Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Zmotoryzowani użytkownicy forum

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   577
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Temat dotyczy Waszego prywatnego spojrzenia na motoryzacje. 

Otóż panowie i być może panie - Czym na codzień poruszacie się po swojej okolicy?

Auto -> Jaki model, marka, parametry - może jakiś tuning ?

Motocykl -> Marka, model, przeróbki ?

Czy jestem zadowolony z posiadanych nabytków motoryzacji ?

Czy chciałbym zmienić mój pojazd - a jeśli tak to na jaki ?

(Tylko nie wypisywać jakichś bugatti czy inne maserakatti - piszemy o pojazdach, na które realnie mamy szansę - ja też chciałbym jeździć jakąś super Teslą czy innym Porsche - ale takie to mogę mieć co najwyżej w .jpg) ;) 

W grę wchodzi oczywiście wymiana poglądów o naszych nabytkach!

Jeżeli o mnie chodzi:

• Dacia Duster 2016 1.6 LPG
  • Przebieg: 80,000
  • Spalanie: 10l/100 benzyna, 12l/100 gaz
  • Przyśpieszenie: 12s do 100 km/h, w trybie Eco i na gazie oczywiście znacznie dłużej :roll:
  • Jak to wygląda:
Spoiler

12DF6EF6-C136-4EB8-BEF8-7B35E6755A5D.jpg

Tuning? Metalowy zderzak z przodu i koła 17" z nowszego modelu Dustera. Co chcę zmienić? Dodać hak i sprawić sobie namiot na dach. Mam zamiar używać go w wypadach na obserwacje astronomiczne w teren. Motocykla nie posiadam i nie korci mnie do tego. Mam za to zamiar sprawić sobie rower elektryczny, gdy fundusze pozwolą... :P Jestem generalnie bardzo zadowolony i jeżeli miałbym zmieniać, to tylko na najnowszą Dankę. ;) 

Zapraszam do dyskusji

https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/

• Reputacja:   151
  • Status:  Offline

- Toyota Yaris II (2008 rok, pierwsza rejestracja we Francji w grudniu, więc tak jakby 2009 prawie xD)

- Przebieg: Dochodzi do 230 tys., kupiłem ją w 2017 przy 170 tys.

- Spalanie: 5-7l (zależnie od nogi na gazie xD i od korków, a w Krakowie to ich nie brakuje) Diesel (1.4 D4D)

- Przyspieszenie: Pffff xD Tak szybko, że nie zdążę policzyć sekundy (XD)

- Jak wygląda: Przeszukalem wszystko i nie mam jej zdjęcia pod ręką XD (Wrzuce w wolnym czasie)

Tuning? Nie ma po co. Niedługo w Krakowie będzie Diesel zakazany, więc nie inwestuje w nią, ale chętnie wymienię na benzynę, pewnie też sobie sprowadzę

Czy jestem zadowolony? Dla mnie do miasta ideał, tam gdzie inni sedanami i innymi SUVami nie wjadą na parkingach, ja sie mieszcze bez problemu. Jak to Francuz troche obrysowana (na malowanie i klepanie i tak dałem ze 2 tys. lekką ręką 6 lat temu), to tym bardziej mi nie szkoda jak pod jakimś Lidlem mnie ktoś obrysuje. Nawet jakbym miał góre hajsu jak lodu, to szkoda by mi było do miasta kupować jakiegoś luksusowego samochodu. Więc oceniam 10/10 i polecam wszystkim początkującym kierowcom :P Bo na pierwsze jest idealna

Edytowane przez HeymanGuy
https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619552

• Reputacja:   580

Na początku muszę powiedzieć, że motoryzacją kompletnie się nie jaram, choć czasem trochę zdarza się poczytać. Mimo wszystko samochód ma dla mnie przede wszystkim jeździć, więc nie bawię się w jakieś ulepszenia etc. To robiłem za dzieciaka w need for speedzie i wystarczy:-D

Auto:

Ford Focus MK3 Benzyna 1.6 2011 r.

Przebieg - ok. 120 tys.

Spalanie -  7l/100 więc całkiem przyzwoicie

Przyśpieszenie - oczywiście nie wiem, ale przy 150 KM nie jest takie złe, potrafię coś wyprzedzić a to dla mnie najważniejsze;-)

ford-focus-mk3-sedan-bok-tyl.jpg

Wygląda praktycznie 1 do 1 jak na zdjęciu z dwoma małym różnicami: mój jest brudny:-P i ma przyciemnione szyby. Jestem z niego zadowolony, choć na przestrzeni lat nie ukrywam, że jakieś naprawy się zdarzyły i trochę musiałem zainwestować. Pomimo tego jest dla mnie w pełni wystarczający a jego stan pozwala mi zakładać, że przetrzyma jeszcze parę lat. Staram się o niego dbać by nie mieć niepotrzebnego wydatku, czyli zakupu nowego auta. Stąd nawet nie myślę o zmianie, nie mówiąc o jakiś modelach etc.

https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619560

• Reputacja:   8

Skoro już @ IIL  tak mocno się zainspirował moją przeszłą wypociną i postanowił ożywić temat motoryzacji to może uśmiechnie się chłopak jak i ja się wypowiem. 

