All In

Zwycięzca Men's Owen Hart Tournament - Bryan Danielson - zmierzy się z głównym mistrzem AEW, Swerve Strickklandem na ALL IN 2024:

Zanosiło się na walkę Swerve vs Hangman oraz Danielson vs McGuinness, jednak jak widać Tony Khan ma inne pomysły na tę galę. Bryan udzielał wywiadów mówiąc o tym, że nie widzi siebie jako mistrza AEW, także trochę się to kłóci ze sobą, ale może być też częścią większej podbudowy... 

Co do turnieju Owen Harta kobiet - tutaj obyło się bez niespodzianek i wygraną została Mariah May:

Wygląda również, że kokejna walka, jaka wydawała się być pewniakiem na tę galę - Ospreay vs MJF - również się tutaj nie odbędzie. Powód? Potwierdzono ją właśnie na specjalną, 250 edycję Dynamite za tydzień :o 

• Lubię to 1

Bryan w takim układzie wygrywa pas na All In, puszczą tam the final countdown, obroni dwa tygodnie później na All Out i straci tytuł na WrestleDream w swoim hometown gdzie ma kończyć karierę na pełny etat. :P

Storm i May ładnie podbudowały historię na poprzednim Dynamite. Plakietka z okazji heel turnu Mariah:

gslzetfw0aaya2l-jpg.241667

:lynch:

• Lubię to 1