Ogólnie ciężkie czasy dla motoryzacji prawdopodobnie przed nami. Nie wiem czy jest jeszcze politycznie poprawne pisanie o pojazdach spalinowych ;) 

----

Ja z pewnością "nie jaram" się motoryzacją. Nie zmienia to jednak faktu, że cholernie cenię sobie w autach wielofunkcyjność, przestrzeń, zadaniowość. Dla mnie auto - w moim prywatnym podejściu - musi spełniać wiele kryteriów. Jeśli potrzebuję na autostradzie jechać 150 km/h - to moje auto ma to potrafić. Jeśli trzeba pociągnąć 4 tony przyczepki moje auto ma to potrafić. Jeśli potrzebuję przetransportować w środku spory ładunek, też muszę mieć taką możliwość. Na co dzień ma być wygodne i rodzinne. 

Wybór padł na rynek USA. 

• Ford Expedition EL 
  • rocznik 2015 
  • przebieg 230 tys. km 
  • Spalanie ok. 15.5 l/100 km (jeszcze bez LPG)

Tutaj tunning polega raczej na systematycznym "odszczurzaniu" auta tj. usuwaniu zaniedbań poprzednich właścicieli. 

----

Wiadomo są minusy. Spalanie. W mieście nie zaparkujesz. W korku pali jak Scania w międzynarodówce. Części w PL nie ma. Ale w ogólnym rachunku i tak pod kątem właściwości póki co więcej zalet niż wad. 

A ponieważ mam jeszcze tzw. auto rezerwowe tj. Ford Focus MK2 1.6 TDCi 2005, to w sposób naturalny gdzie duży nie może, małego nie szkoda ;) 

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619630

• Reputacja:   210

W dniu 30.10.2023 o 07:35, IOOT_DZIKO napisał(a):

Ogólnie ciężkie czasy dla motoryzacji prawdopodobnie przed nami. Nie wiem czy jest jeszcze politycznie poprawne pisanie o pojazdach spalinowych ;) 

Te progresywne myślenie zielonych z Unii Europejskiej za chwile każe nam przesiąść się na jazdę konno, stacje paliw zamieni na wodopoje, a w garażach trzeba będzie odrzucać gnój. Do tego dodadzą jeszcze strefy niskiej emisji pierdów naszych czworonogów do których nie będzie można wjechać (zagalopować?). I to wszystko w sytuacji, gdzie w Azji produkowane jest 99% CO2... :twisted:

Osobiście od kilku lat nie posiadam samochodu. Mieszkam w większym mieście i na moje potrzeby wystarcza mi komunikacja miejska + elektryczna hulajnoga. :P

Edytowane przez DarthVader
  • Zmieszany/a 1
https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619671

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   498

Moje najnowsze kochanie, którym jeżdżę od 3 miesięcy (choć rzadko) :(

71624bb38510b0aagen.jpg

BMW 318i   zakupione od... 71 letniego dziadka :D Mega zadbane. 

Przebieg 175 tysi, GAZ i... w sumie nie wiem co mam napisać :D Po prostu jest, da się jeździć. Niestety coś na gazie ostatnio traci moc, ale na paliwie Łoooooo, na dwójce potrafi w momencie dowalić tak, że lepiej nie dociskać w zabudowanym :D 

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619982

• Reputacja:   580

5 minut temu, CzaQ napisał(a):

71 letniego dziadka

5 minut temu, CzaQ napisał(a):

Przebieg 175 tysi,

Daleko miał do tego kościoła:twisted:

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619983

• Reputacja:   498

Ja tam jestem zadowolony - jak na budżetowe auto to prezentuje się bez żadnej skazy, laski lecą (chyba xD jeszcze żadna blachara się nie zdarzyła :D

I liczyłem za taką cenę na coś w okolicach 250+ a tu proszę :D 

https://forum.wrestling.pl/topic/76074-zmotoryzowani-u%C5%BCytkownicy-forum/#findComment-619984

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PTW
      Polska część rosteru PTW prezentuje kapkę swoich umiejętności i zaprasza Was na gale w 2025 roku! Bilety na wydarzenie 11 stycznia już dostępne, korzystajcie i do zobaczenia! <3 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Mr_Hardy
      Ehh jak ja go nie trawie... Irytujący, ociężały kloc.
    • Mr_Hardy
      W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło. "The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna. Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie. Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW. Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać. To chyba na tyle, co udało mi się napisać.
    • KyRenLo
      A.J. Francis: TNA Wrestling Re-signs A.J. Francis – TNA Wrestling TNAWRESTLING.COM
    • falas2005
      Tak Drew błyszczał przy Punku, że przegrał z nim rywalizację i to suma sumarum w kiepskim stylu, a teraz praktycznie słuch o nim zaginął. 
  • Dodaj nową pozycję...